JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הזמן של גילי מייזלר | זמן ישראל
גילי מייזלר
הזמן של
גילי מייזלר

גילי מייזלר סיים לימודי תואר ראשון בחוג לקולנוע וטלוויזיה ובחוג לספרות עברית באוניברסיטת תל אביב, והמשיך ללימודי תואר שני בספרות עברית. לאורך השנים עבד בעבודות שונות, בין היתר לימד בבתי ספר ובאוניברסיטה, ובהמשך פתח סטודיו להפקת וידאו, וערך והפיק פרויקטים רבים. בשנת 2009 השלים את חלום חייו לאחר שהפיק, ביים וערך את הסרט "גחליליות" שהוקרן בפסטיבלים ברחבי העולם וישראל. בנוסף ביים וערך את הסרט "שברים". בשנים האחרונות הוא מנהל רשתות חברתיות.

הם מתים לסולם לרדת בו ואסור לתת להם אותו

יאמרו לכם: "מותר להפגין אבל מה שאתם עושים זו אנרכיה"? תענו להם שממשלה שלא נשמעת ליועצת המשפטית היא שמובילה לאנרכיה.

כשיגידו לכם שאתם לא מכבדים את תוצאות הבחירות תזכירו להם כיצד סירבו להכיר בלגיטימיות הממשלה הקודמת, החרימו את ועדות הכנסת וסירבו להכיר בבנט ובלפיד כראשי ממשלה והמשיכו להחזיק מנתניהו כשולט במדינה.

גילי מייזלר סיים לימודי תואר ראשון בחוג לקולנוע וטלוויזיה ובחוג לספרות עברית באוניברסיטת תל אביב, והמשיך ללימודי תואר שני בספרות עברית. לאורך השנים עבד בעבודות שונות, בין היתר לימד בבתי ספר ובאוניברסיטה, ובהמשך פתח סטודיו להפקת וידאו, וערך והפיק פרויקטים רבים. בשנת 2009 השלים את חלום חייו לאחר שהפיק, ביים וערך את הסרט ״גחליליות״ שהוקרן בפסטיבלים ברחבי העולם וישראל. בנוסף ביים וערך את הסרט ״שברים״. בשנים האחרונות הוא מנהל רשתות חברתיות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2
תודה על הטור. ותודה על דף מסרי הקונטרא. המחנה הליבראלי חייב לסיים את המשבר בהתלכדות מחדש ובהבנה של מה דרוש כדי לבסס את הדמוקרטיה והשלום בישראל. אחרת, אנחנו נחזור לאותו מצב בדיוק, שבו מת... המשך קריאה

תודה על הטור. ותודה על דף מסרי הקונטרא.
המחנה הליבראלי חייב לסיים את המשבר בהתלכדות מחדש ובהבנה של מה דרוש כדי לבסס את הדמוקרטיה והשלום בישראל. אחרת, אנחנו נחזור לאותו מצב בדיוק, שבו מתנהלת אותה המהפכה בצורה שקטה ואטית יותר: אותה הזליגה של הציבור לאוטוקרטיה לימין ואותה הזחילה לעבר מדינת אפרטהייד.

ההפיכה המשפטית מסוכנת מאוד. אבל לתת לה לעבור כמו שהיא מבלי להסכים לפשרה זו התאבדות לאומית. ברגע שהרפורמה תעבור ואחר כך תפסל כצפוי על ידי בגץ תתחיל מלחמת אחים. זרועות הביטחון יתפרקו לפלנ... המשך קריאה

ההפיכה המשפטית מסוכנת מאוד. אבל לתת לה לעבור כמו שהיא מבלי להסכים לפשרה זו התאבדות לאומית.
ברגע שהרפורמה תעבור ואחר כך תפסל כצפוי על ידי בגץ תתחיל מלחמת אחים. זרועות הביטחון יתפרקו לפלנגות שלא יצליחו לשמור לא על ביטחון פנים ולא ביטחון חוץ.
לא בטוח כלל שיהיו בחירות דמוקרטיות לאחר מכן ואף אחד לא ישאל מה דעת הרוב

עוד 370 מילים ו-2 תגובות

אנושיות לפני הכל?

הארת בניין עיריית תל אביב בדגל לבנון מבקשת להביע סולידריות עם אזרחי לבנון בכלל ועם תושבי ביירות בפרט. במעשה זה משודר המסר הפשוט: איננו רואים בכולכם אויבים המבקשים לחסלנו, וליבנו עם כאבכם. לכאורה פעולה אנושית ומתבקשת, למעשה פעולה אמיצה, ולצערנו אף חתרנית במידת-מה, במציאות הישראלית המקוטבת.

הארת בניין עיריית תל אביב בדגל לבנון מבקשת להביע סולידריות עם אזרחי לבנון בכלל ועם תושבי ביירות בפרט. במעשה זה משודר המסר הפשוט: איננו רואים בכולכם אויבים המבקשים לחסלנו, וליבנו עם כאבכם

מעניין היה להיווכח בגאווה שהציפה את ישראל הרשמית, ששיתפה לכל העולם את מעשהו של ראש העיר חולדאי ואת היד המושטת לעזרה רפואית, מול ההתקוממות של ה"בייס" ונציגיו בתקשורת ובבלפור. כבר אמרו את זה קודם לפני: "מן הצבועים תייראו". זו אותה צביעות של ראש ממשלה שמתפאר מעל בימת האו"ם בישראל המתקדמת והמקדמת זכויות להט"ב, ובכנסת מנסה למנוע קידום חוק איסור המרה ומונע מלקדם חוק שיסדיר באופן הגון את אפשרות הפונדקאות לזוגות להט"בים.

אני מאלו המבקשים להכיל – ואולי אף לקבל, או לכל הפחות להבין – את האחר. בין אם הוא שייך לקבוצת מיעוט, או למצער פגוע מסיבה זו או אחרת, או אם מדובר ב"סתם" אנשים אחרים ושונים מהרוב הדומיננטי. עלינו ללמוד לחיות עם השונים מאיתנו – פשוט כך. ולא, זה לא באמת כל כך פשוט. זה מורכב, זה מסובך, אבל זה הכרחי.

אני לא בעניין של לטפוח לעצמי על השכם, ובוודאי שאני נמצא בחברת רבים: לי ברור שהאדם הלבנוני המצוי אינו מחבל חיזבאללה המבקש להורגנו. כן, יחד עם אלו החושבים כמוני, אנחנו גם אותם אנשים שסבורים שמרבית הפלסטינים הם אנושיים ופרטנרים לגיטימיים לחיים משותפים. ולא, אנחנו לא מרגישים כך בגלל שאנחנו חיים במדינת תל אביב, לא זה מה שהופך אותנו לכאלו.

האם זה עניין של "גדלות נפש"? כזו הנדרשת שתהיה לאדם על מנת שלא ימהר להכליל וישתדל להכיל את ה"אחר"? כיצד קורה שהקריאה והרצון הגלוי לקרב צדדים שונים או "מנוגדים" לקראת הידברות ולהכרה מתפרשת עבור אחרים ככניעה? כיצד הבעה של אמפתיה לכאב אצל אחרים משמעה הזדהות עם האויב ומעשה של בגידה?

אני מבקש כאן לשאול: לא ברור לכולנו שהקלישאות הבאות הן נכונות: שבאמת רב המשותף על המפריד? שהכאב הוא אותו כאב, ושהרצון לשלום של מרבית הציבור, בכל ציבור, הוא משותף? שמלחמות אינן גזירת גורל? לא ידוע לכולם ששבטים, עמים ומדינות עם סכסוכים ארוכים וכואבים ומדממים משלנו מצאו בסופו של דבר את הדרך הנכונה להסדר ופתרון? כי זו עובדה, זו אינה תמימות.

מעניין להיווכח בגאווה שהציפה את ישראל הרשמית, ששיתפה לעולם את מעשה ראש העיר חולדאי ואת היד המושטת לעזרה רפואית, מול התקוממות ה"בייס" ונציגיו בתקשורת ובבלפור. כבר אמרו את זה קודם לפני: "מן הצבועים תייראו"

כשקוראים את תגובתו של פייגלין לפיצוץ בנמל ביירות, או את תגובתם של איילת שקד ובצלאל סמוטריץ' למחווה של הארת בניין העיריה בדגל לבנון, אפשר לתהות שאולי לא גדלות נפש חסרה להם, אלא שאולי משהו אחר נעדר כאן. אותו גן יהודי שכולם מדברים עליו, או התכונה היהודית הזו שלכאורה כולנו – היהודים – נולדנו איתה, המבקשת לראות גם במי שאינו דומה לנו – אנושי, גם אם הוא לא מאנשי שלומנו.

ציוץ של משה פייגלין על האסון בנמל ביירות
ציוץ של משה פייגלין על האסון בנמל ביירות

ובכלל, דומה ששקד, סמוטריץ' וחבריהם אינם חיים בישראל, אחרת היו מפסיקים לשלוף את המנטרה הקבועה של חז"ל הגורסת ש"כל שנעשה רחמן על האכזרים, לסוף נעשה אכזר על רחמנים". כי אם היו באמת מכירים את המציאות הישראלית כאן היו הם תוהים כיצד זה שכבר עשרות בשנים המדינה אינה מפסיקה להתאכזר על הרחמנים והחלשים ודווקא מעודדת את האכזרים.

גילי מייזלר סיים לימודי תואר ראשון בחוג לקולנוע וטלוויזיה ובחוג לספרות עברית באוניברסיטת תל אביב, והמשיך ללימודי תואר שני בספרות עברית. לאורך השנים עבד בעבודות שונות, בין היתר לימד בבתי ספר ובאוניברסיטה, ובהמשך פתח סטודיו להפקת וידאו, וערך והפיק פרויקטים רבים. בשנת 2009 השלים את חלום חייו לאחר שהפיק, ביים וערך את הסרט ״גחליליות״ שהוקרן בפסטיבלים ברחבי העולם וישראל. בנוסף ביים וערך את הסרט ״שברים״. בשנים האחרונות הוא מנהל רשתות חברתיות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1
מסכים עם הנאמר ,גישה מאוזנת ונחוצה בימים אלה , מוצגת אפשרות לצאת מהדפוס של ״ החזק השורד״ שהמדינה אימצה בעשורים האחרונים. צריך להשאר חזקים , אבל אנחנו מספיק חזקים כדי לאמץ דרכים נוספות ל... המשך קריאה

מסכים עם הנאמר ,גישה מאוזנת ונחוצה בימים אלה , מוצגת אפשרות לצאת מהדפוס של " החזק השורד" שהמדינה אימצה בעשורים האחרונים. צריך להשאר חזקים , אבל אנחנו מספיק חזקים כדי לאמץ דרכים נוספות להקטין את מימדי הסכסוך.

עוד 529 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום ראשון, 12 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
אמיר בן-דוד
הפסקת אש באיראן; הלחימה בצפון נמשכת

השיחות בפקיסטן לא הניבו הסכם, משלחת ארה"ב עזבה

איראן אישרה שהשיחות הסתיימו, ותקפה את הדרישות "המוגזמות" של ארה"ב ● משרד החוץ של איראן: השיחות התנהלו בחוסר אמון, המגעים עם פקיסטן ו"ידידינו באזור" יימשכו ● דיווח: 100 ספינות חצו את מצר הורמוז בחודש האחרון, רבות מהן ניהלו מו"מ על תשלומי אגרה לאיראן ● שר החוץ של פקיסטן: "הכרחי שהצדדים ימשיכו לכבד את מחויבותם להפסקת האש"

עוד 5 עדכונים

מלחמה אזורית, משבר עולמי

מלחמת שאגת הארי בין ישראל לאיראן כבר מזמן חרגה מגבולותיה הצבאיים. הפגיעה ההדדית בתשתיות האנרגיה במפרץ הפרסי אינה רק מהלך טקטי בשדה הקרב. המלחמה הפכה לאירוע כלכלי גלובלי בעל השלכות ארוכות טווח.

גם אם הפסקת האש תחזיק, הנזק כבר נעשה: שדות גז ונפט, מתקני הפקה ותשתיות שינוע שנפגעו ידרשו שנים לשיקום. המשמעות ברורה: היצע האנרגיה העולמי מצטמצם, והמחיר עולה.

ד"ר אפרים כהנא, לשעבר ראש המחלקה למדע המדינה והתוכנית לביטחון לאומי במכללה האקדמית גליל מערבי וגם מרצה לשעבר במכללה לביטחון לאומי. תחומי המחקר האקדמי שלו הם מודיעין וביטחון לאומי ותפוצת ובקרת נשק בלתי קונוונציונלי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 542 מילים

למקרה שפיספסת

האם ניצחנו במלחמה באיראן?

קיים היום ויכוח ציבורי סוער סביב תוצאות המלחמה מול איראן. מצד אחד נטען כי ישראל יצאה כשידה על העליונה, פגעה בתשתיות, החלישה את האויב, והחזירה לעצמה את ההרתעה.

מן הצד האחר נטען כי לא הושגו היעדים המוצהרים: לא חוסל האיום הגרעיני, המשטר נותר על כנו (ואולי אף הקצין), ולא חל שינוי מהותי במאזן הכוחות.

פרופ' לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה, אוניברסיטת בר-אילן. חוקר ומפרסם בתחום היעוץ הארגוני ויועץ לחברות ולמנהלים/ת. אזרח מודאג, בזוגיות ואב לשני בנים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 942 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

"שאגת הארי" הייתה הפרסומת הטובה ביותר לרכב הפרטי

הציבור שתלוי בתחבורה הציבורית הופקר במהלך 40 ימי הלחימה, ולהפקרה הזו עלולות להיות השלכות לטווח ארוך ● איך ייתכן שחווה חקלאית גדולה באזור הכרמל, שבה חיים ועובדים לא מעט אנשים, נותרה מחוץ למפות של פיקוד העורף? ● ההסכת "חיי מדף" ייקח אתכם למסע בעקבות המוצרים בסופר ● וגם: באדיבות עם ישראל, עובדי קק"ל חוזרים ליערות מטונפים

עוד 1,169 מילים

תגובות אחרונות

פציעה מוסרית? לא בהנהגה הישראלית

רס"ן אסף דגן ז"ל הוכר כחלל צה"ל שמת לאחר שירותו כתוצאה מפציעה מוסרית ופוסט-טראומה.

תנו רגע לביטוי הזה לחלחל למעמקי המצפון שלכם. אנחנו מכירים את הביטוי "נקיפות מצפון". אבל מהי פציעה מוסרית?

איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 547 מילים ו-1 תגובות

משטר האיתוללות גילה עד כמה פגיעה הכלכלה העולמית ועד כמה כל התלקחות סביבו צופנת בתוכה סכנה - וצל כבד של איום איראני חדש ירחף מעתה באזור ● שיחות שלום הם הסיכוי הטוב ביותר של ישראל ולבנון להגיע לשקט ויציבות ● והשבוע לפני תשע שנים: המתקפה הכימית המזעזעת שארעה בחאן שייח'ון שבסוריה ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

עוד 1,084 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

מדייוויד בואי ועד ג'ון לנון, אינספור איקונים של פופ ורוק פלרטטו במהלך השנים עם האסתטיקה הנאצית וזכו ליחס סלחני במיוחד ● בריאיון לרגל צאת ספרו, היסטוריון המוזיקה דניאל רייצ'ל מסביר מדוע תעשיית המוזיקה חייבת להפסיק להעניק "פטור" לאומנים שמשתמשים בצלב קרס כפרובוקציה תיאטרלית

עוד 1,020 מילים ו-1 תגובות
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
טוֹבִים רָעִים 297

אנחנו חיים במציאות כאוטית להחריד ומותקפים במניפולציות זדוניות של מנהיגים מפוקפקים. האם עוד אפשר לדעת מי הטובים ומי הרעים בסיפור חיינו, שבו רובנו סטטיסטים, שלא לומר בשר תותחים?

עוד 2,079 מילים

כבר שנה וחצי שראש הממשלה מתחמק מהשלמת עדותו בחסות המצב הביטחוני, בעוד בית המשפט מרכין ראש ונעתר לכל דרישה ● עכשיו, כשהמלחמה מאחורינו והבחירות הולכות ומתקרבות, נפתח בפני השופטים חלון זמן קצר וקריטי - וההחלטות שיקבלו בשבוע הקרוב יכריעו אם בכוונתם למנוע את קבורת התיק ● פרשנות

עוד 734 מילים ו-4 תגובות

לנתניהו אין תמונת ניצחון, לאופוזיציה אין תמונת כישלון

ראש הממשלה קיווה להצטלם עם טראמפ לצד אורניום מועשר שיביא לו עשרות מנדטים, אך נאלץ להסתפק בהקלטה חמוצה ● למזלו הבייס נותר נאמן, והימין הקיצוני שותק נוכח ההתקפלות ● במקביל, באופוזיציה מבינים שההתקפות על הפסקת האש לא סוחפות את ההמונים, ומתכוננים להסתער מחדש על הפצע הפתוח באמת של החברה הישראלית ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1
מישהו חשב שהבבונים, או בשם המכובס 'בייס', ישנו את דעתם? (אם יש כזו בכלל). זה כמו שמישהו אוהד מכבי יעבור לאהוד הפועל בגלל תיקו. אולי רק כשלא תהיה מדינה יותר יזוז משהו. כל עוד אנחנו רק בד... המשך קריאה

מישהו חשב שהבבונים, או בשם המכובס 'בייס', ישנו את דעתם? (אם יש כזו בכלל). זה כמו שמישהו אוהד מכבי יעבור לאהוד הפועל בגלל תיקו. אולי רק כשלא תהיה מדינה יותר יזוז משהו. כל עוד אנחנו רק בדרך לאבדון 'הכל טוב ועוד יותר טוב כי הוא אבא טוב השם יתברך' וגו.

עוד 828 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

מצעד הבובות של קיסריה

ההזניה של מינויים בשירות הציבורי הפכה לשיטה ולאמת מידה מרכזית של השלטון, ואין זה משנה אם מדובר בדובר לאומי, בראש שב"כ או ביו"ר רשות ציבורית ● מטרת הסאגות המביכות שבמרכזם של רבים מהמינויים אינה רק לבחון נאמנות עיוורת, אלא גם לייצר טלטלה וכאוס, המהווים מרכיב חשוב בהפיכה המשטרית ● המסר: אל תהיו מצוינים, ובטח אל תיקחו אחריות ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
3
מה שנתניהו למד בקדנציות האחרונות זה שני דברים. הראשון הוא ששום דבר לא משנה. תמנה אנשים לא מתאימים, תשדוד את תקציב המדינה, או בכלל אל תעשה תקציב שנתיים וחצי, או תעשה עסקאות צוללות מאחורי... המשך קריאה

מה שנתניהו למד בקדנציות האחרונות זה שני דברים. הראשון הוא ששום דבר לא משנה. תמנה אנשים לא מתאימים, תשדוד את תקציב המדינה, או בכלל אל תעשה תקציב שנתיים וחצי, או תעשה עסקאות צוללות מאחורי גבה של מערכת הביטחון, או תביא אסון של 1200 אזרחים מתים ו- 250 חטופים, או תמשוך מלחמה על שנתיים וחצי בלי לנצח, או תחריב שני חבלי ארץ. שום דבר לא משנה – הקופים יצביעו אותו הדבר. כל אחד למפלגה של המגזר שלו, והמאזן משתנה לאט רק ע"י השרצה.

הדבר השני שלמד הוא שכדי להיות ראש ממשלה, לא משנה כמה הצביעו בשבילך, כל עוד אתה מקבל את המנדט להקמת הממשלה. מרגע שהמנדט שלך, תבטיח כל מה שצריך להבטיח, לא משנה כמה מופרך, תעביר איזה חוק שתצטרך, תמנה כמה שרים למשרדים מופרכים שתצטרך, ותשחד (בכספי הציבור) את דרכך להקמת קואליציה וללשכת ראש הממשלה.

לדעתי האמת פחות מתוחכמת. לנתניהו אין באמת זמן לג'נגל בין מיליון משימות והוא מתעדף. אין לו עוזרים שהוא יכול לסמוך עליהם אז ככל הנראה הוא מסתמך על הילד ז' שיביא לו עוד טופז לוק. מה שמעניי... המשך קריאה

לדעתי האמת פחות מתוחכמת. לנתניהו אין באמת זמן לג'נגל בין מיליון משימות והוא מתעדף. אין לו עוזרים שהוא יכול לסמוך עליהם אז ככל הנראה הוא מסתמך על הילד ז' שיביא לו עוד טופז לוק. מה שמעניין את נתניהו לעניות דעתי הבלתי נחשבת, איך לצאת נקי מהמשפט. כל השאר תפל, כשהביטחון קצת מעל השאר אבל לא מעל למשפט. הנאמנות העיוורת של אוהדיו, שלשכתו מאמינה שהם בבונים, היא המאפשרת לנתניהו לבצע טעויות מביכות עד קולוסאליות. אין לנו ברירה אלא לסמוך על שומרי הסף המתמעטים שילחמו עבורינו עד שיגיעו הבחירות ונעיף את חלום הבלהות הזה מחיינו.

כמו באיראן כך גם בישראל. הכוחות הדמוקרטיים ניגפים בפני כוחות הדיקטטורה האיסלאמית או היהודית שבה שולטים מנהיגים מושחתים, לוקחי שוחד, גנבים ועבריינים. ההבדל המהותי, הגדול, העצום והיחיד בי... המשך קריאה

כמו באיראן כך גם בישראל. הכוחות הדמוקרטיים ניגפים בפני כוחות הדיקטטורה האיסלאמית או היהודית שבה שולטים מנהיגים מושחתים, לוקחי שוחד, גנבים ועבריינים. ההבדל המהותי, הגדול, העצום והיחיד בין שתי הדיקטטורות שבאיראן כבר שנים ארוכות יורים למוות במפגינים ברחובות, או שממיתים אותם בתלייה או באמצעים אחרים לאחר שהם נקטפים למעצר. בישראל בסך הכל מפוצצים את המפגינים במכות, מטיחים אותם לרצפה ו/או עוצרים אותם ללא שום סיבה. תנו לדיקטטור ראש ארגון המחבלים, הצורר ורוצח 46 החטופים ביבים שקרניהו עוד כמה שנים טובות בשלטון, והוא יהפוך אותנו לאיראן על מלא. תסמכו על מי שפעם אמר שראש ממשלה לא צריך לכהן יותר משמונה שנים בתפקיד או שראש ממשלה שמסובך בחקירות פליליות צריך להתפטר. העוד יותר גרוע והגרוע ביותר עוד לפנינו.

עוד 832 מילים ו-3 תגובות

האדוות בשרשרת האספקה ימשיכו להכות בכיס

כמו במשברים קודמים, גם המלחמה עם איראן מטלטלת את שרשרת האספקה לישראל ● תעשיינים ויבואנים כבר נערכו: הגדילו מלאים לטווח קצר, הסיטו מטענים מהאוויר לים ושילמו יותר בשל סיכוני ההובלה וההתייקרות באנרגיה ● אולם, גם עם חזרת מטעני האוויר בהפסקת האש, הדרך לאיזון עוד ארוכה

עוד 962 מילים

למה טראמפ כשל באיראן

הנשיא האמריקאי הקיף את עצמו באנשי שלומו שסירבו להציג בפניו את המציאות, העדיף להקשיב להבטחות המוגזמות של נתניהו במקום למומחים, וכעת הכלכלה העולמית כולה משלמת את המחיר על התנהלותו הפזיזה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
3
אין כל חדש תחת השמש. מנהיג שלא מקשיב למומחים, מאבד את הקשר עם המציאות ומפסיד. בעניין זה, נצטט מתולדות עמנו את סיפורו של המלך רחבעם, בנו של המלך שלמה, בנו של המלך הגדול דוד, שניצב בטקס ה... המשך קריאה

אין כל חדש תחת השמש. מנהיג שלא מקשיב למומחים, מאבד את הקשר עם המציאות ומפסיד. בעניין זה, נצטט מתולדות עמנו את סיפורו של המלך רחבעם, בנו של המלך שלמה, בנו של המלך הגדול דוד, שניצב בטקס ההכתרה שלו, ומולו עומד העם – בראשות מנהיג מורד פוטנציאלי צעיר, ירבעם – וכך מתנהלים הדברים (מלכים א, פרק יב):

"…ויבאו ירבעם וכל קהל ישראל וידברו אל רחבעם לאמר {ד} אביך הקשה את עולנו! ואתה, עתה הקל מעבודת אביך הקשה, ומעולו הכבד אשר נתן עלינו, ונעבדך {ה} ויאמר אליהם: לכו עד שלושה ימים, ושובו אלי. וילכו העם {ו} ויוועץ המלך רחבעם את הזקנים, אשר היו עומדים את פני שלמה אביו בהיותו חי, לאמר: איך אתם נועצים להשיב את העם הזה דבר? {ז} וידברו אליו לאמר: אם היום תהיה עבד לעם הזה ועבדתם, ועניתם, ודברת אליהם דברים טובים, והיו לך עבדים כל הימים {ח} ויעזוב את עצת הזקנים אשר יעצהו, ויוועץ את הילדים אשר גדלו איתו, אשר העומדים לפניו {ט} ויאמר אליהם: מה אתם נועצים ונשיב דבר את העם הזה? אשר דיברו אליי לאמר: הקל מן העול אשר נתן אביך עלינו {י} וידברו אליו הילדים אשר גדלו אתו לאמר: כה תאמר לעם הזה אשר דברו אליך לאמר: "אביך הכביד את עולנו ואתה הקל מעלינו". כה תדבר אליהם: קטני עבה ממתני אבי!! {יא} ועתה אבי העמיס עליכם עול כבד – ואני אוסיף על עולכם! אבי ייסר אתכם בשוטים – ואני אייסר אתכם בעקרבים! {יב} ויבוא ירבעם וכל העם אל רחבעם ביום השלישי, כאשר דבר המלך לאמר, שובו אלי ביום השלישי {יג} ויען המלך את העם קשה. ויעזוב את עצת הזקנים אשר יעצהו {יד} וידבר אליהם כעצת הילדים לאמר: אבי הכביד את עולכם – ואני אסיף על עולכם! אבי ייסר אתכם בשוטים – ואני אייסר אתכם בעקרבים! …. {טז} וירא כל ישראל כי לא שמע המלך אליהם, וישבו העם את המלך דבר לאמר: מה לנו חלק בדוד ולא נחלה בבן ישי. לאוהליך ישראל! עתה, ראה ביתך דוד! וילך ישראל לאהליו …. {יח} וישלח המלך רחבעם את אדורם אשר על המס, וירגמו כל ישראל בו אבן, וימת. והמלך רחבעם התאמץ לעלות במרכבה לנוס ירושלים {יט} ויפשעו ישראל בבית דוד עד היום הזה".

גם כאן נמצא המלך הצעיר והבלתי מנוסה בצומת דרכים. במקום לשמוע לעצת היועצים הזקנים והמנוסים, הוא מבקש את עצת הילדים אשר גדלו איתו. חברים מהבית, שאומרים לו מה שהוא מבקש לשמוע. והתוצאה הקטסטרופלית כבר ידועה מראש: המרד פורץ, שתי הממלכות מתפצלות, והמלך מוצא עצמו מושל על שני שבטים בלבד. בהמשך הסיפור הוא מנסה לצאת למלחמה להשבת שאר השבטים תחת שלטונו, ושני הצדדים נושאים נשק זה לעומת זה – אך הנביאים מרגיעים את הרוחות, וממלכת ישראל מקבלת עצמאות תחת שלטונו של אותו מורד צעיר.

והלקח: מנהיג שאינו מקשיב למומחים, מוביל את מדינתו לאסון.

הוא לא שונה ממנהיגים פופוליסטים אחרים. נוכל, נרקיסיסט, בור ועם הארץ, נצלן, פושט רגל סידרתי, מטרידן מינית, מיזוגן וגזען. סדרו אתם ילדים את התכונות לפי הסדר הנכון ותזכו למנהיג פופוליסט מש... המשך קריאה

הוא לא שונה ממנהיגים פופוליסטים אחרים. נוכל, נרקיסיסט, בור ועם הארץ, נצלן, פושט רגל סידרתי, מטרידן מינית, מיזוגן וגזען. סדרו אתם ילדים את התכונות לפי הסדר הנכון ותזכו למנהיג פופוליסט משלכם.

דברי הבל ושקר של ה-Mockingbird התורן. 11 שנים ב-CNN, ועכשיו העורך של Forein Policy - מגזין שנוסד ע"י מחרחר המלחמה Samuel P. Huntington, בשיתוף חברו מהרווארד Warren Damian Manshel - חברו... המשך קריאה

דברי הבל ושקר של ה-Mockingbird התורן.
11 שנים ב-CNN, ועכשיו העורך של Forein Policy – מגזין שנוסד ע"י מחרחר המלחמה
Samuel P. Huntington, בשיתוף חברו מהרווארד
Warren Damian Manshel – חברו מהרווארד של Heinz Kissinger,
שאחד הסטודנטים שלו בהרווארד היה Klaus Schwab.
איזה צירוף מקרים.
–Follow the Money–

עוד 1,459 מילים ו-3 תגובות

בעוד טראמפ לחיץ ומחפש נתיב יציאה מהמלחמה בעקבות המשבר במצר הורמוז, בירושלים חוששים מהסכם שיותיר בידי טהרן יכולות העשרה מתקדמות ● במקביל, צה"ל מנצל את חלון הזמנים הצר שנוצר כדי לעצב מחדש את המציאות בלבנון לפני שהשעון ייעצר ● פרשנות

עוד 779 מילים ו-1 תגובות

עם חברה קטנה וחלומות גדולים, לירון ישראלי ואייל בן שמחון חורשים את הארץ חלקה אחר חלקה ומנסים לשנות את פני החקלאות הישראלית: מגוון זרעים במקום כימיקלים ופתרונות מבוססי הטבע במקום כאלה שנלחמים בו ● 200 חקלאים ומועצה אזורית אמיצה אחת כבר משתפים איתם פעולה בדרך לחקלאות ירוקה ובריאה יותר, אבל לא פחות ריווחית ● והכל מתחיל ונגמר באדמה

עוד 1,758 מילים ו-3 תגובות

"הדבר המדאיג באמת הוא עד כמה הדברים הקיצוניים הפכו לנחלת דור ה-Z"

על רקע תקריות אלימות ברחבי בריטניה, ההיסטוריון והסופר הנודע מוצא שעמדות אנטישמיות ואנטי-ישראליות מנורמלות יותר ויותר ● בריאיון גלוי הוא מספר על האכזבה מהאקדמיה, משווה את השמאל הפרוגרסיבי לאינקוויזיציה הספרדית, אך עדיין מוצא "רגעים של תקווה נפלאה"

עוד 1,873 מילים ו-8 תגובות
סגירה
בחזרה לכתבה