צבי סוכות ניפץ אנדרטה ביישוב פלסטיני בגדה; צה"ל: הוא פעל במניפולטיביות ובמרמה
הצבא מסר שחבר הכנסת תיאם מראש את הסיור במאדמא, אך צה"ל לא ידע שבכוונתו להרוס אנדרטה ● שר הפנים של פקיסטן: חלה "התקדמות משמעותית" בשיחות עם איראן לגבי סיום המלחמה ● דיווח: טראמפ הוזהר לפני המלחמה שהריגת חמינאי עלולה להביא לעליית משטר קיצוני יותר ● גורמי צבא מאוגנדה ומבורונדי ביקרו בשבוע שעבר בארץ כדי לדון בהצבת כוחות ברצועת עזה

יושב ראש סיעת הציונות הדתית, חבר הכנסת אוהד טל, תקף לפי הדיווחים את חבר מפלגתו צבי סוכות בקבוצה פנימית של המפלגה, לאחר שהאחרון פרסם תיעוד שבו הוא נראה מנפץ "אנדרטת שהידים" פלסטינית ביישוב מאדמא שבגדה.
"אני רוצה להבין – זה מהלך שמתואם עם הקמפיין? יש בו אסטרטגיה עמוקה שאני מפספס לחלוטין או שסתם החלטנו להתאבד סופית? שואל באמת", כתב טל, לפי הפרסומים בתקשורת.
טל טרם השיב לבקשת זמן ישראל למסור את התייחסותו.
ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב על כך שחבר הכנסת צבי סוכות ניפץ אנדרטה במאדמא שבגדה: "לקיחת החוק לידיים, בפרט על ידי אנשי ציבור, היא דבר פסול ומפריע לצה"ל להתמקד במשימותיו כנגד הטרור וההסתה".
עוד כתב נתניהו בהודעתו ש"צה"ל הוא הריבון ביהודה ושומרון ואמון על יישום החלטות הדרג המדיני".
ראש הממשלה נמנע מלנקוב בשמו של סוכות ומלגנות אותו ישירות.
המניות באירופה עלו קלות, לאחר שמשקיעים שאבו עידוד מחבילת הסנקציות האמריקאית נגד איראן, שהייתה מתונה מהצפוי, בעוד עליות במניות חברות ביטחוניות תרמו לסנטימנט החיובי.
אתמול הזהיר ממשל טראמפ מדינות כי עליהן לצמצם את קשריהן העסקיים עם איראן או להסתכן בסנקציות משניות, במסגרת מה שהגדיר "D-Day כלכלי", אף שמשרד האוצר האמריקאי נמנע בשלב זה מהטלת עונשים כלשהם.
מחירי הנפט המשיכו לרדת, לאחר שסוחרים העריכו כי הצעדים האחרונים של ארצות הברית לא מציבים איום מיידי משמעותי על אספקת הנפט העולמית.
איראן הבטיחה להגיב להרחבת הסנקציות האמריקאיות ואמרה כי היא בטוחה ששותפות הסחר הגדולות שלה יתנגדו למסע הלחצים של וושינגטון.
חברת הכנסת יעל רון בן משה הודיעה שעדכנה הבוקר את יושב ראש כחול לבן בני גנץ שהחליטה "שלא לקחת חלק במסגרת הפוליטית החדשה שהוא פועל להקים".
"בשבועות האחרונים קיימנו החברים בכחול לבן שיח מתמשך – אישי וקבוצתי – על הצעדים הפוליטיים שבני מנסה להוביל", סיפרה. "הבנתי בימים האחרונים שכל ניסיונותיי להשפיע על הדרך ועל החלטתו של בני, לא צלחו".
"הדרך החדשה אינה מותירה את אותו מרחב תפיסתי של 'מרכז מלכתחילה' שכחול לבן הייתה בתחילת המסע. אותה הדרך שעם מטרותיה הזדהיתי והייתי גאה לקחת בה חלק", הסבירה את החלטתה.
"התרחיש שבו חלק מחברי המסגרת החדשה (שהם אנשים ראויים ובעלי זכויות רבות) לא יהיו מוכנים להצטרף לממשלה שיבקש להקים גדי איזנקוט כדי להביא את השינוי שהמדינה זקוקה לו, היא בעיניי סיכון גדול ביותר, ועבורי קו אדום בוהק", הבהירה.
בכך הצטרפה רון בן משה לחמישה מחברי סיעת כחול לבן, גדי איזנקוט, מתן כהנא, אורית פרקש הכהן, חילי טרופר ואיתן גינזבורג, שפרשו בחודשים האחרונים מהמפלגה.
כעת נותרו לצד גנץ שלושה חברי סיעה, אלון שוסטר, פנינה תמנו ומיכאל ביטון.
פוליטיקאים מימין ומשמאל גינו בחריפות את חבר הכנסת צבי סוכות, לאחר שחבר סיעת הציונות הדתית פרסם תיעוד שבו הוא נראה מנפץ "אנדרטת שהידים" פלסטינית ביישוב מאדמא שבגדה, תחת אבטחת צה"ל.
שר החוץ גדעון סער כתב: "חבר הכנסת צבי סוכות – כמו כל חבר כנסת אחר – אינו הריבון בשטחי יהודה ושומרון. החלטות צריכות להתקבל ולהתבצע על ידי המדינה ורשויותיה, צה"ל וכוחות הביטחון ועל ידם בלבד. זה גם מה שנבחרי ציבור צריכים להקרין לציבור. למרבה הצער, חבר הכנסת סוכות עשה ביודעין את ההיפך מכך".
ראש הממשלה לשעבר ויושב ראש ביחד נפתלי בנט מסר: "ממשלת הכאוס פוגעת בביטחון ישראל ובמעמד ישראל בעולם כדי לקושש צפיות בטיקטוק – בטרור נלחמים במעשים, ולא בפרובוקציות עלובות".
"לסמוטריץ' וסוכות לא הספיק להיות אדריכלי חוק ההשתמטות ולהפקיר את לוחמי צה"ל לבד מתחת לאלונקה, עכשיו הם גם פוגעים במשימותיהם ומסכנים את חייהם על סרטוני בחירות", הוסיף בנט.
יושב ראש ישר! גדי איזנקוט כתב: "התנהגותו של צבי סוכות היא בושה למי שמתיימר לייצג ציבור ולהיות מנהיג. הוא שיקר והטעה את צה"ל ומפקדיו, פגע בביטחון והכתים את מדינת ישראל כולה".
איזנקוט תקף גם את ראש הממשלה בנימין נתניהו: "נתניהו, שפירק בהסכם קואליציוני את המערכת שאיפשרה ביטחון ומשילות ביו"ש, מאפשר לאנרכיסטים צבי סוכות ודומיו לעשות ככל העולה על רוחם, מסכן את הביטחון בהתיישבות ופוגע במעמד ישראל בעולם".
יושב ראש הדמוקרטים יאיר גולן כתב: "צבי סוכות, אותו אדם שבגללו כוחות צה"ל עלו ערב ה-7.10 לשטחים במקום להישאר בדרום. אותו אדם שפרץ לבסיסי צה"ל. והיום הוא מנסה במו ידיו להבעיר עוד אש ועוד מלחמה".
"זה אדם שצריך להיות מאחורי סורג ובריח, לא בכנסת ישראל", הוסיף גולן.
חבר הכנסת גלעד קריב מהדמוקרטים תקף גם הוא את סוכות, ואמר כי בשבועות האחרונים ביקש שוב ושוב לתאם עם צה"ל הגעה לקוסרה, שם מתנחלים הטילו מצור על התושבים, אך בקשותיו נדחו בטענה שאין מספיק כוחות זמינים.
"פעם אחר פעם ביקשנו לתאם עם צה"ל הגעה לקוסרה בשבועות האחרונים. פעם אחר פעם בקשתנו סורבה, ללא פירוט, תוך פגיעה בעבודת הפיקוח הפרלמנטרי. "אין סד"כ" נאמר לנו. מסתבר שיש סד"כ כדי ללוות את הפירומן ללב כפר פלסטיני", כתב קריב.
"רק אתמול פורסם שאלוף פיקוד מרכז הזהיר שנדרש רק גפרור כדי להצית את הגדה. צבי סוכות מסתער על התפקיד בחדווה", הוסיף.
חבר הכנסת חילי טרופר, שמוביל את מפלגת הבית הציוני – המילואימניקים, כתב בפייסבוק: "חבר כנסת פועל נגד צה"ל, נגד הביטחון ונגד ההתיישבות. לפעמים נגמרות המילים שיתארו את הביזיון".
יושב ראש כחול לבן בני גנץ מסר: "אזרחי ישראל ראויים לחברי כנסת שומרי חוק. צבי סוכות, שכבר התפרץ לבסיס צה"ל, סיכן היום חיי חיילים ואזרחים עבור אקט פוליטי של קמפיין וכמה לייקים בטיק טוק".
"זה לא ימין ולא לאומי – זו אנרכיה שרק ממשלה רחבה וציונית בלי הקיצוניים תוכל לבלום", הוסיף גנץ.
סוכות מצידו הגן על מעשיו: "לפני כמה ימים דרשתי מהצבא לפעול להסרת האנדרטאות שמנציחות מחבלים בכפרי המרצחים מדמא ובורין אך לצערי הן נותרו במקומן. לכן הגעתי בעצמי ופעלתי להסרתן".
"המסר שלי היום הוא פשוט וברור: לא ניתן יד למצב שבו מי שפגעו ביהודים ובחיילי צה"ל מונצחים כגיבורים ומוצגים בפני הדור הבא כדמויות להערצה. לצד המאבק בטרור עצמו, צריך למנוע את הניסיון להכשיר אותו בתודעה ולגדל את הילדים בכפרים שיהוו הדור הבא של ערביי יו"ש על מורשת לפיה רצח יהודים הוא מעשה גבורה".
"אני קורא לצה"ל לפעול להסרת כל אנדרטאות הטרור בשטחי יהודה ושומרון. יהודים רבים שילמו בחייהם כתוצאה מהמחבלים שיצאו מהכפרים הללו – לא נאפשר להפוך רוצחי יהודים לגיבורים ולא ניתן להנצחת הטרור להפוך לחלק מהמרחב הציבורי שלנו", הוסיף סוכות.
מעשים המביאים לפירוק מדינת לאום הם חמורים מאוד. הפירוק הוא בדרך כלל תוצאה של מלחמה, ותוצאת הפירוק היא שנדרשת פעולת שיקום ארוכה, והעם שמדינתו מתפרקת – סובל.
דוגמאות בולטות לפירוק מדינות ב-200 השנים האחרונות הן: האימפריה העות'מנית, שהתפרקה בתחילת המאה העשרים; האימפריה האוסטרו-הונגרית שהתפרקה בתום מלחמת העולם הראשונה; וכן גרמניה שנחרבה בתום מלחמת העולם השנייה וגם פורקה למערבית ומזרחית; ברית המועצות בתחילת שנות התשעים של המאה העשרים; יוגוסלביה במהלך שנות ה-90 של המאה הקודמת, פירוק שיצר לא פחות משבע מדינות חדשות.
ד"ר אברהם פרנק נולד בקיבוץ גן שמואל ב-1945, והוא חבר בו עד היום. מ-1972 עד 2007 עסק בחינוך פורמלי, מחצית התקופה כמנהל תיכון. ב-2008 עשה דוקטורט על מנהלי בתי ספר, הפך לפעיל חברתי בנושא החינוך, וכתב מספר ספרים ולא מעט מאמרים על המערכת. החל מ-2018 פעיל גם בנושא הקיימות; זהו בעיניו האתגר הראשי העומד בפני האנושות.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוויורשה לי להעיר, אברהם, שעוד נוסף על התיסכול שלך דבר נוסף, והוא: היכולת של הנוכל לתמרן, לשקר, לתחמן את כולם כל הזמן, בייחוד אותנו, הליברל-דמוקרטים. אדם אחד נגד כל המנכ"לים, הגנרלים, הפרופסורים, הדוקטורים, מובילי הדעה, הפוליטיקאים ומנהיגי הציבור. כל החכמים כולם.
עם יד אחת קשורה מאחורי הגב עושה מכולנו קירקס. מנצל את כל הפרצות, פורץ חדשות כשאפשר, חושב תמיד שלושה צעדים קדימה והעיקר מביס ומנצח כל הזמן.
אז אולי במקום מאמרי קינה וניתוחים מושכלים של מה עשה לנו הנוכל, תנסה להציע איך אפשר להחזיר עטרה ליושנה, דמוקרטיה למקומה ומערכת משפט על כנה. איך אפשר להסיר את הקללה הזו, המוקפת בזוהמה של הזוהמות, מעל ראשנו.
ההנהגה החרדית מתנגדת לגיוס בני הישיבות בשם עולם התורה. אך זו איננה דאגתם היחידה – ואולי אף לא המרכזית.
* * *
מאוקטובר 2023, גיוס בני הישיבות אינו עוד רק אחת המחלוקות בחברה הישראלית – הוא הכרחי לצה"ל לעמידה במשימותיו והכרחי לשוויון בנטל. אף שהצורך ודאי וברור, ההנהגה החרדית מתנגדת בעוצמה קיצונית לכל פשרה מעשית. מנגד, חוק גיוס מחייב לא יביא לבדו את הצעירים החרדים לשירות מרצון.
ד״ר עוזי ערן, סא"ל במיל', הוא חוקר בתחום הפסיכולוגיה של המשפט וקבלת החלטות בתנאי אי־ודאות וסיכון. מחקריו עוסקים בהשפעת סגנונות חשיבה, אינטואיציה והטיות קוגניטיביות על שיקול הדעת של שופטים, ומקבלי החלטות מדיניות וצבאיות.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנומה השטות הזו של (ציטוט) "עילויים אמיתיים שתרומתם הרוחנית אינה שנויה במחלוקת" מה אתה משער ומחליט וממשיך כאילו מישהו הסכים איתך. סתם דוגמה, אני, האזרח הקטן, בהחלט חולק על ההנחה הזו. לא מעניין אותי כל הממבו ג'מבו הזה. מצידי, כאילו מישהו מתמחה בספרי 'הארי פוטר' או בספרי בישול. זה עילוי שצריך לשמר אותו? בולשיט. בול-שיט. ב ו ל ש י ט ! ! !
לך אתה וכל החברים הדמיוניים שלך ושל שכמותך. לכו תעשו חומוס.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובעוד שחברי הכנסת של הליכוד והמתמודדים האחרים בפריימריז עסקו בהפקת סרטונים מגוחכים והתרוצצו משמחה לשמחה, בעיקר של הפוקדים הגדולים, בנימין נתניהו כבר הפעיל את מכונת התעמולה שלו. הן כלפי פנים בהשפעה על רשימת הנבחרים, והן כלפי המפלגות האחרות והעומדים בראשיהן. ובעיקר כלפי גדי איזנקוט, שאותו מזהה נתניהו כסיכון העיקרי להמשך שלטונו.
גם המפלגות האחרות כבר התניעו את מערכות הבחירות שלהן ויעידו על כך הראיונות בכל כלי תקשורת אפשרי עם כל המועמדים האפשריים, גם אלה שעל פי הסקרים אינם עוברים את אחוז החסימה.
ד"ר חיים וייצמן הוא מנהל התחום הפוליטי ועמית מחקר במכון לחירות ואחריות, ומרצה לממשל, מנהל ומדיניות ציבורית בבית ספר לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן. הוא בעל ניסיון ארוך שנים במגזר הציבורי; בין שאר התפקידים אותם מילא: עוזר לח"כ שמעון פרס, יועץ מדיני לשר וח"כ לשעבר ד"ר יוסי ביילין ויועץ בכיר לשר הדתות.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוד"ר, טעות בידך. הלוואי שהיה כל כך קל כמו שאתה כותב (ציטוט) "עכשיו רק נותר להם לנצח בבחירות".
אתה באמת חושב שהפשיסטים פשוט ילחצו לאייזנקוט וגולן את היד וירדו מעל במת ההיסטוריה?
שכחת מה זה פאשיזם?
ככה אתה חשוב שישלחו את ה'רעיה' להזמין תור למספרה ולביקורי אסירים?
ראית את המנטור האמריקאי שלהם, המגלומן הראשי, הבור ועם הארץ, מטרידן מיני, פושט רגל סדרתי? ראית מה הוא עשה כשהפסיד בבחירות?
קייטנה ליד מה שאנחנו נראה פה אחרי ההפסד שלהם.
החוק של "אי אמון קונסטרוקטיבי" עם התיקון של 2014 שנועד להגן על נתניהו הולך לדפוק אותו חזק.
עם זאת, כל מפלגות האופוזיציה היהודיות חוץ מהדמוקרטים כל כך מפחדים מאיבוד של מצביעים גזענים, שהם מייד מתנערים מכל אימרה שקשורה לשילוב של רע"מ בקואליציה. מצד שני נתניהו בונה על קמפיין הפחדה של מאוכזבי הליכוד הגזענים כדי להחזיר אותם לשורות הליכוד, ועל אידיוטים כמו הנדל שיתנו לנתניהו עוד קדנציה רק כדי שלא יהיה ערבי בממשלה.
אייזנקוט ולפיד צריכים בדומה לדמוקרטים להצהיר בגלוי שמנסור עבאס הוא שותף קואליציוני פוטנציאלי לגיטימי. אולי כמה גזענים יעברו לגוש השני, אבל רע"מ יוכלו למשוך לקואליציה קולות ערביים מהמפלגות הערביות הבדלניות, ותוכל לקום קואליציה בשיתוף רע"מ בלי שזה יתפס כמעשה בנט מהממשלה הקודמת. הצהרה ברורה מראש על הלגיטימיות של צרוף רע"מ גם יוריד מיכולת הסחיטה הקואליציונית שלה בזמן המו"מ להקמת הממשלה.
לנוכח הטלטלה האזורית והביקורת הגוברת מבית, שליט ירדן ממעט להופיע בציבור ומרבה לשהות מעבר לים ● האם שתיקתו הרועמת היא אסטרטגיה מחושבת לשימור שלטונו – או סממן מובהק להיחלשות מנהיגותו?
לכתבה המלאה עוד 1,372 מיליםהמלחמה בהורמוז יצרה "תיבת נח" של מינים פולשים
קבוצה בינלאומית של ביולוגים ימיים מתריעה: המאבק על מצר הורמוז מאיים על הבטיחות הביולוגית העולמית ● שלל יצורים נצמדים לאוניות התקועות חודשים בלב ים, וכשתתחדש התנועה הם ייקחו טרמפ בדרך למגה־אירוע של מינים פולשים ● "כשאונייה עומדת בים היא הופכת למשטח התיישבות. הסיכוי שיישאר עליה מקום זהה לסיכוי שדירה בת"א לא תאוכלס"
תואר מהגדה כבר לא יוביל לכיתה בישראל
משרד החינוך החל ליישם את החוק האוסר על העסקת בוגרי מוסדות אקדמיים ברשות הפלסטינית בבתי ספר בישראל ● תומכיו טוענים כי הלימודים בגדה חושפים סטודנטים להסתה נגד ישראל; המתנגדים אומרים שאין לכך בסיס עובדתי ומזהירים מפגיעה קשה בסטודנטים ערבים ובחופש העיסוק ● "טענות שקריות המבוססות על תפיסה גזענית"
הציות לבית המשפט אינו נתון לשיקול דעת הממשלה
לכבד את שלטון החוק כשמאות אלפי ישראלים מנסים לצאת לחו"ל או לשוב ארצה – זה המקרה הקל ● המבחן האמיתי הוא כשהממשלה נדרשת לציית לפסקי דין שאינם נוחים לה: יותר מחודשיים אחרי שבג"ץ הורה לחדש את ביקורי הצלב האדום אצל אסירים ביטחוניים, הביקורים טרם חודשו ● השאלה היא אם המדינה עוד רואה את עצמה מחויבת לפסקי הדין של בתי המשפט ● פרשנות
המסוע של המקורבים עובד מצוין, של המזוודות קצת פחות
לאחר השיבושים בנתב"ג איימו ראש הממשלה ושרת התחבורה שהאחראי ישלם מחיר ו"יעוף הביתה" ● זה משפט מצוין למהדורת חדשות, אבל רע מאוד לניהול מדינה ● האזרח לא צריך ראש שיוגש לו על מגש; הוא צריך ממשלה שתדע לנהל את המדינה במקום להפקיר אותה למקורבים ולנאמנים ● פרשנות
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובקשר לנושא האחרון: בפראפרזה על האמירה: "שליש משלמים מיסים, שליש הולכים למילואים ושליש מתנדבים, וזה אותו שליש", (נדמה לי שאמרה זאת רחל עזריה) אומר כך: שליש מתחמקים מגיוס, שליש חיים מקצבאות ושליש מזהמים, וזה אותו שליש.
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם










































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו