JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הימין המאוחד | זמן ישראל
נושא
הימין המאוחד
נושא
הימין המאוחד

פרשנות סמוטריץ' מתקשה למצוא מנוח לכף רגלו

למרות שהצליח להדיח ולרשת את מקומו של אורי אריאל בראשות האיחוד הלאומי, ועל אף המחמאות שהוא זוכה להן במשרד התחבורה, בצלאל סמוטריץ' עלול למצוא את עצמו מחוץ לכנסת הבאה ● בימין החדש חוששים שהוא יבריח את קולות המצביעים הליברליים בימין ● בבית היהודי בחרו ללכת עם איתמר בן-גביר ● אתמול בערב נפגש סמוטריץ' עם הרב רפי פרץ, אבל מלבד חיבוקים לא יצא משם איחוד

לכתבה המלאה עוד 603 מילים

המחסל נתניהו הולך על הראש של מפלגות הימין

ראש הממשלה מכיר את הסקרים ויודע שאין לו אפשרות להקים ממשלת ימין ● לכן, הוא פועל להחלשת המפלגות מימין לו - כדי לייצר קואליציה חדשה בספטמבר ● כחול-לבן, ליברמן, העבודה - ההיסטוריה מלמדת שנתניהו לא יפסול אף אחד ● גם האיחוד עם כחלון הוא חלק מהמהלך הציני הזה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,848 מילים

פרשנות הקמפיין המפוספס של המחנה הדמוקרטי

ראשי המחנה הדמוקרטי השיקו אתמול את הקמפיין הרשמי של המפלגה מול מספר מועט של פעילים ועם נוכחות דלילה של עיתונאים ● אופוריה לא היתה שם, נותרו רק טיעונים חלשים שכוונו נגד מפלגות השמאל המתחרות ● רשימת ״ימינה״ החדשה, לעומת זאת, יצאה לדרך אמש בארוע רב משתתפים - שהבהיר כי בניגוד לכוונותיו של בנט, שקד החילונית דווקא מעדיפה לעמוד בראש מפלגה חרדית-לאומית

לכתבה המלאה עוד 897 מילים

פרשנות 32 רשימות מחכות עכשיו ל-1 בספטמבר

1,220 איש ואישה הגישו אמש (חמישי) את המועמדות שלהם ב-32 רשימות לכנסת ה-22 ● אחרי חודשיים של דיבורים על איחוד, גם בימין וגם בשמאל ירוצו מפלגות ברשימות נפרדות ● עכשיו המערכת תירגע עד שאוגוסט הלוהט יעבור והילדים יחזרו ללימודים ● ב-1 בספטמבר, כולם יגבירו את הווליום

1,220 איש ואישה הגישו אמש (חמישי) את המועמדות שלהם ב-32 רשימות לכנסת ה-22. רבע מן הרשימות שהוגשו הן רלבנטיות, וכל האחרות הן גימיקים של חבר'ה בעלי זמן, כסף פנוי ו/או רצון עז להתבזות מול מצלמות טלוויזיה שתופסות אותן ברגע גדול או מיותר בחייהם.

אבל יש גם התרחשויות רציניות. הפילוג בימין נחתם ונסגר אתמול סופית כאשר הוגשו הרשימות הנפרדות לוועדת הבחירות המרכזית. הימין המאוחד חזר להיות מה שהיה הבית היהודי בכנסת הקודמת – עם איילת שקד, נפתלי בנט, בצלאל סמוטריץ' ומוטי יוגב – בתוספת הרב רפי פרץ והשינוי הפרסונלי בצמרת, בהובלת שקד. המאמצים הגדולים, ואכן היו כאלה, לשלב את עוצמה יהודית ברשימת הימין המאוחד כשלו.

וכך, כמו באפריל גם בבחירות בספטמבר עשויים לרדת לטמיון מאות אלפי קולות בימין, לפחות על פי הסקר המעודכן של חדשות 13 מאמש.

סקר המנדטים של קמיל פוקס לחדשות 13: נכון ל-1 באוגוסט 2019
סקר המנדטים של קמיל פוקס לחדשות 13
הליכוד כחול-לבן הימין המאוחד ישראל ביתנו הרשימה המשותפת המחנה הדמוקרטי יהדות התורה ש"ס העבודה-גשר עוצמה יהודית זהות
30 29 11 11 11 9 7 6 6 0 0
איתמר בן-גביר בעת הגשת רשימת עוצמה יהודית לועדת הבחירות המרכזית לכנסת ה-22 (צילום: נועם רבקין פנטון/פלאש90)
איתמר בן-גביר בעת הגשת רשימת עוצמה יהודית לועדת הבחירות המרכזית לכנסת ה-22 (צילום: נועם רבקין פנטון/פלאש90)

איתמר בן-גביר, ברוך מרזל והחבורה הכהניסטית יכלו להוסיף כוח ואנרגיות לימין המאוחד, אבל ריצה עצמאית שלהם לא תפגוש את אחוז החסימה. לא מפתיע שהימין החל אתמול במסע האשמות והשמצות קולקטיבי, במרכזו עמד נפתלי בנט. יריב לוין תקף את בנט בחריפות מצד אחד, ובן-גביר האשים את בנט כי טרפד את השילוב של בן-גביר במקום החמישי ברשימה.

בנימין נתניהו, אני בטוח, התקשה להירדם בלילה. ראש הממשלה עשה כמעט הכול כדי להכניס את בן-גביר לרשימה המאוחדת, כמו באפריל האחרון. אז הוא הצליח (המועמד מטעם עוצמה יהודית היה מיכאל בן ארי), הפעם נכשל. עד השנייה האחרונה ציפו אתמול במסדרונות הכנסת לשפן שישלוף נתניהו ברגע האחרון, אבל המגבעת של הקוסם מבלפור נותרה ריקה.

החלום של נתניהו להשיג בבחירות 61 מנדטים בלי אביגדור ליברמן הולך לפי שעה ומתרחק, אבל אי אפשר בשום פנים לנבא מה יהיו התוצאות בספטמבר. הכל עוד יכול להשתנות.

בוועדת הבחירות אתמול נקבע סופית גם הפיצול בשמאל, ורק איחוד בודד נרשם בין מרצ ומפלגתו של אהוד ברק. יו"ר העבודה עמיר פרץ התעקש לרוץ לבד, ולקח על עצמו אחריות עצומה לגורלה ההיסטורי של מפלגתו. אתמול הוא דיבר שוב על פריצת דרך למחוזות הימין, אבל הסקר שהתפרסם בחדשות 13 במקביל מעניקות לעבודה שישה מנדטים. זהו מבוא לתבוסה של פרץ ואורלי לוי-אבקסיס. מי שראה אתמול בחדר ועדת הבחירות את פניו של איציק שמולי הבין כי הצרה באמת גדולה.

עמיר פרץ, איציק שמולי ואורלי לוי-אבקסיס מגישים את רשימת העבודה-גשר לועדת הבחירות המרכזית לכנסת ה-22 (צילום: נועם רבקין פנטון/פלאש90)
עמיר פרץ, איציק שמולי ואורלי לוי-אבקסיס מגישים את רשימת העבודה-גשר לועדת הבחירות המרכזית לכנסת ה-22 (צילום: נועם רבקין פנטון/פלאש90)

בני גנץ רשם את הפדיחה התורנית שלו. מנהיגים וראשי מפלגות גדולות לא מגיעים אף פעם להגיש בעצמם את הרשימות לוועדת הבחירות במשכן הכנסת. הם משאירים את התפקיד והכבוד לדרג ב'.

גנץ הסתובב אתמול בכנסת, ניגש למיקרופונים ולא פסל אפשרות לשבת עם נתניהו כאשר תוגש תכנית המאה של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. אחר כך גנץ חזר בו והודיע כי לא ישב עם נתניהו. ככה זה כשלא מניחים בידי גנץ דף מסרים ברור, או טקסט כתוב, או למצער טלפרומפטר שקוף, שמגולל שורות ואותיות גדולות במיוחד.

יו
יו"ר כחול לבן בני גנץ מגיש את רשימת מפלגתו לש"ס מגישה את רשימתה לועדת הבחירות המרכזית לכנסת ה-22 (צילום: נועם רבקין פנטון/פלאש90)

מי שמסתתרים קצת מאור הזרקורים הן המפלגות החרדיות. הסקר בערוץ 13 לא החמיא אתמול ליהדות התורה (7 מנדטים) וש"ס (6 מנדטים), אבל הניסיון מלמד כי במציאות התוצאות החרדיות מרשימות הרבה יותר.

45 ימים לפתיחת הקלפיות, ובחום הלוהט של אוגוסט, מערכת הבחירות נכנסת עכשיו לימי בין המצרים. המערכת תירגע בחודש הקרוב, לפני שהקמפיין האמיתי יתחיל ב-1 בספטמבר.

החרדים כבר הבטיחו קמפיין רועש ואגרסיבי, בעיקר נגד אביגדור ליברמן, שהוא היום הגורם הכי יציב בשטח – בסקר אמש הוא רק התחזק, ל-11 מנדטים. והחרדים לא יהיו היחידים שיגבירו את הווליום רק אחרי שהילדים יחזרו ללימודים, כשבועיים וחצי לפתיחת הקלפיות.

הרשימות שהוגשו לוועדת הבחירות לכנסת ה-22

כינוי רשימת המועמדים האות המבוקשת מס' מועמדים
דעם – כלכלה ירוקה מדינה אחת ץ 16
מנהיגות חברתית י/קן/נץ 4
עוצמה כלכלית קולם של העסקים בישראל ז/נ/כן 8
ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן ל 25
זכויותנו בקולנו ק 10
זהות – תנועה ישראלית יהודית בהנהגת משה פייגלין ז/זן 15
אדום לבן הבלתי משוחדים יז 36
הפיראטים – כי כולנו באותה סירה והכל אותו שייט ף 27
מתקדמת נ/ני 6
מפלגת גה"ת – גוש התנ"כי קי 8
התאחדות הספרדים שומרי תורה תנועתו של מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל שס 120
צדק בראשות אבי ילאו צ 19
קמ"ה – קידום מעמד הפרט קן/קץ 8
כבוד האדם יף 11
יהדות התורה והשבת אגודת ישראל – דגל התורה ג 120
כראמה ומוסאוא – כבוד ושווין נך 8
מפלגת הדמוקראטורה זך 8
נעם – עם נורמלי בארצנו כ 9
כחול לבן – בראשות בני גנץ ויאיר לפיד פה 120
כל ישראל אחים לשווין חברתי נץ 5
סדר חדש – לשינוי שיטת הבחירות קך 33
הליכוד בראשות בנימין נתניהו לראשות הממשלה מחל 120
האחדות העממית אלוחדה אלשעביה כנ 11
המחנה הדמוקרטי בהנהגת הורוביץ, שפיר וברק מרצ 120
צומת – התיישבות וחקלאות זץ 9
איחוד בני הברית התנועה הנוצרית הליבראלית ינ 9
הרשימה המשותפת ודעם 120
עוצמה יהודית כף 29
רון קובי הימין החילוני נלחמים בכפייה החרדית רק 15
צפון צן 9
הימין המאוחד הבית היהודי – האיחוד הלאומי – הימין החדש טב 42
העבודה – גשר בראשות עמיר פרץ ואורלי לוי אבקסיס אמת 120
הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 649 מילים
ראשי הימין המאוחד לאחר חתימת ההסכם: רפי פרץ, בצלאל סמוטריץ׳, נפתלי בנט, איילת שקד

ההסכם שנחתם אתמול בין ראשי הימין החדש, הבית היהודי והאיחוד הלאומי מערבב את הקלפים במערכת הבחירות הלא-צפויה גם ככה ● ראשי הימין המאוחד הסכימו לנהל מו״מ עם נתניהו אבל לא התחייבו בהכרח להמליץ עליו ● ואף אחד לא ערב שיום אחרי הבחירות, הצדדים לא יתפרקו בחזרה למפלגות נפרדות ● נתניהו מביט על המצב בדאגה, ובמפלגות היריבות מזהים הזדמנות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,094 מילים
כל הזמן // יום רביעי, 26 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

טראמפ העביר לקונגרס את הסכם הגרעין עם ערב הסעודית: ,יקודם בכפוף להסכמי אברהם"

גורם בממשל האמריקאי הבהיר כי טראמפ דבק בעמדתו, לפיה ההסכם יקודם רק אם הממלכה תכיר בישראל ● דיווח: נתניהו נפגש בחשאי במהלך המלחמה עם עופר וינטר ● ארה"ב: השירות החשאי מודע לסרטון איראני המאיים על חייו של בארון טראמפ ● דרלין גרהאם ניצחה בפריימריז ותתמודד על מושב הסנאט של אחיה המנוח לינדזי גרהאם

רויטרס
רויטרס, 06:54 עריכה

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ העביר לקונגרס את ההסכם לאנרגיה גרעינית אזרחית עם ערב הסעודית, כך אמר ביום שלישי גורם בממשל האמריקאי לסוכנות הידיעות "רויטרס".

הגורם ציין כי הנשיא דבק בעמדתו, לפיה ההסכם יקודם רק אם הממלכה תצטרף להסכמי אברהם.

ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים פגישות חשאיות בחודשיה הראשונים של המלחמה בעזה עם הקצין הבכיר לשעבר עופר וינטר, שהשיק אמש את מפלגת הימין החדשה שלו – כך נחשף בערוץ 13.

על פי הדיווח, הפגישות התקיימו בדירות פרטיות בתל אביב, וראש הממשלה לא עדכן עליהן את שרי הקבינט או את צה"ל.

עוד דווח כי במהלך פגישות אלו הציג וינטר לנתניהו תוכניות של צה"ל לכיבוש רצועת עזה.

בערוץ 13 נטען כי החשיפה מעידה על כך שהמתקפות של נתניהו נגד וינטר אמש מונעות ממניעים פוליטיים, ולא אידאולוגיים.

בדיווח נאמר כי נתניהו מזהה שמפלגתו החדשה של וינטר ממוקמת בעמדה ייחודית שתאפשר לה למשוך מצביעי ימין מובהק ממפלגת הליכוד.

הסנאטורית דרלין גרהאם זכתה במועמדות המפלגה הרפובליקאית ותחליף את אחיה המנוח, לינדזי גרהאם, בפתק ההצבעה בבחירות הכלליות בקרוליינה הדרומית.

גרהאם גברה על חבר בית הנבחרים האמריקאי ראלף נורמן בסיבוב השני של הפריימריז הרפובליקאים המיוחדים שנערכו ביום שלישי, שבועיים לאחר שהשניים סיימו בשני המקומות הראשונים מתוך עשרה מועמדים שהתמודדו בסיבוב הראשון.

למרות היותה דמות פוליטית אלמונית, גרהאם גברה על כמה מהשמות הבולטים ביותר בפוליטיקה של קרוליינה הדרומית בבחירות המיוחדות, שיצאו לדרך בעקבות מותו הפתאומי של אחיה בחודש שעבר.

היא מונתה על ידי המושל הנרי מקמסטר כדי להשלים את החודשים שנותרו לכהונתו הנוכחית של אחיה המנוח, וזכתה במהירות לתמיכתו של הנשיא דונלד טראמפ. טראמפ עודד אותה להיכנס למרוץ לכהונה מלאה ואף השתתף בקמפיין הבחירות שלה במדינה בשבוע שעבר.

הסנאטור הרפובליקאי לינדזי גרהאם בוושינגטון, 16 בפברואר 2023 (צילום: AP Photo/Mariam Zuhaib)
הסנאטור הרפובליקאי לינדזי גרהאם בוושינגטון, 16 בפברואר 2023 (צילום: AP Photo/Mariam Zuhaib)
הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 3 עדכונים

רכבת ההפתעות

בעשור האחרון של המאה הקודמת, כשהתחילו לתכנן את הרכבת הקלה בירושלים, עוד נסעו בארץ אחרוני האוטובוסים מדגם "טייגר" של ליילנד, הדגם הישן של סקניה.

סיפרו עליו שיש לו נטייה לעלות באש כי הוא תוכנן לארצות קרות וכי הוא סוג של פרנקנשטיין שבו מכלולים ומרכב שיוצרו בחו"ל הפכו לאוטובוס כחול-לבן שנקרא "מולדת". הצד השווה בין כולם היה שהם היו רועשים, מזהמים, ואלה שיוצרו מאוחר יחסית גם היו מיושנים.

פרופ' מיכאל (מיקי) ארליך נשוי ואב לשלושה, תושב ירושלים, יליד צ'ילה. מלמד במחלקה ללימודי המזרח התיכון באוניברסיטת בר-אילן. מתמחה בגיאוגרפיה היסטורית של המזרח התיכון בימי הביניים, תוך התמקדות בתחומים: אסלום ושיערוב, עיור, הגירות, עליות לרגל, צלבנים ועוד. פעיל בתחומי חברה, סביבה והסברה. אוהב לטייל בארץ ובחו"ל, מוסיקה וקולנוע.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 929 מילים
אמיר בן-דוד

הנכס הבטוח בעולם כבר לא מרגיש כל כך בטוח

הזינוק בתשואות האג"ח האמריקאיות אילץ את משרד האוצר של ארה"ב להתערב, אך המהלך רק חידד את החשש מפני החוב, האינפלציה ושחיקת הדולר ● הכסף זרם לזהב ולביטקוין – לא משום שהקריפטו הפך לנכס בטוח, אלא משום שגם העוגן האמריקאי כבר אינו מובן מאליו ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 541 מילים

לא רק לחיות יחד, גם להנהיג יחד

אחת הסתירות הגדולות בחברה הישראלית היא הפער בין המציאות לבין הפוליטיקה. במציאות, יהודים וערבים נפגשים מדי יום בבתי החולים, באוניברסיטאות, במקומות העבודה, בעסקים ובמרחב הציבורי. הם מנהלים יחד מערכות, מטפלים יחד בחולים, מלמדים ולומדים יחד, מפתחים יוזמות ומקבלים החלטות מקצועיות משותפות. אבל כאשר מגיעים לפוליטיקה, נדמה לפתע שהשותפות הזאת הופכת לבעיה.

כחמישית מאזרחי המדינה הם ערבים. קולותיהם נספרים בבחירות בדיוק כמו כל קול אחר, אך פעם אחר פעם, כאשר מגיע הרגע להרכיב ממשלה, מתחיל דיון אחר: האם מותר להסתמך על מפלגות ערביות? מי מהן "לגיטימית"? איזה פוליטיקאי ערבי עבר את מבחן הכשרות ומי עדיין נחשב מחוץ לגדר?

חוסאם אבו בכר הוא ד"ר למנהל חינוכי, מנכ"ל ארגון אלפנאר לפיתוח כלכלי חברתי וקידום תעסוקה, פעיל ויזם חברתי. מילא תפקידים בכירים במגזר הציבורי, במערכת החינוך ובחברה האזרחית. עמית בארגון צעד - תקשורת בונה אמון.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,319 מילים ו-1 תגובות
זירת הדמוקרטיה
כל מה שצריך לדעת כדי לשמור על ישראל ליברלית

לנוכח הטלטלה האזורית והביקורת הגוברת מבית, שליט ירדן ממעט להופיע בציבור ומרבה לשהות מעבר לים ● האם שתיקתו הרועמת היא אסטרטגיה מחושבת לשימור שלטונו – או סממן מובהק להיחלשות מנהיגותו?

לכתבה המלאה עוד 1,372 מילים

למקרה שפיספסת

לא ל"פלסטינריין" - פשעי הטיהור האתני ביהודה ושומרון

בצוהרי 10 באוגוסט הופתעתי פעמיים. פעם אחת נוכח הדיווח שלפיו "נתוני מערכת הביטחון שפורסמו מצביעים על עלייה חדה של 63% בפשיעה הלאומנית שמתבצעת על ידי יהודים ביהודה ושומרון במחצית הראשונה של 2026 בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד". במחצית הראשונה של 2026 נרשמו 660 אירועים, לעומת 405 במחצית השנייה של 2025 ו־440 במחצית הראשונה של אותה שנה. 

לפי הדיווח של כרמלה מנשה באתר "כאן": "העלייה באלימות ניכרת גם במספר הנפגעים הפלסטינים: במחצית הראשונה של השנה נפצעו 140 פלסטינים ושישה נהרגו, לעומת 82 פצועים וללא הרוגים במחצית שקדמה לה". וכן, כי "הנתונים לא כוללים את רישומי חודש יולי האחרון. על פי נתוני מערכת הביטחון, ביולי לבדו נרשמו כמאה אירועי פשיעה לאומנית נוספים, כך שמגמת העלייה נמשכה גם אל תוך המחצית השנייה של 2026".

ד"ר יוסי בן ארי הוא גמלאי קהילת המודיעין - 50 שנה בתפקידים מרכזיים שונים, ובהם, כתת אלוף בדימוס, היה המדריך הראשי במכללה לביטחון לאומי. הוא מוסמך אוניברסיטת חיפה לדוקטור, מ-2004, ובעברו הוראה אקדמית מרובת שנים. משמש היום כראש מערכת ״מבט מל״מ״, כתב העת של המרכז למורשת התודיעין.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
5

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
קשה להבין איזה פגם גנטי מייצר יהודים מעוותי מוסר ומוח כאלה. איך נוצרה אצל השמאלנים הקיצוניים שנאה חולנית ומעוותת כזו ליהודים? במדינה נורמלית,גם עפ"י החוק הישראלי,סייעני טרור כאלו בעת מל... המשך קריאה

קשה להבין איזה פגם גנטי מייצר יהודים מעוותי מוסר ומוח כאלה.
איך נוצרה אצל השמאלנים הקיצוניים שנאה חולנית ומעוותת כזו ליהודים?
במדינה נורמלית,גם עפ"י החוק הישראלי,סייעני טרור כאלו בעת מלחמה.היו מושלכים לכלא לשנים רבות.

להזכיר: "כלי הרכב" איתם מגיעים הטרוריסטים-הכהניסטים לביצוע פשעי הטרור שלהם הם הטרקטורונים והריינג'רים, שניתנו להם ע"י שר ההתנחבלויות במשרד הבטחון ושרת המשימות הלאומניות-פאשיסטיות ; כל ה... המשך קריאה

להזכיר: "כלי הרכב" איתם מגיעים הטרוריסטים-הכהניסטים לביצוע פשעי הטרור שלהם הם הטרקטורונים והריינג'רים, שניתנו להם ע"י שר ההתנחבלויות במשרד הבטחון ושרת המשימות הלאומניות-פאשיסטיות ; כל התורה.

הסוגיה הזו היא באחריות ישירה ובלעדית של צהל ובעיקר של אלוף הפיקוד שהוא הריבון בשטח על פי הדין. אם הוא לא מסוגל לטפל בה (זה מה שנראה) שיניח את המפתחות וילך הביתה. אבל כשהוא אומר שירי על ... המשך קריאה

הסוגיה הזו היא באחריות ישירה ובלעדית של צהל ובעיקר של אלוף הפיקוד שהוא הריבון בשטח על פי הדין.
אם הוא לא מסוגל לטפל בה (זה מה שנראה) שיניח את המפתחות וילך הביתה. אבל כשהוא אומר שירי על מחבלים יהודים היא "בעיה סוציולוגית" אז אפשר להבין הרבה לגבי הביזיון הזה.
וחוץ מזה הדרך לטפל בבעיה הזו עוברת כנראה דרך לחץ בינלאומי ובמיוחד לחץ טראמפיסטי.

עוד מכחישן 'בלי להשוות'. אם אנחנו עושים 'טיהור אתני' כבר 58 שנה, איך האוכלוסיה האתנית המטוהרת רק גדלה וגדלה? אולי לדעתו גם 5% הרוצחים הפולנים ו 95% עוצמי העיניים רק גרמו לאוכלוסיית יהוד... המשך קריאה

עוד מכחישן 'בלי להשוות'. אם אנחנו עושים 'טיהור אתני' כבר 58 שנה, איך האוכלוסיה האתנית המטוהרת רק גדלה וגדלה? אולי לדעתו גם 5% הרוצחים הפולנים ו 95% עוצמי העיניים רק גרמו לאוכלוסיית יהודי פולין לגדול ולגדול? כמובן, בלי להשוות.
תתבייש.
ביחס לפורעים היהודים, לדעתי יש לנהוג בהם בדיוק כמו בכל מחבל. אם הם מסכנים חיים מיידית אז צריך לירות בהם מיידית ללא התרעה בכלל. אם הם מסלימים אירוע לכדי סכנת חיים פוטינציאלית אז להתריע לפני הירי ואם הם לא חודלים, לירות בהם. הם מחבלים לכל דבר ועניין.

לפוסט המלא עוד 1,023 מילים ו-5 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

יאיר גולן משחק על בטוח: קודם הגוש, אחר כך המדינה

יאיר גולן לא מנסה לכבוש קהלים חדשים, אלא למקסם את כוחו בתוך המחנה: להימנע מעימותים בגוש, להפעיל את מערך השטח ולכוון ל־15 מנדטים ● מבחינתו, קודם צריך "להציל את הדמוקרטיה" – ורק אחר כך להרחיב את בסיס התמיכה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,106 מילים

הקריסה הכלכלית באיראן מאיימת להפוך להסלמה

השפל בריאל האיראני והחנק הכלכלי שמתהדק על טהרן מעמיקים את המחלוקת בצמרת: פזשכיאן וקאליבאף מזהירים מפני קריסה ודוחפים לסיום המלחמה ולגישה פרגמטית יותר מול ארה"ב, בעוד משמרות המהפכה והמחנה השמרני ממשיכים להכתיב קו נוקשה ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 793 מילים

תגובות אחרונות

המלחמה בהורמוז יצרה "תיבת נח" של מינים פולשים

קבוצה בינלאומית של ביולוגים ימיים מתריעה: המאבק על מצר הורמוז מאיים על הבטיחות הביולוגית העולמית ● שלל יצורים נצמדים לאוניות התקועות חודשים בלב ים, וכשתתחדש התנועה הם ייקחו טרמפ בדרך למגה־אירוע של מינים פולשים ● "כשאונייה עומדת בים היא הופכת למשטח התיישבות. הסיכוי שיישאר עליה מקום זהה לסיכוי שדירה בת"א לא תאוכלס"

לכתבה המלאה עוד 793 מילים

תואר מהגדה כבר לא יוביל לכיתה בישראל

משרד החינוך החל ליישם את החוק האוסר על העסקת בוגרי מוסדות אקדמיים ברשות הפלסטינית בבתי ספר בישראל ● תומכיו טוענים כי הלימודים בגדה חושפים סטודנטים להסתה נגד ישראל; המתנגדים אומרים שאין לכך בסיס עובדתי ומזהירים מפגיעה קשה בסטודנטים ערבים ובחופש העיסוק ● "טענות שקריות המבוססות על תפיסה גזענית"

לכתבה המלאה עוד 1,196 מילים

סקרי זמן ישראל

הציות לבית המשפט אינו נתון לשיקול דעת הממשלה

לכבד את שלטון החוק כשמאות אלפי ישראלים מנסים לצאת לחו"ל או לשוב ארצה – זה המקרה הקל ● המבחן האמיתי הוא כשהממשלה נדרשת לציית לפסקי דין שאינם נוחים לה: יותר מחודשיים אחרי שבג"ץ הורה לחדש את ביקורי הצלב האדום אצל אסירים ביטחוניים, הביקורים טרם חודשו ● השאלה היא אם המדינה עוד רואה את עצמה מחויבת לפסקי הדין של בתי המשפט ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 904 מילים ו-1 תגובות

תקרית אלימה בכנס פוליטי בקריית מלאכי ומסר מאיים על קברו של בנו גל ז"ל הם רק דוגמאות בודדות מהימים האחרונים של האיומים שמרחפים מעל המועמד המוביל לראשות הממשלה ● ההצהרה של ראש שב"כ כי הוא לוקח אחריות על ההחלטה לא לספק לרמטכ"ל לשעבר אבטחה מבטאת הימור מסוכן והתעלמות מהמציאות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 861 מילים ו-2 תגובות

המסוע של המקורבים עובד מצוין, של המזוודות קצת פחות

לאחר השיבושים בנתב"ג איימו ראש הממשלה ושרת התחבורה שהאחראי ישלם מחיר ו"יעוף הביתה" ● זה משפט מצוין למהדורת חדשות, אבל רע מאוד לניהול מדינה ● האזרח לא צריך ראש שיוגש לו על מגש; הוא צריך ממשלה שתדע לנהל את המדינה במקום להפקיר אותה למקורבים ולנאמנים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,168 מילים

הממשל האמריקאי תולה את תקוותיו לעתיד הרצועה בעלי שעת', טכנוקרט פלסטיני אלמוני יחסית החולם להרחיב את שטח הרצועה אל תוך הים ● בעוד שבישראל ובארה"ב רואים בו איש מקצוע יעיל שיקדם פיתוח כלכלי, ברחוב הפלסטיני חוששים כי מדובר במהלך שנועד לדחוק את הרשות הפלסטינית ולחסל את השאיפות הלאומיות

לכתבה המלאה עוד 1,462 מילים

האיחוד של בנט ולפיד מתחיל לקבל חיים בשטח

האיחוד בין בנט ללפיד מתחיל לקבל צורה גם בשטח: השניים מציגים כימיה, חלוקת עבודה וקמפיין משותף, בעוד בנט מחדד את המסר המרכזי שלו – ניהול במקום כאוס ● אלא שמאחורי האולם המלא והאווירה החמה ברמת השרון, הסקרים עדיין מזכירים עד כמה הדרך להקמת ממשלה ארוכה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 991 מילים ו-1 תגובות

העימות השקט עם טורקיה הופך למערכה גלויה בסוריה

בישראל מבינים שעצירת המשלוח הטורקי לסוריה היא הצלחה זמנית בלבד ● החשש הוא שנוכחות חיילים טורקים תגביל את חופש הפעולה של צה"ל ● חילופי המסרים עם שליח ארה"ב לסוריה המחישו עד כמה המערכה הזו עוברת גם דרך הבית הלבן ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 737 מילים
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.