JavaScript is required for our website accessibility to work properly. שולי אשבול | זמן ישראל
אישיות
שולי אשבול
אישיות
שולי אשבול

ועדת השימור של העירייה החליטה להכניס מהנדס מטעמה למתחם שעליו השתלט מעון ראש הממשלה ● אבל העירייה מתעלמת מההחלטה - ואינה מאפשרת את כניסת המהנדס ● מאז חשיפת זמן ישראל על הפלישה לווילה שוקן, העירייה דוחה בקשות למידע על מצב המבנה ● חברת מועצת העיר: "אפשר לחשוב שמדובר בכור אטומי"

עיריית ירושלים מתעלמת מהחלטה של ועדת השימור העירונית להכניס מהנדס מטעם הוועדה שיבדוק את הנעשה במתחם "וילה שוקן" הסמוך למעון ראש הממשלה, ואינה מאפשרת את כניסת המהנדס למתחם. כך נודע לזמן ישראל.

ועדת השימור העירונית דנה לפני כחודש בנעשה במתחם וילה שוקן, בעקבות חשיפת זמן ישראל על פלישת מעון ראש הממשלה בפועל למתחם. הוועדה קיבלה את הצעתה של חברת הוועדה ומייסדת הוועדה לשימור אתרים, ציפי רון, לאפשר למהנדסים ונציגים מטעמה להיכנס למתחם.

"ציפי ביקשה שיבדקו מה קורה שם, שיכניסו מהנדס", אומר יו"ר הוועדה, יוחנן ויצמן, "הדרישה הייתה מוצדקת לגמרי ואנחנו אישרנו אותה כבר בזמן ההסגר".

בפועל לא היה ביקור כזה. דרשתם מהעירייה או ממשרד ראש הממשלה שיסבירו לכם למה לא מקיימים את ההחלטות שלכם?
"עזוב אותי מזה, בחייך. כשמתחיל ריח של פוליטיקה ומתחילים לספר סיפורים על שיקולים ביטחוניים, אני מקפל את הזנב ובורח. אף אחד לא באמת סופר אותנו".

"עזוב אותי מזה, בחייך. כשמתחיל ריח של פוליטיקה ומתחילים לספר סיפורים על שיקולים ביטחוניים, אני מקפל את הזנב ובורח. אף אחד לא באמת סופר אותנו"

בעקבות חשיפת זמן ישראל, העלתה רון במועצת השימור רשימת שאלות לעיריית ירושלים על המצב במתחם. השבוע התקיים דיון של מועצת השימור, ורון דרשה מוויצמן להכניס את הנושא לסדר היום כדי לחייב את העירייה לענות לשאלותיה.

חברת מועצת עיריית ירושלים, לורה ורטון (צילום: מולי גולדברג)
לורה ורטון (צילום: מולי גולדברג)

העירייה לא סיפקה שום תשובות, וויצמן לא הכניס את הנושא ללו"ז. כשרון גילתה זאת והתלוננה על כך, ויצמן התיר לה לדבר בסוף הישיבה ולהעלות שוב את טענותיה ושאלותיה, אבל רון לא נשארה עד סוף הישיבה והנושא לא נדון.

חברת מועצת עיריית ירושלים, לורה ורטון, מנסה כבר שמונה חודשים לקבל מעיריית ירושלים תשובות על המצב במתחם, ואינה מקבלת כל מידע או הסברים למרות דרישות חוזרות ונשנות שהיא מעלה במועצה.

"כבר שמונה חודשים אנחנו מנסים לקבל מידע על בית שוקן, הבעלות עליו, השינויים בו והשימוש בו", אומרת ורטון בתסכול לזמן ישראל.

"אפשר לחשוב שמדובר בכור אטומי", היא מוסיפה, "אבל למיטב ידיעתי אין מתקן כזה בסמולנסקין או בבלפור. הגיע הזמן לתת תשובות ולחשוף את מה שנעשה במקום הזה. לציבור יש זכות לדעת ואם אין מה להסתיר, שיפסיקו להסתיר".

ירושלים במבט על, בסוף שנות ה-30 של המאה הקודמת. במרכז – וילה שוקן, ומשמאלה בית אגיון, לימים מעון ראש הממשלה בבלפור (צילום: זולטן קלוגר/הספרייה הלאומית)
ירושלים בשנות ה-30: במרכז וילה שוקן, ומשמאלה בית אגיון, לימים מעון רה"מ (צילום: זולטן קלוגר/הספרייה הלאומית)

זמן ישראל חשף כי מעון ראש הממשלה השתלט על מבנה היסטורי ענק השוכן בסמוך לבית ראש הממשלה, שיפץ אותו והפך אותו בפועל לחלק מהמתחם המאובטח של המעון ולמבנה המשמש את פמליית ראש הממשלה לצרכים שונים.

המבנה נמצא ברחוב סמולנסקין 7, סמוך לבית ראש הממשלה הממוקם ברחוב סמולנסקין פינת רחוב בלפור. המבנה שימש בעבר כאקדמיה למוזיקה ולמחול וכבית הספר התיכון שליד האקדמיה ואחר כך כבית ספר של רשת "שובו".

"אפשר לחשוב שמדובר בכור אטומי, אבל למיטב ידיעתי אין מתקן כזה בסמולנסקין או בבלפור. הגיע הזמן לתת תשובות ולחשוף מה נעשה במקום הזה. לציבור יש זכות לדעת"

מבדיקת זמן ישראל עלה כי, ככל הידוע, לא הוגשו בקשות לגופי התכנון והבנייה של עיריית ירושלים לשיפוץ המבנה ולשימוש בו כחלק מהמעון. בעירייה ובמשרד ראש הממשלה לא השיבו עד כה לשאלה, האם הוגשו בקשות לאישור השיפוץ.

הקרקע של המבנה, ש"סופחה" בפועל לבית ראש הממשלה, נרכשה לפני כעשרים שנה על ידי קבוצת בעלים פרטיים מחו"ל. על הקרקע אושרה בנייה פרטית לטובת הבעלים, ללא שום קשר לבית ראש הממשלה.

ההשתלטות, שהחלה ככל הנראה לפני כ-7 שנים, נחשפה בבית המשפט המחוזי בהרצליה במהלך דיון בתביעת הדיבה של מני נפתלי נגד הליכוד ומקורבי נתניהו.

יועץ ראש הממשלה לשעבר, ניר חפץ, שהוא אחד הנתבעים בפרשה, הציג על דוכן העדים תמונות ממה שכינה "החמ"ל נגד מני נפתלי" – פורום שכלל, לטענת חפץ, את נתניהו, חפץ, עורכת הדין שולי אשבול ויועצי ראש הממשלה דוד שמרון, טופז לוק ויונתן אוריך – ובו תוכננו לכאורה מהלכים נגד נפתלי.

לאחרונה נחשף בזמן ישראל כי בעלי הווילה, שכבר שבע שנים אינם יכולים לממש את זכויות ותכניות הבניה המאושרת שלהם במקום בשל השתלטות מעון רה"מ, נמצאים על סף ייאוש ושוקלים למכור את הנכס.

עד כה לא התקבלה תגובת עיריית ירושלים לידיעה.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 579 מילים
כל הזמן // יום ראשון, 12 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
משבר במו"מ בין ארה"ב ואיראן

מרתון החקיקה נמשך: אושרה להצבעה ההצעה להגבלת כוחו של הייעוץ המשפטי לממשלה

לפי ההצעה, שוועדת החוקה, חוק ומשפט אישרה לקראת קריאה שנייה ושלישית, הממשלה תוכל לסטות מחוות הדעת של הייעוץ המשפטי ● דיווח: ארצות הברית תקפה מערכי טילים והגנה אווירית של איראן באזור מצר הורמוז ● צה"ל הודיע שתקף אתר לייצור אמצעי לחימה בעיר עזה; גורמי בריאות פלסטיניים: לפחות ארבעה בני אדם נהרגו בתקיפה

נבחרת ישראל בכדורסל נשים עד גיל 20 (נבחרת העתודה) הפסידה הערב לצרפת 79:66 בגמר אליפות אירופה.

חרף ההפסד – זהו ההישג הטוב ביותר בתולדות כדורסל הנשים בישראל.

מחבלי חמאס ליד קיבוץ ניר עוז במהלך הטבח ב-7 באוקטובר 2023 (צילום: AP Photo/Hassan Eslaiah)
מחבלי חמאס ליד קיבוץ ניר עוז במהלך הטבח ב-7 באוקטובר 2023 (צילום: AP Photo/Hassan Eslaiah)

המשטרה תחל מחר להציג למשפחות הנרצחים את ממצאי הבדיקות שבחנו את תפקוד הארגון בטבח 7 באוקטובר 2023, כך הודיעה המשטרה, לאחר שנה של חקירה.

בחודש אוגוסט פתחה המשטרה בחשאי בכמה בדיקות, בפיקוח קצינים בכירים, שנועדו לבחון כיצד הגיבה למתקפות בהובלת חמאס על יישובים ישראליים ברחבי עוטף עזה.

המפכ"ל דני לוי הדגיש כי הבדיקות לא יטילו אחריות על אנשים מסוימים, כך דיווחו אז כלי תקשורת בעברית. לפי הדיווחים, מטרתן הייתה לסייע למשטרה להפיק מסקנות מבצעיות ולשפר את היערכותה למצבי חירום.

בשלב זה אושרו כל הבדיקות בידי הפיקוד הבכיר של המשטרה, נמסר מהארגון. עוד צוין כי ממצאי הבדיקות הוצגו לפני שבוע לשוטרים ששרדו את הקרבות נגד מחבלי חמאס במהלך הפלישה.

לו הבחירות לכנסת היו נערכות כעת, מחנהו של ראש הממשלה בנימין נתניהו היה מקבל 52 מנדטים, יתר המפלגות הציוניות היו משיגות 58 מנדטים, וחד"ש־תע"ל ורע"ם – עשרה מנדטים, כך נמצא בסקר שפורסם הערב בתאגיד השידור כאן.

שלוש רשימות שנסקרו לא עברו את אחוז החסימה: הרשימה החדשה של חילי טרופר ויועז הנדל, שקיבלה 3.1% מהקולות, רשימתם של בני גנץ ושל דדי שמחי, שגרפה 2.7% מהקולות, ובל"ד, שהשיגה 2% מהקולות.

רשימתם של טרופר והנדל אמנם לא עברה בסקר את אחוז החסימה, שעומד על 3.25%, אך הייתה מאוד קרובה אליו.

זו הפעם הראשונה שבה מפלגתו של גדי איזנקוט, ישר!, קיבלה יותר מנדטים מהליכוד בסקר של תאגיד השידור.

תרחיש נוסף שנבחן הוא שבנוסף ל־14 הרשימות שנסקרו יתמודדו רשימה בראשות יולי אדלשטיין, גלעד ארדן ואיילת שקד ורשימה בראשות עופר וינטר.

בתרחיש זה רשימתם של טרופר ושל הנדל השיגה 2.7% מקולות הבוחרים, רשימתו של וינטר – 2.4% ורשימתם של גנץ ושל שמחי – 2.1%.

אם אדלשטיין, ארדן ושקד יבחרו לחבור לישר!, ישראל ביתנו, ביחד והדמוקרטים, יהיו להם יחד 61 מנדטים. למחנה נתניהו, המורכב מהליכוד, עוצמה יהודית, ש"ס, יהדות התורה והציונות הדתית, יהיו 49 מנדטים.

מיכאל ראבילו במשכן הכנסת בירושלים, 1 ביוני 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
מיכאל ראבילו במשכן הכנסת בירושלים, 1 ביוני 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

ראש הממשלה בנימין נתניהו נוטה שלא לערוך סיבוב בחירות נוסף לתפקיד מבקר המדינה על רקע החשש שלא ישיג את הרוב הדרוש לבחירת מועמדו, מיכאל ראבילו, כך דיווח הערב יובל שגב בחדשות 13.

ועדת החוקה, חוק ומשפט אישרה הערב לקדם לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק, שלפיה, הממשלה תוכל לסטות מחוות הדעת של הייעוץ המשפטי לממשלה.

לפי ההצעה, הממשלה לא תוכל לסטות מחוות הדעת אם זו תעסוק בהפעלת סמכויות בתחום הפלילי או ביחס לסמכויות שהוקנו לייעוץ המשפטי בחוק.

עוד קובעת ההצעה שאם שר בממשלה סבור שעמדת הממשלה, הנוגעת לתחום שבו הוא עוסק, לא מוצגת כראוי, הממשלה תוכל לקבוע שעורך דין אחר, ולא הייעוץ המשפטי לממשלה, ייצג את הממשלה בבית המשפט.

אם הממשלה בחרה להיות מיוצגת באמצעות עורך דין אחר, היועץ המשפטי לממשלה לא יוכל להתייצב באותו הליך ללא אישור הממשלה, השר או גורם שהוסמך לכך. הוראה זו לא תחול בהליכים פליליים.

הצעת החוק קובעת שהיועץ המשפטי לממשלה יהיה נתון לפיקוחו של שר המשפטים.

לפי ההצעה, אם החוק יאושר, הוא ייכנס לתוקף ב־1 בינואר 2027.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 41 עדכונים

במרחק של חמישה קילומטרים בלבד מגבול ישראל, בעומק של עשרות מטרים מתחת לרכס הסלעי, גילה צה"ל מערכת מנהרות אדירה שהוקמה בסיוע איראני ישיר ● המתקן, שכלל חדר ניתוח ושימש לשיגור מאות רקטות לעבר צפון הארץ, נחשף בשבוע שעבר בפני עיתונאים – ביניהם הכתב הצבאי של זמן ישראל

לכתבה המלאה עוד 901 מילים
אמיר בן-דוד

ואקום תודעתי - הפריימריז בשירות הרס הדמוקרטיה

כבר למעלה משלושים שנה שהיא איתנו, שיטת הפריימריז. מצב הדמוקרטיה לאורך השנים האלה בירידה מואצת. הפריימריז אינם משרתים את הדמוקרטיה בישראל, כי אם להיפך: הם מעצימים את החולשות והמורכבויות בחברה הישראלית. נניח לרגע לצורך הדיון לעצם מהות השיטה ולרלוונטיות שלה למציאות הגאופוליטית והאוניברסלית, ונתמקד בישראל.

בבסיסה, שיטת הפריימריז מושתתת כולה על מעורבותו האזרחית של הציבור. אזרחים בוחרים בעצמם את נציגיהם מתוך רשימת מועמדים. רף האחריות האזרחית-ציבורית שלהם נדרש, לכאורה, להיות גבוה יותר: האזרח כבר נדרש להכיר יותר לעומק לא רק את המועמד ועמדותיו, אלא גם איפה הוא בהשוואה למועמדים אחרים.

חיים שדמי עושה סרטים, כותב ספרים והרבה שנים שהוא עיתונאי (לרוב בפרינט או בכתובה, אבל גם בטלוויזיה). הוא פיראט ממייסדי חבורת הקריים-מיניסטר גאנג ובסוף יפליג בנחת אל האופק, אבל עד אז – יש לו כמה עניינים לסדר

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 896 מילים

מונדיאל 2026 גרמני זועף הוא הגיבור הלאומי החדש של אנגליה

המונדיאל הנוכחי חילק את המאמנים לשני סוגים ברורים: אלו שפחדו מהכוכבים שלהם ונסעו הביתה, ואלו שלא היססו לשבור את הכלים ● בעוד שאנצ'לוטי ומרטינס התבטלו בפני האגו של שחקני עבר, תומאס טוכל מלמד את אנגליה כדורגל מסוג חדש – וההצלחה לא מסנוורת אותו

לכתבה המלאה עוד 934 מילים

החוק הכי אישי בישראל נשאר תקוע בשנת 1989

בשעה שהשיח הציבורי בישראל מתמקד בביטחון, בשוויון בנטל, במשילות ובמאבקי זהות, כמעט לא מתקיים דיון בשאלה שתעצב את החיים של כולנו בעשורים הקרובים. איך נזדקן כאן.

דווקא בתקופה שבה הוויכוח הציבורי עוסק שוב ושוב בשאלות של חלוקת משאבים, אחריות משותפת וחוסן לאומי, כדאי לזכור שהזדקנות האוכלוסייה אינה סוגיה של מגזר אחד אלא של החברה כולה.

דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 906 מילים
זירת הדמוקרטיה
כל מה שצריך לדעת כדי לשמור על ישראל ליברלית

הדולר הדיגיטלי משנה בעל בית

רשת Open USD מבקשת להפוך את הדולר הדיגיטלי לתשתית תשלומים עולמית, בגיבוי ענקיות פיננסיות ובנקים מישראל ● היא עשויה להוזיל ולהאיץ העברות כספים, לחזק את הדולר וליצור לבנקים מנוע רווח חדש, אך הצלחתה תלויה ברגולציה ובאימוץ רחב ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,167 מילים

למקרה שפיספסת

"הפכתם למדינה מצורעת"

ביקורו של ראש סגל הבית הלבן לשעבר בישראל חשף עד כמה הקרע עם ארה"ב כבר אינו מוגבל לנתניהו או למפלגה הדמוקרטית ● בעיניו, עליית בן גביר מסמלת שינוי עמוק בזהותה של ישראל, כזה שמרחיק ממנה גם יהודים אמריקאים ותומכים ותיקים, ושלא ייעלם בהכרח עם חילופי שלטון ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 883 מילים ו-2 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תירוץ "איבוד השליטה" נועד לקנות זמן למשמרות המהפכה

האיום של מוג'תבא חמינאי מגיע לאחר שבוע שבו בחנה איראן את גבולות סבלנותו של טראמפ, כחלק מחילופי איומים שנועדו לבסס סימטריה בין המעצמות ● השאלה היא האם ההנהגה בטהרן אכן איבדה שליטה על הגורמים הקיצוניים במשטר, או שמדובר במשחק מתוכנן של "השוטר הטוב והשוטר הרע" ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
המצב בהחלט כן פתיר, אך הוא דורש הקרבה, שהמערב האימפוטנטי לא מוכן לה: עליית מחירי הנפט ומוות של חיילים (שזה, אם מישהו שכח, מטרת הצבא). צריך לפתוח במלחמה עצימה ולהשתלט על המיצרים. זה הפתר... המשך קריאה

המצב בהחלט כן פתיר, אך הוא דורש הקרבה, שהמערב האימפוטנטי לא מוכן לה: עליית מחירי הנפט ומוות של חיילים (שזה, אם מישהו שכח, מטרת הצבא). צריך לפתוח במלחמה עצימה ולהשתלט על המיצרים. זה הפתרון. כל דבר אחר לא יפתור את הבעיה.
איראן פשוט עושה צחוק, בעזרת המיצרים, מהעולם כולו.
והעולם מקבל את היריקות בפנים ואומר: הי, תראו, גשם. אל ניניו. סופר אל ניניו.
וכבר נאמר על ידי חכמים: זה בכלל לא משנה כמה כוח יש לך. משנה בכמה כוח אתה מוכן להשתמש. והתשובה כרגע היא: אפס.

לכתבה המלאה עוד 590 מילים ו-1 תגובות
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

אין יהודה

כשטבע, ביורוקרטיה וכסת"ח נפגשים: שנה אחרי הסגירה, המעיין הקסום בבקעת בית שאן עדיין סגור לציבור ● עם קצת מזל, סופר אל ניניו עשוי להביא חדשות טובות לישראל ● זו לא קבוצת כדורגל: ביתר אנרג'י הוא משחק קופסה שמנסה להפיץ בעיר החרדית את בשורת האנרגיה הירוקה ● וגם: בסרי לנקה מצאו שיטה מקורית לעודד מיחזור

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל המצקצקים שקובלים על הסדרת עין-יהודה: ("לקחו לנו את הטבע") הייתם במקומות לא מוסדרים? ראיתם מה קורה שם? אנחנו לקראת 'בין-הזמנים'. ממליץ לכם בתקופת בין הזמנים ללכת למקומות כאלה. תראו מ... המשך קריאה

לכל המצקצקים שקובלים על הסדרת עין-יהודה: ("לקחו לנו את הטבע") הייתם במקומות לא מוסדרים? ראיתם מה קורה שם? אנחנו לקראת 'בין-הזמנים'. ממליץ לכם בתקופת בין הזמנים ללכת למקומות כאלה. תראו מה זה יהודים. מה זה ישראלים. תראו מה זו "תרבות" בת אלפי שנים. גועל נפש.

לכתבה המלאה עוד 1,425 מילים ו-2 תגובות

תגובות אחרונות

חלוץ נבחרת נורווגיה האימתני כבש שבעה שערים במונדיאל, אך מחוץ למגרש הוא חושף אישיות משעשעת שמשגעת את הרשת ● השילוב בין מראה ויקינגי לתמונות סלפי שטותניקיות ומערכת יחסים וירטואלית עם מיליוני מעריצים, הפך אותו לתופעת התרבות הגדולה של הטורניר

לכתבה המלאה עוד 1,235 מילים

סקרי זמן ישראל

הלוויית חמינאי הייתה מפגן כוח איראני שכוון פנימה והחוצה

איראן: בין "הלוויית המאה" למתיחות הגוברת במצר הורמוז ● אחרי פסגת אנקרה, ארדואן לקח את כל הקופה ● המטענים שהתפוצצו בסמוך למלונו של מקרון בדמשק נוטרלו, החשש מהסלמה ביטחונית בסוריה נשאר ● והשבוע ב-1972 - חיסול המשורר והפעיל הפלסטיני ע'סאן כנפאני בביירות ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

לכתבה המלאה עוד 1,253 מילים ו-1 תגובות

"לרעים יש משאבים בלתי מוגבלים, וישראל מפסידה במלחמת המידע"

ריאיון האסטרטג הקנדי הוותיק וורן קינסלה חושף בספר חדש כי ההפגנות הסוערות נגד ישראל שהציפו את ערי הבירה בעולם אחרי השבעה באוקטובר לא נבעו מזעם ספונטני, אלא ממבצע מתוכנן של מדינות וארגונים קיצוניים ● בריאיון לזמן ישראל קינסלה אומר: "זו אינה מחאה אותנטית אלא תעשייה מגלגלת מיליונים שמחייבת מאבק תודעתי חדש"

לכתבה המלאה עוד 1,373 מילים ו-2 תגובות
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
כַּרְטִיס אָדוֹם 308

נשיא ארה"ב התקשר לנשיא פיפ"א ודרש ממנו לשנות החלטה של שופט המשחק. לא קשה לראות שהאירוע הזה חורג בהרבה מעולם הכדורגל ובעצם מציג את הפליי-בוק של העידן הנוכחי

לכתבה המלאה עוד 1,410 מילים

הקואליציה טוענת שחוק יסוד לימוד תורה רוקן מתוכן ונותר כהצהרה סמלית בלבד, אך מדובר באשליה מסוכנת ● אין חוקי יסוד ללא משקל והעיגון החדש עשוי לשמש כחומת מגן להכשרת פטור מגיוס וסבסוד מעונות בבג"ץ ● דווקא הנוסח המקוצץ עלול להעניק לאברכים מעמד חוקתי עליון על פני ערכי הדמוקרטיה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 885 מילים ו-4 תגובות

זעקת הלומי הקרב חשפה כיצד הפוליטיקאים מחללים את התורה

התמונות הקשות מוועדת הכנסת שברו את הלב והבהירו את המשמעות של השוואת עריקים ללוחמים ● כדי לא לאבד קולות בקלפי, נתניהו נאלץ לרכך את החוק אך העניק לחרדים תמורה במסלולים עוקפים ● בחשבון ארוך, מנהיגי המגזר החרדי גורמים נזק היסטורי ומעמיקים את הניכור והשנאה כלפי הציבור שלהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 807 מילים ו-1 תגובות

מהפכת הפלמינגו נגד כלכלת החצר של עידן טראמפ

הדרמה באלבניה סביב מכירת שמורת טבע לטובת פרויקט נדל"ן מגלומני של משפחת טראמפ היא מיקרוקוסמוס מטריד של סדר עולמי חדש: סדר שבו חוקים, תקנות ונכסי לאום משתנים ומתכופפים לפי גחמותיו של איש אחד ● תופעה שמגיעה עכשיו אפילו עד למונדיאל ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.