תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
בשבוע שעבר התפוצץ ברעש גדול התחקיר של כאן 11 נגד איש התקשורת ובכיר הקהילה הגאה גל אוחובסקי. על פי התחקיר, אוחובוסקי תקף מינית שני גברים איתם נפגש. בהמשך הגיעו פניות נוספות למערכת. בעקבות התחקיר החלה המשטרה בבדיקת הטענות, קראה ל"כל מי שנפגע באירוע" למסור לה דיווח על כך, ולאחר מכן פתחה בחקירה רשמית.
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
יש לומר כי על פי הפרסומים, עדותו של מילצ'ן, יחד עם אחרים, בעייתית, בלשון המעטה, ומסבכת מאוד את רה"מ. ככל שימצא שעדותו של מילצ'ן מהימנה, יחד עם יתר העדים בשרשרת, עשוי רה"מ להיות מורשע בעבירה של מרמה והפרת אמונים. השלכות העניין ברורות.
הירשמו עכשיו לניוזלטר היומי
על פי הפרסומים, עדותו של מילצ'ן בעייתית, בלשון המעטה, ומסבכת מאוד את רה"מ. ככל שימצא שהעדות מהימנה, יחד עם יתר העדים בשרשרת, עשוי רה"מ להיות מורשע בעבירת מרמה והפרת אמונים. השלכות העניין ברורות
מכאן, שניתן להבין את ההתעניינות הרבה, הן של רה"מ והן של הפרקליטות בעדותו של מילצ'ן. אם מילצ'ן יטיב עם רה"מ, הדבר עשוי להצילו. אם יאמר דברים שאינם טובים לרוה"מ, הדבר עשוי להביא להרשעתו.
שיחה של נאשמים עם עדים נגדם היא דבר מאוד לא מקובל ולא נפוץ. במקרים שבהם העדים אומרים דברים שמזיקים לנאשם, הם לרוב הופכים ל"אויבים" האחד של השני, בעיקר בשל העובדה שהעד יביא להפללה של הנאשם. אם העד לא מסר דברים שיש בהם כדי להפליל את הנאשם, לרוב הם לא יהפכו ליריבים, אך כנראה שהעד לא ישמש כעד במשפט (כיוון שאין בכוחו להועיל למאשימה).
במקרים חריגים מאוד ניתן לראות המשך קשר בין נאשמים לעדים,.לרוב זה קיים כאשר בני משפחה קרובה מעידים נגד קרוביהם – אישה שמעידה נגד בעלה, אח נגד אח או הורה נגד צאצא ולהיפך. במקרים כאלו, הקשר הוא תמיד קרוב ונמשך לפני המשפט וגם לאחריו. זה, ככל הנראה, אינו המצב בין רה"מ למילצ'ן. אינני מכיר מכיר את טיב היחסים ביניהם, אך נראה כי לא מדובר ביחסים קרובים והדוקים עד כדי כך.
בשל חריגות השיחה בין רה"מ למילצ'ן, בצדק חוששת הפרקליטות מניסיון להשפיע על עדותו של מילצ'ן. מעצם השיחה מתעורר חשש לביצוע מספר עבירות: הטרדת עד, ניסיון לשבש מהליכי משפט או הדחה בעדות. דברים אלו מתעצמים לאור העימות הקודם בין הפרקליטות לסניגורו של רה"מ.
יחד עם זאת, אין שום הגיון בבחינת המעשים על ידי הפרקליטות. ראשית, אין איסור הקבוע בחוק נגד יצירת קשר בין נאשם לעד. לעיתים מוטל איסור כאמור במסגרת של הליך של תנאים מגבילים, אך זה אינו המצב כאן.
שנית, אפילו אם נעשה ניסיון ללחוץ על מילצ'ן בצורה מפורשת או משתמעת, לשנות את עדותו, הרי שהדבר, לרוב, קשה מאוד. מילצ'ן מסר מספר עדויות בחקירותיו. אם יחזור על דבריו במשטרה, הרי שהוא לא "נענה" להקלה לכאורה עם רה"מ. אם הוא ישנה את דבריו, הוא עלול להיות מוכרז "עד עוין" ואז ייעשה שימוש בהודעותיו במשטרה.
אפילו אם נעשה ניסיון ללחוץ על מילצ'ן לשנות את עדותו, מפורשות או במשתמע, הרי שלרוב זה קשה מאוד. מילצ'ן מסר כמה עדויות בחקירותיו. אם יחזור על דבריו במשטרה, הרי שלא "נענה" להקלה לכאורה עם רה"מ
שלישית, מעצם קיום השיחה, לא נלמד על חשד לביצוע עבירה, אלא רק על קיומה של שיחה. לצורך בחינת האפשרות שהתקיימה עבירה, יש צורך לגבות עדות ממילצ'ן על שיחותיו עם רה"מ. הדבר מצריך, כמובן, פתיחה בחקירה, שבתורה מצריכה אישור של היועמ"ש.
כל הפעולות הללו, שוב מביאות את הסכסוך למחוזות שמחוץ למעשים נשוא כתב האישום – המקום שאליו רה"מ מנסה למשוך את הדיון, והפרקליטות נגררת לפעולות שעשויות להיראות כרדיפה של רה"מ.
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
כלי תקשורת פלסטיניים פרסמו תיעוד מהשעות האחרונות שבו נראית קבוצת מתנחלים מיידה אבנים לעבר היישוב בורקה שבאזור רמאללה. אחד מהם נראה גם שולף אקדח ומכוון אותו לעבר המתעדים, ככל הנראה פלסטינים.
לא דווח על נפגעים בעימות.
בנפרד דווח כי מתנחלים הציתו שדות פלסטיניים בדיר בלוט שבמערב הגדה. גם שם לא דווח על נפגעים.
????Horrific: Masked Israeli settlers aim a gun and throw stones at Palestinians, today in Burqa, Ramallah pic.twitter.com/c7a9mPKhcD
— Unarmed Civilian Protection in Palestine (@ucpinpalestine) September 14, 2026
שורה של ארגוני סביבה פנו לשר החינוך יואב קיש בעקבות הפרסום בזמן ישראל על כך שתוכנית הדגל של החינוך הסביבתי בארץ נסגרת בשל היעדר תקציב.
שורת הארגונים ביקשו מקיש לאתר תקציב כדי למנוע את עצירת התוכנית והשבת הצוות המקצועי שהוביל את פיתוחה.
במכתב, שעליו חתומים החברה להגנת הטבע, אדם, טבע ודין וארגונים נוספים, נקרא שר החינוך להכניס את החינוך הסביבתי לתקציב הליבה של משרדו.
אביב לביא דיווח מוקדם יותר היום שמשרד האוצר קבע שהקרן לשמירת הניקיון נתונה בגירעון, אחרי שהמשרד להגנת הסביבה התחייב להקצות כספים להקמת מתקנים לטיפול בפסולת, ואין באפשרותה להקצות כספים למטרות משניות של הקרן.
בעקבות זאת התוכנית המשולבת לחינוך לקיימות, שנשענה על תקציב שקיבלה מהקרן לשמירת הניקיון, נקלעה של מצוקה של ממש.
"אין מדובר בנושא סביבתי בלבד, אלא במשימה לאומית וחינוכית מהמעלה הראשונה להבטחת עתידם, ערכיהם ורווחתם של ילדי ישראל. אנו מבקשים את התערבותך הבהולה למניעת קריסתו הסופית של המערך", כתבו הארגונים לקיש.
בנימין נתניהו הוא ראש הממשלה בעל תקופת הכהונה הארוכה ביותר בתולדות ישראל. לאורך כל כהונותיו, ובמספר רב של פרשיות אישיות, ציבוריות, פליליות וביטחוניות – ליווה אותו משפט אחד: "לא ידעתי".
מפרשת בר-און-חברון ב-1997, דרך תיק 4000 ואסון מירון, פרשת הצוללות, הכישלון המודיעיני והצבאי שהוביל ל-7 באוקטובר ועד פרשת קטארגייט, נתניהו חוזר שוב ושוב על אותו קו בתעמולה ובהגנה המשפטית: הוא טוען ש"לא ידע", "לא עודכן", לא משכו בדש בגדו – ולכן, כביכול, לשיטתו, אינו אחראי לתוצאה.
יורם כץ הוא מהנדס מחשבים, יוצא תעשיית ההיי-טק הישראלית וכן בוגר החוגים לפסיכולוגיה ופילוסופיה באוניברסיטה העברית
תכנים המתפרסמים בזירת הדמוקרטיה של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
פארסת השריון של יזם ההייטק אורן דוברונסקי בליכוד היא עוד המחשה לזלזול של ראש הממשלה בנימין נתניהו ומפלגת הליכוד בציבור הישראלי.
"תנועת הליכוד מברכת את אורן דוברונסקי על הצטרפותו כמשוריין הראשון של המפלגה", נכתב בהודעת מפלגת השלטון לפני כחודש, "אורן הוא איש עסקים מצליח, ממקימי ההייטק בישראל ואיש ימין. דוברונסקי מצטרף לנבחרת הליכוד ולאחר הבחירות יוביל את נושא הבינה המלאכותית במשק, בחינוך, ברפואה, בכלכלה ובכל ענפי המדינה", לשון ההודעה.
תומר פלג, עוסק בייעוץ תקשורת ויחסי ציבור. שירת בדובר צה"ל. בוגר ביה"ס לעיתונאות "כותרת" ובעל תואר ראשון בהיסטוריה כללית מאוניברסיטת תל אביב. עבד 7 שנים ב"ידיעות תל אביב". שימש כדובר של ח"כ לשעבר איל בן ראובן (המחנה הציוני) ושל חברת הכנסת אמילי מואטי (עבודה).
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
איך היית רוצה שיזכרו אותך – זאת שאלה שכיחה החותמת ראיונות רבים עם ידוענים למיניהם המתפרסמים בעיתונות. השאלה הופנתה גם אל אבישי מרגלית בן ה-87, פרופסור אמריטוס מהחוג לפילוסופיה באוניברסיטה העברית, שראיון איתו פורסם לאחרונה במוסף "הארץ". ראוי לזכור את תשובתו הבוטה למראיין איתי משיח:
"מה זה הדבר הזה? אנשים שבתקופת החיים שלהם היו מאוד מאוד חשובים הם היו הערת שוליים. או שחוזרים על טיעונים שלהם בלי לדעת בכלל שאותם טיעונים כבר פורסמו. צריך להיות מגלומן כדי לחשוב אחרת".
שלומית טנא היא עיתונאית לשעבר (ב"על המשמר" ובהמשך ב"ידיעות אחרונות")..יוצאת קיבוץ. ב-1981 החלה בסיקור עיתונאי שוטף של הקיבוצים.
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
לכל
תגובהופוסט
עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
בונוס:
הצטרפות לקבוצה הסגורה של זמן ישראל בפייסבוק המספקת הצצה מאחורי הקלעים של המערכת (למתחברים באמצעות פייסבוק בלבד)
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו