מאת שלום ירושלמי
תקבל/י התראות במייל מכותב/ת זה/זו. באפשרותך לנהל את הגדרות ההתראות בעמוד הפרופיל שלך.
כלי תקשורת פלסטיניים מדווחים כי מתנחלים ניפצו מצבות בבית קברות פלסטיני באזור רשאידה, ממזרח לבית לחם, הבוקר.
זהו המקרה השני מסוגו שדווח בבית הקברות בתוך שבוע.
???? صور | مستوطنون دمروا فجر اليوم شواهد لخمسة قبور في مقبرة قريتي كيسان والرشايدة، شرق بيت لحم، علماً أنه تم تدمير شواهد قبور في المقبرة ذاتها قبل خمسة أيام. pic.twitter.com/wG0O5PYjIh
— وكالة شهاب للأنباء (@ShehabAgency) May 24, 2026
על פי דיווח בהארץ הבוקר, צה"ל נמנע, בהנחיית בכירים בצבא, מלפרוס בלבנון מערכת שחיונית ללחימה, בגלל שבמוצב בו צריך להציב אותה נמצאים לוחמי חטיבת חשמונאים החרדית, וביחידה שמפעילה את המערכת משרתות נשים ולא ניתן להפעיל אותה בלעדיהן.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ כתב ברשת החברתית שלו כי מזכר הבנות על הסכם שלום עם איראן, שגובש "במידה רבה", יפתח מחדש את מצר הורמוז. לדברי טראמפ שיחה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו הייתה גם היא "טובה מאוד".
"ההיבטים והפרטים הסופיים של העסקה נדונים כעת, ויוכרזו בקרוב", כתב טראמפ.
לדברי טראמפ הוא שוחח גם עם מנהיגי האזור מערב הסעודית, האמירויות, קטאר, פקיסטן, טורקיה, ירדן ובחריין.
איראן, באמצעות סוכנות הידיעות פארס פארס, חלקה על התיאור של טראמפ בעניין הורמוז וטענה שההסכם יאפשר לאיראן לנהל את המצר.
על פי דיווח בניו יורק טיימס איראן הסכימה לוותר על האורניום המועשר שברשותה במסגרת הסכם עם ארה"ב. הפרטים המעשיים טרם סוכמו ואמורים להיקבע במשא ומתן לאחר השגת ההסכם.
ככל הידוע בידי איראן יותר מ־400 ק"ג אורניום מועשר לרמה גבוהה, שלדברי גורמים ישראליים יכול להספיק ל־11 פצצות גרעין אם יועשר עוד. בכיר צבאי ישראלי אמר מוקדם יותר החודש שאם האורניום לא יוצא מאיראן, המלחמה שנפתחה בפברואר עלולה להיחשב "כישלון אחד גדול".
ארצות הברית ואיראן קרובות לחתימה על הסכם הכולל הארכה של הפסקת האש ב־60 יום, שבמהלכם ייפתח מחדש מצר הורמוז, איראן תוכל למכור נפט באופן חופשי ויתקיימו משאים ומתנים על ריסון תוכנית הגרעין של איראן, כך דיווח אתר אקסיוס, מפי בכיר אמריקאי.
לפי הדיווח, במהלך 60 הימים יהיה מצר הורמוז פתוח ללא אגרות מעבר, ואיראן תסכים לפנות את המוקשים שהציבה במצר כדי לאפשר מעבר חופשי של כלי שיט.
בתמורה, כחלק מההסכם המוצע, ארצות הברית תסיר את המצור על נמלי איראן ותנפיק כמה פטורים מסנקציות שיאפשרו לאיראן למכור נפט באופן חופשי, נכתב בדיווח.
טיוטת ההסכם כוללת גם התחייבויות מצד איראן שלא לחתור לעולם לנשק גרעיני, ולנהל משא ומתן על השעיית תוכנית העשרת האורניום שלה ועל הוצאת מלאי האורניום המועשר לרמה גבוהה שברשותה, לפי הדיווח באקסיוס.
איראן העבירה לארצות הברית דרך המתווכים התחייבויות בעל פה בנוגע להיקף הוויתורים שהיא מוכנה לעשות בעניין השעיית ההעשרה והוויתור על החומר הגרעיני, אמרו שני מקורות לאקסיוס.
ארצות הברית תסכים גם לנהל משא ומתן במהלך תקופת 60 הימים על הסרת סנקציות ועל שחרור כספים איראניים מוקפאים, לפי הדיווח באקסיוס.
טיוטת מזכר ההבנות בין ארצות הברית לאיראן כוללת התייחסות גם לכך שהלחימה בין ישראל לחזבאללה בלבנון תסתיים.
הבית הלבן לא השיב מייד לבקשת רויטרס לתגובה על הדיווח.
בימים אלה מקודמים מחדש הדיונים סביב חוק ההשתמטות והרחבת שילובם של חרדים בצה"ל. לנוכח המחסור בכוח אדם בעקבות מלחמת חרבות ברזל, גובר הלחץ הציבורי והביטחוני להרחיב את בסיס המשרתים ולשלב אוכלוסיות נוספות בשירות הצבאי.
אלא שלצד הדיון הביטחוני והפוליטי, מתפתחת בשקט סוגיה משמעותית נוספת: הפגיעה האפשרית במעמדן של נשים בצה"ל במסגרת ההתאמות שמבקשת המדינה לבצע עבור גיוס חרדים.
עו"ד אורלי הראל היא יזמת הייטק ומייסדת פורום "נשים 7.0" הפועל לקידום נשים באמצעות ידע טכנולוגיה וחדשנות.
בתחקיר שפרסם הניו יורק טיימס לפני כשבוע, "כך הפכה ישראל את במת האירוויזיון לכלי של עוצמה רכה", ההצלחה של ישראל בהצבעת הקהל באירוויזיון 2025 מוצגת כתוצאה חריגה שדורשת הסבר.
במיוחד 33 האחוזים שקיבלה יובל רפאל בהצבעה הציבורית בספרד, מדינה שדעת הקהל בה עוינת עמוקות לממשלת ישראל. ההסבר שמציע העיתון: קמפיין השפעה מתואם של ממשלת ישראל.
שגית אלקובי פישמן היא דוקטורנטית בחוג לתקשורת באוניברסיטת בר-אילן; חוקרת את האופנים בהם מתפתחים נרטיבים בסביבות שיתופיות ודיגיטליות והשלכותיהם על זהויות קולקטיביות מתהוות, בדגש על אירועים בעלי השפעה גלובלית.
אולי המאמר של NYT לא היה רציני אבל גם לא צריך להיתמם .
אם אנשים אוהבים שיר הם יצביעו עבורו פעם אחת , לא 20 פעם בתשלום
ההסבר היחיד לפערים – ישראל עם 45 אלף הצבעות והשיר אחריו עם כמה אלפי קולות, מראה על הצבעה פוליטית . מצביעים עם מניע פוליטי מוכנים להשקיע 20 הצבעות לאותה מדינה, בעוד שמי שרק אהב שיר מסוים ורוצה להצביע לו לא מושקע ברמה כזו שישקיע בזה סכום כסף כזה
קצת הסתבכת פה, נראה לי. ההסבר הרבה יותר פשוט: אין באירוויזיון הצבעה נגד – אלא רק הצבעה בעד. ואלה שמתנגדים לישראל לא יציבעו עבורה, אבל הם יפזרו את הקולות שלהם בין עשרות מדינות אחרות. ואילו אלה שמתאגדים סביב ישראל דווקא בגלל השנאה נגדה – הם ישימו את כל הקולות שלהם על ישראל.
הטקסט היפה שהבאת של עלי מוהר, הזכיר לי רגע – ללא ספק חסר חשיבות לאומית – שארע לי היום, כאשר הילד שלי, שהוא עדיין פעוט (שנה ושלוש) הצביע ממקום מושבו בעגלה מעלה ואמר 'אור'! כשהרמתי מבטי מעלה אל הכיוון אליו הסתכל, שמחתי לראות שהוא מכוון אל חרמש הירח, שבין כל האורות המלאכותיים שאנחנו מוקפים בהם, עדיין שבה את ליבו. זה אמנם היה בהוד השרון ולא בתל אביב, אבל כל הארץ הפכה בטון כבר מזמן.
עלי מוהר היה גיבור תרבות של עלומי, הייתי מחכה ליום חמישי או שישי לקרוא 'מהנעשה בעירנו' וגם 'בשער', שהיה מצחיק ושנון למרות חוסר אהדתי לכדורגל. ואכן, גם אצלי כמו אצלך הוא עדיין קיים ותופש מקום, בזרם התודעה הממשיך לזרום.
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוקודם כל, זה ביזיון שבוחרים שני רבנים כאשר אין צורך אפילו באחד. אבל אם כבר, אז בואו נכניס קצת פלפל ונמנה גם רב ראשי רפורמי, רב ראשי קונסרבטיבי, ורב ראשי חילוני – תחשבו איזו סמטוכה נפלאה תהייה כאשר כולם מצביעים על כולם כולל על ארבעת המועמדים של הכתות האחרות. כמה דילים ודרמות ניתן לייצר לתוכנית הריאליטי הזו.
בידור להמונים.