מאמינים שהיה מפץ גדול. ליקום יש תאריך לידה, לפני בערך כ-13.819 מיליארד שנים, ותהליך התפתחות היקום מרגע המפץ הגדול ועד היום ברור וידוע. אבל כאשר התגלה איזו חוסר התאמה ניסיונית וצריך היה להוסיף איזה טלאי לתיאוריה, הוסיפו.
מאמינים שהיה מפץ גדול. ליקום יש תאריך לידה, לפני בערך כ-13.819 מיליארד שנים, ותהליך התפתחותו מרגע המפץ הגדול ועד היום ברור וידוע. אבל כשהתגלה איזה חוסר התאמה וצריך היה להוסיף איזה טלאי לתיאוריה, הוסיפו
ד"ר רמי רום הוא דוקטור לכימיה פיזיקלית, עורך פטנטים וחוקר עצמאי של מלחמת יום כיפור.
פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
בשנה האחרונה נחשף כי המלחמה הרב-זירתית מתנהלת לא רק באיראן, לבנון ובעזה, אלא גם בסמארטפונים של אזרחים ישראלים שהתפתו לשרת את המודיעין האיראני. אולם מאחורי המחדל המודיעיני מסתתר שבר עמוק בהרבה, א.נשים שגדלו לתוך ואקום ערכי, שבו המדינה נתפסת כספקית שירותים והנאמנות לבית הפכה למטבע עובר לסוחר. נשאלת השאלה, האם מערכת החינוך יכולה לבנות מחדש את "כיפת הברזל התודעתית"?
לאורך ההיסטוריה האנושית, ריגול ובגידה נחשבו לפשעים החמורים ביותר שחברות יכולות להעלות על הדעת, במיוחד בעתות מלחמה. המונח "קוויזלינג" (על שם וידקון קוויזלינג הנורווגי ששיתף פעולה עם הנאצים) או סיפורו של בנדיקט ארנולד – גנרל אמריקאי שערק לצד הבריטי במלחמת העצמאות האמריקאית, הפכו לשמות נרדפים לאובדן המצפן המוסרי והלאומי.
אשת חינוך ואקדמיה. עוסקת בחקר השחיתות השלטונית ובחקר החוסן האישי, הקהילתי והלאומי בארגונים פרטים וציבוריים ובמערכת החינוך בפרט. מרצה וחברת סגל במכללת אורנים ועמיתת מחקר באוניברסיטת אריאל ובמוסד שמואל נאמן למחקר מדיניות לאומית. מנכ"לית מרכז מגדלורים – הכוונה לחוסן מיטבי, מרכז שמעניק שירותי הרצאות, סדנאות וימי עיון בתחומי חוסן וחברה בוערים.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ד"ר שושן רפאלי, ההסבר מאוד פשוט: כאשר הדיקטטור, הצורר, הבוגד (פרשות קטאר והצוללות) ורוצח 46 החטופים ראש ארגון המחבלים ביבים שקרניהו מתנהג מאז 2015 כאילו הכל כולל הכל מותר לו, וביתר שאת מאז 1 בינואר 2023, עת חזר לשלטון מה את רוצה שיקרה? האזרח הקטן למטה או שמתחלחל (במקרה של דמוקרטים-ליברלים), או שמצדיע למנהיג העליון (בבונים ביביסטים) או שמחליט שאם למנהיג העליון מותר הכל אז גם לו מותר הכל. המטומטם שמרגל לאוייבי המדינה הפרסינאצים לא מבין שלו, הקטן, ממש לא מותר הכל ואם ייתפס הוא ייענש בחומרה כפי שצריך וכפי שראוי לו. אבל המנהיג העליון ימשיך לשלוט כאן בקרקס האישי שלו שבו הוא מקרקס את כולם, כולל את שלושת שפוטיו בבית המשפט המחוזי.
מהחילוץ האמריקאי באיראן ועד הונגריה של ויקטור אורבן, הלקח ברור: בעידן של חרדה, מלחמה ושחיקת אמון, הציבור לא בוחר רק מי צודק יותר. הוא בוחר מי מספר סיפור חזק יותר.
חילוץ הנווט האמריקאי מאדמת איראן היה, לכאורה, אירוע צבאי נקודתי. מבצע מורכב, הצלחה מבצעית, רגע של הקלה לאומית. אבל כמעט מייד היה ברור שזה איננו רק סיפור על חילוץ. זה היה סיפור על האופן שבו שלטון מספר הצלחה.
ד"ר בלה ברדה ברקת היא מומחית לנדל"ן ופרשנית כלכלית וגאופוליטית ומחברת הספר "הנדסת העושר, התפתחות הנדל"ן מצורך אנושי למוצר פיננסי".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
איזה סיפורים? הבחירות הן שיבטיות לחלוטין. במבט אחד אני יכול לנחש בדיוק של 90% למי הבנאדם מצביע, ואם אני אטעה במפלגה הספציפית, אני עדיין אנחש את הגוש.
מאז החלוקה לגושים מקובעים, הבחירות בישראל מוכרעות בעיקר ע"י השרצה, וע"י כל מני מקרים נקודתיים של פיצולים, ומי עבר או לא עבר את אחוז החסימה בקול וחצי.
פעם כשעוד הייתה ניידות בין גושית, זה היה מוכרע ע"י מי מוכן לשלם הכי הרבה לחרדים. והתשובה תמיד הייתה נתניהו.
מאז ה-7 באוקטובר נדמה היה שאחת השאלות המרכזיות תהיה כיצד טראומה לאומית בסדר גודל כזה תשפיע על נכונות צעירים וצעירות להתגייס לקרבי.
ההיגיון הפשוט אומר: חשיפה לאובדן, לחטיפות, לסיפורי פציעה קשים אמורה להרתיע. אלא שהמציאות מורכבת יותר. נתונים רשמיים של צה"ל מצביעים על עלייה במוטיבציה לשירות קרבי בשנה שלאחר פרוץ המלחמה, גם אם במקביל נרשמים חששות ולחצים בקרב מועמדים לשירות ומשפחותיהם.
מורן שגב הוא מנכ"ל וראש מכינה "אחד משלנו" - מכינה קדם צבאית למנהיגות חברתית המפעילה שלוחת בנות ושלוחת בנים.
"שאגת הארי" הייתה הפרסומת הטובה ביותר לרכב הפרטי
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
מישהו חשב שהבבונים, או בשם המכובס 'בייס', ישנו את דעתם? (אם יש כזו בכלל). זה כמו שמישהו אוהד מכבי יעבור לאהוד הפועל בגלל תיקו. אולי רק כשלא תהיה מדינה יותר יזוז משהו. כל עוד אנחנו רק בדרך לאבדון 'הכל טוב ועוד יותר טוב כי הוא אבא טוב השם יתברך' וגו.
מצעד הבובות של קיסריה
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
מה שנתניהו למד בקדנציות האחרונות זה שני דברים. הראשון הוא ששום דבר לא משנה. תמנה אנשים לא מתאימים, תשדוד את תקציב המדינה, או בכלל אל תעשה תקציב שנתיים וחצי, או תעשה עסקאות צוללות מאחורי גבה של מערכת הביטחון, או תביא אסון של 1200 אזרחים מתים ו- 250 חטופים, או תמשוך מלחמה על שנתיים וחצי בלי לנצח, או תחריב שני חבלי ארץ. שום דבר לא משנה – הקופים יצביעו אותו הדבר. כל אחד למפלגה של המגזר שלו, והמאזן משתנה לאט רק ע"י השרצה.
הדבר השני שלמד הוא שכדי להיות ראש ממשלה, לא משנה כמה הצביעו בשבילך, כל עוד אתה מקבל את המנדט להקמת הממשלה. מרגע שהמנדט שלך, תבטיח כל מה שצריך להבטיח, לא משנה כמה מופרך, תעביר איזה חוק שתצטרך, תמנה כמה שרים למשרדים מופרכים שתצטרך, ותשחד (בכספי הציבור) את דרכך להקמת קואליציה וללשכת ראש הממשלה.
לדעתי האמת פחות מתוחכמת. לנתניהו אין באמת זמן לג'נגל בין מיליון משימות והוא מתעדף. אין לו עוזרים שהוא יכול לסמוך עליהם אז ככל הנראה הוא מסתמך על הילד ז' שיביא לו עוד טופז לוק. מה שמעניין את נתניהו לעניות דעתי הבלתי נחשבת, איך לצאת נקי מהמשפט. כל השאר תפל, כשהביטחון קצת מעל השאר אבל לא מעל למשפט. הנאמנות העיוורת של אוהדיו, שלשכתו מאמינה שהם בבונים, היא המאפשרת לנתניהו לבצע טעויות מביכות עד קולוסאליות. אין לנו ברירה אלא לסמוך על שומרי הסף המתמעטים שילחמו עבורינו עד שיגיעו הבחירות ונעיף את חלום הבלהות הזה מחיינו.
כמו באיראן כך גם בישראל. הכוחות הדמוקרטיים ניגפים בפני כוחות הדיקטטורה האיסלאמית או היהודית שבה שולטים מנהיגים מושחתים, לוקחי שוחד, גנבים ועבריינים. ההבדל המהותי, הגדול, העצום והיחיד בין שתי הדיקטטורות שבאיראן כבר שנים ארוכות יורים למוות במפגינים ברחובות, או שממיתים אותם בתלייה או באמצעים אחרים לאחר שהם נקטפים למעצר. בישראל בסך הכל מפוצצים את המפגינים במכות, מטיחים אותם לרצפה ו/או עוצרים אותם ללא שום סיבה. תנו לדיקטטור ראש ארגון המחבלים, הצורר ורוצח 46 החטופים ביבים שקרניהו עוד כמה שנים טובות בשלטון, והוא יהפוך אותנו לאיראן על מלא. תסמכו על מי שפעם אמר שראש ממשלה לא צריך לכהן יותר משמונה שנים בתפקיד או שראש ממשלה שמסובך בחקירות פליליות צריך להתפטר. העוד יותר גרוע והגרוע ביותר עוד לפנינו.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם






















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ההבדל בין התאוריה שלי להצעה של פנרוז הוא שבתאוריה שלי אין מחזוריות ולכן גם אין סתירות. הפיצוץ הוא מפץ שרבים כמוהו מתרחשים בקוסמוס היום, והתרחשו גם בעבר, בעוצמות כאלו או אחרות. הוכח כבר במעבדת LHC שהתנגשות פרוטונים יכולה לגרום לשחרור חלקיקים יסודיים בדיוק כמו שהתאוריה הקלאסית מתארת במפץ הגדול. אין לייחס לכך 'בריאת עולם' בה נוצרים דברים יש מאין ובוודאי לא נוצרת ישות יקום יד מאין, מתנפחת חדשה. לכן הקוסמוס (כי אין ישות יקום) קיים, יציב, ואין סופי. אין אנו רואים כוכבים שהדלק שלהם נגמר ולכן אינם מתגלים בטלסקופים הרגישים לאור אך עדיין משפיעים מבחינת הכבידה, בדיוק כמו החומר האפל. ככל שהם עתיקים ומרוחקים יותר כך גם השפעתם חלשה יותר. יתכן וגלי כבידה יוכיחו תאוריה זו כמו שפנרוז טוען.
אשמח אם יהיו מי שיבדקו תאוריה זו.
הנה הדעה שלי לאיך הכל התחיל שהיא חלק מהתאוריה שלי על מהות המציאות הפיזיקלית: https://www.academia.edu/113576554/How_the_world_functions_and_how_we_function_in_it_new
When the Greek philosophers looked at the sky, they imagined a dome surrounding them. Naturally, they
deduced that the dome is the boundary of the universe. The concept of a universe entity is still part of
current physical theories.
There is no proof supporting the existence of universe entity. There are many unanswered questions arising
due to this idea, concerning the emergent of such entity from nothing, its rapid expansion (exceeding the
speed of light), and where it expand to. All of which are avoided by adopting Leibniz's insight that there is
no such entity. If this insight contradicts the relativity, we should find another theory to explain gravity.
When Hubble, a talented astronomer, discovered that there are other galaxies besides our Milky Way galaxy
and was able to measure their distance and speed from our galaxy, he found that the farther a galaxy is
from us, the faster it moves away.
But he could only measure and calculate distances and velocities of celestial objects visible to his
instruments, not to a theoretical point of the Big Bang he could not see.
Calculating the velocities and distances of the galaxies from the point of the explosion would produce similar
results if we consider that the farther away galaxies are from us, we see them as they were in the past
because of the time it takes for light to reach us. Galaxies closer to the explosion get a stronger momentum
push, driving them faster. Therefore their speed is not due to the universe's expansion but to their proximity
to the explosion.
Scientists like LeMaitre, who were still captive to the concept of a universe entity that surrounds us like a
dome, thought (by mistake) that if the galaxies are moving away from us with acceleration, it is a proof that
the universe's envelope is expanding. From this point, the way to calculate backward to discover the source
of the universe's birth – the 'Big Bang' – is short. Einstein even added a constant to his formulas to adjust
for the universe's expansion.
One of the most perplexing issues is the scientists` suggestion that the universe was born in the Big Bang
(out of nothing) and expands (at speed faster than the speed of light), forcing the galaxies onto the mantle
of the universe (and not in the limits of the universe where they should be,) to move farther from each
other, in their effort to explain the Hubble constant.
These are questions that in the past caused Leibniz and David Hum to doubt the existence of a universe
entity and caused many scientists today to oppose the Big Bang theory. If there is no universe entity and
therefore no universe inflation what does it say about the relativity theory? Einstein himself proposed
alternative explanation for the existence of gravity fields (and hence gravity waves,) caused by mass.
The theory of universe's inflation arises the necessity to invent a new strange force – the dark energy, that
gets more energy (from nothing) as the universe expands and repel in an anti-gravitational way the galaxies.
This can be avoided if there is no universe inflation (or no universe entity at all.)
Nothing meeting the description of dark energy appears in physicists' Standard Model of fundamental
particles and forces. It has yet to be measured directly, has properties unlike anything we have ever seen,
and has an energy density some 10
120
times less than we may have naively expected. That is why even
scientists believing in the universe's expansion are skeptical about the existence of dark energy.
Now there is doubt as to the universe expansion theory. Scientists found that standard candles and standard
rulers which are two different techniques astronomers used to measure the expansion of space at various
times/distances in the past. Based on how quantities like luminosity or angular size change with distance,
we can infer the expansion history of the Universe. Using the candle method is part of the distance ladder,
yielding 73 km/s/Mpc. Using the ruler is part of the early signal method, yielding 67 km/s/Mpc. With new
JWST data, the mystery over the Universe's expansion rate has deepened further.
The Universe doesn't just expand uniformly, but has tiny density imperfections within it, which enable to
form stars, galaxies, and clusters of galaxies as time goes on.
The theory based on Interactions (IbT) suggests that there is nothing unique in the `Big Bang` explosion.
Any big enough explosion in the cosmos, due to supernovae, the collision of black holes, or any other
reason, can provide the gluon/quarks soup, as proved by colliding protons in the LHC facility. Therefore
such explosions could have been in the past, could occur in the future, and even can occur in the present,
even if we cannot detect them due to the screening of background radiation.
In such an explosion, matter turns into energy, returning to matter objects when it cools down, according to
Einstein's proven equation E=mc
2
.
Measurements with improved technologies do not agree with the predictions of the current theories, which
drove some scientists not to accept these theories. (see – An Open Letter to the Scientific Community . )
It is true that if the explosion was not unique and such explosions were in the past, there is still the
problem of an infinite array of matter and time. One may also wonder where the initial objects came from,
but these problems seem less acute than those that arise following the Big Bang theory.
We may understand these problems if we prove that the world has higher dimensions (at least four spatial
dimensions) than the three dimensions we know. In this case of higher dimensions, we can also explain
many other puzzles in physics, (see – Five-dimensional universe .)
The IbT suggestion answers another problem bothering physicists like Roger Penrose, that was bothered by
the state of entropy at the time of the Big Bang.
Roger Penrose claim that Entropy should be in a maximal order rather than minimal, as it seems by
watching the background radiation.
Interaction base Theory suggests that the Big Bang is not the only explosion in the cosmos. Therefore, the
disorder can be local, keeping the overall entropy small. That will answer Penrose's entropy question.
In the case of the existence of higher dimensions, dark matter could be the product of previous explosions.
Most of the matter/energy created is attracted to the fourth dimension because of its vast mass of matter
producing strong gravity. This assumption is valid in the case of a three-dimensional brane, as one theory
suggests, or if all the objects are in a four-dimensional array, even if we human have no perception
regarding four dimensional cosmos.