JavaScript is required for our website accessibility to work properly. התסכול מתפרץ במחנה הממלכתי של גנץ וסער | זמן ישראל
"איזנקוט עשה לנו פיגוע הסברתי, שלא הצלחנו לצאת ממנו"

התסכול מתפרץ במחנה הממלכתי של גנץ וסער

את איזנקוט הם מאשימים בכישלון הקמפיין ● לפיד - שהעמיד את העבודה ומרצ בסכנה - אשם בירידה במנדטים, כי המצביעים רצים להציל את מפלגות השמאל הקטנות ● במחנה הממלכתי מסירים את הכפפות, והזעם מתפרץ פנימה והחוצה ● ויש מי שכבר מהרהר בקול על פירוק השותפות אחרי הבחירות ● פרשנות

גדעון סער, בני גנץ וגדי איזנקוט בארוע השקת המחנה הממלכתי, 14 באוגוסט 2022 (צילום: תומר נויברג/פלאש90)
תומר נויברג/פלאש90
גדעון סער, בני גנץ וגדי איזנקוט בארוע השקת המחנה הממלכתי, 14 באוגוסט 2022

יממה בלבד לפני פתיחת הקלפיות לכנסת ה-25 ואת התסכול הרב ביותר אפשר לאתר במחנה הממלכתי. בפעם הראשונה מאז הצטרף גדי איזנקוט, הוא סופג מתקפות פנימיות קשות ויש במפלגה מי שמאשים אותו בכישלון הקמפיין של המחנה הממלכתי כולו.

"איזנקוט הוא איש מצוין אבל הוא עשה לנו פיגוע הסברתי, שלא הצלחנו לצאת ממנו", אומר בכיר במחנה הממלכתי. "הוא דיבר על מספר מנדטים דו-ספרתי גבוה שאם לא נשיג אותו, לא נהיה לגיטימיים לראשות הממשלה. מה זה? מי ביקש ממנו לצאת בהצהרה כזו?

"מה שקרה זה שכל הקמפיין שלנו התרסק. כולם עסקו רק במספר הזה, בכל תשדיר, בכל ניתוח, בכל ראיון, שלא לדבר על הנזק הצפוי, אם באמת נגיע רק לאזור ה-12 מנדטים".

הזעם מתפרץ פנימה והחוצה. את ההאשמות במצבה העגום של המפלגה סופג גם ראש הממשלה יאיר לפיד, אולי בצדק.

לפיד יצא בקמפיין זהיר למדי שקורא להצביע ליש עתיד, כדי שתהיה המפלגה הגדולה ביותר מול הליכוד. זהו חלום חייו של לפיד, אבל המהלך הזה גרם להיסטריה גדולה בקרב מפלגות העבודה ומרצ שיצאו בקמפיין הצילו – "אם אמא של הגעוולד", כמו שהגדירה זאת יו"ר מרצ זהבה גלאון. הטענה בשתי המפלגות היא שאינן עוברות את אחוז החסימה.

מתברר שהמהלך של לפיד פוגע בסופו של דבר במחנה הממלכתי, שאין לו בעיה לעבור את אחוז החסימה. במפלגה טוענים כי המצביעים נוטשים אותם ועוברים להציל את העבודה ומרצ, כדי שלא ייצאו מהמשחק. יש גם קולות מצביעים שעוברים ישירות ליש עתיד.

מתברר שהמהלך של לפיד פוגע בסופו של דבר במחנה הממלכתי, שאין לו בעיה לעבור את אחוז החסימה. במפלגה טוענים כי המצביעים נוטשים אותם ועוברים להציל את העבודה ומרצ, כדי שלא ייצאו מהמשחק

בשבת האחרונה התנהלה שיחה בין שני חברי כנסת משתי המפלגות. איתן גינזבורג, יו"ר סיעת כחול-לבן בכנסת ואיש המחנה הממלכתי, התלונן בפני מירב בן ארי (יש עתיד) על המהלך. "אתם הורגים אותנו", אמר לה גינזבורג.

ח"כ איתן גינזבורג (צילום: תומר נויברג/פלאש90)
ח"כ איתן גינזבורג (צילום: תומר נויברג/פלאש90)

בן ארי אמרה כי הבעיה של המחנה הממלכתי היא בעבודת השטח ובמחדלי הסברה של ראשי המפלגה. "לא ייתכן שמפלגה עם שני רמטכ"לים לשעבר לא מצליחה להתרומם כאשר סדר היום ביטחוני, ולא מצליחה לעשות קמפיין אפקטיבי מול איתמר בן-גביר בנושא הזה", אמרה בן ארי.

"לא ייתכן שמפלגה עם שני רמטכ"לים לשעבר לא מצליחה להתרומם כאשר סדר היום ביטחוני, ולא מצליחה לעשות קמפיין אפקטיבי מול איתמר בן-גביר בנושא הזה"

אגב, גינזבורג – אחד מחברי הכנסת הבולטים בקדנציה האחרונה – נדחק למקום ה-14 ברשימת המחנה המללכתי בעקבות החיבורים והצירופים השונים, ומקומו לא נראה ריאלי ברגע זה.

בגדול, גינזבורג ובן ארי צודקים. המפלגה לא תזכה כנראה במספר דו-ספרתי גבוה של מנדטים, כפי שדרש איזנקוט. הכישלון המסתמן הזה קשור בלפיד, אבל לא רק בו. בני גנץ כבר אמר כי "לפיד רוצה לחסל כל אלטרנטיבה פוליטית בסביבה", אבל נראה שכל המהלך האסטרטגי שלו עצמו כשל.

המפלגה הוקמה ביולי האחרון מחיבור בין גנץ וגדעון סער, ובהמשך הביאה את שחקן החיזוק המרשים ביותר שהיה בשטח, הרמטכ"ל לשעבר איזנקוט. הציפיות היו בשמיים. המטרה הייתה ליצור גוש גדול במרכז שיגבה את הלגיטימציה של גנץ לראשות הממשלה.

ראש הממשלה יאיר לפיד ושר הביטחון בני גנץ, 7 באוגוסט 2022 (צילום: חיים צח/לע"מ)
ראש הממשלה יאיר לפיד ושר הביטחון בני גנץ, 7 באוגוסט 2022 (צילום: חיים צח/לע"מ)

בפועל, החיבור הזה נעשה בין שני הפכים אידיאולוגיים, אנשים כמו גנץ וסער, איזנקוט וזאב אלקין, שכל הזמן ניסו לרצות זה את זה במסרים מדיניים מעורפלים ולא עשו הרבה רושם על הציבור.

בפועל, החיבור הזה נעשה בין שני הפכים אידיאולוגיים, אנשים כמו גנץ וסער, איזנקוט וזאב אלקין, שכל הזמן ניסו לרצות זה את זה במסרים מדיניים מעורפלים ולא עשו הרבה רושם על הציבור

אתמול כבר ניסה גנץ להציג את עצמו כאיש ימין ותקף את פתרון שתי המדינות. המטרה היא להשאיר אצלו את המתלבטים בין המחנה הממלכתי לאיילת שקד או הציונות הדתית. את החזון המדיני שלו סיכם גנץ במלים "צמצום הסכסוך".

גם הקמפיין לפיו גנץ הוא היחיד שיוכל להקים ממשלה אחרי הבחירות יחד עם החרדים הלך ונשחק לאורך הזמן. האמירה של איזנקוט הסבה נזק, אבל גם ההתחייבות הנחרצות של החרדים נגד חיבור כזה ערערה את הקמפיין.

הטענה העיקרית של גנץ וסער היא כי אחרי הבחירות, אם נתניהו לא ישיג 61 מנדטים, יהיו מהפכים גדולים בעמדות הצדדים וגנץ יקים ממשלה. אף אחד לא מתחייב לומר כיצד זה יקרה.

שר המשפטים גדעון סער ושר הביטחון בני גנץ בכנסת, 22 ביוני 2022 (צילום: Olivier Fitoussi/Flash90)
שר המשפטים גדעון סער ושר הביטחון בני גנץ בכנסת, 22 ביוני 2022 (צילום: Olivier Fitoussi/Flash90)

הבכיר ששוחח איתנו משוכנע כי המחנה הממלכתי יתפרק לאחר הבחירות, כמו מפלגות דומות בעבר, בעיקר אם הסקרים הפסימיים יתממשו. "אנחנו קמנו כדי להיות רלוונטיים. אנחנו יודעים שגדעון סער והחברים שלו תפסו עלינו טרמפ, אבל הערכנו שהחיבור יהיה גדול מסך חלקיו. זה לא קרה.

"היום אנחנו ביחד בכנסת הנוכחית 14 מנדטים, ורק מייחלים שנגיע למספר הזה גם אחרי הבחירות. אם זה לא יקרה, אין לנו סיבה טובה להמשיך הלאה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
3

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
המפלגה מונהגת על ידי בני גנץ... האיש שתקע סכין בגב שותפיו ומצביעיו, שהתנהל כמו סרמטוט בקואלציה של נתניהו (שכמובן לא נתן לו את הרוטציה - האיש גם פתי), שריכז את מרבית מרצו וכוחו הפוליטי... המשך קריאה

המפלגה מונהגת על ידי בני גנץ… האיש שתקע סכין בגב שותפיו ומצביעיו, שהתנהל כמו סרמטוט בקואלציה של נתניהו (שכמובן לא נתן לו את הרוטציה – האיש גם פתי), שריכז את מרבית מרצו וכוחו הפוליטי בממשלת השינוי לניפוח הפנסיות השמנות של חבריו הקצינים (במקום, נאמר, למערכת הבריאות שהייתה ממש על בירכייה באותם ימים או למעט המורים הטובים שנותרו לנו).
גנץ לא ראוי, הוא חליפה ריקה וחסרת אידיאולוגיה. מקווה שיעלם מהפוליטקה במהרה, מגיע לנו מנהיגים טובים ממנו.

לכתבה המלאה עוד 678 מילים ו-3 תגובות
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

נציגי הקואליציה הגישו הצעת חוק לפיזור הכנסת; טרם נקבע מועד לבחירות

נתניהו ביקר במהלך המלחמה באיחוד האמירויות ונפגש עם הנשיא מוחמד בן זאיד ● הרצוג התייחס להתעלמות ראש הממשלה מהזמנתו לקיים מגעים עם התביעה: "צד אחד אמר שהוא מוכן לבוא לחדר, אני מצפה שגם הצד השני יבוא" ● דיווח: גורמים בכירים בצבא העידו שהקצין שבחן את הפעלת אורי אלמקייס אמר שגופמן שיקר לו

לכל העדכונים עוד 38 עדכונים

הקריאה ליהודי התפוצות לבוא הביתה היא תחמושת לאנטישמיות

"בואו הביתה", קורא שגריר ישראל לארה"ב לשעבר מייקל אורן, ליהודי ארה"ב. "לכו הביתה", יקראו האנטישמים לשכניהם היהודים. 

*  *  *

מייקל אורן, מי ששימש כשגריר ישראל בארה"ב וכסגן שר במשרד ראש הממשלה, קרא לאחרונה ליהודי התפוצות במאמר שפרסם "בואו הביתה". המסר הזה הגיע מהר מאוד אפילו עד לסן פרנציסקו, בה אני שוהה כעת במסגרת סדרת מפגשים עם קהילות יהודיות בארצות הברית. הגיע ופגע.

נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 642 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים
אמיר בן-דוד

פצצת הניכור המתקתקת

"ואיש אינו שואל את עצמו מאיפה להיכן
ואיש איננו נאבק בגלגלי הזמן
הזמן המתגלגל לו כאן כחפץ
חבית שבקרביה חומר נפץ
עומד אני כתימהוני ומסמן עצור
אולי יחדל הזמן מלעבור".

מילים אלו שכתב בשירו "פצצת זמן", עמירם קופר ז"ל, משורר, חבר ניר עוז, שנחטף בגיל 84 מביתו בשבעה באוקטובר ונרצח אחרי שהצליח לשרוד חודשים ארוכים בשבי, הן דוגמה אחת מני רבות לחוויית החיים בנגב המערבי במהלך השנים שקדמו לטבח ה-7/10.

איתי זידנברג הוא מזכ״ל השומר הצעיר לשעבר ומנכ״ל ומייסד משותף של ברית הנגב וההר - יוזמה משותפת של חברים מקיבוצי הנגב המערבי (בארי וניר עוז) ומגוש עציון, שנולדה אחרי ה- 7 באוקטובר במטרה לבנות מחדש אמון, אחריות הדדית ואמנה חברתית לתיקון מדינת ישראל והחברה הישראלית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 843 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

למקרה שפיספסת

מערכת החינוך הישראלית במשבר - דוח מבקר המדינה

יש משברים שהם גלויים, חריפים ומיידיים, ואילו אחרים מתפתחים באופן איטי ושקט יותר, אבל השלכותיהם עמוקות הרבה יותר. המשבר במערכת החינוך הישראלית משתייך לקטגוריה השנייה.

דוח מבקר המדינה, שפורסם ביולי 2024, ואליו מצטרפים הדוחות של 2025 ו-2026, מעלים תמונה חד-משמעית: מערכת החינוך הישראלית בעיצומו של משבר עמוק ומתמשך, שהחריף בעקבות רצף הזעזועים של השנים האחרונות.

קרין דנה היא ילידת פריז. עלתה לישראל ב-2016. נטורופתית ותרפיסטית הוליסטית, אמא ל-4 ילדים, פעילה למען מספר נושאים בעמותות לזכויות בעלי חיים וטבעונות, זכויות נכים, חינוך, ובריאות. מייסדת שותפה של הפלטפורמה ‘’חשיבה’’ למען ציבור דוברי הצרפתית בישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 939 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים ו-1 תגובות

בלי הכרזה רשמית, הסיפוח סביב ירושלים דוהר קדימה

אין הכרזה רשמית, אבל הסיפוח סביב ירושלים מעמיק בקצב מואץ ● דוח חדש של "עיר עמים" מתאר כיצד התנחלויות, כבישים חדשים, מחסומים, צווי הריסה ואלימות מתנחלים מבתרים את המרחב הפלסטיני למובלעות מנותקות ודוחקים ממנו את תושביו ● כעת המדיניות הזו עלולה להתרחב גם לשטחי A ו־B ולאיים על מיליוני פלסטינים בגדה המערבית

לכתבה המלאה עוד 1,640 מילים

שר המשפטים ממשיך להתנהל בגישה רעילה ומעדיף לנהל קמפיין פוליטי במקום לאייש את בתי המשפט הקורסים ● הוא מציע פתרונות זמניים שמייצרים כאוס, מכתיב תאריכים רק כדי להתלונן אחר כך, ומסרב להכיר בקיומו של נשיא העליון יצחק עמית ● אלא שהתרגילים הללו קרובים למיצוי, ושופטי העליון בדרך לכפות עליו את כינוס הוועדה - ובהכרח, מינוי שופטים בחלק מהערכאות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 864 מילים ו-1 תגובות

ארדן משדר קריאות מצוקה

השגריר לשעבר חזר לארץ וגילה שראש הממשלה מטרפד לו כל תפקיד פנוי, כולל יו"ר התעשייה האווירית, בגלל קשריו עם ליברמן ● האיום המרומז להקים מפלגת ימין הוא בסך הכול ניסיון לסחוט שריון ברשימת הליכוד ● אבל המתנה הזו לא תגיע, וארדן צפוי למצוא את עצמו ממתין מחוץ למגרש עד שנתניהו יפסיד או יפרוש ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 593 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.