לראשונה התמנתה קצינה למזכירה הצבאית של הנשיא

נשיא המדינה יצחק הרצוג פוגש את החיילים המצטיינים לקראת יום העצמאות במשכן הנשיא,  3 במאי 2022 (צילום: קובי גדעון/ לע״מ)
קובי גדעון/ לע״מ
נשיא המדינה יצחק הרצוג פוגש את החיילים המצטיינים לקראת יום העצמאות במשכן הנשיא, 3 במאי 2022

נעמה רוזן גרימברג התמנתה למזכירה הצבאית לנשיא המדינה והועלתה לדרגת תת אלוף. גרימברג, האישה הראשונה שמכהנת בתפקיד זה, תחליף את תת אלוף עלא אבו רוכן, שמילא את התפקיד בשלוש השנים האחרונות.

בטקס שנערך בבית הנשיא נכנסה לתפקידה הערב נכנסה רוזן גרימברג לתפקיד. הטקס התקיים במעמד נשיא המדינה יצחק הרצוג, הרמטכ"ל אביב כוכבי וחברי פורום המטה הכללי. עוד השתתפו בטקס בכירי צה"ל ומערכת הביטחון ובני משפחותיהם של המזכירים הצבאיים, הנכנסת והיוצא.

עם קבלת דרגת התת אלוף הפכה רוזן גרימברג לקצינה השישית בצה"ל הנושאת בדרגה זו ולמזכירה הצבאית הראשונה לנשיא המדינה אי פעם.

הרמטכ"ל אביב כוכבי והנשיא יצחק הרצוג עונדים את דרגת התת אלוף לנעמה רוזן גרימברג בבית הנשיא בירושלים, 31 ביולי 2022 (צילום: חיים צח, לע"מ)
הרמטכ"ל אביב כוכבי והנשיא יצחק הרצוג עונדים את דרגת התת אלוף לנעמה רוזן גרימברג בבית הנשיא בירושלים, היום (צילום: חיים צח, לע"מ)

רוזן גרימברג משרתת בצה"ל 22 שנים וכיהנה בשנתיים האחרונות כקצינת המודיעין של פיקוד המרכז – כאישה הראשונה כקצינת מודיעין פיקודית. עברה שורה של תפקידי פיקוד במגוון יחידות באגף המודיעין בצה"ל, ביניהן חטיבת המחקר, יחידה 8200, פיקוד הצפון והמרכז ועוד. נעמה בת 40, תושבת מרכז הארץ, נשואה ואם לשני ילדים, בעלת תארים בהיסטוריה של המזרח התיכון.

אבו רוכן שירת בשלוש השנים האחרונות כמזכיר הצבאי לנשיא, לפני כן שירת כנספח צבאי בסין. הוא תושב עוספיא ובן העדה הדרוזית. את שירותו הצבאי החל לפני כ-32 שנים כלוחם ומפקד בחטיבת הצנחנים, והמשיך בשורה של תפקידי פיקוד באגף המודיעין. בין היתר, פיקד אבו רוכן על בסיס חיל החינוך חוות השומר. הוא, בן 50, נשוי ואב לארבעה ילדים, ובעל תואר ד"ר במדעי המזרח התיכון של אוניברסיטת בר אילן.

המזכיר הצבאי בבית הנשיא הינו חוליית הקשר בין בית הנשיא ומערכת הביטחון על כל זרועותיה: הצבא, השב"כ, המוסד, משטרת ישראל ושירות בתי הסוהר ועוד. הוא אמון על עדכוני הנשיא בתמונת המצב הביטחונית ועל מפגשיו עם גורמי הביטחון המגיעים אל בית הנשיא ובביקוריו של הנשיא בשטח, ביחידות השונות של כל גופי הביטחון.

נשיא המדינה יצחק הרצוג –

עלא – אתה מטובי בניה של מדינת ישראל. תודה לך על שלוש שנים בבית הנשיא ו-32 שנות שירות. בשם מיכל, בשמי, ובשם כל עובדי הבית הזה, על המחויבות, בעומק האינטלקטואלי, ההשכלה והידע הרחבים שלך במגוון תחומים.

במהלך שנה של עבודה משותפת היית לי לעזר רב. ייצגת בכבוד את מערכת הביטחון, והיית שותף סוד משמעותי לעשייתה. אין ספק כי שלושת העשורים של שירותך רושמים פרק מכובד נוסף בתרומתם של בני העדה הדרוזית למערכת הביטחון ולעשייה החברתית.

נעמה, את עושה כאן היום היסטוריה. אישה ראשונה בתפקיד ביטחוני רגיש וחשוב, ואת מגיעה לכאן אך ורק בזכות. בזכותך – בזכות כישוריך, יכולותיך, הישגיך והמעמד שחצבת לעצמך במגוון תפקידים בצבא ההגנה לישראל בכלל ובמערכת המודיעין בפרט. שימשת כאישה ראשונה גם בתפקידך האחרון – קצינת המודיעין של פיקוד המרכז.

סיפורך האישי ובית גידולך אף הוא מרגש מאוד, אנחנו שמחים מאוד לקבל אותך במשפחת בית הנשיא, ומודים במיוחד לראש המטה הכללי רב-אלוף אביב כוכבי ולאגף כח האדם, שהעמידו בפנינו קבוצה מרשימה של קצינים מבריקים, מהם בחרתי בך לכהונה חשובה זו. מיכל ואני מאחלים לך הצלחה רבה בתפקיד התובעני והרגיש הזה. תודה רבה לכולכם ולחיי צה"ל ומערכת הביטחון ולחיי מדינת ישראל.

המזכיר הצבאי היוצא, תא"ל עלא אבו רוכן –

לקצין שגדל במערכת הצה"לית ופיקד משך שנים לאור "רוח צה"ל", מאוד נוח ופשוט להזדהות כמעט עם כל משימה במשכן הנשיא, שכל ד' אמותיו נשענות על שליחות ומחויבות. בשונה מכל צבא בעולם, במלאכת הפיקוד בצה"ל ישנה שותפות ישירה בעיצוב עתידה של החברה הישראלית.

צה"ל ובית הנשיא אם כך, הם שותפים טבעיים לאחת המשימות הלאומיות הקדושות והמורכבות ביותר – לזרז את מסע ההתבגרות של החברה הישראלית אל עבר מציאות הרמונית יותר, שבבסיסה – יותר הוגנות ושיוויון, יותר אחריות משותפת לשמור על תחושת הביטחון של כל מגזר ומגזר, וישראליות שיוצרת יותר גשרים תרבותיים ובין תרבותיים.

היום אני נפרד מצה"ל וממשכן הנשיא, אבל לעולם לא איפרד מרוח צה"ל ומרוחו של הבית הזה, בית העם. וודאי אתגעגע, ולעולם אישאר אסיר תודה. שאלוהים והנביא שועייב יברכו אתכם בברכת שלום והצלחה.

המזכירה הצבאית הנכנסת, תא"ל נעמה רוזן גרימברג –

משך עשרים ושתיים שנים שירתי ופיקדתי במגוון יחידות באגף המודיעין של צה"ל, והייתי שותפה לתהליכים אופרטיביים ואסטרטגיים שנועדו להבטיח את בטחון מדינת ישראל ואזרחיה. זוהי זכות גדולה עבורי לשרת ולעבוד לצד נשיא המדינה – אדם שחרט על דגלו לאחד את החברה הישראלית ופועל ללא לאות למען עתידה של המדינה והעם היהודי.

בתפקידי כמזכירה הצבאית של הנשיא, אעשה כל שיידרש על מנת לייצג נאמנה את העשייה הביטחונית בבית הנשיא ואסייע בקידום האינטרסים הלאומים והביטחוניים של המדינה בארץ ובעולם, ובהנחלת מדיניות הנשיא במערכת הבטחון. יחד עם זאת, אמשיך לעבוד באנושיות וברגישות לטיפוח הקשר עם המשפחות השכולות, פצועי צה"ל ומערכת הביטחון, משפחות השבויים והנעדרים, נפגעי וחללי פעולות האיבה.

כל הזמן // יום חמישי, 2 במאי 2024
מה שחשוב ומעניין עכשיו
היום ה־209 ללחימה ● 133 חטופים עדיין בעזה

סבב מינויים בצה״ל: אלוף שלומי בינדר יהיה ראש אמ״ן, אבי בלוט אלוף פיקוד המרכז

אלוף דדו בר כליפא יהיה ראש אכ״א, מפקד הגיס הצפוני יהיה אלוף דן גולדפוס ● בן גביר זועם על המינויים ודורש לפטר את גלנט ● טורקיה עוצרת את הסחר עם ישראל; כ״ץ: ארדואן דיקטטור ● נתניהו: נעשה הכל לנצח - כולל ברפיח ● הנייה: יש ״רוח חיובית״ בארגון חמאס לגבי הסכם ● הוחמרה אזהרת המסע למאלמו לקראת האירוויזיון ● ביידן: אין מקום לנאומי שנאה נגד סטודנטים יהודים

עוד 55 עדכונים

מעבר לקווי האויב: מה באמת קורה בדרום לבנון

החדשות בעברית מתמקדות בנזקים שמסב לנו חזבאללה, עשרים הרוגים ישראלים, מאה אלף מפונים והרס של בתים רבים. אך אנחנו לא ממש יודעים מה קורה בצד השני. מה חושפת העיתונות הערבית על המצב בדרום לבנון? עד כמה הוא חמור?

*  *  *

העיתונאי פייסל אל-קאסם כתב לאחרונה בטוויטר (29 בפברואר):

ד"ר ירון פרידמן הוא בוגר אוניברסיטת סורבון בפריז, חוקר מרצה ומורה לערבית בחוג ללימודי המזרח התיכון והאיסלאם באוניברסיטת חיפה. היה פרשן לענייני ערבים בויינט, ספריו "העלווים – היסטוריה, דת וזהות" (2010) ו"השיעים בארץ ישראל" (2019) יצאו לאור באנגלית בהוצאת בריל-ליידן. מנהל את הניוזלטר "השבוע במזרח התיכון", שאליו אפשר להצטרף כאן: https://did.li/CWtlC. לפודקאסט של ירון "השבוע במזרח התיכון": https://did.li/mAz5q

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 1,029 מילים
אמיר בן-דוד

בין ההחלטה להדיר את פורום המשפחות השכולות שבוטלה בידי בית המשפט, לבין ההחלטה לבטל את פרס ישראל, ממנה נסוג בהמלצת היועמ"שית – ניצב פוליטיקאי אחד, שר החינוך יואב קיש ● במעשיו מקדם קיש את ההפיכה המשטרית דה-פקטו, ומוכיח שאפשר להיות חרטטן מביך גם בלי לנבל את הפה או לצעוק באולפני החדשות ● ולמרות המכות שהוא סופג - הוא מסרב ללמוד את הלקח או להשתנות ● פרשנות

עוד 1,340 מילים ו-1 תגובות

לגלות את העיר מחדש בעשרות דרכים חדשות - הליכות ג'יין

חושבים וחושבות שאתם מכירים ממש טוב את תל-אביב-יפו? ובכן, תחשבו שוב. מהיום ולאורך כל הסופשבוע הקרוב – 2-4 למאי 2024, הליכות ג'יין ת"א-יפו, Jane's Walk TLV – הפסטיבל האזרחי, עירוני ובינלאומי הכי שווה בעולם  – מתקיים ברחבי העיר. יש לכם.ן הזדמנות של פעם בשנה לגלות אותה בעשרות דרכים חדשות, שלא דמיינתן.ם –  והכל ללא עלות.

אם טרם התוודעתם לפרוייקט העולמי, עצמאי וייחודי הזה, אז נעים להכיר:

האדריכלית חדוה יערי, תושבת העיר. במקור אדריכלית ויזמת קהילתית בתחומי קיימות עירונית. כיום אשת מקצוע רב תחומית הפועלת לעידוד אזרחות פעילה בשני ערוצים עיקריים - הנחיית הקורס "העיר היא אני", המכשיר תושבים להובלת סיור אישי ומקומי, והובלה בהתנדבות של הפקת פסטיבל הליכות ג'יין ת"א-יפו (מאז 2019).

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 493 מילים

למקרה שפיספסת

אם זה היה תלוי בליברמן, היינו פותחים חזית גם מול ירדן

ההצעה של אביגדור ליברמן לבטל את הסכם המים עם ירדן היא ניסיון פופוליסטי לאגף את הממשלה מימין, במחיר ריסוק מארג האינטרסים העדין עם השכנה שהתייצבה להגן עלינו מפני המתקפה האיראנית ● העובדה שמדובר במי שאמור להיות פרטנר בכיר בממשלה ביום שאחרי הדחת נתניהו, צריכה להדאיג את כל מי שמייחל ליום הזה ● פרשנות

עוד 698 מילים

ציון נמוך לישראל בדירוג בינלאומי? הציבור לא מתרגש

מדי פעם בפעם כותרות העיתונים מבשרות על עוד דירוג עולמי שבו מופיעה ישראל, לפעמים במקום מכובד, לפעמים במקום נמוך. כך, למשל, בעקבות המלחמה, שתיים מחברות דירוג האשראי הורידו את דירוג האשראי של ישראל, ובכך ביטאו את ספקותיהן לגבי יכולת המדינה לעמוד בהתחייבויותיה הכלכליות.

מכון המחקר הבינלאומי V-Dem, אשר מדרג את רמת הדמוקרטיה בכל מדינות העולם, הוריד בחודש מרץ את דירוג הדמוקרטיה של ישראל מ"דמוקרטיה ליברלית" – הרמה הגבוהה ביותר – ל"דמוקרטיה אלקטורלית" שאיכותה נמוכה יותר.

אסיף אפרת הוא פרופסור חבר בבית ספר לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן ומ״מ ראש המכון לחירות ואחריות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 661 מילים

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

עקורים

העולם מתחיל להבין שהאיום האיראני גדול בהרבה משנדמה

למרות הידיעה הברורה שאיראן פועלת בשטחה, בריטניה סרבה עד כה להכריז על משמרות המהפכה כארגון טרור ● השבוע הגיעה הפעילות האיראנית בבריטניה לדיון בבית הנבחרים וניכר כי הממלכה מתחילה להכיר בכך שלא יהיה מנוס מלהתעמת עם טהרן ● מבחינת ישראל, זהו סימן מעודד ● פרשנות

עוד 650 מילים

חילופי המכתבים בין המשנה ליועמ"שית ומזכיר הממשלה חושפים את האופן שבו הממשלה העבירה, מתחת לרדאר הציבורי, שתי החלטות בשבועות האחרונים שמטרתן לעקוף את הייעוץ המשפטי לממשלה ולממש את כל הסכנות שהיו גלומות בהפיכה המשטרית ● המדובר בחציית קו אדום - ולא ניתן לעבור על כך בשתיקה ● פרשנות

עוד 1,411 מילים

זינוק חד בסך ההוצאות הצבאיות הגלובליות

שתי מלחמות קשות שפרצו בשנים האחרונות וגרמו להגברת ההוצאות הצבאיות: הפלישה של רוסיה לאוקראינה בראשית שנת 2022, ומתקפת חמאס על ישראל בשבעה באוקטובר 2023 - יחד עם המלחמה בדרום ובצפון שנפתחה בעקבותיה ● התוצאה היא שיא הוצאות צבאיות בסך 2.4 טריליון דולר ברחבי העולם ב-2023 ● וזה עוד כלום לעומת מה שמחכה לנו ב-2024

עוד 982 מילים

גיוס כשר למהדרין

בצה"ל בוחנים דרכים לאפשר לחרדים לשרת ביחידות נפרדות ולהמשיך ללמוד תורה ● אנשי צבא ורבנים הפעילים למען גיוס סבורים שרעיונות כמו בסיסים נפרדים ירככו את ההתנגדות בחברה החרדית ● הם אינם חוששים מהסתבכותה הנוכחית של המסגרת הקיימת לחרדים, "נצח יהודה" ● אבל גם לחרדים שתומכים בגיוס ברור שאם תהיה התגייסות המונית היא תכלול רק חלק מהם

עוד 2,404 מילים ו-2 תגובות
היום ה־208 ללחימה ● 133 חטופים עדיין בעזה

דיווח: שוחררו חלק מכוחות המילואים שיועדו למבצע ברפיח

בלינקן: פעולה ברפיח תפגע בקידום נורמליזציה עם סעודיה ● הפנטגון: סיימנו לבנות יותר מ-50% מהנמל בעזה ● מבקר המדינה יחל בבדיקת צה"ל ב-7 באוקטובר ודרש במכתב חריג: "על רה"מ והרמטכ"ל לשתף פעולה" ● נשיא קולומביה הודיע על פירוק היחסים הדיפלומטיים עם ישראל ● לראשונה מפרוץ המלחמה: מעבר ארז נפתח להכנסת סיוע הומניטרי

עוד 52 עדכונים

הסיכוי שבית הדין הבינלאומי בהאג יוציא צו מעצר נגד ראש הממשלה בימים הקרובים קלוש ● ולמרות זאת, אין שום סיבה שבית הדין יימנע מהוצאת צווי מעצר אם אכן מתעורר חשד לביצוע פשעי מלחמה ונאספה תשתית ראייתית מספקת לכך ● העולם אינו שותף לתמונה העולה מתיבת התהודה הישראלית - והאסון ההומניטרי המתרחש ברצועת עזה נראה הרבה פחות נסלח בעיניים זרות ● פרשנות

עוד 1,292 מילים

שיאי הקטל בדרכים ושיאי הטמפרטורות בחול המועד מספקים תזכורת: באיצטלה של "שקט, יורים" הממשלה מזניחה ומפקירה את כל מה שלא קשור למלחמה ● הקורבנות בכבישים שקופים, ההיערכות למשבר האקלים לא קיימת, וביום שאחרי - אם הוא יגיע אי פעם - נתעורר למדינת עולם שלישי ● פרשנות

עוד 808 מילים ו-1 תגובות

"סנוואר הצליח לעשות מה שאיש לפניו לא הצליח: לקרוע בין ישראל לארה"ב"

לאן ממשיכים מכאןדן מרידור - מי שניסח את התפיסה הביטחונית של ישראל מאז 2006 - דווקא לא חושב שהקונספציה קרסה ב-7 באוקטובר ("הטעות הייתה שלא שמרו על הגבול") ● בריאיון לזמן ישראל הוא מזהיר ש"ניצחון מוחלט" זה מתכון בטוח להפסד מוחלט - וממליץ לעזוב את עזה ולהתמקד בברית האזורית נגד איראן ● וגם: באיזה מצב היה מסרב פקודה להרוג את סנוואר?

עוד 6,042 מילים ו-2 תגובות

מלחמה שלא נגמרת תוביל לגל התייקרויות לא נגמר

העדר אופק מדיני במלחמה בעזה לא רק ששוחק את ההישגים הביטחוניים, אלא גם יוצר מצב שבו ההתייקרויות הנוכחיות במשק עלולות להיות רק הפרומו לצפוי לנו בהמשך ● פרשנות

עוד 687 מילים

המשמעות של ויתור על ביתור הרצועה לשניים היא הסכמה ישראלית לחזרה מלאה של תושבי צפון הרצועה למה שהיה ביתם, והסיכון שכוחות חמאס ישובו גם הם ● במקביל, ביקורו של בלינקן בערב הסעודית בסוף השבוע היה למעשה הצגת מחיר הפסד לישראל ● הממשל האמריקאי קלע את נתניהו לפינה ומכריח אותו להחליט: המשך ממשלת ימין קיצונית, או עסקת חטופים ומזרח תיכון חדש ● פרשנות

עוד 831 מילים ו-2 תגובות
סגירה
בחזרה לכתבה