JavaScript is required for our website accessibility to work properly. האפוטרופוס הכללי | זמן ישראל
נושא
האפוטרופוס הכללי
נושא
האפוטרופוס הכללי

7 מיליארד מחפשים בעלים

הנכסים האבודים האפוטרופוס הכללי מחזיק באלפי דירות, קרקעות וכספים עזובים ● פרויקט התנדבותי מנסה לאתר את הבעלים או היורשים של כ-16 אלף הנכסים האלה ● המדובר בעבודת נמלים, ועד היום הפרויקט איתר כ-15 אנשים ויידע אותם בדבר זכויותיהם ● אחרי חשדנות ראשונית, במשרד המשפטים שוקלים להיעזר בפרויקט ● אחת המשתתפות בפרויקט: "השבת אבדה זו מצווה ביהדות"

לכתבה המלאה עוד 1,840 מילים

משפחת בן נון עם 3 ילדים וקרוב משפחה ערירי נדרשים לפנות את ביתם ● הם טוענים שהאפוטרופוס מכר את הקרקע לקבלן מאחורי גבם ומבלי שניתנה להם הזדמנות להוכיח דיירות מוגנת ● שופטת השלום חשבה שהקונה צריך להציע להם דיור חלופי, אך הוא מסרב ● היועמ"ש הנחה את המדינה לא למכור קרקע שתפוסה בדיירים, אך האפוטרופוס אומר בתגובה שזו קרקע פרטית שנוהלה על ידו

לכתבה המלאה עוד 1,840 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום חמישי, 27 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

דיווח: ישראל שוקלת לסלק את נציגי בריטניה ממרכז התיאום בקריית גת

צה"ל: כוחות הביטחון הרגו באזור חאן יונס שני מחבלי נוחבה שחדרו למחנה רעים ב־7 באוקטובר 2023, בהם פעיל ששימש כשומר הראש של סנוואר ● דיווח: הסמכות לאשר תקיפות ברצועת עזה הורחבה מהרמטכ"ל גם למפקד פיקוד הדרום ● צה"ל הסיר מהרשת סרטון שבו הדריך משתמטים איך יוכלו לצאת מהארץ מבלי שיעוכבו על ידי הרשויות

הרמטכ"ל אייל זמיר עם צמרת צה"ל, 27 באוגוסט 2026 (צילום: צה"ל)
הרמטכ"ל אייל זמיר עם צמרת צה"ל, 27 באוגוסט 2026 (צילום: צה"ל)

הרמטכ"ל אייל זמיר אמר שהורה על תגבור משמעותי של הכוחות בגדה על רקע המתיחות האחרונה באזור.

"אתגרים רבים לפנינו. אנחנו מקדמים נהלי קרב בכל הזירות מאיראן, לבנון ועד לעזה ומצויים בכוננות גבוהה אל מול נפיצות רב־זירתית", אמר היום זמיר במהלך הערכת מצב עם צמרת צה"ל.

זמיר אמר שלאור המתיחות ביהודה ושומרון ותקופת החגים הקרבה, הוא הנחה "על העלאת כוננות של מפקדת אוגדה סדירה נוספת לעיבוי הסד"כ בגזרה".

בדרך כלל פועלות בגדה שתי אוגדות: אוגדת יהודה ושומרון, האחראית על רוב השטח, ואוגדה 96 "גלעד", המופקדת על גבול ירדן.

"מעבר לכך, יש להיערך להפעלה מיידית של יחידות וגדודים לתגבור במרחב", אמר זמיר.

זמיר אמר ש"צה"ל על כלל מערכיו יעמוד בכוננות מלאה, רב־זירתית בתקופת החגים – אין הדממות ואין רידוד סד"כ מבצעי".

בהתייחסו לנושאים אחרים, אמר זמיר כי "לצערנו בימים אלה אנחנו מצויים גם במערכה על התקציב".

"בעת בה צה"ל ומשרתיו מתוחים בכל הגזרות – עלינו להתמודד עם 'קופה ריקה'. מצב כזה פוגע במוכנות צה"ל", אמר.

זמיר הוסיף כי צה"ל "עוסק בהגנה על ביטחון מדינת ישראל – זהו השיקול היחיד העומד לנגד עינינו!".

"לא ניגרר לנושאים שעשויים להסיט את המיקוד והמוכנות שלנו", הוסיף.

רויטרס
רויטרס, 12:41 עריכה
הנזק בדוויגהאט שבמחוז נוואקוט בנפאל לאחר השיטפון שפקד את האזור, 27 באוגוסט 2026 (צילום: AP Photo/Niranjan Shrestha)
הנזק בדוויגהאט שבמחוז נוואקוט בנפאל לאחר השיטפון שפקד את האזור, 27 באוגוסט 2026 (צילום: AP Photo/Niranjan Shrestha)

הרשויות בנפאל מצאו עד כה 270 גופות לאחר ששיטפון עז שטף את אזורי הגבול ההרריים של המדינה ושל טיבט שבסין, כך מסרה היום משטרת נפאל בפוסט ברשת X.

אוניות משא עוגנות סמוך למצר הורמוז, מול החוף המזרחי של איחוד האמירויות הערביות באזור ח'ור פקאן, 12 ביולי 2026 (צילום: AFPTV / AFP)
אוניות משא עוגנות סמוך למצר הורמוז, מול החוף המזרחי של איחוד האמירויות הערביות באזור ח'ור פקאן, 12 ביולי 2026 (צילום: AFPTV / AFP)

פקיסטן מסרה היום שהיא ממשיכה במאמצים הדיפלומטיים לסייע בפתרון המשבר בין ארצות הברית לאיראן ובפתיחתו מחדש של מצר הורמוז.

דובר משרד החוץ טאהיר אנדראבי אמר לנציגי תקשורת שביקורו האחרון של הרמטכ"ל עאסם מוניר בטהרן נועד להחזיר לתוקפו את מזכר ההבנות מיוני לפתיחת המצר מחדש.

שר החוץ של פקיסטן איסחאק דאר המשיך גם הוא במגעים הדיפלומטיים במהלך ביקורו של מוניר, ושוחח עם עמיתיו מטורקיה, ממצרים וממדינות נוספות באזור, אמר אנדראבי.

ראש ממשלת קטר, מוחמד בן עבד א־רחמן אאל ת'אני, צפוי להגיע היום לטהרן לשיחות עם גורמים איראנים בכירים על "דרכים להפחתת המתיחות וליצירת תנאים שיאפשרו דיאלוג", כך מסר משרד החוץ הקטרי ברשת X.

השיחות, שאושרו גם על ידי טהרן, יעסקו גם ב"חופש השיט" במצר הורמוז ובצורך לחזור למצב ששרר לפני המלחמה, לדברי דובר משרד החוץ הקטרי מאג'ד אל־אנסארי.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר שלשום לאל־ג'זירה בשיחת טלפון שאין לו "לוח זמנים" לסיום העימות, שיציין ביום שישי שישה חודשים לפריצתו. טראמפ אמר לרשת הקטרית שלדעתו ארצות הברית "מנצחת בגדול מאוד".

כוחות הביטחון הרגו השבוע באזור חאן יונס שבדרום רצועת עזה, בשתי תקיפות נפרדות, שני מחבלי נוחבה שחדרו למחנה רעים ב־7 באוקטובר 2023, כך הודיע היום דובר צה"ל.

ביום ראשון צה"ל תקף והרג את פעיל הזרוע הצבאית של חמאס חאזם מוסא. למחרת צה"ל ושב"כ תקפו והרגו את רזק סהיל סלימאן אבו שחמה, ששימש כשומר ראש של יחיא סנוואר.

הצבא מסר שבעת האחרונה השניים, שעסקו בטרור, ביקשו לפגוע בכוחות צה"ל ובאזרחי ישראל וניסו לשקם את יכולות חמאס.

מפקד פיקוד המרכז אבי בלוט חתם על צו החרמה והריסה לביתו של דואס חסון, שביצע במרץ את הפיגוע שבו נרצח יהודה שרמן ונפצע אזרח נוסף, כך הודיע היום דובר צה"ל.

שלשום נמסר צו החרמה והריסה לבית בבית אמרין שבו התגורר חסון.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 13 עדכונים

לשחרר את האמונה מהפוליטיקה - הגיע הזמן לפרק את שירותי הדת

במשא ומתן הקואליציוני הבא כולם שוב יריבו על תיקי הביטחון והמשפטים. אך המשימה הלאומית הדחופה לא פחות מונחת דווקא במשרד לשירותי דת. רק שר חילוני נחוש, שידרוש את התיק במטרה לפרק אותו, יוכל לסגור את הברז לעסקנות – ולהחזיר את היהדות לעם.

*  *  *

בכל פעם שמוקמת ממשלה בישראל בורסת השמות רוחשת: כולם מבקשים להתמנות לשר הביטחון, שר החינוך או שר המשפטים. ואולם, באופן תמוה, אף מועמד מהמפלגות החילוניות והליברליות אינו שואף לקבל לידיו את המשרד לשירותי דת.

משה בן עטר הוא פובליציסט, מחבר הספר "המסע לישראל האחרת". עסק שנים בתכנון אסטרטגי והיה מנכ״ל המועצה הציונית בישראל, מנהל כפר הנוער יוענה ז'בוטינסקי, ומנהל המכון למחקר וחינוך בקרן כצנלסון. היה יועצם של כמה שרים ויועץ ליצחק הרצוג. כיום יו"ר המועצה הציבורית היהודית דרוזית. חבר בקבוצת מפקדים למען ביטחון ישראל.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 577 מילים
אמיר בן-דוד

הבלנדר של נתניהו

זוכרים איפה הייתם בבוקר 7 באוקטובר 2023? זוכרים מה הרגשתם, כמה פחדתם, למי דאגתם? מתברר שבלשכת ראש הממשלה האווירה הייתה מעט שונה ● וגם: המיליציות הרצחניות של צה"ל ● אלף נעדרים בנפאל ● הדרך ל-27 באוקטובר ● טים קארי מת ● ועוד...

פרשת קטאר-גייט: בנימין נתניהו, יונתן אוריך ואלי פלדשטיין (צילום: פלאש90, מונטז')
פלאש90, מונטז'

"הממשלה לא רואה בצפון משימה לאומית"

ריאיון אחרי שהוביל את המאבק להחזרת תושבי הגליל לבתיהם, ניסן זאבי, תושב כפר גלעדי ויועץ פרלמנטרי לשעבר, מצטרף למפלגת ביחד ועשוי להיות אחד הנציגים הבודדים של קו העימות בכנסת ● בריאיון לזמן ישראל הוא תוקף את הזנחת הצפון, דורש לחוקק "חוק קו העימות" ומזהיר מהתעצמות חזבאללה: "אנחנו חייבים אנשים משלנו במקום שבו מתקבלות ההחלטות"

לכתבה המלאה עוד 2,410 מילים

המגן דוד אז והיום

יש סמלים שמשנים את משמעותם בלי לשנות את צורתם. המגן דוד הוא דוגמה מובהקת לכך. אותו כוכב בעל שישה קודקודים עבר בתוך פחות ממאה וחמישים שנה מסמל שהיה כמעט חסר משמעות יהודית מחייבת לסמל יהודי מובהק; מסימן שהוצמד לבגדיהם של יהודים כדי לסמן אותם, להבדיל ולהשפיל אותם, לסמל של מדינה ריבונית; ובשנים האחרונות, לפחות בעיני רבים במערב, לסמל המזוהה עם לאומנות דתית אלימה וכוחנית.

תולדותיו של המגן דוד מספרים, במידה רבה, גם את סיפורה של הציונות עצמה: את המרחק בין החזון הציוני שביקש לכונן חברת מופת יהודית, שוויונית וליברלית, לבין מדינה המזוהה יותר ויותר ככוח אלים ומדכא.

ד"ר עופר חן הוא בוגר החוגים להיסטוריה, פילוסופיה ותלמוד ובעל פוסט דוקטורט במשפטים מאוניברסיטת תל אביב. ספריו ומחקריו מקיפים נושאים רבים ומגוונים, החל מחקר המשיחיות היהודית, היסטוריה של המשפט הישראלי וכלה בספרות מודרנית ותולדות ההלכה. משמש כחוקר במכון לחקר התפוצות באוניברסיטת תל אביב ובמכון ליאו בק, ירושלים. חבר אגודת הסופרים.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 947 מילים
זירת הדמוקרטיה
כל מה שצריך לדעת כדי לשמור על ישראל ליברלית

הזימון המפתיע של נתניהו להערכת מצב בפיקוד המרכז נועד לייצר כותרות נגד הרמטכ"ל, אחרי שהזהיר מהתפרצות אינתיפאדה ● בזמן שהטרור הפלסטיני בירידה, בצה"ל מתריעים כי אלימות מתנחלים דוחפת את הגדה לרתיחה ● במקביל, התקרית שבה כפה סוכות את כניסתו לכפר פלסטיני ממחישה כיצד הצבא נותר להתמודד לבדו ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 920 מילים

למקרה שפיספסת

א-שייח' ודחלאן מתפייסים לקראת היום שאחרי אבו מאזן

באל-עלמיין שבמצרים, על גבול לוב, נרשמה בראשית השבוע נקודת מפנה בהתפתחויות בזירה הפלסטינית. זה קרה כאשר משלחת של הרשות הפלסטינית, בראשות חוסיין א-שייח', סגנו של אבו מאזן, נועדה עם משלחת של אנשי מוחמד דחלאן, בראשות סמיר משהראוי, אחרי שנים רבות של נתק והשמצות הדדיות.

לפני תיאור הפגישה ואת משמעויותיה, עלינו להדליק נורה אדומה מעל שמו של אותו סמיר משהראוי. ישראל חייבת לומר מייד כי האיש בלתי מקובל עליה, אחרי שהגדיר את טבח העוטף כ"נס שהטיח את פניה של ישראל בבוץ", ותיאר אותו כמקור גאווה לעם הפלסטיני וכתם קבע על מצחו של הכיבוש.

פנחס ענברי הוא חוקר בכיר של מזרח התיכון, עיתונאי, סופר, תסריטאי ומשורר. מחבר הערכים על הפלסטינים באנציקלופדיה העברית החדשה. שימש שנים רבות חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. חיבר ספרי עיון על הבעיה הפלסטינית, וספר בלשנות על שורשי השפה העברית "סיפור שורש". הרומנים שחיבר יחד עם אשתו אביבה הם: "על גב סופה" - על אתגרי הקהילות הנוצריות בגליל המערבי בימי המנדט הבריטי מול האסלאם הרדיקלי ומעמד האישה, ו"שומר השאול" עוסק בשחיתות הישראלית.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,005 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

המדינה עולה באש, אבל הסרטון יצא נהדר

בין הפארסה בנתב"ג לחורבות אלטלנה במצולות, ישראל של קיץ 2026 ממשיכה להיסחף בתרבות השקר, היח"צ והחרטטנות ● חלקים בעיתונות עוד מתעקשים לשאול למה וכמה, אבל גם התקשורת כבר למדה שלעיתים הקליפה היא כל הסיפור ● כשהמציאות פחות חשובה מהאריזה שבה מגישים אותה, נשאר רק להתמסר ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,219 מילים ו-2 תגובות

היציאות של גוש דן עוברות שדרוג

70 שנה אחרי הקמת השפד"ן, מכון טיהור השפכים הגדול במזה"ת, "מערכת העיכול של גוש דן" מנסה להדביק את קצב הגידול של האוכלוסייה והצרכים, כבר לא מזרים את הבוצה המזהמת לים ועדיין מתמודד עם תלונות מהשכנים על ריחות רעים ● האם בקרוב נשתה ביוב מטוהר, כפי שכבר נעשה בכמה מדינות?

לכתבה המלאה עוד 1,232 מילים

תגובות אחרונות

מפלגתה החדשה של שרן השכל מדשדשת בסקרים הרחק מתחת לאחוז החסימה, אך סגנית שר החוץ לשעבר מתעקשת כי "ישראל תחילה" אינה רק פלטפורמת נוחות לחיבור עתידי עם מפלגות אחרות אלא בית פוליטי של ממש עבור הימין הליברלי והממלכתי ● ריאיון

לכתבה המלאה עוד 1,270 מילים ו-1 תגובות

וינטר הולך עד הסוף

אירוע השקת מפלגת עמך ישראל התנהל כמבצע מתוכנן היטב ● בחוץ צרחו אנשי הליכוד, אבל בתוך האולם היו"ר הטרי טען את הקהל במוטיבציה והציג רשימת מועמדים מפתיעה מכל גווני האוכלוסייה, המאיימת לשתות מנדטים מסמוטריץ' ולהפוך לעצם בגרון של נתניהו ● אך וינטר לא מתרגש מהמתקפות ולא מתכוון לסגת: "כל הזמן יורים עליי, גם במקומות יותר מסוכנים" ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,277 מילים ו-8 תגובות

סקרי זמן ישראל

הנכס הבטוח בעולם כבר לא מרגיש כל כך בטוח

הזינוק בתשואות האג"ח האמריקאיות אילץ את משרד האוצר של ארה"ב להתערב, אך המהלך רק חידד את החשש מפני החוב, האינפלציה ושחיקת הדולר ● הכסף זרם לזהב ולביטקוין – לא משום שהקריפטו הפך לנכס בטוח, אלא משום שגם העוגן האמריקאי כבר אינו מובן מאליו ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 541 מילים

לנוכח הטלטלה האזורית והביקורת הגוברת מבית, שליט ירדן ממעט להופיע בציבור ומרבה לשהות מעבר לים ● האם שתיקתו הרועמת היא אסטרטגיה מחושבת לשימור שלטונו – או סממן מובהק להיחלשות מנהיגותו?

לכתבה המלאה עוד 1,372 מילים

יאיר גולן משחק על בטוח: קודם הגוש, אחר כך המדינה

יאיר גולן לא מנסה לכבוש קהלים חדשים, אלא למקסם את כוחו בתוך המחנה: להימנע מעימותים בגוש, להפעיל את מערך השטח ולכוון ל־15 מנדטים ● מבחינתו, קודם צריך "להציל את הדמוקרטיה" – ורק אחר כך להרחיב את בסיס התמיכה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,106 מילים

הקריסה הכלכלית באיראן מאיימת להפוך להסלמה

השפל בריאל האיראני והחנק הכלכלי שמתהדק על טהרן מעמיקים את המחלוקת בצמרת: פזשכיאן וקאליבאף מזהירים מפני קריסה ודוחפים לסיום המלחמה ולגישה פרגמטית יותר מול ארה"ב, בעוד משמרות המהפכה והמחנה השמרני ממשיכים להכתיב קו נוקשה ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 793 מילים

המלחמה בהורמוז יצרה "תיבת נח" של מינים פולשים

קבוצה בינלאומית של ביולוגים ימיים מתריעה: המאבק על מצר הורמוז מאיים על הבטיחות הביולוגית העולמית ● שלל יצורים נצמדים לאוניות התקועות חודשים בלב ים, וכשתתחדש התנועה הם ייקחו טרמפ בדרך למגה־אירוע של מינים פולשים ● "כשאונייה עומדת בים היא הופכת למשטח התיישבות. הסיכוי שיישאר עליה מקום זהה לסיכוי שדירה בת"א לא תאוכלס"

לכתבה המלאה עוד 793 מילים

תואר מהגדה כבר לא יוביל לכיתה בישראל

משרד החינוך החל ליישם את החוק האוסר על העסקת בוגרי מוסדות אקדמיים ברשות הפלסטינית בבתי ספר בישראל ● תומכיו טוענים כי הלימודים בגדה חושפים סטודנטים להסתה נגד ישראל; המתנגדים אומרים שאין לכך בסיס עובדתי ומזהירים מפגיעה קשה בסטודנטים ערבים ובחופש העיסוק ● "טענות שקריות המבוססות על תפיסה גזענית"

לכתבה המלאה עוד 1,196 מילים
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.