JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נחום פצ'ניק: זה לא התחיל במלון | זמן ישראל

זה לא התחיל במלון

 (צילום: צילום מסך - חדשות כאן)
צילום מסך - חדשות כאן

זה לא התחיל במלון.

זה מתחיל עוד בהריון.
וזה עובר לגן הילדים. שלא מלמדים ילדים באמת לאהוב כבר בגן. שכופים עליהם ידע ולא מלמדים אותם לאהוב. ואנחנו לא מלמדים ילדים לאהוב כי אנחנו לא יודעים איך בדיוק לאהוב.

זה לא התחיל במלון
זה מתחיל בתרבות שלנו. תרבות שאין בה כבוד ליסוד הניקבי. לא לאישה ולא לאדמה. תרבות של שימוש ולקיחה בלי רשות והסכמה ורצון.

זה לא מתחיל במלון
זה מתחיל "בחיים כמו בפרסומות". אנחנו משתמשים בנשים לקידום מכירות במקום לאהוב נשים. וכשמשתמשים במישהו הופכים אותו לחפץ. קונים אותו. מוכרים אותו. ועכשיו תהפכו את המילים: קונים אותה (בכסף מלא מאה זקוקין) מוכרים אותה (בפורנו ובזנות). מוכרים דרכה (בפרסומות בטלויזיה ובשלטי חוצות). משתמשים בה ובכוח שלה (כדי לעשות כסף).

משם הדרך לפורנו פתוחה.
משם הדרך לזנות פתוחה.
משם הדרך לאונס פתוחה

זה לא מתחיל במלון.
זה מתחיל בזה שאנחנו חומדים במקום להיות חמודים. כן, כן. וההבדל הוא סוד גדול ופשוט. גבר חומד משתמש באישה. וגבר חמוד אוהב את האישה.
ומהחמדנות הדרך למלון בקפריסין לא ממש ארוכה.

זה ממש לא מתחיל במלון.
זה מתחיל במיליון ומאה מליון ואולי מליארדי גברים שעסוקים בלכבוש אישה במקום לאהוב! גברים שעסוקים בלהראות לאישה כמה הם חזקים כמה הם שווים כמה הם עשירים כמה הם רוחניים כמה הם גשמיים. ואז זה בא מהאגו. ואז זה בא מתוך כוחנות. ואז זה בא מתוך חמדנות ורכושנות. ואז זה לא לא לא אהבה.

זה לא מתחיל במלון.
זה מתחיל בזה ששכחנו פשוט לאהוב אדם. שכחנו פשוט לאהוב אישה! משם הדרך ל"לא תחמוד את אשת רעך" קצרה. וגם הדרך ל"לא תחמוד את אשתך". כי הרי (תחשבו על זה) גם את אישתי אסור לי לחמוד! גם לאישתי אני אמור להיות חמוד!

זה לא מתחיל במלון.
זה מתחיל אצלנו בסלון.
זה מתחיל בכך שמיניות ואהבה לא לומדים-מלמדים. שמיניות ואהבה קשורים אצלנו למשהו אסור, לחטא, לבושה, לאשמה, למשהו אפל ורע.

זה מתחיל מזה שעמוק בתוכנו (למרות מצוות פרו ורבו וכו') מיניות קשורה אצל רבים וטובים ליצר הרע במקום ליצר החיים ולדבר שפל ונמוך במקום למעיין החיים. ומי מלמד ילדים בבית הספר על הקשר בין היוצר ליצורים לייצרם? מי רואה את הקשר? מי מחבר את הדברים?

זה לא מתחיל במלון.
זה מתחיל ב80% מהנוער (כולל הדתי והחרדי ובואו לא נעשה הנחות פה לעצמנו, אפשר הנחה קטנה לא יותר) שצורכים פורנו  ואין מרפא אמיתי למחנכים ולא בשורה חדשה לרבנים (תודו בזה, רבנים יקרים ואמיצים) ולא יהיה מרפא אמיתי עד שנלמד פשוט לכבד ולאהוב.

כי כשאתה באמת אוהב אתה לא רוצה לראות פורנו.
כי כשאתה אוהב, אתה מכבד את אשתך ומכבד את הנשים ואת היסוד הניקבי ולא רוצה להתייחס לאישה שלך כאל חפץ ולא חלילה לאנוס במלון!

כי כשאתה אוהב אתה יודע את הסוד של ההקשבה לאישה שלך. אתה יודע איך מכבדים את האחר דרך ההקשבה לרצונו. ואז הרצון שלך ניפגש בכבוד ותשוקה עם הרצון שלה.

כי כשאתה מכבד ואוהב אתה יודע את הסוד של ההסכמה באינטימיות ומיניות. זה הסוד שמי שמבין אותו (לא מסובך) הבין משהו בעולם הזה. וזה משהו שלא מלמדים באף בית ספר או ישיבה גבוהה.

זה לא התחיל במלון אבל זה ייגמר בחופש.
זה ייגמר כשנחיה באומץ את החיבור בין אהבה ומיניות לבין חופש. כן כן, חופש. לא להיבהל מחופש. לא בלגן. לא בלבול. לא פריצות לא כאוס – חופש. כי אין רצון אמיתי בלי חופש פנימי שמתוכו אנחנו באמת רוצים. וכמה פחד מחופש פנימי יש בעולמנו אבל מה לעשות חייבים לעבור דרך החופש כי זהו השער לאהבה. זהו השער לה'.

החופש להיות ביחד
החופש לאהוב
החופש לכבד את האישה שלי
החופש לכבד ולתמוך ולאהוב את הרצון שלה ואת הבחירות שלה, כולל לשמוע ממנה "לא", ולכבד ולאהוב אותה עם ה"לא" שלה. ותדעו לכם שדווקא כשיש מקום ל"לא" דווקא אז בא החופש לומר "כן" באופן שלם ובחירי. ואז ה"כן" הוא כֵּן, תרתי משמע.

זה לא מתחיל במלון.
זה מתחיל בלהבין שיש קדושה ברצון.
יש קדושה ברצון של האישה.
ואת זה שכחנו בדרך למלון
ובזה אנחנו מתחילים להיזכר אינשאללה אצלנו בבית בסלון.
יושבים אל החלון, פותחים את הוילון, מסתכלים החוצה לאופק ורואים כוכבים מליון.

ובמזרח: שחר חדש. רואים עידן של כבוד ואהבה בין המינים, רואים עידן של פיוס כללי בין גברים לנשים ופיוס פרטי בין איש לאישה. רואים עידן של סליחה לפוגעים. רואים עידן של שחרור מהעבר, רואים עתיד של כבוד והסכמה ורצון ותשוקה ואהבה עזה.

והמקום המרכזי לחפש ולמצוא את זה זה בבית שלנו, בZooגיות שלנו  🙂

נחום פצ'ניק הוא תושב "שדה בועז", מאחז קטן בגוש עציון (שלא נבנה על אדמות פרטיות), נשוי באהבה לאוֹרי, אב לארבעה ילדים חמודים. פסיכותראפיסט בהתמחות ומנחה סדנאות בתחום הגבריות והמיניות. בין לבין כותב שירה והגות דתית עצמאית (הספר השני שלו כמעט מוכן), ורץ למרחקים ארוכים (תרתי משמע)

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 652 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום שלישי, 5 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

איראן שיגרה טילים לאיחוד האמירויות; ארה"ב: "הפסקת האש לא תמה"

טראמפ: איראן "יודעת מה לעשות" כדי לא להפר את הפסקת האש ● דיווח: ארה״ב עדכנה מראש את איראן על המבצע במצר הורמוז והזהירה אותה שלא להפריע ● דיווח: נתניהו מתעקש על עשרה שיריונים ברשימת הליכוד, ומאיים בפרישה וריצה עצמאית; בליכוד מכחישים ● מפקד חיל האוויר הנכנס: "עוקבים מקרוב אחרי מה שקורה באיראן"

לכל העדכונים עוד 38 עדכונים

המערכה על הורמוז והסכנה להסלמה אזורית

המתקפה האיראנית השבוע על איחוד האמירויות, כולל פגיעה במסוף הנפט החשוב בפוג'יירה ה"עוקף" את הורמוז, ממחישים שהעימות סביב מצר הורמוז נכנס לשלב של משא ומתן תחת אש.

מצד אחד, הממשל האמריקאי החל מיישם השבוע את "פרויקט חופש", ניסיון להחזיר את תנועת הסחר הימי דרך מצר הורמוז באמצעות ליווי אוניות, שימוש בנתיב חלופי במצר, וסיכול ניסיונות איראניים לפגוע באוניות סוחר ובמכליות.

ד״ר יואל גוז׳נסקי הוא חוקר בכיר במכון למחקרי ביטחון לאומי, אונ׳ תל אביב. מומחה למדינות המפרץ ולסוגיות אסטרטגיות כגון תפוצה גרעינית ויציבות משטרים. לשעבר איש משרד רה״מ וחוקר אורח באונ׳ סטנפורד. באפריל 2020 יצא לאור ספר פרי עטו בנושא יחסי ישראל ומדינות המפרץ בהוצאת אונ׳ אוקספורד. אב לבן ולבת וטייל חובב

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 502 מילים

המצור בהורמוז החיה את העבודה מהבית

משבר האנרגיה המתהווה בעקבות סגירת מצר הורמוז עלול לאלץ מדינות להטיל מגבלות שונות על המשק ועל האזרחים כדי לחסוך באנרגיה ● לא מעט מדינות, בעיקר באסיה, כבר החלו ליישם מגבלות, מעבודה מהבית ועד מכסת תדלוק שבועית לכל מכונית ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 615 מילים ו-1 תגובות
אמיר בן-דוד

שוב משחקים באש

ושוב נשיא ארה"ב מפזר איומי חורבן והרס. ושוב האיראנים יורים טילים לעבר מדינות המפרץ. ושוב מנסים מומחי הביטחון להעריך מה הסיכוי שנצטרך לרוץ בקרוב למרחבים המוגנים ● וגם: המחדל הטקטי של סמוטריץ' ● החרדים מדליקים מדורה ● אחרי מות קדושים אמור ● זמן אמת של בג"ץ ● ועוד...

שלט חוצות בטהרן המציג את מצר הורמוז חוסם את פיו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, 2 במאי 2026 (צילום: AP Photo/Vahid Salemi)
AP Photo/Vahid Salemi

איך שיבושי ה-GPS הפכו מביטחון זמני להרגל קקיסטוקרטי

כבר חודשים רבים שה-Waze שלכם חושב שאתם בביירות, שהמשלוח שלכם תקוע בגלל "קשיי איתור", ושהאלבום הדיגיטלי שלכם מתעקש שאת הטיול המשפחתי בצפון צילמתם בכלל בנמל התעופה רפיק אל-חרירי.

הציבור הישראלי, כדרכו, מקבל זאת באנחת השלמה פטריוטית; "זה ביטחוני", אומרים לנו. ואם זה ביטחוני, אז לפי התפיסה הרווחת, אסור לשאול, אסור לבדוק, ובוודאי שאסור להתלונן.

ארנון הראל הוא כותב ואזרח הפועל במסגרת המחאה האזרחית בישראל. כתיבתו נעה על התפר שבין ניתוח ביקורתי לפעולה אזרחית, ומתמקדת בפערים שבין חוק, מוסר וכוח בפעולת מוסדות המדינה. הראל רואה בכתיבה עצמה אקט אזרחי, ובשתיקה לנוכח עוולות – צורה של שיתוף פעולה. 20 שנות קבע ועוד 15 שנות מילואים בחיל האוויר בתפקידי פיקוד בשדה, מודיעין ומטה; 25 שנות אפיון, עיצוב פיתוח וניהול פרויקטים של מערכות מידע גדולות; 6 שנות הוראה בתיכון. בעל השכלה אקדמאית נרחבת ומגוונת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 784 מילים

מהפכת הכטב"מים שינתה מזמן את שדה הקרב העולמי, אך צה"ל נתפס כעת לא מוכן מול השימוש הקטלני והמדויק שעושה בהם חזבאללה ● בזמן שמערכת הביטחון מנהלת מרוץ נגד הזמן כדי לסגור את הפער הטכנולוגי, סכסוכים פומביים מיותרים מול אוקראינה מונעים מישראל ללמוד מניסיון בינלאומי עשיר שעשוי להציל את חיי הלוחמים בשטח

לכתבה המלאה עוד 2,383 מילים

למקרה שפיספסת

הקול שבונה חוסן - לקראת שפה משותפת במאבק באלימות ובפשיעה

נייר עמדה חדש של תוכנית "צעד – תקשורת בונה אמון" מציג ניתוח עומק מקיף של הסיקור התקשורתי בנושא האלימות בחברה הערבית. המחקר בחן למעלה מ-26,000 אייטמים תקשורתיים במדיה המסורתית (טלוויזיה, רדיו ועיתונות) בין השנים 2023 ל-2025.

המסקנות העולות מהנתונים הן הבסיס לקריאה המוצגת ברשומה זו: הגיע הזמן לעבור מסיקור של "ניהול משבר" לבניית שותפות אסטרטגית מבוססת אמון.

מוחמד פריג הוא יזם חברתי ומנהל תוכנית "צעד" - תקשורת בונה אמון.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 753 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

גוטליב הפכה לסמל של הקרע בין המתפקדים למצביעים

בליכוד עולה מהסקרים הפנימיים התמונה הבאה: הבייס שומר אמונים לנתניהו, אבל חמישה–שמונה מנדטים ממאנים לשוב הביתה בגלל התנהלות חברי הכנסת ● רביבו מכנה את התופעה "גוטליביזם" וטוען שהיא סוס טרויאני שחדר לליכוד ● בחודשים הקרובים יתברר אם המתפקדים ילכו בדרכו או יעדיפו אותה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 903 מילים

המבחן של טראמפ: להחזיר את איראן לאזור אי הנוחות

המהלך של טראמפ במצר הורמוז נראה על פניו גאוני: דחיקת האיראנים לפינה בלי לפתוח באש ● אלא שהתגובה האיראנית הוכיחה כי טהרן אינה מורתעת, והכדור חוזר עכשיו למגרש האמריקאי: טראמפ צריך להחליט עד כמה עוצמתית תהיה התגובה, ואם תצליח לגרור את איראן בחזרה לאזור אי הנוחות ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 723 מילים

גם אם בבחירות יהיה מהפך, הסביבה עלולה להישאר מאחור

חמישה חודשים לבחירות, האלטרנטיבה שמציע הגוש הדמוקרטי־ליברלי לא כוללת בינתיים ח"כים ירוקים ותפיסת עולם סביבתית כמו תנועות מקבילות במערב ● בתנועה הסביבתית ידרשו מבנט, לפיד ואיזנקוט לאייש את הרשימות במועמדים ירוקים, אבל מתקשים להציג שמות אטרקטיביים ● המלחמה הוכיחה שסביבה היא גם ביטחון, אנרגיה וחקלאות, אבל במרכז–שמאל עדיין רואים בה נישה של מחבקי עצים

לכתבה המלאה עוד 1,005 מילים ו-1 תגובות

"סולידריות, לא רק במילים"

מוועידת השלום בתל אביב ועד המחסומים בגדה המערבית, מפחד הטילים בישראל ועד הסנקציות על איראן: שלוש נשים – פלסטינית, ישראלית ואיראנית – מתארות מציאות שבה מנהיגים מייצרים מלחמות, והחברה האזרחית מנסה להציב להן גבול

לכתבה המלאה עוד 2,146 מילים

טרופר מסמן לגנץ את הדרך הביתה

בניגוד לאחרים, העזיבה של טרופר מסמנת את התפרקות כחול-לבן ● האדריכל המייסד, שכתב לגנץ את נאומי החזון שהביאו אותו ל-35 מנדטים, מכיר כעת רשמית בכישלון ● בזמן שיו"ר כחול-לבן ממשיך להפריח סיסמאות ריקות על פיוס, חברו הקרוב מאותת לו שהגיע הזמן ללכת הביתה כדי לא לפגוע בגוש ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 654 מילים ו-1 תגובות

היועמ"שית ופרקליט המדינה מוכנים לדבר על הסדר טיעון "ראוי" - כפי שהיו מוכנים תמיד - אבל מסרבים להפוך את בית הנשיא לזירת מיקוח שמטרתה להיטיב עם הנאשם ● הצבת הקווים האדומים מונעת פגיעה בהליך הפלילי הרגיל ומאותתת להרצוג שהגיע הזמן להפסיק להתחמק מביצוע תפקידו ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 833 מילים ו-1 תגובות

ברקת מכר לציבור אחיזת עיניים ב־50 מיליון שקל

בסרטון שנע בין הקומי למביך, שר הכלכלה ניר ברקת הציג לציבור איך הוא נלחם ביוקר המחיה ● את הסרטון הוא צילם ברשת קמעונאית מהיקרות בישראל, שהבטיחה להוזיל 100 מוצרים מבוקשים, אך לא הבטיחה שאפשר יהיה למצוא אותם אצלה על המדפים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 633 מילים

זהראן שנאבלה, שעבד בלול בפאתי הכפר קוסרה, לא התעורר מאז התקיפה שארעה בתחילת אפריל ● שמונה אזרחים ישראלים נעצרו מייד לאחר האירוע בחשד לתקיפה והצתה, אך מאז לא חלה כל התקדמות בחקירה ● ראש המועצה לשעבר מזהיר: "אם ימשיכו ללחוץ על התושבים יום אחרי יום – בסוף יהיה כאן פיצוץ"

לכתבה המלאה עוד 1,325 מילים

באילת נחשפה שוב התרבות הפוליטית של הליכוד

הליכוד אומנם לא ארגן רשמית את אירועי הליכודיאדה, אך לפי קביעות קודמות של מבקרי המדינה, הוצאות האירוע אמורות להיזקף למפלגה בחישובי בחירות 2026 ● חשב הכנסת אסר ברגע האחרון על מימון דוכני התעמולה מתקציב הקשר עם הבוחר, אף שהדבר אמור היה להיות מובן מאליו ● לצד תוצאות הדירוג הפנימיות, באירוע שוב נראו מורשעים בפלילים שהגיעו להתחכך בבכירי הליכוד ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 627 מילים ו-1 תגובות

החזית הלבנונית מחכה לרגל המדינית המסיימת

צה"ל ממשיך לפעול בלבנון, אך מקפיד על הריסון שנגזר על ישראל על ידי טראמפ ונמנע מתקיפות מצפון לליטני ● עאון חושש לצאת לוושינגטון לפגישה היסטורית עם נתניהו בלי הישג מדיני מובטח, בזמן שחזבאללה מצליח להעמיק את הטריז בין ממשלות לבנון וישראל ● בינתיים ארגון הטרור מנצל יתרון טקטי ברחפני הסיב האופטי, וצה"ל ממשיך לתמרן בלבנון כשהאופק המדיני לוט בערפל ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 671 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.