כרמלה כבר שנתיים אני כותבת למשרד הפנים משרד הבטחון ובתי המשפט
בבקשה להעניק להם תספרי תעודות זהות ודף מיוחד לכל לוחם תש"ח איש הגנה נוטר ואנשי התיישבות שנרצחו על יהדותם
הילדים של חלק גדול מהנופלים כבר נפטרו
חלקם היו ללא משפחות אבל את הסיפור שלהם אפשר לאסוף מתוך מסמכים ותיעוד החברים.
זה חשוב לי משתי סיבות
א. לא ייתכן שאלו אשר העניקו לנו את הארץ לא יבואו בה ייכנסו אליה ויקבלו אזרחות
ב. כי לא יידח ממך נידח
את מוזמנת להצטרף אליי לבקשה ולמאבק
- כל הזמן
- הניוזלטר היומי
-
חיפוש בזמן
- אודות האתר ויצירת קשר
- התחברות
- הזמן של
-
עקבו אחרינו
איתי. החרדים לא יורדים כי הם כמו כולם צריכים לעשות תשובה. מתוך קיבוץ הגלויות הזה צריכה לצמוח ישראליות חדשה. כוללת גרים למשל כמו מוסלמים דרוזים נוצרים אוהבי ישראל. כוללת את כל הזרמים מותאמת לארץ ישראל כי מהי חרדיות אם לא רק תורה של חוצלארץ. והכניסה לארץ היא צעד ראשון. צעד שני זו ההכרה שארץ ישראל היא לעם ישראל לא רק ליהודה
תודה רבה על הכתבה הזו. זה בדיוק טקסט משמח אותי לקרוא לכבוד יום העצמאות. תבורכו.
הכנתי עם מיקה עוגת יומולדת למדינה
ועם כל מה שמרגישה קושי אחרי הסתלקותו של יהונתן ביום רביעי וכל מה שקורה וכל מה שהיה.
אני זוכרת שיש הרבה הכרת תודה על עוד שנה למדינה
שרבים רבים התאמצו לקיים אותה
הסתיימה ההצבעה בסיבוב השני לתפקיד מבקר המדינה.
בדומה לסיבוב הראשון, גם בסיבוב זה הצביעו 118 מחברי הכנסת. חברי הכנסת אלי דלל מהליכוד ומאיר פרוש מיהדות התורה נעדרו מההצבעה.
כמה מחברי הכנסת בסיעת הליכוד תיעדו עצמם בסרטון וידאו מצביעים למועמדו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לתפקיד מבקר המדינה, מיכאל ראבילו, אף שהייעוץ המשפטי לכנסת סבור שזהו מהלך פסול.
ככל הנראה השרות מאי גולן, גילה גמליאל וחבר הכנסת ששון (ששי) גואטה תיעדו עצמם בווידאו במהלך ההצבעה.
מטורף – הבחירות למבקר המדינה זוהמו.
חברי הכנסת של הליכוד נכנסים להצבעה על מבקר המדינה עם מצלמת וידיאו פתוחה כדי להוכיח את נאמנותם לעורך דינו של רה"מ – מיכאל ראבילו. זאת לאחר שיו"ר הכנסת אפשר הכנסת טלפונים מאחורי הפרגוד למרות הנחיית היעוץ המשפטי. pic.twitter.com/iPMhmzfa9U— דפנה ליאל (@DaphnaLiel) June 3, 2026
ההצבעה בסיבוב השני לתפקיד המבקר מתנהלת בשעה זו.
צבא לבנון מסר שתקיפה ישראלית שבוצעה מוקדם יותר היום ביישוב דיר א־זהראני כוונה לאחד מכלי הרכב הצבאיים שלו.
בתקיפה נפצעו קצין וחייל, מסר צבא לבנון בהודעתו.
بتاريخ ٣ /٦ /٢٠٢٦، استهدفت مسيّرة إسرائيلية معادية آلية للجيش على طريق دير الزهراني – النبطية، ما أدى إلى إصابة ضابط وعسكري بجروح، يأتي ذلك في سياق الاستهداف المتعمّد لعناصر الجيش وآلياته ومراكزه.
يتزامن ذلك مع الاعتداءات الإسرائيلية المتواصلة على لبنان، ولا سيما الجنوب، الأمر… pic.twitter.com/cCvXrJgNqT— الجيش اللبناني (@LebarmyOfficial) June 3, 2026
ישראל אומרת שהיא מכוונת את תקיפותיה רק נגד חזבאללה ולא נגד צבא לבנון, על אף שתקיפות צה"ל פוגעות מדי פעם באנשי צבא לבנון במהלך הלחימה.
צה"ל לא הגיב לתקיפה האחרונה שבה נפצעו שני החיילים הלבנונים, וגם לא לתקיפה דומה אתמול באותו אזור, שבה נפצעו שני חיילים לבנונים נוספים.
ההצבעה החשאית בכנסת על מבקר המדינה חודשה, לאחר שיו"ר הכנסת אמיר אוחנה אישר להכניס טלפונים למליאה ומאחורי הפרגוד, בניגוד גמור להנחייתה של היועצת המשפטית של הכנסת, בטענה כי "לכל אחד מותר לצלם את עצמו".
זאת, לאחר הסערה בעקבות הדיווח על הדרישה מחברי הליכוד לצלם את עצמם עם פתק של מועמדו של ראש הממשלה נתניהו לתפקיד, פרקליטו הפרטי מיכאל ראבילו, שהפסיד בסבב הראשון, סערה שהובילה להפסקת סבב הבחירות השני ולאחר מכן לביטולו.
אוחנה הודיע כי הסיבוב השני בהצבעה לבחירת מבקר המדינה יתחיל מחדש מאפס. "אם הייתה הנחיה כלשהי ממישהו לצלם פתקים מאחורי הפרגוד, היא הייתה בלתי חוקית ופסולה. כמובן שכל מצביע רשאי לבחור אם לצלם את עצמו", אמר אוחנה. לדבריו, "כדי לשמור על טוהר ההליך ולהסיר כל ספק, נתחיל את ההצבעה בסיבוב השני מחדש".
אוחנה התיר לחברי הכנסת להכניס טלפונים למליאה במהלך ההצבעה החוזרת בסיבוב השני לבחירת מבקר המדינה, בניגוד לעמדת היועצת המשפטית לכנסת שגית אפיק, שלפיה יש לאסור זאת כדי להגן על חשאיות ההצבעה, כך דווח בחדשות 12.
לפי הדיווח, אפיק הזהירה כי הכנסת טלפונים לאזור ההצבעה עלולה לאפשר לחברי הכנסת לתעד את הצבעתם ולפגוע בטוהר ההצבעה החשאית, אך אוחנה קבע למרות זאת כי חברי הכנסת רשאים לצלם את עצמם אם ירצו בכך.
כאמור, ההחלטה התקבלה לאחר סערה במליאה סביב דיווחים שלפיהם חברי כנסת מהליכוד הונחו לצלם את פתקי ההצבעה שלהם כדי להוכיח שהצביעו למועמד המועדף על ראש הממשלה בנימין נתניהו, עורך דינו מיכאל ראבילו, מה שהוביל לעצירת ההצבעה.
לפי דיווח בחדשות 12, חברי הכנסת הונחו לתעד את כל תהליך ההצבעה, כולל הכנסת הפתק למעטפה, אף שההצבעה מתנהלת בהצבעה חשאית.
התקרית עוררה ביקורת חריפה מצד חברי כנסת באופוזיציה, שהאשימו את הליכוד בפגיעה בטוהר הבחירות.
חברת הכנסת נעמה לזימי מהדמוקרטים כינתה את ההנחיה לצלם פתקים "מאפיוזית ולא חוקית", ותיארה את הליכוד כ"ארגון פשע לכל דבר". גם חבר הכנסת משה טור-פז מיש עתיד גינה את הפרשה וכינה אותה "התנהלות של ארגון פשע".
"החרפה הפלילית והלא חוקית שמתרחשת עכשיו בבחירת מבקר המדינה היא רק הקדימון לבחירות הבאות לכנסת", אמרה חברת הכנסת מירב מיכאלי מהדמוקרטים, לשעבר יו"ר העבודה.
חבר הכנסת ולדימיר בליאק מיש עתיד הזהיר כי "אם יש לכם ספק אם הליכוד ינסה לערער את טוהר הבחירות, תראו מה קורה עכשיו במליאה בבחירת מבקר המדינה. זו רק ההקדמה".
אחרי סערת הצילומים שקטעה את הבחירות החוזרות למבקר המדינה, הוחלט לבטל את ההליך שנקטע ולקיים סבב חדש. עם זאת, לא ברור אם הח"כים שהצביעו נותרו במשכן, והקואליציה מעכבת את ההצבעה עד שיתברר היכן כולם.
הכותרות הראשיות עכשיו
כאשר יחיאל לייטר, שגריר ישראל בוושינגטון וממנהיגי תנועת ההתנחלויות, כינה את ג'יי סטריט, השדולה הליברלית, "סרטן בתוך הקהילה היהודית האמריקאית", זו לא הייתה פליטת פה מכוערת.
היה זה ייצוא של שיטה פוליטית שראש הממשלה בנימין נתניהו שכלל במשך שנים: לחלק את החברה לנאמנים ולאויבים מבית, להציג ביקורת כבגידה, ולשלוט במה שנותר.
יהודה לוקץ׳ הוא פרופסור-חבר אמריטוס ליחסים בינלאומיים באוניברסיטת ג׳ורג׳ מייסון, וירג׳יניה. פרסם חמישה ספרים. הוא מחבר הספר שיצא לאור לאחרונה: "Op-Ed: Musings on War & Peace in the Middle East and Beyond"
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
הפופולריים השבוע
הבוקר קמנו לגלות שטראמפ צעק על נתניהו "בלעדי היית בכלא". זה סיכום נאה למסע הבריחה של נתניהו ממשפטו – מסע שמחולק לניסיונות לדחות את המשפט עוד לפני מתן העדות עצמה, לבריחה ממתן עדות בתירוצים שונים, לניסיונות לפטר את התובעת הראשית במשפטו – היא היועמ"שית – ובמקביל להפעיל כל מי שאפשר לביטול משפטו במסווה של "חנינה".
אסתי סגל מכורה לנתונים ולביג דאטה ומנגישה אותם באינפוגרפיקה והדמיית נתונים (data story telling), אקטיביסטית שלא מפסיקה לנסות לשנות את העולם. חיה בתל אביב אצל פצפונת וסוזנה החתולות.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוסליחה שאני ככה, אבל גם בלי המספרים המדוייקים והמפולחים ובלי הגרפים המרהיבים, הרי כולם, כולל כולם, יודעים שהנוכל ויועציו (שתבוא עליהם קללה) מושכים את הזמן. כולם. אנחנו, הציבור הליברל-דמוקרטי בוודאי יודע. הבבונים הביביסטים, אפילו הם יודעים, ושמחים מזה. מבחינתם זה כמו שהחלוץ-כוכב של הקבוצה שלהם הפיל את עצמו ברחבה, קיבל פנדל ומושך את הזמן עד לסיום המשחק. העיקר ש'ינצחו', ושתזדיין המדינה.
והשופטים? יודעים. כבר העירו כמה פעמים. אבל איזו סמכות יש להם? משתינים עליהם בקשת.
סליחה שאני ככה.
למקרה שפיספסת
פרויקט מיוחד: חבר, אתה חסר
הפוסטים הפופולריים השבוע
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנותגובות אחרונות
-
-
goldstars סליחה שאני ככה, אבל גם בלי המספרים המדוייקים והמפולחים ובלי הגרפים המרהיבים, הרי כולם, כולל כולם, יודעים...
-
ארנון הראל אני מסכים שהאיחוד מהווה מלכודת לגוש הליברלי אבל גם אצלך המשל אינו דומה לנמשל: בשתי דוגמאות העבר...
-
-
-
hulysmadar למגיבים הנכבדים, אולי תפנימו כבר שהשיבוש היסודי, העמוק והכמעט בלתי הפיך בא מראש הממשלה? להלן המוטו של...
-
estirozenblit לאחר ששמעתי שנאוה רוזליו פנתה להאג … אני שוקלת שוב אם לבחור בדמוקרטים… יש גבול גם לשמאל...
-
-
Ami Brandes חשכו עיני, לא שלפני כן האור היה בוהק במיוחד. סימן השאלה בפסקה האחרונה משונה. חסר הסבר באשר...
-
nklapcl תסלחו לי איבדתם את זה לגמרי. מה מפריע לכם מקווה.חיו ותנו לחיות.איפה הליברליזם פלורליזם? אני בעד חופש...
-
Efrat Lia Shahaf בוקר טוב אליהו. היא כבר מזמן לא שולית. פרופ’ תמיר שורק (Sorek, 2025) טוען במאמרו "בישראל, קריאות...
-
tchelevi מה זה זמן ישראל? אעלק עיתונות איכותית. כבתה רדודה ועלובה מי זה עומר שרביט כותב הכתבה? עלוב...
-
shabi770 הצלחת המאבק בתפילה בדיזנגוף ביום הכיפורים, ומכות הרצח המוצלחות שחטפו מתפללים וילדיהם הדתיים הלאומיים שמשרתים יותר מהתלביבי...
-
-
babbabutta רחמנות, איך התדרדר השמאל, בין אם חילוני, בין אם מסורתי. ועוד לאור הזוועות בשמחת תורה ההוא... במקום...
-
Manofsteel Mango steel פשט: אוטוקרטיה פשיסטית פלגנית כוחנית תיאוקרטית כתתית סחטנית פירומנית קלפטוקרטית מושחתת עושקת מרוששת קקיסטוקרטית בורה ביריונית לא מתפקדת מיליטריסטית מותשת...
-
-
-
-
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנותגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
- בונוס: הצטרפות לקבוצה הסגורה של זמן ישראל בפייסבוק המספקת הצצה מאחורי הקלעים של המערכת (למתחברים באמצעות פייסבוק בלבד)
עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה
תמכו בנועיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.






































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו