שר הביטחון ישראל כ"ץ הודיע כי הממשלה אישרה להקצות יותר ממיליארד שקלים, לסלילת כבישי גישה חדשים להתנחלויות בגדה ולאזור מבואות ערד בדרום.
"אנחנו ממשיכים להוביל מהפכת התיישבות ביהודה ושומרון", נמסר מלשכת השר. "לצד אישורם של 104 יישובים חדשים ו־160 חוות, אנחנו מבטיחים גם את התשתיות שיאפשרו את פיתוחם, יחזקו את הביטחון וישפרו את איכות חייהם של התושבים. זוהי השקעה אסטרטגית בעתיד ההתיישבות ובביטחון מדינת ישראל".
הכנסת החלה לדון ברפורמת התקשורת המקיפה שמקדם שר התקשורת שלמה קרעי, הצפויה לעבור בהמשך היום במסגרת בליץ החקיקה של הקואליציה, לפני פיזור הכנסת מחר לקראת הבחירות ב־27 באוקטובר.
הצעת החוק צפויה להרחיב במידה ניכרת את שליטת הממשלה בשוק השידורים והחדשות בישראל באמצעות שינוי מבנה הפיקוח על כלי התקשורת. היא כוללת גם סעיפים שלטענת המבקרים נועדו לפגוע בערוצים 12 ו־13, שהממשלה מרבה להאשים בהטיה, ובה בעת להיטיב עם ערוץ 14 המזוהה עמה.
הנוסח הנוכחי גובש לאחר שינויים חוזרים בעקבות התנגדות מצד שותפות בקואליציה. הצעות קודמות כללו יישומון סטרימינג ממשלתי שיאפשר לציבור לצפות בחינם בערוצי טלוויזיה ובשידורי ספורט, אך הסעיף הוסר בעקבות התנגדות ש"ס ויהדות התורה, שטענו כי השירות יפעל בשבת.
החוק כולל גם הוראות חדשות שלפי דיווחים דרש חבר הכנסת אבי מעוז מנעם, המגבילות את ספקיות הכבלים והלוויין בשידור תכנים הכוללים אלימות, מיניות או המרת דת.
החקיקה עוררה ביקורת חריפה מצד הייעוץ המשפטי המקצועי של הכנסת, היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב־מיארה וחברי האופוזיציה. לטענתם, היא תפגע בחופש העיתונות, תאפשר התערבות פוליטית בתקשורת ומקודמת בהליך חפוז העוקף שוב ושוב את סדרי החקיקה המקובלים.
מבקרי החוק מאשימים את הקואליציה בהתעלמות מחוות דעת משפטיות, בהכנסת שינויים מהותיים וסעיפים חדשים ברגע האחרון ובמתן שעות ספורות בלבד לחברי הכנסת לעיין בנוסחים המתוקנים לפני ההצבעה.
החוק הוא אחד משורת צעדים שנויים במחלוקת שהקואליציה מבקשת להעביר לפני פיזור הכנסת, לאחר שהבטיחה את תמיכת שותפותיה החרדיות בתמורה להעברת חוקים שדרשו, ובהם חוק יסוד הקובע כי לימוד התורה הוא ערך יסוד של המדינה והוראת שעה המקפיאה את מעצרם של חרדים שלא התגייסו.

בית המשפט המחוזי בלוד הוציא צו מניעה שעצר את הצבעת מרכז הליכוד על הצעת ראש הממשלה בנימין נתניהו והשר חיים כץ להעניק לנתניהו שמונה שריונים אישיים ברשימת המפלגה ולאשר את תקנון הפריימריז – כך מדווחים ב-ynet. בית המשפט קבע כי ההליך לא יתקיים עד שתועמד להצבעה גם הצעה נגדית, בעקבות עתירות שהוגשו נגד המהלך.
לפי ההצעה, שלושה מהמשוריינים ישובצו בעשירייה הראשונה ושלושה נוספים בעשירייה השנייה. ההצעה של דוד ביטן, שלא הובאה, נותנת לנתניהו שלושה שריונים.
בשעה 12:00 היו אמורות להיפתח הקלפיות בוועידת הליכוד.
יושב ראש ש"ס אריה דרעי תקף בחריפות את הרמטכ"ל אייל זמיר, בעקבות מכתב האזהרה ששיגר לוועדת החוץ והביטחון נגד החוק המקפיא את מעצרם ואת העמדתם לדין של תלמידי ישיבות שלא התגייסו. בריאיון לכיכר השבת טען דרעי כי זמיר "איבד את זה" וכי בתקופת הבחירות הוא מנסה "לעזור לגוש השמאל".
בלעדי | יו"ר ש"ס אריה דרעי במתקפה חריפה נגד הרמטכ"ל זמיר: "הוא איבד את זה. מה שהרמטכ"ל עשה בתקופת בחירות, הוא ניסה לעזור לגוש השמאל, חד-משמעית! אסור לו להתעסק בפוליטיקה. זה תקדים מסוכן מאוד. הוא גרם נזק גדול לצבא!". pic.twitter.com/fyVDWoxITK
— ישי כהן (@ishaycoen) July 16, 2026
"חד-משמעית, בתקופת בחירות, מה שהרמטכ"ל עשה, בין אם הוא התכוון ובין אם לא התכוון – הוא ניסה לעזור לגוש השמאל, חד-משמעית", סותר את עצמו דרעי.
"אסור לו להתעסק בפוליטיקה. זה תקדים מסוכן מאוד. הוא גרם נזק גדול לצבא", הוסיף יו"ר ש"ס.
אין גבול לחוצפה של אריה דרעי.
מי שיושב בקבינט המדיני ביטחוני ובמקביל נאבק שמגזר שלם לא יתגייס, בזמן שילדיהם של אחרים משרתים, נלחמים ונופלים למען המדינה, הוא האחרון שיכול לתקוף את הרמטכ"ל שמקדיש עשרות שנים מחייו למען ביטחון מדינת ישראל.
בממשלה הבאה מפלגות המשתמטים יישבו…
— אביגדור ליברמן (@AvigdorLiberman) July 16, 2026
לדבריו, הרמטכ"ל ידע שהמעצרים לא יביאו לגיוסו של אדם נוסף, אך לא התבטא בנושא במשך חודש, אף ששר הביטחון וראש הממשלה תמכו בקידום החוק.
מטעמו של יו"ר ביחד ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט נמסר בתגובה כי "המתקפות של דרעי על הרמטכ"ל מחזקות את אויבי ישראל ומפרקות את צה"ל".
לדברי בנט, "רגע אחד דרעי מתגאה בנכדיו העריקים, ורגע אחרי הוא תוקף את הרמטכ"ל, כאילו הוא לא אשם בכאוס והשסע הנורא בחברה. רק בממשלת ה-7.10 אדם כמו דרעי, שכל מפעל חייו הוא עידוד השתמטות המונית, מעז להאשים את הרמטכ"ל בכישלון שלו".
יו"ר ישר! גדי איזנקוט מסר כי מדובר ב"מופע של עזות מצח וניתוק, "וכי אין דבר מנהיגותי בהפיכת הרמטכ"ל לכלי במשחק הפוליטי המלוכלך שלכם".
"אם הייתה להנהגה החרדית עוד טיפת מודעות, מי שהוביל וקידם את חקיקת ההשתמטות השבוע, בעוד שטובי בנינו ובנותינו פרוסים במספר חזיתות – היה לפחות שומר את ה"ביקורת" שלו על הרמטכ"ל לעצמו", מוסיף איזנקוט.
ראש הממשלה בנימין נתניהו לא יטוס לארצות הברית בשבוע הבא, כך נמסר מלשכתו לזמן ישראל.
לפי הלשכה, נתניהו יטוס במקום זאת בסוף יולי, בעקבות דחיית הלווייתו של הסנאטור לינדזי גרהאם למועד זה.
נתניהו היה צפוי להיפגש במהלך הביקור עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, על רקע התרחבות חילופי התקיפות בין ארצות הברית לאיראן והמשא ומתן עם לבנון בחסות אמריקאית.


































































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו