החל הקרב על המקומות שנותרו: כ-140 אלף מתפקדי הליכוד מצביעים מי יישאר מחוץ לכנסת
דיווח: באיראן מתכוננים לעימות נרחב מאז חתימת מזכר ההבנות ● טראמפ צמצם במפתיע תרגיל משותף עם קוריאה הדרומית ● ירידה חדה בתנועת הספנות במצר הורמוז במהלך סוף השבוע ● טראמפ בירך על הסכם ההגנה בין ערב הסעודית, טורקיה ופקיסטן ● המשטרה עצרה תושב יפו על השחתה בכנסייה בעיר ● קושנר נפגש עם נתניהו, מלאדנוב ובלייר בירושלים
רק בישראל: הושחתו שלטים של מועמדות, מטעם המצביעים של אותה מפלגה.
מהומה בקלפי הליכוד באלעד: תושבים חרדים כיסו תמונות של מועמדות בפריימריז וצעקו על הנוכחים, פעילות המפלגה נדרשו לצאת מהמקום "מטעמי צניעות"@daniel_grovais pic.twitter.com/Zmb9oS2p1s
— כאן חדשות (@kann_news) August 17, 2026
ג'ארד קושנר, יועצו הבכיר וחתנו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, נפגש היום בירושלים עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, בניסיון לקדם את תוכנית השלום האמריקאית לעזה, כך אומר גורם המעורה בנושא לזמן ישראל.
לקושנר הצטרפו בלשכת נתניהו השליחים הבכירים של מועצת השלום, ניקולאי מלאדנוב וטוני בלייר. לא ברור מי השתתף בפגישה מטעם ישראל.
הפגישה מתקיימת על רקע מאמצי מועצת השלום, בגיבוי אמריקאי, לקדם מפת דרכים בת 15 סעיפים ליישום תוכנית טראמפ לעזה. חמאס הודיע כי הסכים לתוכנית, בעוד נתניהו דחה אותה וטען כי על הארגון להתפרק לחלוטין מנשקו לפני כל נסיגה ישראלית מהרצועה.
הגורם המעורה בנושא המעיט בחשיבות המחלוקות בין ישראל לארצות הברית ואמר כי המטרה אינה להשיג היום את "חתימתה" של ישראל על המתווה, אלא "להתקדם בכל מרכיבי התוכנית שאפשר".
ראש הממשלה בנימין נתניהו מביע תמיכה במועמדת אסנת זוהר.
אסנת זוהר פעלה במשך שנים למען הליכוד ולמעני. אשמח מאוד לראות אותה ממשיכה בפעילותה גם בכנסת
— Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו (@netanyahu) August 17, 2026
גם בנו של ראש הממשלה יאיר, מביע תמיכה בזוהר, ומזהיר מפני דוד ביטן.
אני תומך באסנת זוהר למשבצת אישה חדשה! הכי חשוב לא להצביע לקרן אטיאס בובליל, כי היא קשורה לביטן, וכמובן לא לדוד ביטן עצמו. pic.twitter.com/co9xYbvefx
— Yair Netanyahu???????? (@YairNetanyahu) August 17, 2026

ג'ארד קושנר, שליחו וחתנו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, צפוי להיפגש היום עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, יום לאחר שקיים בקהיר פגישה נדירה עם נציגי חמאס בניסיון לקדם את תוכנית השלום האמריקנית לעזה.
מקור דיפלומטי אמר כי מנהיג חמאס ח'ליל אל־חיה נכח בחלק מהפגישות שקיימו המתווכים עם קושנר ועם שליח מועצת השלום לעזה, ניקולאי מלאדנוב. זו הפעם השנייה הידועה שבה קושנר נפגש עם נציגי חמאס, המוגדר בארצות הברית ארגון טרור.
קושנר נפגש בעבר עם בכירי חמאס לצד השליח האמריקאי סטיב ויטקוף, באוקטובר 2025, בפגישה שסייעה לגבש הסכם שהוביל להפסקת אש בעזה ולשחרור החטופים שנותרו בידי חמאס לאחר מתקפת ה-7 באוקטובר.
טראמפ הודיע בסוף יולי כי הושג הסכם לפירוק מלא של חמאס ויתר הארגונים החמושים בעזה מנשקם. נתניהו, המתמודד בבחירות באוקטובר, דחה בפומבי את התוכנית.
לפי מתווה טראמפ, ההסכם אמור להתבצע בשלבים: צה"ל ייסוג מהרצועה במקביל להתקדמות בפירוק הארגונים מנשקם, וכוח ייצוב בינלאומי, לצד כוח משטרה פלסטיני חדש, יאבטחו את הרצועה. חמאס מסר כי הסכים לתוכנית, אך יישומה מותנה בכך שישראל תעמוד תחילה בהתחייבויותיה, ובהן נסיגה מעזה והפסקת התקיפות.

הקלפיות צפויות להיפתח היום ברחבי הארץ בשעה 10:00, וכ־140 אלף חברי הליכוד יבחרו את מועמדי המפלגה לרשימתה לכנסת. הפריימריז, שיימשכו עד 21:00, עשויים להשפיע במידה רבה על אופייה של הממשלה הבאה אם גוש נתניהו ינצח בבחירות באוקטובר.
הליכוד היא אחת המפלגות הבודדות שקובעות את רשימתה בפריימריז, אך צמצום מספר המקומות הפתוחים ברשימה בעקבות שינויים שקידם נתניהו הפך את ההצבעה לתחרותית במיוחד. סקרים מעניקים למפלגה 22 עד 24 מנדטים בבחירות ב־27 באוקטובר, לעומת 32 כיום.
בחודש שעבר החליט מרכז הליכוד להרחיב משמעותית את שליטת נתניהו ברשימה, ולאפשר לו לשבץ תשעה מועמדים מטעמו במקומות משוריינים ב־29 המקומות הראשונים. הפריימריז מתקיימים למרות ניסיונו של נתניהו לבטלם ולמנות ועדה שתבחר את רשימת המפלגה.
בהודעה שפרסם אמש מסר נתניהו כי יצביע "לרשימה מנצחת שתבטיח שגדי איזנקוט ויאיר גולן לא יקימו ממשלת מיעוט עם המפלגות הערביות, כפי שהבטיחו". הוא הוסיף כי אינו מתערב בבחירת הרשימה הארצית וסומך על חברי הליכוד שיבחרו את נציגיהם לפי שיקול דעתם.
גולן השיב: "אנשים שגרים בבית זכוכית לא צריכים לזרוק אבנים. אירחת את מנסור עבאס בביתך כמה פעמים. התחננת שיצטרף לממשלה שלך והבטחת להכיר ביישובים בנגב. אולי יש לך בעיית זיכרון. לנו אין".
בשבועות האחרונים, הדיווחים הבלתי פוסקים על הגברת התקיפות האמריקאיות באזור המפרץ, איומי הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ, הפרסומים על הצפוי, והפגיעה בתשתיות האיראניות לצד האיומים האיראניים בהקשר לתגובה ולהעצמת המלחמה – החזירו את כולנו בבת אחת לאותה מציאות מוכרת ושוחקת, אשר דומה שכלל לא נעלמה מחיינו בשלוש השנים האחרונות.
התקשורת שוב געשה, התחושה המוכרת בציבור הייתה ש"עוד רגע זה קורה", והפרשנים באולפנים שוב שירטטו תרחישים שבהם אנחנו במרחק פסיעה ממערכה כוללת ועצימה עם טילים על מדינתנו בפעם המי יודע כמה.
אורן לשם הוא סא"ל במיל' בחיל האוויר, מרצה ויועץ בנושאי מנהיגות, קבלת החלטות וניהול בתנאי משבר, מחבר הספר "עשן של אי-ודאות".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובמשך שנים התרגלו בישראל להתייחס לביקורת האירופאית כאל רעש רקע: עוד גינוי, עוד אזהרה מפני הרחבת התנחלויות, עוד הצהרה על פתרון שתי המדינות, מבלי שיש להצהרות וגינויים אלו כמעט שום מחיר מדיני או כלכלי.
בחודשים האחרונים התמונה החלה להשתנות. חלק משמעותי מהרטוריקה האירופאית תורגם לכלי לחץ מעשיים וממוקדים, לא "רק" נגד אלימות מתנחלים קיצוניים, אלא נגד מפעל ההתנחלויות, ובעיקר נגד הצעדים של השר בצלאל סמוטריץ' והממשלה, שבאירופה מגדירים כסיפוח דה־פקטו.
ד"ר מאיה שיאון צדקיהו היא מנהלת תכנית יחסי ישראל-אירופה במכון מתווים, מרצה בפורום אירופה באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת ת"א וחוקרת אירופה בפרויקט תמרור-פוליטוגרפיה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנועלייתו המטאורית והתרסקותו המדממת של פרופסור מינכהאוזן
הוא הציג את עצמו כנער פלא שחור מהאשפתות, אוטיסט שהתגבר על גידולי מוח בדרך למשרה יוקרתית באוניברסיטת קיימברידג' ● כשג'ייסון ארדיי נחשף כשקרן פתולוגי והתאבד, התברר שהסיפור שלו הוא למעשה משל על פוליטיקת הזהויות הטורפנית ועל הבועה האקדמית שחיפשה נער פוסטר בכל מחיר
אלימות המתנחלים נגד קהילות הג'האלין מסלימה
בקהילה הבדואית אבו ראעד הצליחו התושבים לסכל ברגע האחרון ניסיון הצתה שלדבריהם יצא מהמאחז הסמוך "חוות רעים" ● זה היה רק עוד אירוע בשורה ארוכה של תקיפות, איומים, ניסיונות דריסה, פגיעה בצינורות מים ופלישות לשטחי המרעה שתועדו בחודשים האחרונים ● התושבים דורשים מהמשטרה להרחיק את הפורעים ולמצות עימם את הדין
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנושרפות ענק בצרפת ובספרד, נהרות בשפל היסטורי, פגיעה בתחנות כוח ויותר מ־10,000 מקרי מוות עודפים בגל החום: אירופה, היבשת שמתחממת בקצב המהיר בעולם, מגלה שהתשתיות שלה לא נבנו למציאות האקלימית החדשה – והנזק לכלכלה ולאספקת האנרגיה הולך ומצטבר
לכתבה המלאה עוד 923 מיליםהעבדים הנשכחים של הנאצים
תערוכה חדשה שופכת אור על מנגנון הניצול העצום של גרמניה הנאצית, שהעביד בפרך 20 מיליון בני אדם - נושא שלרוב נותר בשולי הזיכרון וההנצחה המקובלים של השואה ● התיעודים המצמררים חושפים כיצד תאוות הבצע של תאגידי הענק הפכה אותם לשותפים פעילים במערכת האכזרית, שבה היהודים ניצבו בתחתית ההיררכיה
האם ייתכן שראש הממשלה ושריו מוטרדים משריון מקומות בפריימריז הרבה יותר מאשר מחיילי שריון שקורסים תחת הנטל ונהרגים בלבנון?
המחטף של לוין במח"ש מתבצע מתחת לאף של שופטי העליון
שר המשפטים גורר רגליים בתשובותיו לעליון אך בפועל מקדם בבהילות את ועדת האיתור לראשי מח"ש החדשה ● היועמ"שית מתריעה בפני בית המשפט על פוליטיזציה מסוכנת של מערכת אכיפת החוק דווקא בתקופת בחירות ● בזמן שלוין משחק מחבואים, בג"ץ חייב להתערב ולעצור את המינויים המוקדמים ● פרשנות
כרוניקה של חיסול פוליטי ידוע מראש
שר הכלכלה, שתכנן להדיח את נתניהו אחרי מחדל השבעה באוקטובר, מוצא את עצמו עכשיו על כוונת הסיכול הממוקד של ראש הממשלה ● למרות מסע החנופה והניסיונות לרצות את "המנהיג העליון", משפחת נתניהו לא שוכחת ולא סולחת ● מהצד השני ברקת נקלע למערכת חיסול חשבונות ספק אתית מצד ערוץ הטלוויזיה המוביל ● ביום שני נדע אם ברקת בדרך להצטרף לרשימת המודחים הארוכה של הליכוד ● פרשנות
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם















































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו