ב-2016 נראה היה שנפל דבר בתחום החינוך לחיים בשותפות. מבקר המדינה דאז, יוסף שפירא, פרסם דו"ח חריף וחריג שבמרכזו עמדו ליקויים מהותיים בתפקודו של משרד החינוך בכל הנוגע בתחום.
ב-2016 נראה היה שנפל דבר בתחום החינוך לחיים בשותפות. מבקר המדינה דאז, יוסף שפירא, פרסם דו"ח חריף וחריג שבמרכזו עמדו ליקויים מהותיים בתפקודו של משרד החינוך בכל הנוגע בתחום
יעל נאמן מנהלת את קרן לאוטמן מיום הקמתה. היא אשת חינוך ועורכת דין. בעלת תואר ראשון במשפטים ותואר שני בקרימינולוגיה מהאוניברסיטה העברית בירושלים, ובוגרת מכון מנדל למנהיגות חינוכית (צילום: ענבל מרמרי)
פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
בשנות השבעים הייתי הכי קרוב מאי-פעם בימי חיי להיות בעלים, או לפחות היורש, של נכסים ומזומן בשווי מוערך של 60 מיליון מארק גרמני – באותם ימים עדיין לא הומצא היורו, והמארק המערב-גרמני היה מטבע רציני וחזק ובשימוש בינלאומי, כמעט כמו הדולר.
הייתי באותם ימים בחור צעיר ורווק, שלמד סוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל-אביב והתפרנס מעבודתו כמרכז שבט צופים. בעבודתי זאת, שאותה אהבתי מאוד, נהגתי להוציא את החניכים מהשבט לטיולים רבים בסופי שבוע.
מבצע "כנפי דרור" יצא לדרך מרגשת. חטופות ראשונות חזרו הביתה. ועדיין לא ברור האם הפסקת האש הזמנית תוליך להפסקת המלחמה. האם בנימין נתניהו יוסיף להיאחז בנוסחה המטורללת של "מלחמה עד לניצחון המוחלט".
וגם אני חוששת מהשלכות צפויות של מלחמה שאין רואים את סופה, "מלחמה שאף פעם לא די לה", כמאמר יהודה עמיחי. נזקיה כבר ניכרים. התמשכות המלחמה כבר פוגעת בלכידות החברתית, בכלכלה, במשמעת של החיילים המותשים.
שלומית טנא היא עיתונאית לשעבר (ב"על המשמר" ובהמשך ב"ידיעות אחרונות")..יוצאת קיבוץ. ב-1981 החלה בסיקור עיתונאי שוטף של הקיבוצים.
"כרגע אנחנו בתקופה אפלה שהאופטימיות הריאליסטית היא לראות איך אני מגן על הילדים שלי"
ייתכן שביום א', ה-19 בינואר 2025, הסתיימה המלחמה בעזה, אם כי אנחנו עדיין לא יודעים זאת בוודאות. מלחמות בדרך כלל מסתיימות ב"הפוגות" וב"הסכמי הפסקות אש".
כחוקר שלום, אני יכול להרשות לעצמי לדמיין מתווה אפשרי לסיום המלחמה, הממלא את ה"חורים" של נספח א' (הסכם להפסקת האש) אשר נחתם בדוחה ב-17 בינואר 2025. נספח המבוסס בחלקו הגדול על התכנית הישראלית של מאי 27, 2024, נאום הנשיא ג'ו ביידן של ה-31 במאי 2024, והחלטת מועצת הביטחון של האו"ם 2735 מיוני 10, 2024.
פרופ' אריה קצוביץ הוא מרצה במחלקה ליחסים בינלאומיים באוניברסיטה העברית מאז פברואר 1993, חוקר יחסים בינלאומיים של אמריקה הלטינית, גלובליזציה, ובעיקר מחקרי שלום (רב הספרים שכתב או ערך הם על שלום והוא מלמד 20 שנה על הסכסוך הישראלי-ערבי במסגרת קורס של "תהליכי שלום במזרח התיכון").
ברוכים הבאים לעידן טראמפ 2.0
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
בהחלט מעניין איך את רוצה לחזק את הסולידריות החברתית והפחתת הניכור והחשש מהמתנחלים, מהחרדים, ממפלגת נועם, מהרבנות וכו' בחברה בישראל? האם התקשורת בישראל פועלת לחיזוק האחדות בעם או פועלת לפילוג, לשנאת האחר, להעצים את הפחד כלפי אנשים או מפלגות מסוימות? האם התקשורת בישראל פועלת כדי לטפח אמפתיה, אמון ורצון להכיר באמת את המסורת שלנו? מתי פתחת גמרא או ספר חסידות כדי ללמוד ולהבין אותו באמת? מתוך פתיחות וסקרנות כלפי ההיסטוריה והמסורת שלנו. מיגור גזענות כלפי אתיופים, רוסים מרוקאים וכן הלאה… לא כשפה לחוץ אלא באמת?! האם משרד החינוך פועל כדי להעמיק ולהכיר לתלמידים את ההיסטוריה והמסורת היהודית והשייכות שלנו לארץ האבות או שמתנכר או מנסה להעלים ולהסתיר את הזהות היהודית הארץ ישראלית שלנו ובמקומה מקדם ערכים כלליים של התרבות המערבית הנוצרית שפעלה במשך כל ההיסטוריה להשמיד את עם ישראל ואת המסורת שלנו? האם יש פקידים ואנשי רוח שמנסים לפגוע בערכים ובתרבות הישראלית ולעשות הדרה לכל מה שקדוש לישראל תחת מסווה של שיוויון חופש קבלת האחר והשונה וסיסמאות חלולות כאלו ואחרות שלא מכילות שום דבר אמיתי בתוכן?