ב"ה
תודה רבה לאימהות.
ב"ה
תודה רבה לאימהות.
עם צאת השבת מוציא ראש הממשלה בנימין נתניהו בעברית את ההודעה שהוציא לפני כמה שעות באנגלית אודות חילופי המהלומות בדרום לבנון, והפגיעה הלא מכוונת באזרחים.
הבוקר הפר חיזבאללה את הפסקת האש בלבנון ותקף את לוחמינו בתוך הקו הצהוב. במתקפה נפצעו קשה שלושה לוחמי צה"ל.
בתגובה, צה"ל תקף את מפקדת הטרור של חיזבאללה שממנה יצאה ההוראה למתקפה. בזמן זה היו במפקדת חיזבאללה אזרחים כמגן אנושי כדי להאשים את ישראל באופן כוזב בפגיעה מכוונת באזרחים.…
— Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו (@netanyahu) August 15, 2026
שלושת חיילי צה"ל שנפצעו קשה בדרום לבנון הלילה נפגעו מכטב"ם נפץ ששיגר חזבאללה, כך מסר דובר צה"ל.
בסביבות השעה 2:30 לפנות בוקר שיגר חיזבאללה את הכטב"ם לעבר כוחות שפעלו באזור רכס עלי א־טאהר. הכטב"ם התפוצץ סמוך ללוחמי יחידת יהל"ם, והביא לפציעתם הקשה של קצין ושני לוחמים.
הפצועים פונו לבית חולים ומשפחותיהם עודכנו.
בתגובה תקף צה"ל אתרי חיזבאללה בנבטיה ובאנסאר, והרג מפקד בכיר בארגון.
טנק של צה"ל נפגע לפני זמן קצר ממטען חבלה של חמאס בדרום רצועת עזה, כך נמסר מדובר צה"ל. האירוע התרחש במהלך פעילות של חטיבת גבעתי סמוך ל"קו הצהוב", ולא היו נפגעים.
באירוע נפרד זיהו לוחמי חטיבת הצנחנים שני פעילי טרור שחצו את הקו הצהוב בניסיון לחבל באמצעי לחימה של חיילי צה"ל, לפי הצבא. השניים התקרבו לכוחות "באופן שהיווה איום", והחיילים פתחו באש והרגו אותם.
צה"ל מסר כי שני האירועים מהווים "הפרה של הפסקת האש" וכי הוא רואה אותם בחומרה, ברמז לכוונתו להגיב.
מתנחלים הצרים מאז יום ראשון על שני בתים של פלסטינים בקוסרה שבצפון הגדה תקפו אחר הצהריים צוות של המועצה המקומית ומנעו ממנו לחבר מחדש את החשמל לבתים, כך מדווחת סוכנות הידיעות הפלסטינית הרשמית וופא.
بحراسة جنود الاحتلال.. مستوطنون يهاجمون موظفي بلدية قصرة قرب بيت محاصر في البلدة، جنوب شرق نابلس. pic.twitter.com/3rGcDmJ4at
— شبكة قدس الإخبارية (@qudsn) August 15, 2026
לפי הדיווח, כוחות ישראליים עצרו לאחר מכן שלושה מעובדי הצוות.
בתיעוד שפרסמו כלי תקשורת פלסטיניים נראים אנשים מקיפים טרקטור. כלי הרכב מסתובב בדרך העפר והאנשים הולכים בעקבותיו.
צה"ל לא הגיב מיידית לבקשת תגובה.
שגריר ישראל בארצות הברית יחיאל לייטר מזהיר את ממשלת לבנון מפני פרישה מהשיחות עם ישראל בעקבות גל התקיפות הקטלני של צה"ל בדרום לבנון היום.
"אם ממשלת לבנון תשתמש באירוע הזה כתירוץ לעיכוב או להפסקת שיחות השלום, היא תעניק ניצחון טקטי לאויבי השלום. סיכול השיחות הוא בדיוק מה שחזבאללה מנסה להשיג", כתב לייטר ברשת X.
נשיא לבנון ג'וזף עאון אמר מוקדם יותר היום כי התקיפות הישראליות העבירו "מסר ברור" בנוגע למשא ומתן בין המדינות, אך לא איים במפורש בפרישה ממנו. סבב השיחות הבא, בתיווך ארצות הברית, צפוי בתחילת ספטמבר.
לייטר הגן על התקיפות הישראליות וטען כי חזבאללה תקף תחילה חיילי צה"ל שהוצבו באזור החיץ בדרום לבנון. "בתגובה, צה"ל פעל בנחישות נגד מפקד חזבאללה שהורה על המתקפה – מחבל שהשתמש במשפחתו שלו כמגנים אנושיים בתוך מפקדה צבאית של חיזבאללה", אמר.
ישראל מדגישה דרך קבע את השימוש של ארגוני טרור יריבים במגנים אנושיים, כדי להצדיק תקיפות שבהן נהרגים גם אזרחים.
לייטר, העומד בראש צוות המשא ומתן הישראלי בשיחות עם לבנון, מגן על התקיפות הישראליות וטוען כי חזבאללה תקף תחילה חיילי צה"ל שהוצבו באזור החיץ של הצבא בדרום לבנון.
לרשימת הכשלים של מדיניות החוץ של ראש הממשלה בנימין נתניהו אפשר להוסיף כעת את "הסכם מכה" – הברית הביטחונית שנחתמה בין ערב הסעודית, פקיסטן וטורקיה ב-7 בחודש, הכוללת גם אופציה להצטרפות מצרית.
אין צורך להיכנס להיסטריה או להכין את צה"ל למלחמה מול הברית החדשה. גם אין צורך לאמץ את האינסטינקט של נתניהו ולהסביר ש"כל העולם נגדנו". צריך לעשות משהו פשוט בהרבה: לשאול איך הגענו לכאן ולהפיק לקחים.
נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

למה אנשים משקרים, ולא רק לאחרים אלא גם לעצמם? האם האמת היא ערך עליון קשוח או ערך שמיש וגמיש? האם לשקר באמת אין רגליים או שהוא מהיר ממכונית מרוץ עם מנוע טורבו? ומתי שקר לבן הוא מעשה של חסד?
יתכן מאוד שההמצאה האנושית העתיקה ביותר אחרי האש אינה הגלגל אלא המשפט: "זה לא בדיוק מה שהתכוונתי". מייד אחרי שלמדנו להדליק מדורות, למדנו לעמעם אמירות.
עו"ד בני דון-יחייא הוא מבכירי עורכי הדין בתחום הירושה והמשפחה. כתב 18 ספרים. ספרו האחרון הוא "תורת דיני הירושה".

מתישהו בשנות התשעים התגלגל לידי ספר קטן.
הספר נקרא "עצות טובות לחיים טובים", והוא נכתב על ידי אב אמריקאי כלשהו שבנו התקבל לאוניברסיטה בעיר רחוקה. הבן עמד לעזוב את הבית ולעבור לאותה עיר והאב החליט לצייד אותו בצרור עצות לחיים.
"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

| ישר בראשות איזנקוט | הליכוד | ביחד בראשות בנט | ישראל ביתנו | הדמוקרטים | יהדות התורה | ש″ס | עוצמה יהודית | חד″ש תע″ל בל″ד | הציונות הדתית | רע″ם | בית ציוני - הנדל וטרופר | כחול לבן - גנץ ושמחי | אחדות - ארדן ואדלשטיין |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 25 | 21 | 13 | 11 | 9 | 8 | 8 | 7 | 6 | 6 | 6 | 0 (3%) | 0 (2%) | 0 (1%) |
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו