JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הזמן של AP | זמן ישראל
Group 7 Created with Sketch.

אירעה שגיאה

הדף שחיפשתם אינו קיים במערכת

כל הזמן // יום חמישי, 8 באוקטובר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

ח״כ עופר כסיף הורשע בתקיפת שוטר בנסיבות מחמירות

ישראל הכריזה על סגירת הקונסוליה בירושלים, בריטניה מתעקשת: הנציגות נשארת ● המזכיר הצבאי של נתניהו לשעבר אבי גיל: מישהו נפגש עם ראש המודיעין המצרי לפני המלחמה ומסתיר זאת עד היום, ״נתניהו החל להאמין בפברואר-במרץ בשנת 2023 שהכל אישי נגדו, שכולם חותרים תחתיו ושהצבא הוא חלק מהעניין״ ● הנדל קורא לווינטר לשתף איתו פעולה בגוש חוסם

בדה מרקר מדווחים כי הרשות השנייה פתחה בהליך הפרה נגד רדיו 103fm בעקבות התבטאויותיו של ינון מגל נגד משפחות שכולות, קרובי חטופים ומשתתפי כתיבת הספר "מר הפקרה".

ברשות קבעו כי דבריו של מגל "חרגו מביקורת לגיטימית ועלו כדי השתלחות פוגענית", במיוחד לנוכח העובדה שבין האנשים שאת שמותיהם הקריא היו בני משפחות שכולות וקרובי חטופים, ובשל סמיכות הדברים ליום הזיכרון הלאומי לאירועי 7 באוקטובר. עוד נקבע כי קריאתו של מגל להצביע לליכוד מנוגדת לחוק הבחירות ולהוראות הרשות השנייה. למרות פתיחת ההליך, מגל לא הושעה משידור.

מרדיו 103fm נמסר: "יממה לאחר הסערה שעוררו דבריו של ינון מגל מהם אנחנו מתנערים, בחרנו לפתוח את יום השידורים המיוחד לציון 3 שנים לטבח 7 באוקטובר בריאיון מרגש עם עופרי ביבס".

יושב ראש מפלגת ביחד, נפתלי בנט, מאשים את ראש הממשלה בנימין נתניהו בכך שהוא דורש הכרת תודה מקורבנות מתקפת 7 באוקטובר 2023, במקום לקבל אחריות לאסון. זאת, לאחר שההודעה היחידה שפרסם הליכוד אתמול, ביום השנה השלישי למתקפה, הקדישה מקום מצומצם בלבד להנצחת הנרצחים, לפני שהסירה מנתניהו אחריות לאסון וזקפה לזכותו הישגים במלחמה.

"במקום לקחת אחריות, ראש הממשלה מבקש מהקורבנות להודות לו", אומר בנט לגלי צה"ל. "מי שמתנהג ככה הוא לא גבר ולא בן אדם".

הודעת הליכוד אתמול הוקדשה לשלילת כל אחריות של נתניהו למתקפה בהובלת חמאס, ובמקביל ייחסה לו את "ההצלחה האדירה" של "השבת כל החטופים", "כיבוש" עזה, ההצלחות הצבאיות נגד חזבאללה ומניעת השמדתה הגרעינית של ישראל בידי איראן, בין היתר.

בית משפט השלום בירושלים הרשיע את חבר הכנסת עופר כסיף בתקיפת שוטר בנסיבות מחמירות, בעקבות אירוע שהתרחש במהלך הפגנה בדרום הר חברון במאי 2022.

על פי כתב האישום, במהלך הפגנה בדרום הר חברון ביקש כסיף להעביר את רכבו למקום, אך השוטרים מנעו זאת ממנו. לאחר ויכוח נכנס כסיף לרכב, התקדם בנסיעה לעבר שוטר ופגע ברגלו. בהמשך התקדם השוטר לעברו וכסיף יצא מהרכב וחבט בראשו.

בית המשפט דחה את טענת כסיף כי פגיעת הרכב הייתה מקרית וכי הכה את השוטר מתוך הגנה עצמית, וקבע כי תגובתו הייתה בלתי מידתית לנגיעה קלה של השוטר בפניו.

עוד נדחתה טענתו כי חסינותו הפרלמנטרית אפשרה לו להמשיך בנסיעה, ונקבע כי החסינות אינה מקנה לו זכות לסכן אנשים או להכשיל שוטרים. בית המשפט דחה גם את טענתו לאכיפה בררנית, וקבע כי אשמתו הוכחה מעבר לכל ספק סביר.

ח"כ עופר כסיף מחוץ לוועדת הבחירות המרכזית בכנסת בירושלים, לאחר שמועמדותו נפסלה. 23 בספטמבר 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
ח"כ עופר כסיף מחוץ לוועדת הבחירות המרכזית בכנסת בירושלים, לאחר שמועמדותו נפסלה. 23 בספטמבר 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

יושב ראש מפלגת המילואימניקים והכלכלית, יועז הנדל, קרא הבוקר לעופר וינטר לחזור בו מהתחייבותו להצטרף לממשלה בראשות בנימין נתניהו עם המפלגות החרדיות, ולשתף עימו פעולה כדי להקים "גוש חוסם לממשלות לא ציוניות".

בהצהרה לתקשורת הציע הנדל לווינטר לחתום על הסכם עודפים ולהתחייב כי שתי מפלגותיהם יצטרפו רק לממשלה ללא המפלגות החרדיות או הערביות.

"וינטר, חזור בך מהאמירה שאתה רק עם נתניהו והמפלגות החרדיות", אמר הנדל. "אנחנו המילואימניקים צריכים אתכם. אנחנו השותפים הטבעיים, לא המפלגות החרדיות". לדבריו, "עם גולדקנופף, שהצהרת שתשב איתו – אין סיכוי שיעבור גיוס לכולם". הנדל הוסיף: "יחד נהיה גוש חוסם לממשלות לא ציוניות ולקואליציות עם מפלגות חרדיות או ערביות".

המיירט הראשון של כיפת ברזל שיוצר והורכב במלואו בארצות הברית הושלם במפעל משותף של רפאל וריית'און בקמדן שבארקנסו, כך הודיע משרד הביטחון.

מנהלת חומה במשרד הביטחון קיבלה את מיירט הטמיר בטקס שנערך במפעל, שמופעל בידי R2S, המיזם המשותף של ריית'און, שבבעלות RTX, ורפאל מערכות לחימה מתקדמות. זהו האתר הראשון מחוץ לישראל שמייצר מיירטי טמיר.

המפעל ייצר גם את סקייהאנטר (SkyHunter), הגרסה האמריקאית של מיירט הטמיר, עבור מערכת ההגנה האווירית לטווח בינוני (MRIC) של חיל הנחתים האמריקאי.

"קו הייצור החדש בארצות הברית הוא תוספת משמעותית ליכולות הייצור המשותפות של ישראל וארצות הברית", אומר ראש מנהלת חומה, משה פתאל. לדבריו, המתקן הוא חלק ממאמצי משרד הביטחון להאיץ את ייצור המיירטים עבור מערכות ההגנה האווירית של ישראל.

"הסיוע האמריקאי לישראל, שחלקו מושקע מחדש בתעשייה האמריקאית, מחזק את הבסיס התעשייתי המשותף של שתי המדינות, מעמיק את השותפות בין הסוכנות להגנה מפני טילים לבין הממשל האמריקאי, ומשפר את יכולתן של ישראל וארצות הברית להגן על חיי אזרחיהן", מוסיף פתאל.

לפי משרד הביטחון, מערכת כיפת ברזל ביצעה יותר מ־10,000 יירוטים מוצלחים במהלך 15 שנות פעילותה.

כיפת ברזל משודרגת, יוני 2026 (צילום: דוברות משרד הביטחון)
כיפת ברזל משודרגת, יוני 2026 (צילום: דוברות משרד הביטחון)
הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 10 עדכונים
המבצר
תיעוד המלחמה שהכריזה ממשלת נתניהו על הדמוקרטיה הישראלית
343
אירועים מתועדים
74
תיקים
19,152
מקורות מקושרים

שלוש שנים אחרי 7 באוקטובר: הצבא כובש, הדרג המדיני מאלתר

שלוש שנים אחרי 7 באוקטובר, ישראל מחזיקה ברצועות ביטחון נרחבות בעזה, בלבנון ובסוריה, אך עדיין לא ברור מהו היעד הסופי ● הנוכחות הצבאית מרחיקה איומים, אבל עלולה לייצר אויבים חדשים ולסכל הזדמנויות מדיניות ● השאלה היא אם רצועות הביטחון הן אמצעי להשגת ביטחון – או שהפכו למטרה בפני עצמה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 910 מילים

לסלק אותם ממשרדי הממשלה

ישראל ניצבת כיום בנקודת מבחן קריטית בין שגשוג לשקיעה, והאחריות המוטלת על הציבור ועל נבחריו מחייבת פעולה דחופה.

הסקרים האחרונים מלמדים על "תיקו" פוליטי ועל חוסר יכולתם של שני המחנות להרכיב קואליציה יציבה. מציאות זו מציבה איום ממשי של היקלעות לממשלת מעבר ממושכת שתנציח את הטירוף המערכתי והמדיני עד לבחירות נוספות.

משה בן עטר הוא פובליציסט, מחבר הספר "המסע לישראל האחרת". עסק שנים בתכנון אסטרטגי והיה מנכ״ל המועצה הציונית בישראל, מנהל כפר הנוער יוענה ז'בוטינסקי, ומנהל המכון למחקר וחינוך בקרן כצנלסון. היה יועצם של כמה שרים ויועץ ליצחק הרצוג. כיום יו"ר המועצה הציבורית היהודית דרוזית. חבר בקבוצת מפקדים למען ביטחון ישראל.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 617 מילים
אמיר בן-דוד

אבי גיל עולה להתקפה

תשומת הלב תתמקד ביומיים הקרובים בעדותו של אלוף (מיל') אבי גיל, מי שהיה מזכירו הצבאי של נתניהו בשבעה באוקטובר ● וגם: דפוס פעולה עברייני בלשכת נתניהו ● מה נתניהו ניסה להעלים? ● הדרך ל-27 באוקטובר ● הערב: חסימות כבישים ● ועוד...

המזכיר הצבאי לראש הממשלה, אלוף אבי גיל, ינואר 2023 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יונתן זינדל/פלאש90

סמוטריץ' מבעיר את היחסים עם מצרים

סמוטריץ' בחר דווקא ביום השנה למלחמת יום הכיפורים כדי לאיים על מצרים באובדן סיני, והתגובות החריפות מקהיר לא איחרו להגיע ● הסכם השלום עם מצרים הוא מהנכסים האסטרטגיים החשובים ביותר של ישראל, אבל שר האוצר מתייחס אליו כאל עוד קלף במשחק הפוליטי ● נתניהו וסער שותקים, אלא שגם שתיקה היא מסר מדיני – ובקהיר מקשיבים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 974 מילים ו-1 תגובות

ועדת חקירה ממלכתית קבועה

שלוש שנים בלבד חלפו בין מחדל ה-7 באוקטובר למחדל המטוס מדובאי. שוב הממשלה חמקה מאחריותה ובוודאי מהקמת ועדת חקירה ממלכתית שתנסה לחקור ולמנוע את האסון הבא. הפעם בתחום ביטחון התעופה האזרחית לישראל וממנה.

לאיש אין ספק לגבי הצורך והחובה לחקור את מחדל הטבח והמלחמה שבאה בעקבותיו, אבל הממשלה מחפשת תירוצים כדי לברוח מאחריותה ומהחקירה. כמה שנים חלפו מאז ועדת החקירה לאסון מירון?

איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 696 מילים
זירת הדמוקרטיה
כל מה שצריך לדעת כדי לשמור על ישראל ליברלית
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

זיכרון גורלי

למרות כל המאמצים להסיט את השיח, 7 באוקטובר נותר בלב מערכת הבחירות של 2026 ● נתניהו וסביבתו קיוו שהזמן, איראן, החיסולים והספינים יעשו את שלהם ויאפשרו לציבור לשכוח ● אבל שלוש שנים אחרי, הטבח עדיין רשום בטאבו על שלטונו – ואנחנו, שחיים עם הצלקות, השכול והמחיר, נותרנו הנז"א של המאבק על הישרדותו הפוליטית ● ועם הזיכרון הזה הולכים לקלפי ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
אבנר, טעות בידך. זה לא הוא. אלה האנשים שתומכים בו: הבבונים חסרי המוח, אנשי שלושת הכפ'ים שנבחרים על ידי מרכז הג׳ובים, הטפילים החרדים, והמשיחיים ההזויים. כל אלה הם הבעיה שלנו. לא הנוכל. ה... המשך קריאה

אבנר, טעות בידך. זה לא הוא. אלה האנשים שתומכים בו: הבבונים חסרי המוח, אנשי שלושת הכפ'ים שנבחרים על ידי מרכז הג'ובים, הטפילים החרדים, והמשיחיים ההזויים. כל אלה הם הבעיה שלנו. לא הנוכל. הוא רק חכם שיודע לרכב על השסעים. להרחיב אותם. אבל הם שם, איתו ובלעדיו. ואת המפלצת הזו, שהוא רוכב עליה בבטחה לעבר הניצחון הבא, יהיה קשה עד בלתי אפשרי להכניע.

לכתבה המלאה עוד 800 מילים ו-2 תגובות

למקרה שפיספסת

ים של דמעות וברזלים

גבול חדש נולד: גדר ארוכה שהציבה עיריית ת"א בחופה הדרומי חוסמת את המעבר לבת ים, וכך זה יישאר לפחות עד סוף 2027 ● המתנגדים משוכנעים שפרויקט ייצוב מצוק הכורכר יצא משליטה ושאחד החופים היפים נהרס, ואילו העירייה טוענת שהמעבר נסגר משיקולי בטיחות: "עם השלמת הפרויקט החוף והטיילת יוחזרו לשימוש הציבור"

לכתבה המלאה עוד 882 מילים ו-2 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

האחריות על מחדל 7 באוקטובר תעמוד למבחן הבוחר

בג"ץ דחה אל אחרי הבחירות את המשך הדיון בהקמת ועדת חקירה ממלכתית לאסון 7 באוקטובר ● אלא שאין צורך להמתין למסקנותיה של ועדה רשמית כדי להטיל אחריות על נבחרי הציבור ● כפי שקבע בית המשפט בעבר, גם כאשר הוא אינו מתערב, הציבור יכול להביע את דעתו על תפקוד נבחריו בבחירות – ולהסיק את המסקנות בקלפי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

הדיל האפשרי של יהדות התורה: תמיכה באיזנקוט תמורת חוק גיוס מתון

בכירים ביהדות התורה אומרים כי אם יתברר שלנתניהו אין אפשרות להקים ממשלה, הם יהיו מוכנים לתמוך מבחוץ בממשלה בראשות איזנקוט בתמורה לחוק גיוס מתון ● לדבריהם, החרדים יעדיפו הסדרה שתמנע סנקציות פליליות על פני סבב בחירות נוסף ● ש"ס אינה שותפה למהלך, ובגוש השינוי שוללים אותו: "ספין כדי לסחוט הבטחות מנתניהו" ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 782 מילים ו-2 תגובות

תגובות אחרונות

אל תתנו לנתוני האבטלה בארה"ב לעבוד עליכם

אבטלה נמוכה בימינו כבר אינה ערובה לשוק תעסוקה בריא ● יותר ויותר סימנים מעידים על קיפאון תעסוקתי, המתבטא בעיקר בשוק שכמעט אינו מאפשר כניסה של עובדים חדשים או התקדמות של עובדים ותיקים ● כרגע התופעה ניכרת במיוחד בארה"ב, אך לא מן הנמנע שבקרוב תתפשט גם לשאר העולם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 683 מילים

סקרי זמן ישראל

"המטרה שלי היא להביא לפרישת נתניהו. שם יתחיל הריפוי של ישראל"

ריאיון בראיון נרחב לזמן ישראל לרגל יום השנה השלישי לשבעה באוקטובר, יו"ר ישר! מדבר על היום שאחרי הבחירות ("אני אהיה זה שירכיב את הממשלה"), מסביר מדוע אינו סומך על הליכוד ("תרבות כושלת של מינוי אנשים בינוניים"), ומבהיר שאין לו כוונה להישען על המפלגות הערביות: "אין להוציא מכלל אפשרות שלפחות מפלגה חרדית אחת לא תיכנס להצבעה ותימנע"

לכתבה המלאה עוד 4,135 מילים ו-3 תגובות

נתניהו ורגב מנסים לקבור את סיפור המחדל

ניסיון הפיגוע בטיסת פליי דובאי חשף כשל מערכתי חמור: משרד התחבורה לא פיקח כנדרש על צוותי האוויר הזרים, ושב"כ והמוסד לא סגרו את הפרצה בזמן ● כעת השאלה היא לא רק איך זה קרה – אלא מי יישא באחריות ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
3

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
ככל שמשווים את אירועי טיסה flydubai 1073 לפיגועי 9/11, שהיו אחת הדוגמאות המובהקות של False Flag Operation - כך עולות שאלות לא רק לגבי מה שגרם ואיפשר את ניסיון הפיגוע, שנמנע בזכות שורה ש... המשך קריאה

ככל שמשווים את אירועי טיסה flydubai 1073 לפיגועי 9/11, שהיו אחת הדוגמאות המובהקות של False Flag Operation – כך עולות שאלות לא רק לגבי מה שגרם ואיפשר את ניסיון הפיגוע, שנמנע בזכות שורה של ניסים ומעשי גבורה, אלא גם מה באמת היה שם.
אפילו בכותרת המאמר נכתב "*סיפור* המחדל", אם-כי יתכן שזו רק פליטת קולמוס.

לכתבה המלאה עוד 709 מילים ו-3 תגובות

"אתה רוצה להתקשר לטראמפ עכשיו, ביבי?"

ספר חדש של ברט מקגורק, בכיר ממשל ביידן, חושף את השיחות הדרמטיות שהובילו לעסקת שחרור החטופים בינואר 2025 ● על פי הספר, שיוצא היום, איומיו של טראמפ ואנשיו על נתניהו היוו גורם מפתח בשבירת המבוי הסתום ● וגם: מאחורי הקלעים של נאומו האחרון של ביידן

לכתבה המלאה עוד 2,183 מילים

הצתת מתקן לטיהור שפכים, שגרמה בסוף השבוע לזרימת ביוב ברחבי הנגב, היא רק קצה הקרחון: תופעת הפרוטקשן הגיעה גם לעולם תשתיות המים, כשהנסחטת היא המדינה בכבודה ובעצמה ● דני לקר, מנהל אגף הביטחון ברשות המים: "ירו לנו על בתים של מנכ"לי תאגידי מים בצפון. בפרוטקשן אתה יודע איפה זה מתחיל אבל לא איפה זה נגמר"

לכתבה המלאה עוד 1,137 מילים ו-1 תגובות

החטופים

מטרת המלחמה הראשונה שקבע הקבינט לא הזכירה את החטופים ● שר בממשלה הצהיר כי מנע עסקה "פעם אחר פעם" ● עשרות חטופים נהרגו בשבי ● 843 יום, שלוש עסקאות ו־251 שמות ● התיעוד המלא על החטופים

ענת סרגוסטי, מיקי רוזנטל, רונית אנטלר ואחריםאודות הפרויקט
הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 15,131 מילים

מאחורי שאלת האבטחה של גולן מסתתר משבר מוסדי עמוק בהרבה

מחר ידון בג"ץ בעתירת יאיר גולן נגד החלטת ראש שב"כ שלא להצמיד לו אבטחה ● העתירה אינה עוסקת רק בפער בין החלטת ועדת השרים לבין התנהלות ראש שב"כ, אלא גם ביכולתו של בית המשפט לקיים ביקורת שיפוטית אפקטיבית על רשות ביטחונית בתקופה שבה עצם ציותן של רשויות המדינה לבית המשפט עומד בסימן שאלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 844 מילים ו-1 תגובות
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.