JavaScript is required for our website accessibility to work properly. סקוטלנד | זמן ישראל
נושא
סקוטלנד
נושא
סקוטלנד

איך לבחור מתנה לטראמפ

שורת המתנות שקיבל טראמפ ממנהיגי העולם – מציוד גולף היסטורי, דרך מכתב מועמדות לפרס נובל ועד למטוס בואינג מקטאר – היא חלק מהיסטוריה ארוכה של הענקת מתנות ככלי אסטרטגי לפתיחת דלתות ● מומחה למתנות דיפלומטיות מתאר את השימוש – והניצול לרעה – של מתנות רשמיות בזירה הבינלאומית, ומסביר כיצד פקידים ברחבי העולם שוברים את הראש כדי למצוא את השי המושלם לנשיא האמריקאי

לכתבה המלאה עוד 1,858 מילים

אף שגם בצה"ל איש לא שש אלי קרב, הסלמה נוספת בצפון עלולה ליצור דינמיקה שונה ● ר"מ סקוטלנד לשעבר ייחקר בעקבות תרומת ענק לאונר"א ● דאעש חוזר לתודעה העולמית עם פיגוע בעומאן ● זעם בעיראק על ניתוקי מים וחשמל ● והשבוע ב־1973: הדרישה למדינה לובית–מצרית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

לכתבה המלאה עוד 1,120 מילים

טירות, מזקקות ונופים עוצרי נשימה

הגבלות הקורונה אמנם הוסרו, אך במקום להיתקע בנמל תעופה עמוס לעייפה, שאול אדר החליט להגשים חלום ישן ולהשלים את מסלול ה־NC500 בצפון סקוטלנד ● הוא ראה טירות, אגמים, מדרגות מסולעות, נופים עוצרי נשימה ועוד קצת טירות – ויצא עם כמה תובנות והמלצות למטיילים הבאים

לכתבה המלאה עוד 3,438 מילים

הברקזיט הושלם בריטניה יוצאת למסע בדרך לשום מקום

הלילה יסתיים הליך ההיפרדות של בריטניה מהאיחוד האירופי ● החשש של מחסור במזון, מצור על הנמלים וחורבן הכלכלה נמנע עם הסכם שנחתם ברגע האחרון ● מעתה, בוריס ג'ונסון מוביל את הממלכה בנסיעה על רכבת הנוסטלגיה ואנגליה תצטרך להתמודד עם ההכרה שהעצמאות החדשה לא תחזיר אותה לימי האימפריה שהייתה

לכתבה המלאה עוד 2,119 מילים
כל הזמן // יום ראשון, 11 באוקטובר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

יו"ר הרשימה המשותפת יוסף ג'בארין: נעניק רשת ביטחון לכל ממשלה שתחליף את נתניהו

נפגעים בתקיפה של נמל התעופה של ריאד בערב הסעודית, הפעילות הושבתה; טראמפ: נשקול להצטרף לתקיפות של ערב הסעודית נגד החות׳ים ● דיווח: ארה״ב דרשה מישראל לתקוף לבדה באיראן וחזרה בה ● איזנקוט ליועמ״שית: החליטי בהקדם בעניין כתב האישום נגד צחי ברוורמן ● אבו מאזן דחה את הבחירות לפרלמנט הפלסטיני מנובמבר השנה לספטמבר 2027

יו"ר הרשימה המשותפת יוסף ג'בארין, הכריז הערב לראשונה באופן רשמי כי הרשימה מוכנה להעניק "רשת ביטחון" לכל ממשלה שתחליף את ראש הממשלה בנימין נתניהו, ואף לנהל משא ומתן לשם כך.

"לפי כל הנתונים, לא ניתן להקים ממשלה חלופית לממשלת נתניהו, בן גביר וסמוטריץ' בלי לנהל משא ומתן עם הרשימה המשותפת", אמר בסרטון שפרסם.

"אנחנו לא נותנים צ'ק פתוח", הבהיר ג'בארין, "מי שרוצה את תמיכתנו, מוזמן לנהל איתנו משא ומתן על דרישותיה של החברה שלנו".

"אל תתנו לאיש להטעות אתכם ולומר שהאפשרויות שלנו מוגבלות", הוסיף ג'בארין. "אנחנו נשתמש בכל הכלים העומדים לרשותנו הקשיבו לי היטב, בכל הכלים כדי להחליף את הממשלה הזאת. אנחנו נהיה רשת ביטחון, אבל בראש ובראשונה רשת ביטחון לעמנו מול הפשיעה, באמצעות תוכנית ברורה, עם לוח זמנים, תקציב ופיקוח על הביצוע". ג'אברין מציין גם עזרה לזוגות צעירים, הכרה בכפרים, ואופק מדיני לפלסטינים.

כשעתיים לאחר שהופעלו אזעקות בערב אל־עראמשה בשל חשש לחדירת כלי טיס עוין, דווח בחדשות 12 כי ייתכן שהעצם החשוד שזוהה היה שקית.

לפי הדיווח, מדובר בעצם קטן שנע באיטיות. כיתות כוננות מיישובים סמוכים וכוחות צה"ל עדיין עורכים סריקות באזור. בצבא טרם שללו את האפשרות שמדובר באירוע ביטחוני.

עוד דווח בחדשות 12 כי בשלב זה אין הגבלות על פעילות אזרחית בעקבות האזעקות.

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב־מיארה, דורשת מנציב שב"ס קובי יעקובי למנוע מהשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר להשתמש באסירים ובבתי הכלא לצורכי תעמולת בחירות – כך מדווחים ב"הארץ".

"החובה למנוע שימוש בנכסי ציבור לצורכי תעמולה, ובכלל זה מתקנים ממשלתיים ועובדי ציבור, חלה גם על הגורמים הממשלתיים שנושאים באחריות על אותם נכסים. בנסיבות העניין, חובה זו מוטלת עליך כנציב שב"ס", נוסח המכתב.

ראש הסגל של בנימין נתניהו, צחי ברוורמן, שינה בעצמו את רישום שעת השיחה של ראש הממשלה בבוקר 7 באוקטובר 2023, אף שנאמר לו פעמיים כי מדובר במעשה אסור. כך עולה מתמליל שיחה שפורסם בחדשות 12.

ברוורמן חשוד בשינוי רישומי השיחות בינואר 2024, שלושה חודשים לאחר מתקפת חמאס והטבח. המזכיר הצבאי לשעבר של ראש הממשלה, אבי גיל, סיפר בשני ראיונות מוקדם יותר השבוע כי ברוורמן ביקש לשנות את שעת השיחה הראשונה בין נתניהו לגיל בקו המאובטח, מ־6:40, השעה שבה התקיימה בפועל, ל־6:29, מועד תחילת המתקפה.

לפי התמליל, ברוורמן שוחח בינואר 2024 עם מזכירה בלשכת ראש הממשלה והורה לה לשנות את השעה הרשומה, אך היא סירבה.

"וואו, איזה יופי, תראי כמה הוא חד", אמר ברוורמן על נתניהו כשקרא את תמליל השיחה שקיים ראש הממשלה בשעה 6:40, לפי חדשות 12. "זה היה ב־6:29, לא ב־6:40. תשני את השעה".

"אסור לי. תראה, זה ממוחשב. אני לא יכולה לגעת בזה", השיבה לו, לפי הדיווח.

ברוורמן טען אז, בניגוד לאמת, כי השתתף בשיחה והורה לה שוב לשנות את השעה. בתגובה אמרה לו: "צחי, אסור לי לשנות את זה". לפי הדיווח, ברוורמן שינה לאחר מכן את השעה בכתב ידו.

על פי הפרסום, בידי המשטרה ראיות מספיקות להעמדתו לדין בגין שינוי רישומי השיחות, אך ברוורמן טוען שעשה זאת משום שסבר כי השעה הרשומה שגויה. ברוורמן מתמודד גם עם אישומים נפרדים בפרשה הנוגעת להדלפת מסמך מסווג.

ראש הסגל בלשכת ראש הממשלה צחי ברוורמן בבית המשפט המחוזי בתל אביב בזמן עדותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו במשפטו הפלילי, 18 בדצמבר 2024 (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
ראש הסגל בלשכת ראש הממשלה צחי ברוורמן בבית המשפט המחוזי בתל אביב בזמן עדותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו במשפטו הפלילי, 18 בדצמבר 2024 (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
השקת מפלגת "עמך ישראל" החדשה בראשות עופר וינטר, לקראת הבחירות הקרובות לכנסת, בירושלים. 25 באוגוסט 2026 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
השקת מפלגת "עמך ישראל" החדשה בראשות עופר וינטר, לקראת הבחירות הקרובות לכנסת, בירושלים. 25 באוגוסט 2026 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)

"אם לא אז אני אומר לך שביבי יקפוץ לי", אמר יושב ראש מפלגת עמך ישראל, עופר וינטר, בריאיון ל"פגוש את העיתונות" בערוץ 12, כשנשאל מה יעשה אם ראש הממשלה בנימין נתניהו לא ייענה לדרישותיו.

וינטר הבהיר כי בכוונתו להמליץ על נתניהו לראשות הממשלה, אך הדגיש כי תמיכתו אינה בלתי מותנית. "אנחנו לא עובדים אצל אדם. אנחנו עובדים אצל העם", אמר, והוסיף כי אם דרישותיו לא ייענו, מפלגתו לא תהיה חלק מהממשלה.

וינטר התחייב כי מפלגתו תתמודד בבחירות עד הסוף, גם אם הסקרים יראו שאינה עוברת את אחוז החסימה. "אני לוחם, אני לא מפסיק קרב באמצע", אמר, וטען כי מפלגתו תהיה "הפתעת הבחירות". הוא מתח ביקורת על נתניהו ועל הליכוד בשל המתקפות נגדו ונגד חברי רשימתו. "אני האמנתי לנתניהו. האמנתי לנתניהו שאמר 'אני רוצה ממשלת ימין רחבה'. אבל כל מה שעושים פה – רוצים לשמר את הקיים", אמר.

וינטר פסל ישיבה בממשלה עם יושב ראש הדמוקרטים יאיר גולן, אך לא שלל ישיבה עם המפלגות החרדיות. הוא הבהיר כי הוא דורש ממשלת ימין רחבה שלא תהיה תלויה ב"אצבע ה־61" של יצחק גולדקנופף. בין דרישותיו מנה גיוס חרדים, הגירה מרצועת עזה והכרעה צבאית של חמאס.

בתגובה פרסם ראש הממשלה סרטון בו הוא טוען כי מדובר ב"בנט 2". 

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 15 עדכונים
המבצר
תיעוד המלחמה שהכריזה ממשלת נתניהו על הדמוקרטיה הישראלית
345
אירועים מתועדים
75
תיקים
19,469
מקורות מקושרים

הגדה המערבית זה כאן

הנחת היסוד המקובלת בשיח הפוליטי, התרבותי והמשפטי בישראל, היא שהכיבוש מתרחש "שם", מעבר לגבול הבלתי-נראה, בעוד שבישראל הריבונית מתקיימת דמוקרטיה ליברלית יציבה.

גם מתנגדי הכיבוש הנחרצים ביותר נוטים לצמצם את הכיבוש לשאלת הסכסוך הישראלי-פלסטיני, כאילו מדובר במציאות המתקיימת במנותק מהחברה הישראלית.

ד"ר עופר חן הוא בוגר החוגים להיסטוריה, פילוסופיה ותלמוד ובעל פוסט דוקטורט במשפטים מאוניברסיטת תל אביב. ספריו ומחקריו מקיפים נושאים רבים ומגוונים, החל מחקר המשיחיות היהודית, היסטוריה של המשפט הישראלי וכלה בספרות מודרנית ותולדות ההלכה. משמש כחוקר במכון לחקר התפוצות באוניברסיטת תל אביב ובמכון ליאו בק, ירושלים. חבר אגודת הסופרים.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,143 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

פגעה וברחה

לא רק אבטחה בטיסות: שלל מחדליה של שרת התחבורה מירי רגב, כמו העלייה במספר ההרוגים בכבישים, היו צריכים לככב בקמפיין הבחירות ● שרפה גדולה באתר פסולת כמעט התפשטה לכרמל - ממש כמו אז ב-2010 ● זה זמן נהדר לטייל בכרמל, לעלות למוחרקה ולרדת לנחל רקפת ● מה זה שמה בשמיים? ניצים קצרי אצבעות עפים לאפריקה

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל עוד רוב ההצבעה הפוליטית בישראל, היא זהותית ושבטית (בקרב רוב הערבים, המזרחים, הדתיים, החרד״לים, והחרדים), בכירי ושותפי ארגון המחבלים של הדיקטטור, הצורר, הבוגד, ורוצח 46 החטופים ביבים ... המשך קריאה

כל עוד רוב ההצבעה הפוליטית בישראל, היא זהותית ושבטית (בקרב רוב הערבים, המזרחים, הדתיים, החרד"לים, והחרדים), בכירי ושותפי ארגון המחבלים של הדיקטטור, הצורר, הבוגד, ורוצח 46 החטופים ביבים שקרניהו יודעים שהם לא ישלמו שום מחיר פוליטי על שום כשלון. מירי רקב בתחום התחבורע, היא רק דוגמא אחת. קיש-קוש-קש ישלם על הכשלון בחינוך היסודי והתיכוני? שרי ש"ס בקדנציה האחרונה ישלמו על הכשלון במערכת הבריאות הציבורית? בצל (אין) אל סמרטוט רצפה ישלם על יוקר המחייה שמאמיר כל חודש לשיאים חדשים בכל תחום? פיתמר בן זונה ישלם על כשלון המשטרה במלחמה בפשיעה? עבריין הבנייה והמס גולדקנופף ישלם על אימת מחירי הדיור?. כל אחד מהם ימשיך בדרכו המושחתת והמשחיתה ישירות גם לכנסת הבאה. ובכוונה התמקדתי בתחומים אזרחיים שכשלון ממשלת השואה, הזדון וההפקרה בהם איננו נתון למחלוקת פוליטית עמוקה. הוא ברור לכל.

לכתבה המלאה עוד 1,613 מילים ו-1 תגובות
אמיר בן-דוד

באין מושיע - מסע קצר במסאפר יטא, בדרום הר חברון

כחמישים וחמש שנים חלפו מאז שהסתובבתי כמורה דרך צעיר בח'רבת סוסיא, ועד לביקורי שם ב-25 בספטמבר, לראשונה מאז. הצטרפתי לקבוצת בכירים לשעבר במערכת הביטחון ובגופי ממסד אחרים, שבאו, בהובלתו של האלוף (במיל') יעקב אור (מנדי), לראות מקרוב את העוולות שנעשות לתושבים הפלסטינים המקומיים.

מסכנים אלה נאחזים בציפורניהם במעט הקרקעות שעוד נותרו להם (קרקעות פרטיות, שנקנו בעבר מתושבי יטא), חסרי אונים מול פעילות פושעי המאחזים החדשים, שבתיהם צומחים סביב כחגורות חנק.

ד"ר יוסי בן ארי הוא גמלאי קהילת המודיעין - 50 שנה בתפקידים מרכזיים שונים, ובהם, כתת אלוף בדימוס, היה המדריך הראשי במכללה לביטחון לאומי. הוא מוסמך אוניברסיטת חיפה לדוקטור, מ-2004, ובעברו הוראה אקדמית מרובת שנים. משמש היום כראש מערכת ״מבט מל״מ״, כתב העת של המרכז למורשת התודיעין.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
5

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
"אפרטהייד" זוהי אכיפת חוק שונה לאוכלוסיות שונות: לפלסטינים (וישראלים שעוזרים להם) אסור להיכנס לשטח שמוגדר כ"שטח צבאי סגור", למתנחבלים - מותר ; אכיפת חוק שונה לאוכלוסיות שונות ידועה מגרמ... המשך קריאה

"אפרטהייד" זוהי אכיפת חוק שונה לאוכלוסיות שונות: לפלסטינים (וישראלים שעוזרים להם) אסור להיכנס לשטח שמוגדר כ"שטח צבאי סגור", למתנחבלים – מותר ; אכיפת חוק שונה לאוכלוסיות שונות ידועה מגרמניה של שנות ה-40+30.

את הטרור הכהניסטי כבר מזהים מרחוק ; הוא לא היה מתאפשר או מצטמצם מאד אם צה"ל לא !!! היה מכריז על "שטח צבאי סגור" על אדמות פרטיות !!! של פלסטינים באיזורי חקלאות ויותר גרוע !!! באיזורי מחי... המשך קריאה

את הטרור הכהניסטי כבר מזהים מרחוק ; הוא לא היה מתאפשר או מצטמצם מאד אם צה"ל לא !!! היה מכריז על "שטח צבאי סגור" על אדמות פרטיות !!! של פלסטינים באיזורי חקלאות ויותר גרוע !!! באיזורי מחייה של חיי היומיום ; כאשר למתנחבלים מאושר להיכנס !!! לכל "שטח צבאי סגור" שמתחשק להם נא לא לייבב על הגדרת "האפרטהייד", שנשמעת לגבי אכיפת החוק השונה !!! לגבי אוכלוסיות שונות !!!.

את הטרור הכהניסטי כבר זיהינו ; זה היה מתאפשר פחות או לא מתאפשר כלל אם צה"ל לא !!! היה מכריז על שטחים פרטיים !!! חקלאיים או אפילו שטחי מחייה יומיומיים של הפלסטינים כ"שטח צבאי סגור" ; שימ... המשך קריאה

את הטרור הכהניסטי כבר זיהינו ; זה היה מתאפשר פחות או לא מתאפשר כלל אם צה"ל לא !!! היה מכריז על שטחים פרטיים !!! חקלאיים או אפילו שטחי מחייה יומיומיים של הפלסטינים כ"שטח צבאי סגור" ; שימו לב של"שטח צבאי סגור" הזה המתנחבלים יכולים להיכנס ללא הפרעה ; ואחרי זה מיללים שיש טענה על קיום "אפרטהייד" באכיפת החוק לגבי אוכלוסיות שונות.

עם ישראל חי,לערבים אין שום קשר לאדמה הזו,באמצע שנות ה50 הערבים לא ידעו מה משמעות מילה פלסטין ומי היו הפלישתים ,גועל נפש מה שהשמאלנים מנסים לעשות עם המדינה שלנו ,אצלי אתם יושבים יחד עם ה... המשך קריאה

עם ישראל חי,לערבים אין שום קשר לאדמה הזו,באמצע שנות ה50 הערבים לא ידעו מה משמעות מילה פלסטין ומי היו הפלישתים ,גועל נפש מה שהשמאלנים מנסים לעשות עם המדינה שלנו ,אצלי אתם יושבים יחד עם החרדים.

למרבה הצער מה שמאפיין באופן גורף קצינים בכירים שלעבר, גם כשהם כבר פוקחים איניים ורואים מה שקורה בשטחים, הוא חוסר היכולת להודות באשמת הצבא במצב הזה. למי שקורה את המאמר נראה שהיחידים שפוע... המשך קריאה

למרבה הצער מה שמאפיין באופן גורף קצינים בכירים שלעבר, גם כשהם כבר פוקחים איניים ורואים מה שקורה בשטחים, הוא חוסר היכולת להודות באשמת הצבא במצב הזה. למי שקורה את המאמר נראה שהיחידים שפועלים בשטח הם המתנחלים, כאשר מפעם לפעם מסייע להם צו שטח צבאי סגור ממקור עלום. אבל מי שאמור להיות השליט בשטח הוא הצבא, ומי שמסייע למתנחלים בלי סוף הוא הצבא. ושלא יספרו לנו שהצבא שמסוגל לכבוש רצועות ביטחון על ימין ועל שמאל ולתקוף בשבע זירות בו זמנית לא מסוגל לסלק כמה עשרות מתנחלים אלימים. כמו שנהגו לומר בטירונות, אין לא יכול, יש לא רוצה.
וזה לא חדש. הנה מה שכתבתי על זה לפני שלוש וחצי שנים, וגם אז זה לא היה חדש:
https://www.themarker.com/blogs/dror-feitelson/2023-02-24/ty-article/.premium/00000186-82dc-d167-a3df-b6fe36dd0000?gift=928a8749a1ea4be88e56f20bb3584c19

לפוסט המלא עוד 1,188 מילים ו-5 תגובות

אחרי שלוש שנות מלחמה, ישראל הפכה לסוכנת כאוס אזורית

החזיתות שנותרו פתוחות, ההזדמנויות לשלום שפוספסו, היחסים שהפכו לקפואים – כל אלה אינם מוסיפים לביטחון ישראל, אלא גורעים ממנו ● המלחמה בין ערב הסעודית לחות'ים מסלימה: בריאד מכינים מקלטים ומקצצים בתקציבי התרבות ● והשבוע ב-1973: מצרים וסוריה תוקפות את ישראל ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

לכתבה המלאה עוד 1,039 מילים ו-1 תגובות
זירת הדמוקרטיה
כל מה שצריך לדעת כדי לשמור על ישראל ליברלית

ישראל נחנקת - זמן לתוכנית לאומית

הקיץ חלף, מזג האוויר הולך ונהיה נעים, ונראה שאפשר לוותר על המזגן ולפתוח חלונות. אלא שבמקומות רבים זיהום האוויר והעשן שבחוץ אינם מאפשרים זאת.

במוקד אוויר נקי הולכים ומצטברים עוד ועוד דיווחים מתושבים על ריחות חריפים עקב שרפות פסולת: "שורף בעיניים רק מזה שיצאתי לכמה שניות מהבית", "בטעות השארתי כביסה במרפסת, לבגדים של הילדים שלי יש ריח כאילו הם מעשנים כבדים", "באמצע הלילה הייתי צריכה לקום ולסגור את כל החלונות בבית", ועוד.

יניב בלייכר הוא מנכ"ל "אזרחים למען אוויר נקי" – ארגון סביבה הפועל למיגור שריפות הפסולת בישראל באמצעות העלאת מודעות, קידום רגולציה והטמעת פתרונות טכנולוגיים למאבק בתופעה.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 774 מילים

למקרה שפיספסת

השמאל הבריטי חצה את המתרס לצד האנטישמי

העלייה באנטישמיות והתחזקות הימין הקיצוני העיבו על יום השנה ה-90 לקרב ההיסטורי שבלם את הפשיזם בלונדון ● במקביל מתרחב הקרע מול השמאל הבריטי, שנוטה להשמיט את היהודים מסיפור מאבקם ההרואי נגד "החולצות השחורות" ● כעת, הקהילה היהודית דורשת את מקומה ההיסטורי בחזרה

לכתבה המלאה עוד 2,342 מילים ו-3 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

הבידוד המדיני

אחרי גל ביקורי התמיכה של אוקטובר 2023: צו מעצר של בית הדין הפלילי הבינלאומי נגד ראש הממשלה ● סנקציות של חמש מדינות מערביות על בן גביר וסמוטריץ' ● הכרה במדינה פלסטינית, ניתוק יחסים וחרמות באקדמיה ובתרבות ● ו־150 מיליון שקל מתקציב המחקר לקמפיין הסברה ● התיעוד המלא על הבידוד המדיני

ענת סרגוסטי, מיקי רוזנטל, רונית אנטלר ואחריםאודות הפרויקט
הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 10,328 מילים ו-1 תגובות

תחקיר החושף כיצד ראש הממשלה ערך באופן סלקטיבי מסמכים ביטחוניים שהוגשו למבקר המדינה מעלה חשד כבד לעבירות זיוף והפרת אמונים ● עדותו של אלוף (מיל') אבי גיל מאשרת כי הציטוטים הוצאו מהקשרם ● היועצת המשפטית לממשלה חייבת להתעלם מרעשי הרקע הפוליטיים ולהורות על פתיחת חקירה פלילית מיידית ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 993 מילים ו-6 תגובות

תגובות אחרונות

איזנקוט מציע פטור ל-420 לומדי תורה בכל מחזור גיוס

פרסום ראשון בפגישות חשאיות עם בכירים בהנהגה החרדית הציג יו"ר מפלגת ישר! מתווה גיוס חדש המגביל את הפטור ל-3% בלבד מכל מחזור ● המהלך נדחה על ידי הרבנים שחוששים מדילול הקהילות שלהם ● למרות הלחץ, איזנקוט מסרב להתפשר על סנקציות פליליות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 584 מילים ו-9 תגובות

סקרי זמן ישראל

סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

הבחירות יוכרעו בתחתית הטבלה

הנדל וזליכה בחוץ - עופר וינטר בפנים: סקר חדש מותיר את גוש נתניהו עם 51 מנדטים ● מנגד, גוש השינוי עומד על 55 מנדטים בעוד המפלגות הערביות עומדות על 14 ● ישר! בראשות איזנקוט שומרת על ההובלה

לאיזו מפלגה תצביע/י אם הבחירות היו היום: 08/10/2026
לאיזו מפלגה תצביע/י אם הבחירות היו היום
ישר בראשות איזנקוט 24
הליכוד 20
ביחד בראשות בנט 13
ישראל ביתנו 10
הרשימה המשותפת 9
ש″ס 8
יהדות התורה 8
הדמוקרטים 8
עוצמה יהודית 6
רע″ם 5
הציונות הדתית-זהות 5
עמך ישראל 4
מילואמניקים-הכלכלית 0 (3.20%)
כחול לבן 0 (1.20%)
הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 285 מילים ו-1 תגובות

מסלול הטיהור האתני

הציונות הדתית מזמינה את הציבור לסיורים בין חוות, מעיינות ועגלות קפה כחלק מ"מהפכת ההתיישבות" בגדה המערבית ● אלא שמאחורי הנוף הפסטורלי נותרו שרידי קהילות רועים שגורשו בשנים האחרונות, בעוד החוות החדשות משווקות לציבור כ"קו המגן של מדינת ישראל”

לכתבה המלאה עוד 1,092 מילים ו-14 תגובות

שלוש שנים אחרי 7 באוקטובר: הצבא כובש, הדרג המדיני מאלתר

שלוש שנים אחרי 7 באוקטובר, ישראל מחזיקה ברצועות ביטחון נרחבות בעזה, בלבנון ובסוריה, אך עדיין לא ברור מהו היעד הסופי ● הנוכחות הצבאית מרחיקה איומים, אבל עלולה לייצר אויבים חדשים ולסכל הזדמנויות מדיניות ● השאלה היא אם רצועות הביטחון הן אמצעי להשגת ביטחון – או שהפכו למטרה בפני עצמה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 910 מילים ו-1 תגובות

סמוטריץ' מבעיר את היחסים עם מצרים

סמוטריץ' בחר דווקא ביום השנה למלחמת יום הכיפורים כדי לאיים על מצרים באובדן סיני, והתגובות החריפות מקהיר לא איחרו להגיע ● הסכם השלום עם מצרים הוא מהנכסים האסטרטגיים החשובים ביותר של ישראל, אבל שר האוצר מתייחס אליו כאל עוד קלף במשחק הפוליטי ● נתניהו וסער שותקים, אלא שגם שתיקה היא מסר מדיני – ובקהיר מקשיבים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 974 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

זיכרון גורלי

למרות כל המאמצים להסיט את השיח, 7 באוקטובר נותר בלב מערכת הבחירות של 2026 ● נתניהו וסביבתו קיוו שהזמן, איראן, החיסולים והספינים יעשו את שלהם ויאפשרו לציבור לשכוח ● אבל שלוש שנים אחרי, הטבח עדיין רשום בטאבו על שלטונו – ואנחנו, שחיים עם הצלקות, השכול והמחיר, נותרנו הנז"א של המאבק על הישרדותו הפוליטית ● ועם הזיכרון הזה הולכים לקלפי ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
אבנר, טעות בידך. זה לא הוא. אלה האנשים שתומכים בו: הבבונים חסרי המוח, אנשי שלושת הכפ'ים שנבחרים על ידי מרכז הג׳ובים, הטפילים החרדים, והמשיחיים ההזויים. כל אלה הם הבעיה שלנו. לא הנוכל. ה... המשך קריאה

אבנר, טעות בידך. זה לא הוא. אלה האנשים שתומכים בו: הבבונים חסרי המוח, אנשי שלושת הכפ'ים שנבחרים על ידי מרכז הג'ובים, הטפילים החרדים, והמשיחיים ההזויים. כל אלה הם הבעיה שלנו. לא הנוכל. הוא רק חכם שיודע לרכב על השסעים. להרחיב אותם. אבל הם שם, איתו ובלעדיו. ואת המפלצת הזו, שהוא רוכב עליה בבטחה לעבר הניצחון הבא, יהיה קשה עד בלתי אפשרי להכניע.

לכתבה המלאה עוד 800 מילים ו-2 תגובות

ים של דמעות וברזלים

גבול חדש נולד: גדר ארוכה שהציבה עיריית ת"א בחופה הדרומי חוסמת את המעבר לבת ים, וכך זה יישאר לפחות עד סוף 2027 ● המתנגדים משוכנעים שפרויקט ייצוב מצוק הכורכר יצא משליטה ושאחד החופים היפים נהרס, ואילו העירייה טוענת שהמעבר נסגר משיקולי בטיחות: "עם השלמת הפרויקט החוף והטיילת יוחזרו לשימוש הציבור"

לכתבה המלאה עוד 882 מילים ו-2 תגובות
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.