JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ישי רוזנצווייג | זמן ישראל
אישיות
ישי רוזנצווייג
אישיות
ישי רוזנצווייג

ככל שמתקרבים למועד החלת הריבונות ביהודה ושומרון, נתניהו מצליח לתקוע טריז עמוק בין המתנחלים ● אך למרות תמיכה של ראשי הערים המבוססות שקרובות לקו הירוק, עדיין יש רוב בקרב מנהיגי ההתנחלויות נגד התוכנית ● עד עכשיו, אומרים שם, מי שאיחד את השורות היה אויב המתנחלים אובמה. מי שמפרק אותן הוא הידיד הגדול טראמפ ● שלום ירושלמי שוחח עם הדמויות הבולטות בשטח

לכתבה המלאה עוד 873 מילים
כל הזמן // יום ראשון, 12 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
משבר במו"מ בין ארה"ב ואיראן

ועדת החוץ והביטחון אישרה את החוק להקפאת מעצרי חרדים לקריאה שנייה ושלישית

הסנאטור האמריקאי לינדזי גרהאם, מגדולי תומכי ישראל, הלך לעולמו במפתיע בגיל 71; מלשכת ר ראש הממשלה נמסר כי נתניהו שוקל לצאת להלוויה ● התרעה מקדימה לירי טילים הופצה לטלפונים בבני ברק עקב תקלה ברשת סלקום ● דיווח: הרב יוסף אמר שש״ס עשויה לתמוך באיזנקוט אחרי הבחירות ● בכיר איראני: מצר הורמוז חשוב יותר מעשרות פצצות אטום, איראן תגן עליו

יו"ר הוועדה למיזמים ציבוריים, ח"כ אוהד טל, החליט ברגע האחרון לדחות את הדיון בהצעת החוק השנויה במחלוקת שמחזירה לרבנות הראשית את השליטה הבלעדית על מערך הכשרות, ובכך עיכב את קידום החוק למליאת הכנסת.

"ההחלטה לדחות את הדיון נובעת מהצורך לתאם בין כל חלקי הקואליציה את החקיקה שתובא השבוע, כחלק ממאמץ החקיקה לקראת סוף המושב. עד שנגיע להסכמות, החלטנו לעצור את הקידום", אמר טל לזמן ישראל בתגובה לשאלה על הסיבה למהלך.

הצעת החוק – שתבטל רפורמה קודמת שאפשרה לארגונים אורתודוקסיים פרטיים להנפיק תעודות כשרות בשמם, בכפוף לעמידה בסטנדרטים של המדינה – הייתה צפויה לעלות השבוע להצבעות סופיות במליאה, לפני שהכנסת תתפזר כצפוי ב-17 ביולי לקראת הבחירות.

הדחייה מגיעה על רקע מחלוקת בין מפלגתו של טל, הציונות הדתית, לבין מפלגת ש"ס סביב מספר סוגיות נפיצות.

נראה כי הצעת החוק היוותה חלק מהסכם של הקואליציה עם המפלגות החרדיות, שנועד לקדם שורת נושאים בסדר העדיפויות החרדי בתמורה לתמיכה בחוקי מפתח של הקואליציה.

ח"כ אוהד טל (הציונות הדתית) בכנסת, 30 ביולי 2024 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
ח"כ אוהד טל (הציונות הדתית) בכנסת, 30 ביולי 2024 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)

ועדת החוץ והביטחון אישרה לקריאה השנייה והשלישית את הצעת חוק שירות ביטחון, תיקון מס' 26, העוסקת בהקפאת מעצרם של תלמידי ישיבות שתורתם אומנותם. שמונה חברי כנסת תמכו בהצעה ושבעה התנגדו לה. האישור ניתן בכפוף לרביזיה.

לפי ההצעה, ייקבע בהוראת שעה הסדר מיוחד להקפאת מעצרם של תלמידי ישיבות, מתוך הכרה בחשיבות לימוד התורה. תוקף ההסדר יהיה מיום פרסום החוק ועד 30 בנובמבר 2026.

יו״ר ועדת החוץ והביטחון ח״כ בועז ביסמוט מצביע על הקפאת מעצרי משתמטים חרדים. 12 ביולי 2026 (צילום: נועם מושקוביץ)
יו״ר ועדת החוץ והביטחון ח״כ בועז ביסמוט מצביע על הקפאת מעצרי משתמטים חרדים. 12 ביולי 2026 (צילום: נועם מושקוביץ)

תלמיד ישיבה יוגדר כמי שלומד לימודים תורניים באופן סדיר בהיקף של לפחות 45 שעות בשבוע, או 40 שעות בשבוע בכולל, למעט תקופות חופשה מקובלות. שר הביטחון יגבש את רשימת הישיבות שייכללו בהסדר ויקבע את אמות המידה לכך בתקנות.

עוד נקבע כי שר הביטחון יסמיך בודקים לפיקוח על יישום החוק, ויוכל להסתייע במנגנון הביקורות של משרד החינוך. ישיבה שבה תימצא היעדרות חוזרת של 20% או יותר מהתלמידים תקבל התראה, ואם המצב יימשך היא תוסר מרשימת הישיבות, ולתלמידיה תינתן אפשרות להירשם בישיבה אחרת.

מוחסן רזאי, לשעבר מפקד משמרות המהפכה וחבר המועצה לאבטחת האינטרס של המשטר, אמר כי חשיבותו האסטרטגית של מצר הורמוז עולה על זו של עשרות פצצות אטום, וכי איראן תגן עליו.

"המעבר האסטרטגי הזה חשוב יותר מעשרות פצצות אטום, והרפובליקה האסלאמית של איראן תגן עליו", אמר רזאי, לפי דיווח שפורסם היום בסוכנות הידיעות האיראנית איסנ"א. הדברים נאמרו על רקע ההסלמה במצר והודעת איראן כי סגרה אותו מחדש.

ראש הממשלה בנימין נתניהו שוקל להשתתף בהלווייתו של הסנאטור האמריקאי לינדזי גרהאם, כך מסר גורם במשרד ראש הממשלה לזמן ישראל.

מועד ההלוויה טרם פורסם לציבור.

נתניהו כבר פועל מול הבית הלבן לתיאום פגישה עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בוושינגטון בשבועות הקרובים.

עמית אלמוג, שהורשע בחודש דצמבר אשתקד ברצח בת זוגו מאיה וישניאק בשנת 2020, נידון ל-25 שנות מאסר ולתשלום פיצויים בסך 258 אלף שקלים למשפחתה.

אלמוג הודה ברצח וישניאק, לאחר שבתחילה טען כי ביצע את המעשה בעת שהיה חולה נפש ולכן חלה עליו אחריות מופחתת.

"מיותר כמעט לציין עד כמה חשובה ההרתעה באופן כללי בתיקים של אלימות כלפי נשים, ובפרט בכל הנוגע לעבירות החמורות ביותר במנעד הפלילי, כפי שקרה במקרה הנוכחי", כתב השופט גלעד נויתל מבית המשפט המחוזי בתל אביב בגזר הדין.

אלמוג חנק למוות את וישניאק בת ה-22 במהלך ויכוח בין בני הזוג בביתו ברמת גן במאי 2020.

במשך שנים רבות הוא טען כי לא היה כשיר נפשית בעת שרצח את וישניאק, כי שמע קולות שהורו לו להרוג אותה וכי נטל סמים באותו הזמן.

רק בדצמבר 2025 הודה אלמוג בעבירה של רצח בכוונה תחילה, במסגרת הסדר טיעון עם הפרקליטות.

עמית אלמוג בבית המשפט המחוזי בתל אביב, 3 בנובמבר 2021 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
עמית אלמוג בבית המשפט המחוזי בתל אביב, 3 בנובמבר 2021 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 20 עדכונים

הדולר הדיגיטלי משנה בעל בית

רשת Open USD מבקשת להפוך את הדולר הדיגיטלי לתשתית תשלומים עולמית, בגיבוי ענקיות פיננסיות ובנקים מישראל ● היא עשויה להוזיל ולהאיץ העברות כספים, לחזק את הדולר וליצור לבנקים מנוע רווח חדש, אך הצלחתה תלויה ברגולציה ובאימוץ רחב ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,167 מילים
אמיר בן-דוד

במקום מכתב תודה - סטירה מצלצלת בתלוש השכר של המורים

הם החזיקו את העורף הישראלי, תמכו בתלמידים תחת אזעקות ושמרו על שפיות הילדים של כולנו בשנה המאתגרת בתולדות המדינה. בתמורה, רגע לפני היציאה לקיץ, המדינה שלחה להם הנחיית ניכוי שכר.

*  *  *

שנת הלימודים האחרונה הגיעה לסיומה הרשמי, ומאות אלפי מורים ומורות ברחבי המדינה יצאו לחופשת הקיץ המיוחלת. עבור רובם, השנה החולפת לא הייתה עוד שנה רגילה בלוח השנה אלא שנת הישרדות ארוכה ומתישה במיוחד.

אשת חינוך ואקדמיה. עוסקת בחקר השחיתות השלטונית ובחקר החוסן האישי, הקהילתי והלאומי בארגונים פרטים וציבוריים ובמערכת החינוך בפרט. מרצה וחברת סגל במכללת אורנים ועמיתת מחקר באוניברסיטת אריאל ובמוסד שמואל נאמן למחקר מדיניות לאומית. מנכ"לית מרכז מגדלורים – הכוונה לחוסן מיטבי, מרכז שמעניק שירותי הרצאות, סדנאות וימי עיון בתחומי חוסן וחברה בוערים.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 995 מילים

"הפכתם למדינה מצורעת"

ביקורו של ראש סגל הבית הלבן לשעבר בישראל חשף עד כמה הקרע עם ארה"ב כבר אינו מוגבל לנתניהו או למפלגה הדמוקרטית ● בעיניו, עליית בן גביר מסמלת שינוי עמוק בזהותה של ישראל, כזה שמרחיק ממנה גם יהודים אמריקאים ותומכים ותיקים, ושלא ייעלם בהכרח עם חילופי שלטון ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 883 מילים ו-1 תגובות

האירועים שעיצבו את הסדר הגרעיני - הגיע הזמן לבחון אותם מחדש

בשלהי שנות ה־60, קובעי המדיניות בארצות הברית קיימו דיונים והכריעו בשלוש סוגיות שעיצבו את מדיניות אי-הפצת הנשק הגרעיני ובקרת הנשק של ארצות הברית במשך עשרות שנים.

בשנת 1965 קבעה ועדה בכירה בארה"ב כי מניעת הפצת נשק גרעיני תהיה יעד מרכזי של הביטחון הלאומי האמריקאי.

ד"ר אפרים כהנא, לשעבר ראש המחלקה למדע המדינה והתוכנית לביטחון לאומי במכללה האקדמית גליל מערבי וגם מרצה לשעבר במכללה לביטחון לאומי. תחומי המחקר האקדמי שלו הם מודיעין וביטחון לאומי ותפוצת ובקרת נשק בלתי קונוונציונלי.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 562 מילים ו-2 תגובות
זירת הדמוקרטיה
כל מה שצריך לדעת כדי לשמור על ישראל ליברלית

תירוץ "איבוד השליטה" נועד לקנות זמן למשמרות המהפכה

האיום של מוג'תבא חמינאי מגיע לאחר שבוע שבו בחנה איראן את גבולות סבלנותו של טראמפ, כחלק מחילופי איומים שנועדו לבסס סימטריה בין המעצמות ● השאלה היא האם ההנהגה בטהרן אכן איבדה שליטה על הגורמים הקיצוניים במשטר, או שמדובר במשחק מתוכנן של "השוטר הטוב והשוטר הרע" ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
המצב בהחלט כן פתיר, אך הוא דורש הקרבה, שהמערב האימפוטנטי לא מוכן לה: עליית מחירי הנפט ומוות של חיילים (שזה, אם מישהו שכח, מטרת הצבא). צריך לפתוח במלחמה עצימה ולהשתלט על המיצרים. זה הפתר... המשך קריאה

המצב בהחלט כן פתיר, אך הוא דורש הקרבה, שהמערב האימפוטנטי לא מוכן לה: עליית מחירי הנפט ומוות של חיילים (שזה, אם מישהו שכח, מטרת הצבא). צריך לפתוח במלחמה עצימה ולהשתלט על המיצרים. זה הפתרון. כל דבר אחר לא יפתור את הבעיה.
איראן פשוט עושה צחוק, בעזרת המיצרים, מהעולם כולו.
והעולם מקבל את היריקות בפנים ואומר: הי, תראו, גשם. אל ניניו. סופר אל ניניו.
וכבר נאמר על ידי חכמים: זה בכלל לא משנה כמה כוח יש לך. משנה בכמה כוח אתה מוכן להשתמש. והתשובה כרגע היא: אפס.

לכתבה המלאה עוד 590 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

אין יהודה

כשטבע, ביורוקרטיה וכסת"ח נפגשים: שנה אחרי הסגירה, המעיין הקסום בבקעת בית שאן עדיין סגור לציבור ● עם קצת מזל, סופר אל ניניו עשוי להביא חדשות טובות לישראל ● זו לא קבוצת כדורגל: ביתר אנרג'י הוא משחק קופסה שמנסה להפיץ בעיר החרדית את בשורת האנרגיה הירוקה ● וגם: בסרי לנקה מצאו שיטה מקורית לעודד מיחזור

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל המצקצקים שקובלים על הסדרת עין-יהודה: ("לקחו לנו את הטבע") הייתם במקומות לא מוסדרים? ראיתם מה קורה שם? אנחנו לקראת 'בין-הזמנים'. ממליץ לכם בתקופת בין הזמנים ללכת למקומות כאלה. תראו מ... המשך קריאה

לכל המצקצקים שקובלים על הסדרת עין-יהודה: ("לקחו לנו את הטבע") הייתם במקומות לא מוסדרים? ראיתם מה קורה שם? אנחנו לקראת 'בין-הזמנים'. ממליץ לכם בתקופת בין הזמנים ללכת למקומות כאלה. תראו מה זה יהודים. מה זה ישראלים. תראו מה זו "תרבות" בת אלפי שנים. גועל נפש.

לכתבה המלאה עוד 1,425 מילים ו-2 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

חלוץ נבחרת נורווגיה האימתני כבש שבעה שערים במונדיאל, אך מחוץ למגרש הוא חושף אישיות משעשעת שמשגעת את הרשת ● השילוב בין מראה ויקינגי לתמונות סלפי שטותניקיות ומערכת יחסים וירטואלית עם מיליוני מעריצים, הפך אותו לתופעת התרבות הגדולה של הטורניר

לכתבה המלאה עוד 1,235 מילים

הלוויית חמינאי הייתה מפגן כוח איראני שכוון פנימה והחוצה

איראן: בין "הלוויית המאה" למתיחות הגוברת במצר הורמוז ● אחרי פסגת אנקרה, ארדואן לקח את כל הקופה ● המטענים שהתפוצצו בסמוך למלונו של מקרון בדמשק נוטרלו, החשש מהסלמה ביטחונית בסוריה נשאר ● והשבוע ב-1972 - חיסול המשורר והפעיל הפלסטיני ע'סאן כנפאני בביירות ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

לכתבה המלאה עוד 1,253 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

"לרעים יש משאבים בלתי מוגבלים, וישראל מפסידה במלחמת המידע"

ריאיון האסטרטג הקנדי הוותיק וורן קינסלה חושף בספר חדש כי ההפגנות הסוערות נגד ישראל שהציפו את ערי הבירה בעולם אחרי השבעה באוקטובר לא נבעו מזעם ספונטני, אלא ממבצע מתוכנן של מדינות וארגונים קיצוניים ● בריאיון לזמן ישראל קינסלה אומר: "זו אינה מחאה אותנטית אלא תעשייה מגלגלת מיליונים שמחייבת מאבק תודעתי חדש"

לכתבה המלאה עוד 1,373 מילים ו-2 תגובות

סקרי זמן ישראל

אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
כַּרְטִיס אָדוֹם 308

נשיא ארה"ב התקשר לנשיא פיפ"א ודרש ממנו לשנות החלטה של שופט המשחק. לא קשה לראות שהאירוע הזה חורג בהרבה מעולם הכדורגל ובעצם מציג את הפליי-בוק של העידן הנוכחי

לכתבה המלאה עוד 1,410 מילים

הקואליציה טוענת שחוק יסוד לימוד תורה רוקן מתוכן ונותר כהצהרה סמלית בלבד, אך מדובר באשליה מסוכנת ● אין חוקי יסוד ללא משקל והעיגון החדש עשוי לשמש כחומת מגן להכשרת פטור מגיוס וסבסוד מעונות בבג"ץ ● דווקא הנוסח המקוצץ עלול להעניק לאברכים מעמד חוקתי עליון על פני ערכי הדמוקרטיה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 885 מילים ו-4 תגובות

זעקת הלומי הקרב חשפה כיצד הפוליטיקאים מחללים את התורה

התמונות הקשות מוועדת הכנסת שברו את הלב והבהירו את המשמעות של השוואת עריקים ללוחמים ● כדי לא לאבד קולות בקלפי, נתניהו נאלץ לרכך את החוק אך העניק לחרדים תמורה במסלולים עוקפים ● בחשבון ארוך, מנהיגי המגזר החרדי גורמים נזק היסטורי ומעמיקים את הניכור והשנאה כלפי הציבור שלהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 807 מילים ו-1 תגובות

מהפכת הפלמינגו נגד כלכלת החצר של עידן טראמפ

הדרמה באלבניה סביב מכירת שמורת טבע לטובת פרויקט נדל"ן מגלומני של משפחת טראמפ היא מיקרוקוסמוס מטריד של סדר עולמי חדש: סדר שבו חוקים, תקנות ונכסי לאום משתנים ומתכופפים לפי גחמותיו של איש אחד ● תופעה שמגיעה עכשיו אפילו עד למונדיאל ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

מאחורי נתוני התעסוקה החזקים מסתתר שוק עבודה שנשחק

דוח משרד העבודה מציג אבטלה נמוכה ותעסוקה שחזרה לרמתה מלפני המלחמה, אך מתחת לכותרת "החוסן" נחשפים פערים עמוקים: הצפון עדיין לא התאושש, המילואים פוגעים בצעירים ובבנות זוגם, ההייטק מאט, השכר תקוע ברוב הענפים – והממשלה מעמיקה את התלות בעובדים זרים ● "הגיע הזמן שהשיח יעבור ממדידת הכמות לאיכות המשרות"

לכתבה המלאה עוד 1,266 מילים

הניסיון הנואש של ד"ר נתניהו להמציא מציאות חלופית

שלושה חודשים לפני הבחירות, קמפיין נתניהו נראה פחות כמו מכונת מסרים משומנת ויותר כמו ניסיון מאולץ למחזר פחדים ישנים בעטיפה של בינה מלאכותית ● במקום להחזיר אליו מצביעים, נתניהו בעיקר מזיז אותם בין איזנקוט, בנט ולפיד – ומתקשה למצוא מסר חדש שיחזיר את הבחירות למגרש הביתי שלו ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 970 מילים
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.