נוכלים
נוכלים

ראש הממשלה בנימין נתניהו נוטה שלא לערוך סיבוב בחירות נוסף לתפקיד מבקר המדינה על רקע החשש שלא ישיג את הרוב הדרוש לבחירת מועמדו, מיכאל ראבילו, כך דיווח הערב יובל שגב בחדשות 13.
ועדת החוקה, חוק ומשפט אישרה הערב לקדם לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק, שלפיה, הממשלה תוכל לסטות מחוות הדעת של הייעוץ המשפטי לממשלה.
לפי ההצעה, הממשלה לא תוכל לסטות מחוות הדעת אם זו תעסוק בהפעלת סמכויות בתחום הפלילי או ביחס לסמכויות שהוקנו לייעוץ המשפטי בחוק.
עוד קובעת ההצעה שאם שר בממשלה סבור שעמדת הממשלה, הנוגעת לתחום שבו הוא עוסק, לא מוצגת כראוי, הממשלה תוכל לקבוע שעורך דין אחר, ולא הייעוץ המשפטי לממשלה, ייצג את הממשלה בבית המשפט.
אם הממשלה בחרה להיות מיוצגת באמצעות עורך דין אחר, היועץ המשפטי לממשלה לא יוכל להתייצב באותו הליך ללא אישור הממשלה, השר או גורם שהוסמך לכך. הוראה זו לא תחול בהליכים פליליים.
הצעת החוק קובעת שהיועץ המשפטי לממשלה יהיה נתון לפיקוחו של שר המשפטים.
לפי ההצעה, אם החוק יאושר, הוא ייכנס לתוקף ב־1 בינואר 2027.
ראש הממשלה בנימין נתניהו מעוניין שאיש העסקים דובי פרנסס ישתריין ברשימת המפלגה לכנסת, כך דווח הערב ב־i24NEWS.
פרנסס נחשף לציבור הרחב כשהשתתף בתוכנית "הכרישים" ששודרה בקשת 12.
עוד דווח שנתניהו מוסיף ללחוץ על רון דרמר לקבל שריון, אך זה מתמיד בסירובו.
ארצות הברית ביצעה כמה תקיפות נגד מערכי הטילים וההגנה האווירית של איראן ותקפה סירות מהירות קטנות של משמרות המהפכה בכמה מוקדים סביב מצר הורמוז, כך דיווח היום "אקסיוס" מפי גורם אמריקאי בכיר.

גורם מודיעין מערבי העביר לאחרונה לארצות הברית התרעה מפני פגיעה בנשיא דונלד טראמפ, שבה נמסר שגורם איראני בכיר אמר בהתייחס לביקור טראמפ בטורקיה שזו ההזדמנות ולא תהיה הזדמנות טובה מזו, כנראה בהתייחס לאפשרות להתנקש בחיי הנשיא, כך דיווחה הערב מוריה אסרף בחדשות 13.
כבר למעלה משלושים שנה שהיא איתנו, שיטת הפריימריז. מצב הדמוקרטיה לאורך השנים האלה בירידה מואצת. הפריימריז אינם משרתים את הדמוקרטיה בישראל, כי אם להיפך: הם מעצימים את החולשות והמורכבויות בחברה הישראלית. נניח לרגע לצורך הדיון לעצם מהות השיטה ולרלוונטיות שלה למציאות הגאופוליטית והאוניברסלית, ונתמקד בישראל.
בבסיסה, שיטת הפריימריז מושתתת כולה על מעורבותו האזרחית של הציבור. אזרחים בוחרים בעצמם את נציגיהם מתוך רשימת מועמדים. רף האחריות האזרחית-ציבורית שלהם נדרש, לכאורה, להיות גבוה יותר: האזרח כבר נדרש להכיר יותר לעומק לא רק את המועמד ועמדותיו, אלא גם איפה הוא בהשוואה למועמדים אחרים.
חיים שדמי עושה סרטים, כותב ספרים והרבה שנים שהוא עיתונאי (לרוב בפרינט או בכתובה, אבל גם בטלוויזיה). הוא פיראט ממייסדי חבורת הקריים-מיניסטר גאנג ובסוף יפליג בנחת אל האופק, אבל עד אז – יש לו כמה עניינים לסדר

בשעה שהשיח הציבורי בישראל מתמקד בביטחון, בשוויון בנטל, במשילות ובמאבקי זהות, כמעט לא מתקיים דיון בשאלה שתעצב את החיים של כולנו בעשורים הקרובים. איך נזדקן כאן.
דווקא בתקופה שבה הוויכוח הציבורי עוסק שוב ושוב בשאלות של חלוקת משאבים, אחריות משותפת וחוסן לאומי, כדאי לזכור שהזדקנות האוכלוסייה אינה סוגיה של מגזר אחד אלא של החברה כולה.
דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

המצב בהחלט כן פתיר, אך הוא דורש הקרבה, שהמערב האימפוטנטי לא מוכן לה: עליית מחירי הנפט ומוות של חיילים (שזה, אם מישהו שכח, מטרת הצבא). צריך לפתוח במלחמה עצימה ולהשתלט על המיצרים. זה הפתרון. כל דבר אחר לא יפתור את הבעיה.
איראן פשוט עושה צחוק, בעזרת המיצרים, מהעולם כולו.
והעולם מקבל את היריקות בפנים ואומר: הי, תראו, גשם. אל ניניו. סופר אל ניניו.
וכבר נאמר על ידי חכמים: זה בכלל לא משנה כמה כוח יש לך. משנה בכמה כוח אתה מוכן להשתמש. והתשובה כרגע היא: אפס.
לכל המצקצקים שקובלים על הסדרת עין-יהודה: ("לקחו לנו את הטבע") הייתם במקומות לא מוסדרים? ראיתם מה קורה שם? אנחנו לקראת 'בין-הזמנים'. ממליץ לכם בתקופת בין הזמנים ללכת למקומות כאלה. תראו מה זה יהודים. מה זה ישראלים. תראו מה זו "תרבות" בת אלפי שנים. גועל נפש.
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו