מחבל חמאס שחדר לקיבוץ נירים במהלך מתקפת 7 באוקטובר 2023 חוסל אתמול בתקיפה אווירית בדרום רצועת עזה, הודיע צה"ל.
מוחמד עימאד א־רחמן אבו טעימה, שימש מפקד חוליית נוחבה בזרוע הצבאית של חמאס.
במהלך המלחמה הוא פיקד על החוליה שלו במארבים נגד כוחות ישראליים, ובאחרונה פעל לקידום פיגועים, לאימון פעילים ולגיוס מחבלים נוספים, מסר הצבא.
צה"ל אומר כי אבו טעימה היווה "איום מיידי" על כוחות ישראליים בעזה, ולכן "חוסל בתקיפה אווירית מדויקת".
בחודשים האחרונים צה"ל מגביר את התקיפות נגד פעילי טרור בעזה, שלדבריו היוו איום על הכוחות הישראליים.

היום סוכל במעבר לכיש ניסיון הברחה חריג של אלפי סיגריות שהוסתרו בתוך מאות אננסים. ממתאם פעילות הממשלה בשטחים נמסר כי ניסיון ההברחה אותר בידי אנשי הבידוק הביטחוני של רשות המעברים היבשתיים במשרד הביטחון, שהעבירו את הממצאים לנציגי מנהלת התיאום והקישור ליהודה של מתאם פעולות הממשלה בשטחים.
המשלוח נרכש בידי חברה ישראלית המורשית לפעול במסגרת מנגנון הסיוע ההומניטרי של המגזר הפרטי, והיה מיועד להגיע למעבר כרם שלום כחלק מהסיוע ההומניטרי הנכנס לרצועת עזה. המשאית וכלל המטען הוחרמו והועברו למנהל המכס ולגורמי האכיפה המוסמכים להמשך חקירה.
בתגובה לאירוע, מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף יורם הלוי, הורה להשעות מייד, עד להודעה חדשה, את אישור החברה להעביר סיוע הומניטרי לרצועת עזה.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ משבח הן את נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן והן את ראש הממשלה בנימין נתניהו, תוך שהוא מכיר במתיחות הגוברת בין המנהיגים סביב האפשרות למכור לאנקרה מטוסי F-35 אמריקאיים. לדבריו, הוא אמר לנתניהו כי הוא אישית מנע מארדואן להצטרף למלחמה נגד איראן לצד טהראן.
"אני אוהב את ארדואן", אמר טראמפ לכתבים בפסגת נאט"ו בטורקיה, וכינה את המנהיג הטורקי "נהדר".
"אתם יודעים, הוא יכול היה להיכנס למלחמה [באיראן]", אמר טראמפ, וחזר על טענה שהשמיע בסוף החודש שעבר, לפני שהתייחס לדבריו של נתניהו, שאותו כינה גם כן "ראש ממשלה נהדר בזמן מלחמה", ולביקורת האחרונה של ראש הממשלה על ארדואן.
"ביבי אמר אתמול דברים אמיתיים על טורקיה ועל ארדואן", אמר טראמפ, כשהוא משתמש בכינויו של ראש הממשלה. "ואמרתי, אתם יודעים, דיברתי עם [נתניהו]. אמרתי ש[ארדואן] יכול היה להיכנס למלחמה, כי הוא לא כל כך אוהב את ישראל, והוא לא כל כך אוהב את ביבי, והוא לא נכנס בגללִי".
הוא הוסיף כי טורקיה היא "מעצמה צבאית, [עם] מיליוני חיילים. טורקיה חזקה מאוד. יש להם הרבה מהציוד הכי טוב שלנו. הם מנסים להשיג את ה־F-35".
"אבל [ארדואן] לא נכנס" למלחמת איראן, אמר טראמפ, ושוב טען כי שכנע את המנהיג הטורקי להישאר מחוץ לסכסוך, ככל הנראה ברמיזה לכך שהדבר מוכיח כי אנקרה אינה פועלת כגורם עוין.
"הוא היה נכנס, והוא היה בצד השני – אני לא חושב שהוא אוהב גם את הצד השני, כי הוא במקרה אדם שפוי מאוד, והם במקרה משוגעים מאוד – אבל אני חושב, אתם יודעים, שהם התייחסו אלינו כמו שצריך", אמר.
שר ההגנה של ארצות הברית, פיט הגסת', החליט לבטל את ביקורו הרשמי הראשון בארץ שהיה אמור להתקיים היום, כך מדווחים בכאן.
דקות אחרי שאמר כי ההסכם הראשוני עם איראן "נגמר" בעקבות התקיפות של טהראן נגד מכליות בהורמוז, טראמפ אומר כי הוא פתוח להמשך המשא ומתן אם זה מה שירצו "אנשי המשא ומתן".
"עכשיו, אתן לאנשי המשא ומתן הנפלאים שלנו להמשיך לדבר אם הם רוצים, אבל אני לא רואה את זה. אני לא אוהב את האנשים האלה", אומר טראמפ. לא ברור אם הוא מתייחס רק לצוות של ארצות הברית, בראשות סגן נשיא ארצות הברית ג'יי־די ואנס ולצד יועציו הבכירים של טראמפ סטיב ויטקוף וג'ארד קושנר, או גם למתווכים אזוריים כמו קטאר, פקיסטן וטורקיה.
טראמפ מאשים את איראן בהריגת "54 אלף בני אדם נכון לעכשיו", בהתייחסו למפגינים איראנים "שמָחו" נגד המשטר.
לדבריו, איראנים המתנגדים למשטר לא הצליחו להפיל את הרפובליקה האסלאמית משום שהם נותרו ללא נשק: "אתם יודעים, כשאנשים אומרים, 'איך זה שהם לא השתלטו?' הם לא יכולים להשתלט כי הם מתים. הם הרגו אותם. אף אחד לא עומד להשתלט. אין להם נשק, ולצד השני יש מקלעים, והם הורגים אותם. העיתונות לא מדווחת על זה, אבל הם אנשים רעים, ולמען האמת, אני לא רוצה לבזבז עליהם את הזמן שלי".
































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו