JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הזמן של moshe berels | זמן ישראל
moshe berels
הזמן של
moshe berels
הזמן של
moshe berels
באמצע הכתכה יש טקסט דלהלן: כרב, איך אתה מסביר את ההיגיון האמוני וההלכתי בהשתמטות מגיוס ומעבודה? הרי היא סותרת את המסורת היהודית וההלכתית. עד כאן הטקסט בקיצור, כאן נמצא כל הויכוח, יש פה ... המשך קריאה

באמצע הכתכה יש טקסט דלהלן: כרב, איך אתה מסביר את ההיגיון האמוני וההלכתי בהשתמטות מגיוס ומעבודה? הרי היא סותרת את המסורת היהודית וההלכתית. עד כאן הטקסט
בקיצור, כאן נמצא כל הויכוח, יש פה הנחה שהרבנים החרדים והציבור החרדי לא יודעים את ההלכה והמסורת היהודית, והחילונים והמודרניים כן יודעים את ההלכה והמסורת, כל זמן שהדמוגוגיה הזה יהיה התפיסה של צד שרוצה לגייס, אין סיכוי להגיע לאף מקום בגיוס חרדים, שלא שחלק מהחרדים חושבים שעל פי תורה אסור להתגייס אלא כוללללם, רק, שחלק אומרים את זה וחלק לא, חלק אומרים בחריפות וחלק מדברים רגוע, אבל תבינו טוב, שיבואי אנשים שלא למדו ולא מקיימים את ההלכה ויגידו לאלו שמוסרים את נפשם ומוותרים על הכל לקיים התורה ולהגיד להם, אתם לא יודעים את ההלכה ואנחנו כן, זה דמוגוגיה זולה, גם אם תמצאו איזה מקום שכתוב שצריכים להתגייס למלחמת מצווה זה לא אומר כלום, שהתורה הוא לא רק סעיף אחד אלא מכלול של הרבה הלכות והיבטים, וגם לא כל אחד שלומד סעיף אחד נהיה פוסק בסעיף זה.

אני מקדים לתגובתי שאני חרדי, היום אני חי בארץ וגדלתי בניו יורק והחינוך שלי היתה במוסדות שעליהם מדובר בכתבה, ולא אכתוב דיעות, רק אכתוב עובדות, מיוצאי הכיתה שלי בניו יורק, 90% עובדים ומ... המשך קריאה

אני מקדים לתגובתי שאני חרדי, היום אני חי בארץ וגדלתי בניו יורק והחינוך שלי היתה במוסדות שעליהם מדובר בכתבה,
ולא אכתוב דיעות, רק אכתוב עובדות,
מיוצאי הכיתה שלי בניו יורק, 90% עובדים ומרוויחים יפה מאד, הם חיים על חשבונם ולא על חשבון המדינה, והם עוזרים לאלו שלא מרוויחים, לחיות החיים שלהם, ה85% עוסקים בכל מיני מקצועות והרבה מהם עוסקים במקצועות הצריכים לימודי חול, (אין ביניהם הרבה רופאים חוץ מזה יש שפע מהכל), העו"ד שלי בניו יורק הוא חרדי הרו"ח שלי בניו יורק הוא חרדי הרופאה שיניים של משפחות של האחים שלי בניו יורק היא חרדית, איש המחשבים והמכתנת הוא חרדי, היועץ הרפואי בניו יורק הוא חרדי החשמלאי והאינסטולטור הקבלן האדריכל המעצב פנים ומכבי אש (בקרית יואל מונרו ניו יורק) וכו' הם חרדים (המיילדת של אשתי בארץ היא חרדית), ואם תתפלאו מאיפה ההשכלה שלהם הרי לא למדו בבית הספר שלהם לימודי חול, התשובה הוא העובדה הבאה, הם לוקחים קורסים כשהם צריכים להתפרנס, (ואין שום סיבה לבן אדם לדעת מקצועות שאינם צריכים לפרנסתו, בן אדם נקרא מחונך וכיף להיות בסביבתו גם אם הוא לא יודע דרווניזם וכדומה) והם מצליחים ללמוד מהר מאד בגלל הראש המפותח שלהם וגם בגלל שהם נתגדלו לא להיות עצלנים ונהנתנים, וכשאני מסתובב באיזורים של החרדים בניו יורק, אני לא מתרשם שאני מסתובב בשכונת עוני בכלל, אדרבה הרבנים טוענים שצריכים לצמצם יותר ולרדת מרמת החיים הגבוה,
עכשיו, אני משער למה המדינה וכותב הכתבה חושבים שהם עניים, אולי זה בגלל, שאם משערים לפי נפש הם לא מרוויחים סך XX לכל נפש אבל המודד הזה לא נכון כלל, וזה ברור לכל מי שיש לו משפחה ברוכת ילדים,
החינוך החרדי נותנת כלים מצויינים – להתמודד עם החיים בעולם הזה וללמוד מקצוע במהירות כשצריך ולהיזהר בכבוד הבריות ולעשות חסד עם השני ולהתנהג במידות טובות, ואם תבדקו את הנתונים של אחוז הפשיעה וכדומה אצל החרדים תראו את לבד, (לא רואים כלל שאנשים גונבים מאחרים בגלל שאין להם ממה להתפרנס) והעיקר של החינוך הוא, לתת כלים לחיות החיים כמו שצריך, וכך הבינו כל העולם כולו עד לפני כמה שנים, ונכון, שלאלו שזה לא החינוך שהם רוצים, שיעזבו בשקט בבקשה ואין צורך להכפיש, הבעיה שאני מכיר הוא, שיש כאלו שלא רוצים לצאת בגלל הנועם שיש בלחיות בקהילה חרדית, אבל לא רוצים את ההגבלות של החרדים אז הם מנסים לחנך ולשנות את החרדים מבפנים, ואבקש עוד פעם, אם יש למישהו בעיה בחברה החרדית, אבל הוא רוצה טעם של יהודים יר"ש כמה שאפשר ביחד עם פתיחות, שיצטרף למדרן אורטדוקס ולעוד מיני קהילות כאלו ובשקט,
לא נכנסתי לכל הנושאים שעליהם מדובר בכתבה, כתבתי רק על עיקרי הדברים,
רק דבר אחד אוסיף, אני מצטט כאן מהכתבה "רבים מהמורים בבתי הספר לבנים נוהגים להכות את תלמידיהם, לסטור להם ולבעוט בהם, כעניין שבשגרה, והאווירה בבתי הספר האלה היא של אימה וטרור" סוף ציטוט, אני לא יודע במה מדובר, לא היה ככה כשאני למדתי בתלמוד תורה ולא הילדים שלי מרגישים ככה, ואם יש תלונה על מחנך יש מי שמטפל בזה, ואם הכנסת את הילדים שלך למקום בעייתי, אז תחליף מקום אף אחד לא מחזיק את אף אחד בגרון, ונכון שאין הפקרות בבתי ספר חרדיים ויש משטר וסדר למופת אבל האכיפה הוא באופן של דרכיה דרכי נועם עם שכל והבנה לצרכים האמיתיים של החניכים, כך הוא במקומות שאני שולח הילדים שלי, ודי בהערה זו.

כל הזמן // יום ראשון, 24 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

בכיר אמריקאי: "לא תהיה הקלה בסנקציות בלי החומר המועשר. אין אורניום - אין דולרים"

דיווח באיראן: "ארה"ב מעכבת סעיפים בהסכם, עדיין קיימת אפשרות שההסכם יבוטל" ● דיווח: בכירים בישראל הזהירו שההסכם "לא משרת את האינטרסים של ישראל" ● החרדים הבהירו לנתניהו שלא יתמכו בשום נוסח של חוק הפטור מגיוס ● דיווח: איזנקוט נפגש עם גפני לאחר קריאת הרב לנדו לפיזור הכנסת ● דיווח: הרצוג הקפיא את העיסוק בבקשת החנינה של נתניהו

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כתב ברשת Truth Social: "אם אעשה עסקה עם איראן, זו תהיה עסקה טובה וראויה, לא כמו זו שעשה אובמה, שנתנה לאיראן סכומי כסף אדירים ודרך ברורה ופתוחה לנשק גרעיני".

"העסקה שלנו היא ההפך המוחלט, אבל אף אחד לא ראה אותה או יודע מה היא. היא אפילו עוד לא גובשה במלואה. אז אל תקשיבו ללוזרים, שמותחים ביקורת על משהו שהם לא יודעים עליו דבר. בניגוד לאלה שהיו לפניי, שהיו צריכים לפתור את הבעיה הזאת לפני שנים רבות, אני לא עושה עסקאות גרועות!", הוסיף. 

בחדשות 12 פורסמו פרטים מהמתווה המתגבש בין ארה"ב לאיראן. לפי הדיווח,  בכיר אמריקאי אמר כי כחלק מההסכם, האיראנים "יסכימו עקרונית להיפטר" ממאגר האורניום המועשר שלהם, והצדדים ידונו כיצד לעשות זאת. "אף אחד לא חולק על כך שהמאגר יחוסל. השאלה היא איך", אמר הבכיר. 

עוד דווח כי ממשל טראמפ רוצה שההסכם הסופי יכלול את כל כ-2,000 הקילוגרמים של האורניום המועשר של איראן, ולא רק את 450 הקילוגרמים שהועשרו לרמות של 60% שקרובות לרמה ממנה ניתן לייצר נשק גרעיני. "הכול יהיה חלק מהמו"מ", אמר הבכיר האמריקאי.

כחלק מטיוטת ההסכם, איראן התחייבה לדון בהשעייה של העשרת אורניום, אך הצדדים עדיין צריכים לנהל משא ומתן על משך הזמן של ההקפאה הזו. "אנחנו רוצים לראות התחייבות משמעותית לוותר על העשרה. אנחנו חושבים שנשיג את זה. אנחנו מרגישים טוב לגבי המקום שבו אנחנו נמצאים בנוגע להתחייבויות הרחבות בסוגיית ההעשרה", אמר הבכיר. 

העיקרון שמניע את ההסכם הוא שככל שאיראן תוותר יותר בנושא ההעשרה והחומר הגרעיני, כך היא תקבל יותר הקלה בסנקציות. "אין אורניום – אין דולרים. אם לא יימסר אורניום מועשר ברמה גבוהה, הם לא יקבלו הקלה בסנקציות", אמר הבכיר האמריקאי. "ככל שהם יעשו יותר, כך הם יקבלו יותר. לא תהיה הפשרה מיידית של כספים".

בכירים בישראל חוששים כי ההסכם המתגבש בין ארה"ב לאיראן עלול להגביל באופן משמעותי את חופש הפעולה של ישראל נגד חזבאללה בלבנון, כך דווח בחדשות 12.

לפי הדיווח, ההסכם המוצע צפוי להביא לסיום מלא של הלחימה בלבנון, לצד סיום המלחמה בין ארה"ב לאיראן. בעקבות זאת, ראש הממשלה בנימין נתניהו העלה את החששות בשיחת טלפון שקיים אתמול עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ.

לפי חדשות 12, נתניהו התמקד במאמציו בשימור חופש הפעולה המבצעי של ישראל בלבנון. בהמשך נטען בהודעה מטעם בכיר ישראלי כי טראמפ הסכים שישראל "תשמר את חופש הפעולה שלה נגד איומים בכל הזירות, כולל בלבנון".

בכיר אמריקאי שצוטט ברשת אמר לפי הדיווח כי במסגרת ההסכם המוצע, אם חזבאללה ינסה לתקוף את ישראל או להתחמש מחדש, ישראל תוכל להגן על עצמה, אך אם חזבאללה יכבד את הפסקת האש, גם ישראל תידרש לעשות זאת.

עוד דווח כי נתניהו אמר לטראמפ שלדעתו המנהיג העליון האיראני מוג'תבא חמינאי עשוי בסופו של דבר לדחות את ההסכם.

בכיר אמריקאי אמר לרשת כי נתניהו עודכן לאורך המשא ומתן והביע חששות מ"היבטים שונים של ההסכם", אך בסופו של דבר "קיבל את העניין בהשלמה".

בחדשות 12 דווח כי יו"ר ישר גדי איזנקוט נפגש בשבוע שעבר עם יו"ר דגל התורה משה גפני, לאחר שמנהיגה הרוחני של המפלגה החרדית, הרב דב לנדו, קרא לפזר את הכנסת והכריז על הפרדת הסיעה מגוש הימין של ראש הממשלה בנימין נתניהו.

לפי הדיווח, לא ברור מה נאמר בפגישה, ודוברים מטעם שני הפוליטיקאים סירבו להגיב בנושא.

איזנקוט, שרמז כי הוא תומך במתן פטור משירות לעד 3% מהחרדים, אמר כי הוא שומר על יחסים טובים עם החרדים למרות חילוקי הדעות. לאחרונה הוא עורר כעס כשאמר כי יצטרף לקואליציה "עם מי שמחזקים את ישראל", כשנשאל אם ישב עם המפלגות החרדיות.

הדברים גרמו למתיחות עם מנהיגים אחרים בגוש האופוזיציה. כשנשאל בשבוע שעבר בגלי צה"ל על האפשרות לאיחוד עם איזנקוט, יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן אמר כי קיימים "פערים מהותיים" ש"צריך לברר לפני איחוד".

ליברמן אמר כי ישראל ביתנו "לא מוכנה לוותר אפילו מילימטר על חוק גיוס מלא", בהתייחס למאמץ לגייס גברים חרדים, שכיום נהנים בפועל מפטור רחב משירות צבאי חובה.

גדי איזנקוט במהלך צעדה לתמיכה בגיוס חרדים לצה"ל, ירושלים, 15 בינואר 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
גדי איזנקוט במהלך צעדה לתמיכה בגיוס חרדים לצה"ל, ירושלים, 15 בינואר 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

ב"כאן חדשות" דווח כי הנשיא יצחק הרצוג הקפיא את הטיפול בבקשת החנינה של ראש הממשלה בנימין נתניהו, לאחר שנתניהו התעלם לחלוטין מהזמנתו של הרצוג להגיע לשיח בניסיון להגיע להסכמות בסוגייה.

כזכור, הרצוג הזמין את שני הצדדים לשיח על הסדר בנוגע למשפט נתניהו לפני כחודש, והיועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה הביעה תמיכה בצעד. אולם, ראש הממשלה לא השיב לפנייה. 

נשיא המדינה יצחק הרצוג בטקס הנחת זרים ליום הזיכרון לשואה ולגבורה ברחבת גטו ורשה במוזיאון יד ושם. 14 באפריל 2026 (צילום: מעיין טואף / לע"מ   )
נשיא המדינה יצחק הרצוג בטקס הנחת זרים ליום הזיכרון לשואה ולגבורה ברחבת גטו ורשה במוזיאון יד ושם. 14 באפריל 2026 (צילום: מעיין טואף / לע"מ )

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 40 עדכונים

הגיע הזמן ללחוץ

זו אקסיומה מתמטית שסבתא פולנייה הרבה יותר פולנייה מאמא פולנייה. מכאן נגזר המשפט הגיאומטרי האומר שתכונות פולניות מתגברות עם הגיל. אבל זה בעצם פוסט על תפיסת המציאות של עם ישראל לקראת הבחירות. הוא רק מתחיל עם סבתא פולנייה, ילד בן שלוש, ומקלדת.

בשלהי האלף הקודם, האמא הפולנייה שלי הייתה בטוחה שהבכור שלנו לא מקבל מספיק חינוך טכנולוגי. היא לא באמת יכלה לבדוק זאת, כי היא גרה בארץ ואנחנו לא. אבל עובדות מעולם לא עצרו פולנייה נחושה.

פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 916 מילים ו-1 תגובות

נקמת העובדים של עידן הבינה המלאכותית

במשך שנים סיפרו לנו שהטכנולוגיה תחזק את כוחם של ההנהלה ובעלי המניות מול העובדים ● ההסכם שנחתם בין עובדי סמסונג להנהלת החברה מוכיח שלפעמים קורה ההפך: העובדים, שמחזיקים בידע הנדרש לייצור השבבים בחברה, הצליחו לכפות הסכם מהפכני למורת רוחם של בעלי המניות ● במסגרתו, הם הפכו לשותפים מלאים ברווחי החברה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 771 מילים
אמיר בן-דוד

אולי זה נגמר

אחרי שבועות של מתח, עם הצהרות מלחמה מטורללות בסגנון קומיקס וסרטוני AI ברמת חטיבת ביניים – נראה שאנו קרובים מתמיד להכרזה שהעימות בין ארה"ב (וישראל) לאיראן הסתיים ● וגם: לפתוח את המצר הארור! ● בינתיים בצפון ● המפלגות הערביות מתקרבות לאיחוד ● בוב דילן בן 85 ● ועוד...

שלט חוצות במרכז טהרן שבו נראה המנהיג העליון המנוח של איראן, האיתוללה עלי חמינאי. 5 במאי 2026 (צילום: AFP)
AFP

חומת המגן של דירוג האשראי - השווקים מחכים ל"מקצוענים" בכנסת

בשולי הכותרות הפוליטיות הרועשות, מתרחש בימים אלה תהליך שראוי לקבל תשומת לב רחבה דווקא מהציבור הכלכלי: שילוב גובר של אנשי מקצוע בעלי ניסיון כלכלי וניהולי מוכח בתוך הרשימות לכנסת. לא כקישוט, לא ככותרת, אלא כחלק מליבת קבלת ההחלטות.

כך למשל, גדי איזנקוט, יו"ר מפלגת ישר, הודיע כי לרשימתו יצורף שאול מרידור, מי שכיהן כראש אגף התקציבים במשרד האוצר. מדובר בתפקיד מהמשמעותיים ביותר במגזר הציבורי הישראלי.

רו"ח דניאל יעקובזון הוא דירקטור בחברה ציבורית, ראש תחום החשבונאות הניהולית בביה"ס לחשבונאות, המסלול האקדמי המכללה למינהל ואב ל-3 ילדים קטנים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 718 מילים

הסוס הטרויאני של חב"ד העיר את הרוב הדומם

מעקב זמן ישראל המחאה הציבורית בעקבות תחקיר זמן ישראל נושאת פירות: ראש עיריית רחובות מתחיל לסגת מההחלטה להציב בית כנסת בתוך בית ספר יסודי בעיר ● במקביל, הציבור החילוני התייצב בהמוניו לצד גלידריה שנפתחה בשבת וספגה התנכלויות מצד העירייה ● שוב הוכח כי לציבור יש יכולת להיאבק בהדתה ובפגיעה באיכות החיים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 810 מילים ו-1 תגובות

האמת המדממת של הלוחם לא מעניינת כי היא מקלקלת את החגיגה

"התקשורת לא רק מדווחת על המלחמה; היא הופכת אותה להצגה הטובה ביותר בעיר. הבעיה היא שהשחקנים על הבמה לא יכולים לרדת ממנה כשהאורות כבים, בעוד שהקהל כבר מזמן עבר לערוץ אחר" (מייקל הר).

תקשורת המיינסטרים הישראלית אוהבת את הלוחמים שלה ערוכים היטב, עם מוזיקה מרגשת ופילטר של גבורה עילאית. במשך חודשים המכונה הזו עבדה בשיא ההספק.

איריס בוקר היא פרשנית גיאופוליטית בעלת פודקסט "חדשות האפוקליפסה", משוררת וסופרת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 606 מילים

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

ישראל הפכה לשק החבטות של הקמפיינים המקומיים בארה"ב

מדמוקרטית בטקסס שמציעה לסרס "ציונים אמריקאים" ועד ציר רפובליקאי בקנטקי שלועג ליריבו על קשרים עם איפא"ק: שאלת הסיוע לישראל הפכה למטבע עובר לסוחר בבחירות האמצע בארה"ב ● עם תמיכה צונחת בקרב צעירים משני צידי המתרס הפוליטי, המועמדים מגלים שהדרך הקלה ביותר למשוך תשומת לב היא לתקוף את בת הברית במזרח התיכון ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 899 מילים

תגובות אחרונות

נראה שבישראל השלימו עם העובדה שאם אכן יושג הסכם מול טהרן, נושא הגרעין יידחה לסוף המשא ומתן ● בזמן שהאיראנים דורשים "הפסקת אש אזורית" שתגן על חזבאללה ומפשירים מיליארדים מקטאר, בירושלים מתמקדים בניסיון לוודא שארצות הברית תוציא את כל האורניום המועשר ● במקביל, רצף התאריכים שמתקרב דוחק את הנשיא האמריקאי להשיג שקט בכל מחיר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 556 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

הפסולת בצפון נשרפת, והמשילות איתה

ראשי ערים נורים בזה אחר זה, אתרי פסולת בוערים, הגליל הופך לטריטוריה של משפחות פשע והממשלה לא קיימת ● מתברר שדווקא יש ח"כים לשעבר שנוסעים באוטובוסים ● אם זה לא כותרות על הספארי, זה לא מעניין את כרמל שאמה הכהן ● וגם: כשהמדרגות הקסומות של חיפה הופכות ליריד אמנות מקומית

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,672 מילים

בזמן שדרמר ממשיך בשיחות עם שר החוץ הסורי, דמשק מכריזה כי אין כניסה לסחורות ישראליות ● באבו דאבי רוצים להתנתק מהורמוז ולהקטין את התלות בטהרן ● בחתונה המונית בטהרן הייתה חסרה רק עוגה עם חבל תלייה עליה ● והשבוע ב-1967: מצרים הכריזה על סגירת מצרי טיראן בפני ישראל ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 984 מילים ו-1 תגובות
חבר, אתה חסר

איש נבואי קוסמי עליז

עלי מוהר הציע לנו חיבור לאחד התדרים העדינים ביותר של החילוניות הישראלית, של התל אביביות, של "הנעשה בעירנו". תדר של בהירות. של כמיהה לנורמליות

עלי מוהר

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
הטקסט היפה שהבאת של עלי מוהר, הזכיר לי רגע - ללא ספק חסר חשיבות לאומית - שארע לי היום, כאשר הילד שלי, שהוא עדיין פעוט (שנה ושלוש) הצביע ממקום מושבו בעגלה מעלה ואמר 'אור'! כשהרמתי מבטי מ... המשך קריאה

הטקסט היפה שהבאת של עלי מוהר, הזכיר לי רגע – ללא ספק חסר חשיבות לאומית – שארע לי היום, כאשר הילד שלי, שהוא עדיין פעוט (שנה ושלוש) הצביע ממקום מושבו בעגלה מעלה ואמר 'אור'! כשהרמתי מבטי מעלה אל הכיוון אליו הסתכל, שמחתי לראות שהוא מכוון אל חרמש הירח, שבין כל האורות המלאכותיים שאנחנו מוקפים בהם, עדיין שבה את ליבו. זה אמנם היה בהוד השרון ולא בתל אביב, אבל כל הארץ הפכה בטון כבר מזמן.
עלי מוהר היה גיבור תרבות של עלומי, הייתי מחכה ליום חמישי או שישי לקרוא 'מהנעשה בעירנו' וגם 'בשער', שהיה מצחיק ושנון למרות חוסר אהדתי לכדורגל. ואכן, גם אצלי כמו אצלך הוא עדיין קיים ותופש מקום, בזרם התודעה הממשיך לזרום.

לכתבה המלאה עוד 1,335 מילים ו-1 תגובות
חבר, אתה חסר

התגלמות העצמאות השיפוטית

אין שופטים כמו חשין. יש טובים ממנו, יש גרועים ממנו, אבל כמוהו אין. הוא לא פחד מכלום ומימש את עצמאותו בקורפוס השיפוטי שלו. והוא לא היה מסכים לקבל את מה שהשופטים סופגים כיום

שופט בית המשפט העליון מישאל חשין

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 620 מילים
חבר, אתה חסר

מחפש הפשרות

השילוב בין עוצמת המנהיגות, המעמד ההלכתי, הפרגמטיות, השיח, הדאגה האמיתית לציבור והסנטימנט כלפי כל אדם - הרב עובדיה הותיר אחריו ואקום שמורגש כיום יותר מתמיד

הרב עובדיה יוסף

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 611 מילים
חבר, אתה חסר

לא דפק חשבון

כשם שנשא את "נאום המחרשה" המפורסם ב-2016, גם ב-2026 אין שום סיכוי שדניאל היה מרכין ראש בפני המתקפה על הערכים והמדינה שבהם כל כך האמין

רוני דניאל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 806 מילים
חברה, את חסרה

"הלכתי לישון אישה וקמתי מפלגה"

יש הרבה סיבות להתגעגע לאלוני: מחויבותה הנמרצת לזכויות אדם, שוויון וחירות הפרט, אך גם כישוריה האינטלקטואליים ויכולתה האינסופית להתעמת עם הציבור הדתי והחרדי בשפה שלו

שולמית אלוני

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 556 מילים
חבר, אתה חסר

הנביא בשער

הוא היה פנאט של נורמות, אתיקה, חוק וסדר – אבל לא היה צדקן. כמו נביא, משה נגבי ניצב בשער ואמר: זה המסר שלי והוא לא נועד למקח וממכר או לפשרות. תרצו, תקחו. לא תרצו, אשדר גם ל-20 איש

משה נגבי

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 654 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.