במשחק פוקר, השחקנים מהמרים על סמך שילוב בין הערכת הקלפים שבידיהם ועל השולחן, ובין התנהגות היריבים שלהם במשחק. ככל שהסיבוב מתקדם, כל שחקן או שחקנית יכולים להגדיל את סכום ההימור, וכל שאר השחקנים צריכים להחליט אם להשוות עד לסכום החדש, להמר בסכום גבוה יותר, או להתקפל ולהפסיד את הכסף שהמרו עליו כבר בסיבוב זה.
כל שחקן פוקר נתקל במצב, לפיו כבר ברור לו שבסבירות גבוהה היד שהוא מחזיק אינה היד המנצחת ושהסיכוי להפסיד את הכסף גבוה מאוד, אך מכיוון שכבר הימר על סכום כסף מסוים – הפיתוי לא לוותר גדול מדי והוא ממשיך להמר על הסיכוי הקטן שיתמזל מזלו, ובכך בעצם מגדיל את הפסדיו.
עמרי לביא הוא מנהל מוצר בסטארט-אפ בישראל, ובעל תואר שני במשפטים באוניברסיטת תל אביב. רס״ן במילואים.
בשבוע האחרון נראה שהקואליציה עומדת בפני משבר, בשל ויכוח על מה שנקרא "הגדלת הרמטכ"ל" לפנסיות של משרתי הקבע. בקצרה, שר הביטחון בני גנץ מעוניין להסדיר ולקבע בחוק הגדלה בפנסיה, שניתנה לא כדין (כלומר ניתנה כמעט לכל משתחרר ולא רק במקרים חריגים) בצה"ל במשך עשרות שנים. זאת מכיוון שבג"ץ מאיים לבטל אותה אם לא תוסדר (ולאחר שגם היועמ"ש הקודם בעצמו הודיע שאינו יכול להגן על ההגדלה).
בשבוע האחרון נראה שהקואליציה עומדת בפני משבר, בשל וויכוח על מה שנקרא "הגדלת הרמטכ"ל" לפנסיות של משרתי הקבע. בקצרה, שר הביטחון בני גנץ מעוניין להסדיר ולקבע בחוק הגדלה בפנסיה, שניתנה לא כדין
עמרי לביא הוא מנהל מוצר בסטארט-אפ בישראל, ובעל תואר שני במשפטים באוניברסיטת תל אביב. רס״ן במילואים.
פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
נראה שתוצאות הסקרים בזמן האחרון גורמות לאנשים לצבור ביטחון בנוגע ליכולת של כחול לבן לעבור את אחוז החסימה (למרות החשש לזיופים), ויש עוד מי שמתכננים להצביע לגנץ למרות כל מה שקרה בשנה האחרונה.
בשבילם, ובשביל מי מכם שמכירים כאלה והיו רוצים לשכנע אותם לא לעשות זאת, ריכזתי כאן את העובדות והטיעונים המרכזיים נגד הצבעה לגנץ, שכדאי להיזכר בהם שוב לפני שמצביעים. בדוגמאות האלה אני בכוונה (כמעט) לא נכנס לדיון על ההחלטה עצמה להיכנס לממשלת נתניהו מלכתחילה, אלא רק במה שקרה מאז או שנראה שהולך לקרות.
עמרי לביא הוא מנהל מוצר בסטארט-אפ בישראל, ובעל תואר שני במשפטים באוניברסיטת תל אביב. רס״ן במילואים.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
הבעיה בתזה מובאת כאן היא שכל סעיף בעצמו אולי מחזיק מים – אבל ביחד זה ממש לא מחזיק מים. או שגנץ הוא רב נוכל שמתכנן עשרה צעדים קדימה ומפרפר את כולם – או שהוא טמבל חדל אישים – על הכותב להחליט כי זה לא יכול להיות גם וגם …
בקצור אני לא מעריץ של גנץ ומודע לחסרונותיו – אבל עם כל אלה אני מעדיף אותו על אותם צבועים שמכפישים אותו – כדי להלבין את חוסר המעש והנוכלות שלהם שהיא כפולה ומכופלת…
כל אותם מומחים גדולים בפוליטיקה לא האמינו לו כשאמר שהוא בא למסע ארוך ולא לסיבוב אחה"צ הנה הוא עדיין בסביבה ומוכיח כושר עמידה שאף אחד לא ייחס לו.
אז בואו תעשו גם קצת כבוד לבן אדם שבא באמת כדי לשרת את המדינה והוא אינו רב תחמן ומניפולטור ציני.
חייבים להצביע גנץ, כחול לבן
. איש ישר וצנוע שבאמת רוצה את טובת המדינה
. מי שהיה רמטכ"ל הוא איש מוכשר ניהולית ופיקודית
. למד מכל הטעויות והשתפשף מספיק בפוליטיקה
. חייבים לדחוף אותו מעבר לאחוז החסימה לעומת השאר שעוברות( מיכאלי, סער ולפיד)
. חייב להיות ח"כ, לטרפד השתלטות של נתניהו ולהתקע לו בגרון במקרה של ממשלת מעבר ובחירות חמישיות.
הדיבור הבלתי פוסק על בחירות בשבועות האחרונים גרם לעיסוק המתבקש בשאלה, אילו מפלגות ירוצו בבחירות הקרובות בשמאל ובמרכז. בעוד שלכולם ברור שיש וואקום במרכז ושמאלה וכי יש צורך בהתארגנות חדשה, נראה שקיים וויכוח ער על האופי המדויק של המפלגה (או מפלגות) שצריך, ויוזמות חדשות וחדשות-ישנות כבר מתחילות לצוץ.
אישית, אני לא מאמין שאנחנו קרובים לבחירות (כי נתניהו וגנץ לא מעוניינים בהן עכשיו), אבל השיח הקיים מהווה זמן טוב להתחיל לדון, לבנות ולתכנן כמו שצריך את מה שהיינו רוצים שיהיה. כבסיס לשיחה ופעולה משותפת, אשתף כאן את החלום שלי לגבי המפלגה שאני מאמין שנכון להקים עכשיו.
עמרי לביא הוא מנהל מוצר בסטארט-אפ בישראל, ובעל תואר שני במשפטים באוניברסיטת תל אביב. רס״ן במילואים.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
הפוטנציאל של זה 2 מנדטים מהמשותפת ועוד 6 ממרצ ועוד 2 מהעבודה ז"ל ועוד 7 מלפיד.
יחד זה די מעט. 14. זה גודל השמאל היהודי. זו לא טעות של הציבור. זו לא אי הבנה. הציבור היהודי והערבי בארץ אינם במקום הזה. רובם מסורתיים. רובם לאומיים בעיני עצמם לאומנים בעיני היתר שמאל. והרעיונות של השמאל מעוררים בציבורים הללו אנטגוניזם רתיעה וזלזול.
השמאל שהיה לו רוב בארץ אי אז בימים הרחוקים ההם היה שוויוני ולאומי ושוחר תנ"ך ומתרגש מכיבוש העבודה ורכישת אדמות והתיישבות בין ישובים ערביים. כן. גם שוויון לנשים. גם אי מתן השפעה יתרה לדתיים קיצוניים. אבל בשיתוף פעולה מלא עם הכיפות הסרוגות. אם יהיה שמאל כזה ולא כתרמית והתחזות ולא כצרוף עלה תאנה. יש לדבר הזה התכנות למצוא מסילות ללב הציבור. אבל מתוך הניואנסים העדינים של הטקסט, כותבת המאמר מתייחסת אל שמאל שרוצה מפלגה יהודית כאל משהו שצריך לסבול אותו ולא אל דבר המובן מאליו. בפינה הזו ניתן לקצור הצלחות קטנות. סיוע להרחבת חוק הפונקאות. סיוע להחדרת מושג השוויון לחוקי היסוד ששופטים יוכלו אחר כך להעלות בראש פסיקתם.
"בבכורך ייסדנה ובצעירך יציב דלתיה".
תראי מה קורה לך, אימא. שוב לוקחים את הילד שלך לתמרון/מלחמה/מבצע, איך שיקראו לזה, כדי להרוג ולהיהרג בשבילם, ואת שותקת.
ד"ר מיקי תודר גולדין היא פסיכולוגית קלינית ואנליטיקאית קבוצתית. התוכנית לפסיכותרפיה פסיכונאליטית בבית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב, בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בר אילן ובמכון הישראלי לאנליזה קבוצתית. קליניקה פרטית לפסיכותרפיה פסיכואנליטית בתל אביב.
שינויים גדולים במדיניות מתקבלים לעיתים קרובות טוב יותר כשהם נארזים כרצף של צעדים קטנים, שכל אחד מהם אינו נראה מהפכני. כך הסביר מזכיר המדינה האמריקאי לשעבר הנרי קיסינג'ר:
"על המדינאי לעיתים קרובות להסתפק בהדרגתי, גם אם יעדיף את המיידי".
גיא אתגר הוא סמנכ״ל מדיניות "דרכנו", יועץ אסטרטגי המתמחה בתקשורת ומדיניות ציבורית.
פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
הגישה המסורתית שטענה כי השמנה נובעת בפשטות מצריכת קלוריות עודפת מול הוצאה מופחתת – כלומר, חוסר איזון אנרגטי – כבר אינה מספקת תשובה מלאה לתופעת ההשמנה.
בשנים האחרונות אנו עדים לתובנות פורצות דרך שמציעות מודלים חדשים, מורכבים יותר, להבנת תהליכי ההשמנה, ואלו משפיעים משמעותית על דרכי הטיפול במגפה זו.
ד״ר אסנת רזיאל היא מומחית בכירורגיה, מנהלת המרכז הרב-תחומי לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם