המשטרה ושב"כ הודיעו כי עצרו בשבועות האחרונים את מחמד פהמי מחמד חלף, בן 25 מבאקה אל־גרבייה, בחשד שעמד בקשר עם גורמי מודיעין איראניים וביצע עבורם משימות ביטחוניות תמורת תשלום.
לפי ההודעה המשותפת, חלף נעצר בפעילות של חוקרי ימ"ר מרחב אשר, יחידת הסייבר בלהב 433 ושב"כ. בחקירה עלה כי עמד בקשר ברשת עם גורם עוין וביצע עבורו שורת משימות בהכוונתו.
חברת התעופה ישראייר הודיעה כי קיבלה מנמל התעופה בדובאי את האישורים הנדרשים להתחיל להפעיל טיסת השבה מדובאי לתל אביב, לצורך החזרת ישראלים לישראל.
"עם זאת, הטיסה עדיין לא נפתחה למכירה, שכן ישראייר פועלת באחריות וממתינה לאישור מכל הגורמים המעורבים בהפעלת הטיסה", נמסר מהחברה.
מוקדם יותר הבוקר ביטלה אל על את טיסות ההשבה שתוכננו להיום, לאחר שאיחוד האמירויות חזרה בה מהאישור שניתן להפעילן.
במהלך הלילה משכה איחוד האמירויות את האישור. זמן קצר לאחר מכן הודיע משרד התחבורה כי צפויים עיכובים, אך כי בסופו של דבר הטיסות צפויות לצאת לפועל.
מטוס קל התרסק הבוקר סמוך לכפר קרע. לפי מד"א, פצוע אחד במצב בינוני ובהכרה מטופל במקום, ופצוע נוסף לכוד ומחולץ בשעה זו.

מפקד חטיבת צפון הרצועה של חמאס, שנהרג בתקיפה ישראלית בעיר עזה מוקדם יותר השבוע, היה אחראי להחזקתם בשבי של חטופים רבים, כך הודיע צה"ל.
לפי צה"ל, "בעקבות מחקר מודיעיני נרחב" ניתן לחשוף כי עז א־דין אל־ביכ, שנהרג ביום שלישי, "פיקד במהלך המלחמה על החזקתם בשבי של חטופים ישראלים".
בין החטופים שהיו באחריותו של אל־ביכ היו מיה שם ששוחררה בעסקה הראשונה, הישאם א-סייד שהוחזק כמה שנים בשבי לאחר שחצה את הגבול לעזה, והחטופים שנהרגו ונרצחו בשבי עמית בוסקילה, אוריאל ברוך, רב"ט ניק בייזר, סמ"ר רון שרמן, אליה טולדנו, שני לוק, מישל ניסנבאום, סמ"ר תמיר נמרודי, יצחק גלרנטר, איתן לוי, חנן יבלונקה, רון בנימין ואוריון הרננדס.
"בתפקידים אלה הוא קידם ומימן פיגועים רבים נגד אזרחים ישראלים, והיה בין מקימי כוחות הנוחבה של חמאס בצפון הרצועה", נמסר מצה"ל. בנוסף, לפי צה"ל, אל־ביכ "פיקד והשתתף בחדירה לשטח ישראל" במהלך מתקפת 7 באוקטובר 2023.
צה"ל התייחס לדיווחים פלסטיניים שלפיהם גבר בן 51 נורה למוות אתמול בכפר יאסוף שבמערב הגדה, ואמר כי הכוחות "ביצעו נוהל מעצר חשוד שכלל ירי לעבר מחבלים שיידו אבנים. זוהו פגיעות".
לפי צה"ל, קודם לכן יידו פלסטינים אבנים לעבר ישראלים בפאתי הכפר, ובהמשך לעבר כוחות צה"ל שהוזעקו למקום. ישראלי נפצע כתוצאה מכך ופונה לקבלת טיפול רפואי.
צה"ל הוסיף כי הכוחות ערכו סריקות אחר מיידי האבנים ואחר חשודים נוספים שהיו בזירה.









































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו