חבל שהגחכת את הנושא אבל למזלנו אתה עיתונאי רציני אז חקרת והבאת עובדות. למה בכלל אנחנו דנים בבן גביר. למה לא מאשפזים אותו בכפייה לאחר דיון על מצבו הנפשי , אני חושב שאנחנו רואים מול עיניינו מחלת נפש שמתפרצת ואף אחד לא עוזר למזגן. רק ממלאים לו את הראש שהוא לגיטימי ואחלה. לא!!! אנו צריכים לעזור לו ולא לצחוק עליו.
בכיר איראני: מוכנים להסלים את המתיחות באזור אם המגעים עם ארה"ב ייכשלו
טראמפ קרא לאיראן להיכנע והכריז כי חמאס מוותר על נשקו ● שיעור ההצבעה בפריימריז בליכוד עומד על 19%, גוטליב טענה: "יש זיופים" ● כ"ץ הורה לצה"ל להגיש תוך שבועיים תוכנית להעברת האכיפה האזרחית בגדה למשטרה; בן גביר: להעביר אליי ולמשטרה גם את סמכויות המעצר המנהלי ● קושנר נפגש עם נתניהו, מלדנוב ובלייר בירושלים
השר איתמר בן גביר כתב כי הוא "נענה לקריאתו של שר הביטחון ישראל כץ להעברת סמכויות האכיפה ביו"ש מצה"ל למשטרת ישראל" וטען כי יש להעביר אליו גם את הסמכות למעצר מנהלי.
לדבריו, "מדובר בצעד משמעותי בדרך לריבונות ישראלית ביו"ש".
"על מנת לקדם את מימוש ההצעה, אני דורש להעביר את האחריות על מג"ב איו"ש מצה"ל למשטרת ישראל, בהתאם להסכם הקואליציוני שעד כה הופר.
"בנוסף, יש להעביר את הסמכות למעצרים מינהליים והגבלות מינהליות משר הביטחון וצה"ל לידי השר לביטחון לאומי ומשטרת ישראל.
"עד היום לא השתמשו בסמכויות הללו נגד האנרכיסטים ונגד גורמים מתנועות אנטי ציוניות נגד מדינת ישראל, הגיע הזמן להפעיל את הכלים הללו נגד אויבי המדינה.
"עם ביצוע הצעדים הללו תוכל משטרת ישראל לקבל באופן מעשי את האחריות על הסמכויות ביו"ש".
בכיר איראני אמר כי טהרן תסלים את המתיחות במצר הורמוז ובאזור כולו, אם המאמצים הדיפלומטיים מול ארצות הברית ייכשלו.
הבכיר ציין כי הדבר מצביע על "שינוי במדיניות האיראנית", שעוברת כעת להישען על התקפה במקום על הגנה.
החות'ים בתימן, הנתמכים בידי איראן, הודיעו ביום שני כי תקפו בטילים ספינה צבאית של ערב הסעודית וארבע ספינות ליווי בים סוף.
את הדברים מסר דובר הזרוע הצבאית של הארגון, יחיא סריע, בהודעה שפרסם ברשת טלגרם.
טרם התקבל אישור לדיווח מצד הרשויות בערב הסעודית.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ קורא לאיראן להניף דגל לבן ולהיכנע, וטוען כי חמאס מוותר על נשקו במסגרת תוכנית השלום שלו לעזה. בריאיון טלפוני מקיף לרשת Fox News הבהיר טראמפ כי אין לו לוח זמנים לסיום העימות. "אני לא ממהר. לבחירות האמצע אין שום קשר לשיקולים שלי", אמר.
"הם שחקני פוקר טובים, אבל הם גוססים", אמר טראמפ על איראן. לפי Fox News, מדבריו עולה כי המצור הימי האמריקאי המתמשך הגביר את הלחץ על המשטר בטהרן.
בהתייחסו לשיחות המקבילות בין איראן לעומאן על הסדר לניהול מצר הורמוז, הזהיר טראמפ ואמר כי "אם עומאן תפריע, נפציץ להם את הצורה".
הנשיא האמריקאי גם אישר לרשת Fox כי וושינגטון הקימה ערוץ חשאי מול בכירים במשמרות המהפכה של איראן, בהמשך לדיווח ב-Axios בנושא.
כשנשאל על פגישותיו השבוע של יועצו הבכיר וחתנו ג'ארד קושנר עם גורמים בחמאס ובישראל, רמז טראמפ על התקדמות בפירוק חמאס מנשקו במסגרת תוכנית השלום שלו לעזה. הוא אף הוסיף כי ישראל לא צריכה לתקוף ברצועה בעת הנוכחית.
"יש לנו מערכת יחסים משלנו עם חמאס", אמר הנשיא. "הם מוותרים על הנשק שלהם".
חברי העלו טענות על זיופים בהצבעה בפריימריז הפנימיים של המפלגה.
"שימו לב מצביעי ליכוד! יש קלפיות עם פתקים מזויפים בלי השם שלי!! תישארו ערניים. עסקני הליכוד וקבלני הקולות בלחץ מהכוח של הקולות החופשיים. תעדכנו אותי ישירות. קלפי עם פתק מזויף תיפסל", טענה חברת הכנסת טלי גוטליב בפוסט ברשת הטוויטר, בהתייחסות לקבוצות מאורגנות במפלגה השולטות בגושי קולות.
בחודש שעבר הרחיב מרכז הליכוד משמעותית את שליטתו של נתניהו ברשימת המפלגה לכנסת, והעניק לו את הסמכות לשריין שמונה אישים לפי בחירתו ב-29 המקומות הראשונים ברשימה – מספר שהורחב בהמשך לתשעה. הדחיפה של ראש הממשלה לשריונים נבעה לפי הדיווחים מחשש שהפריימריז יקדמו מועמדים פופולריים מאוד בקרב בסיס הבוחרים של הליכוד – בהם גוטליב, אף שהיא הכחישה זאת לאחרונה בשיחה עם זמן ישראל.
בסקר שנערך לאחרונה בקרב יותר מ-1,000 מתפקדי ליכוד על ידי מכון אגם, הגיע יו"ר הכנסת אמיר אוחנה למקום הראשון, ואחריו גוטליב, כך דווח בעיתון "מעריב".
אף שהסקר סיפק תמונת מצב לגבי הלך הרוח בקרב רבים ממצביעי הליכוד, הוא אינו כולל את אלו שהצבעתם נקבעת על ידי דילים פנימיים או נאמנות גושית, שלהם תפקיד מרכזי בקביעת התוצאות הסופיות.
בסרטון המשך שפרסמה בטוויטר אמרה גוטליב כי הפריימריז הם "ניצחון של הבוחרים" על העסקנים הפוליטיים, וחזרה על קריאתה למתפקדי הליכוד לדווח על פתקים ללא שמה כפסולים.
בנוסף לטענותיה של גוטליב, באתר ynet דווח כי הוגשה תלונה למנכ"ל הליכוד דוד שרן, בטענה שבפתקי ההצבעה בפתח תקווה מוספר שר החקלאות אבי דיכטר באופן שגוי.
שרן מונה על ידי נתניהו באוקטובר שעבר אף שהוגש נגדו כתב אישום בגין שוחד, הלבנת הון והפרת אמונים ב-2021 בקשר לפרשת הצוללות, העוסקת ברכישת כלי שיט של חיל הים בשווי מאות מיליוני דולרים מתאגיד ספנות גרמני.
מאוחר יותר העיד שרן בתיק 4000, שבו עומד נתניהו לדין בגין שוחד, מרמה והפרת אמונים. הפרקליטות ביקשה ב-2022 מבית המשפט המחוזי בירושלים להכריז על שרן כעד עוין, לאחר שחזר בו מעדותו הקודמת ומתח ביקורת חריפה על התובעים וחוקרי המשטרה בדבריו.
לאן באמת הולך מס רווחי היתר?
הבנקים שוב מציגים רווחי עתק של מיליארדים, אך המס המיוחד שהוטל עליהם "נבלע" בתוך בור התקציב של ממשלה שאינה מרסנת את עצמה ● במקום "לצבוע" את הכסף לסיוע למשקי הבית ולעסקים, הקואליציה משתמשת בו לכיסוי גירעונות – בזמן שנתניהו דורש להגדיל את תקציב הביטחון בסכום מפלצתי ● פרשנות
החודש, ב-7 באוגוסט, חתמו ערב הסעודית, טורקיה ופקיסטן על "הסכם מכה להגנה משותפת" (Mecca Joint Defense Agreement), הקובע כי תקיפה חמושה נגד אחת משלוש המדינות תיחשב כתקיפה נגד כולן.
זהו ניסוח השאול במישרין מסעיף 5 של אמנת נאט"ו, ולא במקרה. שלוש מדינות סוניות משמעותיות, אחת מהן מעצמת הגרעין המוסלמית היחידה בעולם, מכוננות מסגרת הרתעה קולקטיבית באזור שבו כל שחקן בוחן מחדש על מי הוא יכול לסמוך.
סטיב בלחסן הוא סא"ל (במיל'), מתמחה בניתוח סוגיות גיאופוליטיות וביטחוניות. בעל תואר MBA בניהול משברים ובניית חוסן, עם התמחות בחיבור שבין אסטרטגיה צבאית לחוסן לאומי ואזרחי.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובשבועות האחרונים, הדיווחים הבלתי פוסקים על הגברת התקיפות האמריקאיות באזור המפרץ, איומי הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ, הפרסומים על הצפוי, והפגיעה בתשתיות האיראניות לצד האיומים האיראניים בהקשר לתגובה ולהעצמת המלחמה – החזירו את כולנו בבת אחת לאותה מציאות מוכרת ושוחקת, אשר דומה שכלל לא נעלמה מחיינו בשלוש השנים האחרונות.
התקשורת שוב געשה, התחושה המוכרת בציבור הייתה ש"עוד רגע זה קורה", והפרשנים באולפנים שוב שירטטו תרחישים שבהם אנחנו במרחק פסיעה ממערכה כוללת ועצימה עם טילים על מדינתנו בפעם המי יודע כמה.
אורן לשם הוא סא"ל במיל' בחיל האוויר, מרצה ויועץ בנושאי מנהיגות, קבלת החלטות וניהול בתנאי משבר, מחבר הספר "עשן של אי-ודאות".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנועלייתו המטאורית והתרסקותו המדממת של פרופסור מינכהאוזן
הוא הציג את עצמו כנער פלא שחור מהאשפתות, אוטיסט שהתגבר על גידולי מוח בדרך למשרה יוקרתית באוניברסיטת קיימברידג' ● כשג'ייסון ארדיי נחשף כשקרן פתולוגי והתאבד, התברר שהסיפור שלו הוא למעשה משל על פוליטיקת הזהויות הטורפנית ועל הבועה האקדמית שחיפשה נער פוסטר בכל מחיר
אלימות המתנחלים נגד קהילות הג'האלין מסלימה
בקהילה הבדואית אבו ראעד הצליחו התושבים לסכל ברגע האחרון ניסיון הצתה שלדבריהם יצא מהמאחז הסמוך "חוות רעים" ● זה היה רק עוד אירוע בשורה ארוכה של תקיפות, איומים, ניסיונות דריסה, פגיעה בצינורות מים ופלישות לשטחי המרעה שתועדו בחודשים האחרונים ● התושבים דורשים מהמשטרה להרחיק את הפורעים ולמצות עימם את הדין
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנושרפות ענק בצרפת ובספרד, נהרות בשפל היסטורי, פגיעה בתחנות כוח ויותר מ־10,000 מקרי מוות עודפים בגל החום: אירופה, היבשת שמתחממת בקצב המהיר בעולם, מגלה שהתשתיות שלה לא נבנו למציאות האקלימית החדשה – והנזק לכלכלה ולאספקת האנרגיה הולך ומצטבר
לכתבה המלאה עוד 923 מיליםהעבדים הנשכחים של הנאצים
תערוכה חדשה שופכת אור על מנגנון הניצול העצום של גרמניה הנאצית, שהעביד בפרך 20 מיליון בני אדם - נושא שלרוב נותר בשולי הזיכרון וההנצחה המקובלים של השואה ● התיעודים המצמררים חושפים כיצד תאוות הבצע של תאגידי הענק הפכה אותם לשותפים פעילים במערכת האכזרית, שבה היהודים ניצבו בתחתית ההיררכיה
האם ייתכן שראש הממשלה ושריו מוטרדים משריון מקומות בפריימריז הרבה יותר מאשר מחיילי שריון שקורסים תחת הנטל ונהרגים בלבנון?
המחטף של לוין במח"ש מתבצע מתחת לאף של שופטי העליון
שר המשפטים גורר רגליים בתשובותיו לעליון אך בפועל מקדם בבהילות את ועדת האיתור לראשי מח"ש החדשה ● היועמ"שית מתריעה בפני בית המשפט על פוליטיזציה מסוכנת של מערכת אכיפת החוק דווקא בתקופת בחירות ● בזמן שלוין משחק מחבואים, בג"ץ חייב להתערב ולעצור את המינויים המוקדמים ● פרשנות
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם













































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו