מאת אביב לביא
תקבל/י התראות במייל מכותב/ת זה/זו. באפשרותך לנהל את הגדרות ההתראות בעמוד הפרופיל שלך.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ פירסם ברשת החברתית שלו תיעוד של תקיפות צבא ארצות הברית באיראן, ומכנה אותן "תגמול על הפצצת הספינות אתמול בידי איראן".
"זהו תגמול על הפצצת הספינות אתמול בידי איראן. אם זה יקרה שוב, זה יהיה הרבה יותר גרוע!", כותב הנשיא.

משמרות המהפכה של איראן טענו לפנות בוקר כי תקפו ארבעה בסיסים צבאיים של ארה"ב בכוויית ובבחריין,
וכי תגובתם תתרחב לבסיסים אמריקאיים נוספים באזור אם ארצות הברית תחזור על תקיפותיה.
צבא ארצות הברית אומר כי תקף יותר מ־90 מטרות איראניות בלילה שני ברציפות של תקיפות, שנועדו "לפגוע עוד יותר ביכולתה של איראן לתקוף ספינות מסחריות וימאים אזרחים חפים מפשע במצר הורמוז".
בהודעה של פיקוד המרכז של ארצות הברית נאמר כי התקיפות האחרונות כוונו נגד "מערכות הגנה אווירית, אמצעי מעקב חופיים, אתרי אחסון טילים וכטב"מים, יכולות ימיות ותשתיות לוגיסטיות צבאיות לאורך קו החוף של איראן", תוך ציון 80 המטרות שהותקפו ביום הקודם.
"כוחות ארצות הברית שומרים על ערנות, קטלניים ומוכנים לבצע פעולות בהוראת המפקד העליון", נאמר בפיקוד המרכז.
אנחנו עומדים בפתחה של מערכת בחירות, שתהיה משופעת בהבטחות של פוליטיקאים על כל הדברים הנפלאים שהם יעשו אם רק נבחר בהם.
סביר ששיקום הצפון, חבל ארץ שבמשך שנים סובל מהפקרה והזנחה פושעת, יזכה לנתח משמעותי מההבטחות הללו. יכול להיות, שכדי לשכנע אותנו בכנות הכוונות, ייזרקו לאוויר כל מני מספרים מרשימים כמו מספר המיליארדים שאושרו או מספר יחידות הדיור שעתידות להיבנות.
אורנה אנג’ל היא אדריכלית, מומחית לקיימות ויו"ר התאחדות האדריכלים ובוני הערים בישראל, המשלבת בין תכנון אדריכלי, ניהול ציבורי והובלת פרויקטים עירוניים רחבי היקף. כיהנה, בין השאר, כסגנית מתכנן מחוז ירושלים במשרד הפנים, כסמנכ”לית תכנון וקיימות בחברת שיכון ובינוי וכמנכ”לית אוצר מפעלי ים, שם הובילה את תהליך חידושו. פיתוחו ושימורו של נמל תל אביב. אנג’ל שימשה גם כדירקטורית בגופים ממשלתיים וציבוריים, בהם התעשיה האווירית וביטוח לאומי, והייתה שותפה לקידום יוזמות בתחומי התכנון, המרחב הציבורי והחברה. כיום פועלת לחיזוק מעמד האדריכלות בישראל, לקידום איכות התכנון ולשיפור המרחב הבנוי לטובת הציבור.

יש משהו מעודד בתוכנית "סוויץ'" של משרד האנרגיה. בעולם שבו בני נוער נחשפים לאינספור תכנים חולפים, הבחירה ללמד אותם על אנרגיה, קיימות, התייעלות וחשיבה סביבתית היא החלטה נכונה וחשובה.
ישראל זקוקה לדור צעיר שמבין את הקשר בין צריכת חשמל, ביטחון אנרגטי, איכות הסביבה והכלכלה של המחר.
דני דנן הוא יזם ומנהל בתחום האנרגיה המתחדשת עם למעלה מ־18 שנות ניסיון בזירה הישראלית והאירופית. דנן הוביל לאורך השנים ייזום והקמה של פרויקטים סולאריים בהיקפים של עשרות מגהוואטים באיטליה בגרמניה ובישראל. כיום משמש מנכ"ל Green Tops, המתמחה בהקמת מערכות סולאריות מסחריות משולבות אגירה ובפיתוח פתרונות אנרגיה מתקדמים לשוק העסקי והפרטי.

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו