כתבה כל כך צודקת, עלינו, החברה הישראלית כולה האחריות שדבר כזה לא יחזור על עצמו. הזכות לחיים וביטחון זה הדבר הראשון שחייב להתקיים במדינה דמוקרטית. אסור להיות אדישים לזה, וזה מתחיל בחינוך.גם ללמוד לזהות אנשים שמזלזלים באוכלוסיות שלא דומות להן, כי הרצח של ימנו בנימין זלקה צריך ללמד שאולי בעיניי אנשים מסויימים קל להיטפל ליוצאי אתיופיה, כל החברה חייבת להיזדעק על הדבר הזה.
ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום עם מנכ"ל מועצת השלום של עזה.
ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום בלשכתו בירושלים עם מנכ"ל "מועצת השלום", ניקולאי מלאדנוב וצוותו. pic.twitter.com/WmsfcUcKoA
— ראש ממשלת ישראל (@IsraeliPM_heb) May 5, 2026
חבר הכנסת ומזכ"ל מפלגת "כחול לבן" איתן גינזבורג הודיע על פרישתו מהמפלגה, כך מדווחים ב-ynet שמציינים כי ייתכן שיעבור למפלגת "ביחד" של נפתלי בנט ויאיר לפיד. גיזנבורג הוא חבר הכנסת הרביעי שפורש מהמפלגה בחודשים האחרונים, אחרי מתן כהנא, אורית פרקש הכהן וחילי טרופר.
מכחול לבן נמסר לאחר שנודעה פרישתו כי יו"ר כחול לבן בני גנץ זימן הבוקר את ח"כ איתן גינזבורג נוכח מידע שהגיע אליו כי הוא מנהל מגעים עם מפלגות אחרות על רקע חשש לעתידו הפוליטי והכלכלי. גנץ הציב לגינזבורג אולטימטום עד השעה 12 להודיע לגבי עתידו הפוליטי.
"כחול לבן היא בית לאנשים שמאמינים בדרך ונאמנים לה, גם כשהיא קשה. שמבינים שמדינת ישראל חייבת ממשלת אחדות ציונית ורחבה, שתחבר את כל חלקי העם ותצעיד את ישראל קדימה", נכתב בהודעה.
גינזבורג פרסם ציוץ פרידה:
סוף תקופה. לא בקלות ולא בשמחה אני כותב את הפוסט הזה.
לפני שבע שנים שוחח איתי חברי, חילי טרופר, והציע לי להצטרף למסע חדש בפוליטיקה הישראלית בהובלתו של בני גנץ, במטרה להפוך את ישראל לטובה יותר.כבר בפגישה הראשונה עם בני התרשמתי ממנהיגותו השקטה, הבוטחת והנחושה ומאז צעדנו יחד.… pic.twitter.com/XCWySoMlUh
— איתן גינזבורג Eitan Ginzburg (@EitanGinzburg) May 5, 2026
בתוך כך, יו"ר כחול לבן בני גנץ שוחח לפני זמן קצר עם ח"כ חילי טרופר ומטעמו נמסר כי השניים סיכמו כי ח"כ טרופר ישאר בכנסת הנוכחית ולא יתפטר על מנת לא להעניק קול נוסף לקואליציה.
ראש הממשלה בנימין נתניהו מבקש לדחות היום את עדותו משעה אחת וחצי לשעה ארבע בשל "לו"ז מדיני בטחוני דחוף".
בית המשפט נענה, הדיון ייערך בין 16:00 ל-19:00.
יו"ר כחול לבן בני גנץ דורש מחברי הכנסת הפורשים חילי טרופר ואורית פרקש להתפטר מהכנסת מייד, כך דיווח עמית סגל.
דיווחים מעלים את האפשרות שאיתן גינזבורג גם עוזב את המפלגה.
יו"ר רע"מ, מנסור עבאס הגיב לסערה על רקע דברי השר בצלאל סמוטריץ' :
לסמוטריץ' אין כבוד ל-2,100 הנרצחים ולמשפחותיהם, זו אמירה אומללה ולא מוסרית. גם ביום גרוע של ממשלת השינוי, היא עדיפה באלף מונים על ממשלת אסון השבעה באוקטובר של סמוטריץ'.
חיי אדם אינם בעלי ערך בעיניו של סמוטריץ', בדיוק כמו בעיני קיצוניים פנאטיים בכל מקום בעולם. בקרוב נשנה את זה.
בשביל סמוטריץ' אלפי נרצחים וחטופים זאת תכנית עבודה – עובדה גם בימים אלה הוא מעביר כסף וציוד לנאצים בעזה. תאמינו לי, גדלתי בימין, גם הם שונאים אותו.
הממשלה הזאת, ממשלת המוות יודעת להביא עלינו רק אסונות, סמוטריץ' חי מאסונות, מהלוויות של הילדים שלנו, בשבילו זה רק עוד מכשיר להביא…
— עינב צנגאוקר (@enavezangauker) May 5, 2026
מ"מועצת אוקטובר" נמסר בתגובה ל"אמירתו הבזויה של סמוטריץ'":
סמוטריץ התגאה במשך שנים שחמאס הוא נכס.
הבוקר, סמוטריץ עצמו הופך לנכס של מכחישי השבעה באוקטובר בארץ ובעולם.
הנה, גם שר בכיר בממשלה חושב שהטבח הנורא ביותר בעם היהודי מאז השואה, הוא רק 'אירוע טקטי'.
במקום להמציא הסברים מפותלים, סמוטריץ' מוזמן לפקוד הבוקר את 2,200 קברי הנרצחים והנופלים במלחמת השבעה באוקטובר, שהוא וממשלתו אחראים לה.יותר מדי שרים משחררים בימים האחרונים התבטאויות בלתי נסבלות שמבזות את החללים, הנרצחים והמשפחות השכולות. הם משוכנעים שוועדת חקירה ממלכתית לא תקום כאן והם יצליחו לחמוק מאחריות.
אנחנו כאן להזכיר לכם: האמת כולה תצא לאור. ואור השמש הוא המחטא הטוב ביותר.
מקווה שמישהו בסביבה של סמוטריץ' יסביר לו שלשמוע בלייב, בשיחת טלפון, איך יורים בילדה שלך, זה לא מחדל טאקטי, זו הפקרה.
ולכן, כולכם: דרג מדיני וצבאי כאחד, צריכים להרכין ראש ולעוף הביתה.ולסיום, תזכורת ממה שאותו סמוטריץ' אמר בבוקר הטבח: "תיכף יתבררו מימדי האסון. עוד 48 שעות יקראו… pic.twitter.com/lxgfUhU9UQ
— שלי אמא של ליבי (@libby071023) May 5, 2026
בחודש שעבר, ביום השואה האחרון, התפרסמה תמונה המנציחה רגע, שבחברה מתוקנת – ובוודאי בכזו הנושאת את זיכרון השואה – לא היה אמור להתרחש: עשרות בני אדם מפוחדים, דחוסים במשאית אשפה, מול קנה רובה ישראלי.
אין זו עוד ידיעה קשה המצטרפת לרצף האירועים של השנים האחרונות. זהו רגע המשקף אמת מרה: תמונה אחת שחושפת את דמותה המוסרית של החברה הישראלית ואת האופן שבו התרוקן הלקח ממשמעותו.
ד"ר עופר חן הוא בוגר החוגים להיסטוריה, פילוסופיה ותלמוד ובעל פוסט דוקטורט במשפטים מאוניברסיטת תל אביב. ספריו ומחקריו מקיפים נושאים רבים ומגוונים, החל מחקר המשיחיות היהודית, היסטוריה של המשפט הישראלי וכלה בספרות מודרנית ותולדות ההלכה. משמש כחוקר במכון לחקר התפוצות באוניברסיטת תל אביב. חבר אגודת הסופרים.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנולאורך שנות קיום הממשלה ה-37, בקבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה אנו בוחנים את פעולותיה בהתייחס לסכסוך הישראלי-פלסטיני, על בסיס הצהרות מנהיגי מפלגות, החלטות הממשלה, דיונים בוועדות הכנסת ובמליאת הכנסת.
מה שעולה מהתצפיות שלנו ברור: ממשלה זו וקואליציית המפלגות שהקימה אותה ומתחזקת אותה בכנסת, קידמה את נושא סיפוח שטחי יהודה ושומרון לישראל (לפני ואחרי השבעה באוקטובר) יותר מכל ממשלה אחרת בעשור האחרון.
ד"ר מעוז רוזנטל הוא ראש החוג לפוליטיקה ותקשורת במרכז הרב-תחומי, ירושלים ועמית מחקר בקבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנואתם יוצאים משתי נקודות הנחה: 1. שנתניהו מתכוון למה שהוא אומר בנאומיו. שזו אכן כוונתו ולשם הוא הולך. שאין אלה נאומי רהב פוליטיים המגוונים לבייס. 2. שיש פה תוכנית סדורה כלשהי. שנתניהו לא נגרר ממשבר למשבר בנסיון של ממש 'לא לעשות כלום'. לתת לעניינים להתנהל, תוך עישון סיגרים משובחים ושמפניות ורודות.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
העמק הכי מאוים בארץ - ולא מטילים
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם














































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו