אישיות
קליאן קונווי
אישיות
קליאן קונווי
המרוץ לבית הלבן
07/08/2020 עריכה
המרוץ לבית הלבן / 88 ימים לבחירות
הרפובליקאים שמנסים להיפטר מטראמפ, או לפחות לשגע אותו
כל הזמן // יום שישי, 10 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
יום שישי, 10/07
עודכן לפני 17 דקות עריכה
משבר במו"מ בין ארה"ב ואיראן
בכיר המו"מ האיראני מוחמד באקר קליבאף אמר כי טהראן מוכנה ל"הגנה כוללת" אם וושינגטון תבגוד במזכר ההבנות מהחודש שעבר, וכי המלחמה לעולם לא תסתיים בכניעתה של איראן.
קליבאף, שדיבר בפגישה עם אחמד מוזאני, יושב ראש האספה המייעצת העממית של אינדונזיה, אמר כי אמר לסגן נשיא ארצות הברית במהלך המשא ומתן שטהראן אינה נותנת אמון בוושינגטון, וכי לדעתו רק מי שמוכן למלחמה יכול לנהל משא ומתן עם ארצות הברית. הדברים פורסמו בחשבון הטלגרם של קליבאף.

יושב ראש הפרלמנט של איראן, מוחמד באקר קאליבאף מגיע לאתר הנופש בורגנשטוק באובורגן, סמוך ללוצרן, לטובת סבב משא ומתן על המלחמה במזרח התיכון, 21 ביוני 2026 (צילום: URS FLUEELER / POOL / AFP)
הרשמו עכשיו לניוזלטר היומי
20:06
עריכה
למרות המתיחות בין ארצות הברית לאיראן, הצבא האמריקאי הוציא מוקדם יותר היום את מטוסי הקרב החמקניים המתקדמים שלו מבסיס של חיל האוויר בדרום ישראל.
Two of the x10 F-22A Raptors landing at RAF Fairford this morning TREND42 08-171 and TREND43 08-175 pic.twitter.com/YwzdMiD3Gq
— UK Aviation Movies (@Aviation_Movies) July 10, 2026
לפחות 10 מטוסי קרב חמקניים מדגם F-22, שהוצבו בבסיס עובדה של חיל האוויר הישראלי, טסו לבסיס חיל האוויר המלכותי פיירפורד בבריטניה.
תיעוד שפורסם ברשתות החברתיות מראה את המטוסים נוחתים בבסיס הבריטי.
ה־F-22, שמופעל באופן בלעדי על ידי חיל האוויר של ארצות הברית, הוא מטוס הקרב המתקדם בעולם לעליונות אווירית, שנבנה למהירות, לתמרון ולחמקנות חסרי תקדים בקרבות אוויר־אוויר.
המטוסים הוצבו בישראל לקראת המלחמה האחרונה עם איראן.

מטוסי קרב מסוג F-22 מבצעים מטס במהלך חגיגת הארבעה ביולי בבית הלבן, 4 ביולי 2025 (צילום: AP Photo/Rahmat Gul)
19:12
עריכה
משב"כ נמסרה תגובה על רקע הפרסומים אודות פגישה בין ראש השירות לעסקן יעקב ברדוגו ובעקבותיה ההחלטה לחקור הדלפה לחדשות 12 לפני מבצע שאגת הארי, כי "ההחלטה בעניין הצורך בחקירת דלף התקבלה ע"י ראש השב"כ הרבה לפני מועד קיום הפגישה המדוברת".
"מבלי לאשר נכונות פרסום כזה או אחר", נמסר "יובהר כי חקירות דלף סוד נפתחות בהתאם לסמכות והחלטה של ראש השב"כ, רק לאחר תהליך מסודר של גורמי המקצוע והייעוץ המשפטי בשירות ומתוקף אחריות השב"כ בחוק למניעת דלף סוד מליבת מערכת הביטחון.
"כל ניסיון לייחס החלטות מקצועיות של ראש השב"כ לטובת מימוש ייעוד השירות, לשיח המתקיים עם גורם כזה או אחר, משולל כל ייסוד".
עוד צויין כי ראש השב"כ מקיים מעת לעת פגישות עם עיתונאים כלי תקשורת שונים ומגוונים.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אומר כי ארצות הברית הסכימה להמשיך לקיים שיחות עם איראן, אך כי הפסקת האש עם טהראן הסתיימה.
"הרפובליקה האסלאמית של איראן ביקשה מאיתנו להמשיך ב'שיחות'. הסכמנו לעשות זאת, אבל ארצות הברית הבהירה להם, באופן שאינו משתמע לשתי פנים, שהפסקת האש הסתיימה!" כותב טראמפ ברשת החברתית שלו.
משמעות ההצהרות אינה ברורה, במיוחד בהתחשב בכך שרק אמש אותת הבית הלבן כי הוא מוכן לדבוק בתנאי מזכר ההבנות שעליו חתם עם איראן בחודש שעבר, אם טהראן תעשה זאת גם היא.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ משוחח עם העיתונאים במהלך פסגת נאט"ו במתחם הנשיאות בשטפה שבאנקרה. 8 ביולי 2026 (צילום: SAUL LOEB / AFP)
נראה כי הודעת הבית הלבן הייתה ניסיון של יועציו של טראמפ לרכך את הצהרתו מוקדם יותר השבוע שלפיה מזכר ההבנות "הסתיים". אבל הפוסט האחרון של טראמפ מרמז כי הוא רוצה להמשיך לטעון זאת, גם אם השיחות עם איראן נמשכות, ככל הנראה כאמצעי לנסות להפעיל לחץ כבד על טהרן.
עם זאת, נראה שהוא עדיין נחוש לשמור על מחירי הנפט נמוכים, לאחר שהצהיר ביום רביעי כי כל התלקחות מול איראן תהיה מהירה ולא תוביל לחזרה מלאה למלחמה.
מבקריו טוענים כי הדברים האלה הראו שאיראן עדיין מחזיקה במנוף לחץ משמעותי על ארצות הברית, משום שהיא יודעת שטראמפ אינו רוצה שמחירי הנפט יזנקו שוב לקראת בחירות האמצע לקונגרס בנובמבר.
אחרי שהציגה תוכנית לפריסת 20 אלף שומרי שלום בינלאומיים שיאבטחו את עזה שאחרי המלחמה, ארצות הברית מתקשה כעת לפרוס משלחת קטנה של 10 עד 20 חיילים בלבד, מדווח הוול סטריט ג'ורנל.
המשלחת של החיילים המרוקאים הייתה אמורה להיפרס ביוני, אך רק בבסיס בדרום ישראל, ולא בעזה, מדווח הוול סטריט ג'ורנל, בהסתמך על גורם צבאי אמריקאי ואנשים נוספים המעורים בתוכניות.
כעת, לוח הזמנים לפריסתם בישראל התערפל לכדי מועד כלשהו בחודשים הקרובים, בהמחשה נוספת למבוי הסתום שבו מצויה מועצת השלום שבשליטת ארצות הברית בניסיונותיה לקדם את שיקום עזה.
גורמים אמריקאים טענו בדצמבר כי ה־ISF יתחיל להיפרס בתחילת 2026, תחזית נוספת שלא התממשה, כאשר תשומת הלב עברה למלחמה באיראן.
חיילי צה"ל על גבול הקו הצהוב במרכז רצועת עזה, 26 במאי 2026 (צילום: AP Photo/Ariel Schalit)
במהלך אותה מלחמה, אחת מחמש המדינות שהתחייבו לתרום חיילים ל־ISF, אינדונזיה, הודיעה כי היא משהה את ההצעה בשל חוסר היציבות האזורית.
ארבע מדינות נוספות, אלבניה, קזחסטן, קוסובו ומרוקו, עדיין מחויבות לשלוח חיילים, אך ממשלתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו נעשתה יותר ויותר לא נכונה לשתף פעולה עם מועצת השלום ככל שהבחירות באוקטובר בישראל מתקרבות, וגררה רגליים באישור הסכמי מעמד כוחות (SOFA), הנחוצים לקביעת המסגרת המשפטית לאנשי צבא זרים המוצבים מחוץ לארצם.
חיילי ה־ISF יתבססו בשני אתרים: מרכז לוגיסטי שכמעט הושלם בצד הישראלי של מעבר כרם שלום, ובסיס בתוך עזה, שטרם נבנה, אומר הוול סטריט ג'ורנל. שני האתרים נועדו להכיל כ־5,500 אנשי ISF.
המשלחת המרוקאית הקטנה תתבסס תחילה במרכז שבתוך ישראל, ובשלב ראשון תופקד על פעולות בסגנון כוח משלוח בתוך עזה, כמו סיור בצירים, אומר הוול סטריט ג'ורנל.
מועצת השלום גם רוצה שקבוצת חיילי ה־ISF הראשונה תסייע באבטחת אזור הומניטרי ניסיוני שהיא מתכננת להקים על חורבות העיר רפיח שבדרום רצועת עזה. עם זאת, 10 עד 20 חיילים הם מספר בלתי מספיק בעליל, בהתחשב בכך שמועצת השלום מדברת על כך שה־ISF יאבטח את המובלעת במימון איחוד האמירויות, שנועדה לשרת עשרות אלפי פלסטינים.
הבנייה במתחם עדיין לא החלה כלל, לאחר שצוות של מודדי קרקע מעזה נחסם מלהגיע לאזור על ידי פעילי חמאס במחסום.

מבנים שנהרסו במלחמה האחרונה בח'אן יונס שבדרום רצועת עזה, 23 ביוני 2026 (צילום: עבד רחים חטיב/פלאש90)
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
0
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוביום ראשון שעבר, קצת לפני שנורווגיה הדיחה את ברזיל במשחקי המונדיאל, יצאתי במונית לשדה התעופה. עוד לפני שהספקתי לבדוק בפעם העשרים שהדרכון בתיק, כבר שאל אותי הנהג מתי אני חוזר.
"בעוד שבוע", עניתי.
"טוב מאוד", הוא אמר, "זה לפני סיום המונדיאל".
הסתקרנתי. "למה זה חשוב?"
"כי איך שיסתיים המונדיאל, ביבי וטראמפ יחזרו להיות חברים ויחזרו להפגיז באיראן".
פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.

תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
0
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
הירשמו עכשיו
בשנים האחרונות התרגלנו לדבר על בינה מלאכותית במונחים של יעילות, אוטומציה ופרודוקטיביות. אבל בפועל, עבור מיליוני אנשים, ובעיקר צעירים, מערכות AI כבר אינן רק "כלים".
הן הופכות לנוכחות קבועה בחיים: מקשיבות, מגיבות, זוכרות, מעודדות, ולעיתים גם יוצרות תחושה של קשר רגשי עמוק. וזו כבר לא שאלה טכנולוגית בלבד. זו שאלה חברתית, פסיכולוגית ואתית.
ד״ר הישאם עבד אלחלים הוא ד"ר לאתיקה והנדסת תוכנה, ומרצה באפקה, המכללה האקדמית להנדסה בת"א.

תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
1
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנואנשים בישראל ובהרבה מקומות אחרים הפכו להיות ממילא נוכלים/נוכלות
צלופחים /צלופחיות
שאין קשר בין מה שהם אומרים/אומרות לבין מה שהם חושבים/חושבות ומרגישים /מרגישות באמת
אז AI לא נראה לי יש... המשך קריאה
אנשים בישראל ובהרבה מקומות אחרים הפכו להיות ממילא נוכלים/נוכלות
צלופחים /צלופחיות
שאין קשר בין מה שהם אומרים/אומרות לבין מה שהם חושבים/חושבות ומרגישים /מרגישות באמת
אז AI לא נראה לי ישנה את העניין
אוצר מילים
לפני 7 שעות עריכה
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
כַּרְטִיס אָדוֹם
308
בס"ד
אלכסנדר ינאי היה מלך. מלך קרוב לצדוקים, מלך שקומם עליו את הפרושים. מלך שהוביל בהתנהלות שלו למלחמת אחים עצומה, שגבתה 50,000 נפשות בחייו, והובילה 100 שנה אחרי מותו לחורבן בית שני, בשנאת המחנות ששרפה הכול.
עו"ד סא"ל במיל' אורי אגוז, לשעבר בפרקליטות הצבאית, שופטת בעבירות טרור. חברת פורום דבורה. מחזאית ותסריטאית.

תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
1
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנויש עברית שבה הנשוא בא לפני הנושא
שם התואר לפני המושא
וכל זה למה?
כדי שלא תבינו אף משפט
וככה תהיו נחותים לעומת זה ששם את השפה במיקסר ומוציא בליל של מילים שלא בתורן
ואתם חושבים שאתם טמבל... המשך קריאה
יש עברית שבה הנשוא בא לפני הנושא
שם התואר לפני המושא
וכל זה למה?
כדי שלא תבינו אף משפט
וככה תהיו נחותים לעומת זה ששם את השפה במיקסר ומוציא בליל של מילים שלא בתורן
ואתם חושבים שאתם טמבלים, במקום שתצביעו על המערבב ותחשפו אותו כשרלטן
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
1
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנואם אין תוכנית להשתלט על המפרץ, לא יהיה שינוי בהתנהגות של האיראנים. הם יודעים בדיוק איפה ללחוץ על העולם ועל האמריקאים. נפט!
טראמפ הטיפש יכול להתרברב כמה שהוא רוצה. בסוף ההתמכרות לנפט היא... המשך קריאה
אם אין תוכנית להשתלט על המפרץ, לא יהיה שינוי בהתנהגות של האיראנים. הם יודעים בדיוק איפה ללחוץ על העולם ועל האמריקאים. נפט!
טראמפ הטיפש יכול להתרברב כמה שהוא רוצה. בסוף ההתמכרות לנפט היא שתנצח!
הקורא בקלפי
שלשום עריכה
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים
ורד בין החוחים
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
0
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו האיש הירוק
שלשום עריכה
סגירה
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
סגירה
בחזרה לכתבה

































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו