
המנהיג העליון לשעבר של איראן, האייתוללה עלי חמינאי, נקבר באתר הקדוש ביותר במדינה, כך דיווחה היום התקשורת הממלכתית, לאחר שהמונים לקחו חלק בהלווייתו, בעוד בנו ויורשו מוג'תבא חמינאי טרם נראה בציבור.
הקבורה במשהד שבצפון־מזרח איראן הגיעה לאחר שבוע של מסעות הלוויה המוניים, עצרות וטקסי אבל, כשבמקביל התלקח מחדש העימות עם ארצות הברית, לאחר שבועות של הפסקת אש במלחמה הנמשכת זה ארבעה חודשים.
חמינאי נהרג עם פרוץ המלחמה שבה פתחו ארצות הברית וישראל ב־28 בפברואר. בחודש שעבר הסכימו ארצות הברית ואיראן על הפסקת אש.
גופתו של חמינאי הועברה אתמול באיטיות על משאית ברחובות הצפופים של משהד לעבר כיפת הזהב והצריחים של מקדש האימאם רזא, בעוד אנשי דת חבושי טורבנים לבנים צעדו משני צדדיה. אבלים לבושי שחור נדחקו מאחור, כשהם מניפים דגלי איראן, תצלומים של חמינאי המנוח ושלטים אדומים עם סיסמאות מהפכניות.
הקבורה היא שיאו של שבוע אירועי הלוויה באיראן ובעיראק. מנהיגי הדת של הרפובליקה האסלאמית עודדו המונים להשתתף בהם, במאמץ להציג את עוצמתה ואת הלהט האידאולוגי של מדינתם התיאוקרטית.
איראן, ששרדה מתקפה שנמשכה חודשים מצד ארצות הברית וישראל, מתמודדת עם אתגרים פנימיים כבדים, ומורשת שלטונו בן 37 השנים של חמינאי נתונה במחלוקת.
לחברה של ישראל (שרוליק) איינהורן חדלו להיות הכנסות אחרי שהסתיים הקמפיין הקטארי שניהלה במטרה להשפיע על הציבור הישראלי, כך דווח היום ב"הארץ".
ב־2024 הכניסה Insight Partners, שנפתחה סמוך לתחילת עבודתו של איינהורן עם הלוביסט של קטאר ג'יי פוטליק, יותר משני מיליון דולר, ואילו ב־2025 לא היו לה כלל הכנסות, והיא סיימה את השנה בהפסד.
אובדן ההכנסה מייד לאחר סיום הקמפיין עשוי להעיד על כך שהחברה נפתחה כדי להעביר כסף שמקורו בקטאר.

פרקליטות המדינה הגישה לבית משפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום נגד ארבעה תושבי הנגב, בגין עבירות טרור לאחר שבין היתר פעלו להקים ארגון טרור.
לפי כתב האישום, הנאשם המרכזי ניהל חשבון אינסטגרם, שבו פרסם ושיתף לאורך תקופה ממושכת תכנים רבים הכוללים דברי שבח, תמיכה ואהדה לארגוני טרור ולטרוריסטים, לצד קריאות, שבח ועידוד לביצוע מעשי טרור.
בין השאר, הוא שיתף סרטונים ותכנים המזוהים עם חמאס, גדודי אל־קסאם, "גוב האריות" וגורמי ג'יהאד נוספים. חלק מהפרסומים כללו תמונות וסרטונים של פעילי טרור, תיעוד מהמתקפה שבוצעה ב־7 באוקטובר 2023, דברי שבח למחבלים ולבכירי חמאס, וקריאות מפורשות למאבק מזוין, ג'יהאד ומות קדושים.
מכתב האישום עולה כי על רקע פעילות כוחות הביטחון ברצועת עזה וביהודה ושומרון, הנאשם המרכזי ונאשם נוסף תכננו לירות לעבר תחנות משטרה ולבצע פיגוע המוני בתחנה המרכזית בבאר שבע. תחילה תכננו השניים לבצע פיגוע דקירה נגד אזרחים רבים, ובהמשך, לאחר שסברו כי שימוש בסכינים לא יביא לתוצאה שאליה כיוונו, תכננו לבצע פיגוע ירי.
עוד נטען שבעקבות אירועי "שומר החומות" (2021) גמלה בלב הנאשם המרכזי ההחלטה להקים ארגון טרור במטרה לפעול נגד כוחות הביטחון והמשטרה באמצעות נשק או מטעני חבלה, מתוך מניע אידיאולוגי־לאומני. במסגרת זו פתח קבוצות ברשתות החברתיות, פרסם בהן תכנים ג'יהאדיסטיים, סרטונים המעודדים מעשי טרור ותכנים הכוללים הנחיות להכנת מטעני חבלה.
לפי כתב האישום, הנאשם המרכזי צירף לקבוצות את יתר הנאשמים, הציע להם להצטרף לתוכנית והם נענו להצעתו. במסגרת ההתארגנות חילק להם תפקידים וכינויים והגדיר עצמו כמפקד הארגון. עוד נטען כי אחד הנאשמים שהוגדר כ"מהנדס" הוריד למכשירו סרטון הכולל מדריך מעשי להכנת מטען חבלה.
לנאשמים, תושבי שגב שלום והסביבה, יוחסו עבירות של קשירת קשר לביצוע מעשה טרור ואימונים או הדרכה למטרות טרור. לנאשם המרכזי יוחסו בנוסף עבירות של הסתה לטרור וגילוי הזדהות עם ארגון טרור.
אחרי שנים שבהן צמצם את פעילותו בטורקיה, חמאס העתיק למדינה חלק ניכר מפעילותו הארגונית, כך דווח ב"א־שרק אל־אווסט" על סמך דבריהם של שלושה גורמים מחמאס חו"ל.
בשנים האחרונות הייתה בירת קטאר דוחה מקום מפגש מרכזי של גורמים בארגון הטרור.

היועץ המשפטי למשטרה, ניצב עירן נהון, ביקש לקדם את ההליכים נגד מפגין שמחה ליד ביתו של יושב ראש הכנסת, אמיר אוחנה, שפעל למען מינוי נהון לתפקידו, כך דווח היום ב"הארץ".
נהון פנה למספר גורמים במשטרה ובפרקליטות כדי שיפעלו נגד איציק לוי, שנהג לקרוא ליד ביתו של אוחנה בתל אביב את שמותיהם של החטופים שהוחזקו ברצועת עזה.
בהיותו השר לביטחון פנים אוחנה קידם את נהון ומינה אותו ליועץ בכיר. בחודש מרץ האחרון פנה שיגר יושב ראש הכנסת מכתב למפכ"ל דני לוי שבו שיבח את נהון, כשה היה מועמד לתפקיד היועץ המשפטי של המשטרה. "אני משוכנע מהיכרותי את יכולותיו כי יבצע את התפקיד בהצלחה רבה", כתב אוחנה על נהון.
המשטרה מסרה בתגובה ש"בין יועמ"ש המשטרה לפרקליטות מתקיימים שיתופי פעולה ושיח מקצועיים שעניינם חיזוק הארגון ומשרתיו, מתוך מטרה להעניק גיבוי משפטי לשוטרים המתמודדים עם אירועי סדר ציבורי ואלימות, וזאת כחלק מתפקידו. כל ייחוס או רמיזה על מניע אחר תלושים מהמציאות וראויים להידחות".
בס"ד
אלכסנדר ינאי היה מלך. מלך קרוב לצדוקים, מלך שקומם עליו את הפרושים. מלך שהוביל בהתנהלות שלו למלחמת אחים עצומה, שגבתה 50,000 נפשות בחייו, והובילה 100 שנה אחרי מותו לחורבן בית שני, בשנאת המחנות ששרפה הכול.
עו"ד סא"ל במיל' אורי אגוז, לשעבר בפרקליטות הצבאית, שופטת בעבירות טרור. חברת פורום דבורה. מחזאית ותסריטאית.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהנשיא האמריקאי דונלד טראמפ הודיע כי יזמין את ראש הממשלה בנימין נתניהו לבית הלבן, ונראה שהפגישה תתקיים לקראת סוף השבוע הבא, עם שובו של טראמפ מפסגת נאט"ו בטורקיה. מה שמדאיג בפסגה זו, מבחינת ישראל, זה כוונת הנשיא טראמפ למכור מטוסי חמקן F35 לנשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן.
הפגישה הקודמת בין טראמפ לנתניהו הייתה ערב המלחמה הקודמת עם איראן, וראש הממשלה הגיע לבדו – כדי שלא יהיו שותפי סוד ישראלים לשיחה שנסובה, מן הסתם, על הדרך לגייס את ענייני המדינה לשירות ענייניו האישיים.
פנחס ענברי הוא חוקר בכיר של מזרח התיכון, עיתונאי, סופר, תסריטאי ומשורר. מחבר הערכים על הפלסטינים באנציקלופדיה העברית החדשה. שימש שנים רבות חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. חיבר ספרי עיון על הבעיה הפלסטינית, וספר בלשנות על שורשי השפה העברית "סיפור שורש". הרומנים שחיבר יחד עם אשתו אביבה הם: "על גב סופה" - על אתגרי הקהילות הנוצריות בגליל המערבי בימי המנדט הבריטי מול האסלאם הרדיקלי ומעמד האישה, ו"שומר השאול" עוסק בשחיתות הישראלית.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנואם אין תוכנית להשתלט על המפרץ, לא יהיה שינוי בהתנהגות של האיראנים. הם יודעים בדיוק איפה ללחוץ על העולם ועל האמריקאים. נפט!
טראמפ הטיפש יכול להתרברב כמה שהוא רוצה. בסוף ההתמכרות לנפט היא שתנצח!
ורד בין החוחים
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם


























































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו