הכסף לא מגיע אל האנשים בקצה שרשרת המזון. בתחילת הקורונה חלה אבי אשר נפטר כבר במרץ 2021 ולפיכך נזקק לשנה תמיכה. זה הכל. כל החיים הוא שילם פנסיה התמיכה הזו הגיע לו לפי כל קריטריון.
כל פניותיי לעירייה ולארגון פתחון לב לא הועילו עד היום לא קיבלנו את החלק היחסי לו היה זכאי. הכספים חולקו על ידי עיריית נוף הגליל והיות והתעקשתי להגיע לעירייה לתבוע את הכספים כמה אלפי שקלים התברר לי שיש הרבה קשישים כמו אבי שלא יודעים בכלל על זכותם לתמיכה ותקציב מזון.
אחרי הקורונה לא עבדתי בתיירות ופניתי לבקש סיוע כשאני חותמת הבטחת הכנסה בהמתנה לשיקום מקצועי. עד היום לא קיבלתי חצי שקל לעומת זאת היו המון תירוצים למה אבי רשום במחשב אבל לא יצרו איתו קשר, למה אני זכאית לפי חוק אבל לא מקבלת,
אלף סיבות שעיקרן טרטרת.
יש לנו מסמכים אבל תמצאי שוב תבקשי, תמלאי, תשלחי תביאי מה עושים עולים?
אני באמת חושבת שהגיע הזמן לפרק את כל מערך הרווחה המסורבל העצום הזה של עמותות גמח"ים עסקנים מפלגתיים ומחלקות רווחה בעיריות בכל הארץ ולהציב פקיד אחד בכל משרד הפנים שיאפשר לאדם לבוא להרשם ולבקש תמיכה למזון. מחקר לסטטיסטיקה ומעקב נתונים יכול להיעשות בצמידות לנתונים הללו הממשלתיים
ואם אתם מפחדים מרמאויות תנו זאת כהלוואת גרייס בלתי תלויה אבל שאנשים ידעו שאי אפשר לצאת מהארץ עד אשר תושב. זה כל הסיפור. במקום שהכסף יזרום למפלגות ולפקידות שהכסף לאוכל יגיע לאנשים. בשנה הזו שתארתי הלכתי לא פעם רעבה לישון כי שתיתי כל היום תה. זה בזיון למערך הסוציאלי של המדינה. לא לי.
לאוצר המילים שלך נהלל אוסיף מילה משלי, סליחה.
ברדיו מתנגן לו יהיה טוב השיר של יונתן גפן ששמעתי פעם ראשונה במפגש עם ברוזה לפני פינוי סיני כשהרגשנו שקורעים אותנו לרסיסים אבל יותר חשוב עם ישראל מכל חלק ארץ שטיפחנו
את הטוב ביותר הסכמנו לתת למען השלום. כמו ביכורים. סיני היה חבל הארץ של העושר ואושר חופש ושלום. הייתי בת 10 ילידת אילת.
יש כל כך הרבה לעשות עדיין להשלים את המלאכה שעשו אנשים כמו סבא שלי שהיה נוטר בעמקים נשר וחיפה וסבתא שלי בקבוצה שבנתה כבישים בטבריה וקיבוץ אלונים הגיעה מברלין לישראל ב 1938
קודם כל לשמור על הדיבור.
היה לי חוסר נחת ממשה דיין ויחס דואלי כי בכל זאת הם קרובי משפחה רחוקים שלנו הצטערתי היום מאוד שדיברתי לא יפה עליו ועל חבריו פעם.
כעסתי עליו כסמל. בחרתי להצטרף לדיעות של מתנגדיו קיללתי את שמו משליכה עליו את כל הרוע במדינה.
אבל הוא לא עשה בכוונה להזיד אלה רק שמועות שנועדו לסכסך.
אלו שהפיצו את הדיבור עליו הם אותם אלו שהפיצו את הדיבור על שאר מנהיגי כיפור.
לא הם יזמו את מלחמה
הם אנשי מעשה והשתדלו שיהיו מעשיהם טובים
יהי רצון שנזכה לתת תוכן של נשמה טהורה בארץ ישראל שסבינו כל כך עמלו לבנות למעננו
להמשיך אלוהותו יתברך אל הנוף הזה שהזכרת. אליו הגענו מכל קצוות העולם בחסד גמור של זכות לישיבת ארץ ישראל
אם כל אחד ינהג בענווה בתחומו יתבטלו מעצמם הקנאה והתחרות ונזכה להבין שאנחנו חלקים של אותו שלם.
שבת שלום
סליחה אמרתי. אני מירב ליאת בת מיכל ודוד
על דבריי בעבר בלי דעת שאולי עלבו אנשים שאינני מבינה את כאבם ונתנו דוגמא לא ראויה של התנהגות לא מנומסת. תמיד לזכור שהאיש מולנו הוא לא סמל של כלום. הוא אדם ויש בו אלוהות.
השבוע יום הזיכרון סבי יונתן גור אריה נרצח בבתי הזיקוק 1947 תש"ח 75 שנים חלפו והגיע הזמן להקים ועדת חקירה מחודשת על אירועי אותו יום שיצר קו שבר מלאכותי בין ערבים ליהודים בין אצל להגנה בין דתיים לחילונים
סבא שלי היה כל אלה וגם חקלאי וגם צייר וצלם.
עלינו להשכיל להגן על האנשים המוכשרים להגן עליהם ולתמוך בהם ולהכין שכל קול הוא חלק משלם שצריכים את כל הצלילים שלו. כל אחד.
אנשים כמו אביבה דיין דאגו לאחרים כל חייהם. תוצאות הבחירות שציינת הם רק שיקוף של הכרת תודה. ילדיה ונכדיה עשו הרבה למען ישראל עמדו באומץ גם מול הסמליות שהטביעו על בעלה.
תודה על הטקסט הזה שכתבת.מקווה שנזכה ליום בו הקרקעות לא יהוו הפרדה בין אוכלוסיות וכל אחד יגור במקום שאהבה נפשו. מגדל העמק הוא היום יישוב של אור ונתינה בדיוק כפי שנהלל היתה בימי אביבה. התיישבות עברית נתינה וחסד.
ראש חודש אייר פרשת תזריע מצורע
הכותרות הראשיות עכשיו
הפופולריים השבוע
מי שביקר פעם בחדר בריחה יודע שיש סדר למשימות, שאי אפשר להתקדם למשימה הבאה כאשר יש משימה בלתי פתורה, שהמפתח לדלת המובילה החוצה חבוי איפשהו בדרך. ושהכל קשור בהכל.
פירוק חזבאללה, החלשת החות'ים ונפילת משטר אסד הניחו בידינו את המפתחות לתקיפה באיראן. התגובה היחידה, גם אם כואבת, מגיעה רק מאיראן עצמה, ללא מטחים מחזבאללה וכמעט ללא ירי מתימן. ההגנה האווירית של איראן פורקה, כביכול כתגובה על ליל הכתב"מים, בדיעבד כהכנה לתקיפה.
ד"ר רתם סיון הופמן היא רופאה מומחית לרדיולוגיה אבחנתית. מצנתרת מוח ומנהלת מכון הדימות בבית החולים מאיר. אמא ללוחם בחטיבת הקומנדו (במיל.), לצוער בקורס חובלים ולמתבגרת. ממובילות תנועת "אמא ערה" וחברה בחוג להנעה מדינית של מפלגת הדמוקרטים.
למקרה שפיספסת
הפוסטים הפופולריים השבוע
"שישה ימים ביוני". כך נקרא אחד הספרים שפורסמו בעולם בעקבות הניצחון ההוא ביוני 1967. ניצחון שהתאפשר בזכות "מבצע מוקד" של חיל האוויר – השמדת חילות האוויר של מצרים, סוריה, וירדן על הקרקע – בשלוש השעות הראשונות של המלחמה.
חשבתי על כותרת הספר ההוא בעקבות ההישג המדהים של חיל האוויר בשלושת ימי התקיפה על איראן ביוני השתא, בביצוע טייסי הדור הנוכחי של צה"ל. ההשוואה עלתה בדעתי מפני שבמאמר הזה אטען בתוקף שעלינו לסיים את המלחמה הזו מול איראן עוד השבוע, ובמצטבר כשישה ימי לחימה, אחרת אנחנו מועדים לגלוש לאסון – מלחמת התשה, קריסת מגדלי מגורים על יושביהם, וסיום המלחמה אותה יזמנו בתבוסה ואובדן ההישגים שהושגו ללא הישג מדיני כלשהו.
ד"ר דן סגיר הוא עמית מחקר במכון ליחסים בינלאומיים ע"ש לאונרד דייוויס באוניברסיטה העברית בירושלים. ספרו: "דימונה – ההרתעה הגרעינית של ישראל" יצא לאחרונה לאור בהוצאת כרמל.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
תגובות אחרונות
-
חגי אמתון ח.א תרבות ערבית רצחנית זה המשותף לעזה ולרציחות בקרב אזרחי ישראל הערבים. במקום להתלונן תתחילו ללמוד להיגמל.
-
יורם ישראל הנוהל הרגיל הוא קודם לדאוג לכיסא. אין משמעות להרוגים בעשייתו של נתניינו. טראמפ גם נארקיסיסט שלא ניתן...
-
noa a דבר אחד טוב שיצא מהמתקפה האיראנית- בזן מושבתת - אשכרה ימות המשיח! חובה לנצל את המומנטום לבניית...
-
Avi Soroka הנושא כאוב מאד, וטוב דפנה שאת מציפה אותו. נראה לי שאין מה לצפות מהממשלה הנוכחית, שתיזום צעדים...
-
-
תלמה מרגולין עיני קוראות ומסרבות להאמין למקרא כתבה מלאת שטנה וקנאה בגיבור ישראל האחד והיחיד שעיני כל העם...
-
Goldstar מי שנחוש להרוס בסוף יהרוס. בטח שכשהוא מוקף בעדת אפסים מלחכי פנכה ומשיחיים. כל השאר זה רק...
-
Anat Pearlmuter-Shabo כל כך נכון ! לא אתפלא אם יתברר שציידו את הטייסים בגלולת ציאניד, למקרה שהמטוס ייפול...
-
-
Boaz Yalinevitz הסבר אלטרנטיבי. המוטיבציה העיקרית היא ארצית, המשך השילטון שהיא מעל ומעבר ומבטלת רעיונות נשגבים עם שמות מרשימים...
-
Hospital watch עומר רציתי לומר לך תודה. בזמנים כל כך קשים. הידיעה שעם ישראל כובש מחדש את ארצו מידי...
-
David Cohen Enzer נקמה או תגובה, זה לא משנה. כל כך הרבה מילים על מנגנון אבולוציוני פשוט. "אם מישהו יפגע...
-
Goldstar שדה קרב מתמיד בין חירות לעריצות. בין עמים שצועדים לעבר קִדְמָה, לבין משטרים שבולמים אותה בשם דת,...
-
JO HAGER מסתבר ששוב דוד הכניע את גוליית ב3 ימים! העולם בהלם, ועל זה נאמר "בתחבולות תעשה מלחמה" הצבא המסוכן בעולם...
-
-
Moshe Berg עיקרה של החרדיות היא ההסתגרות מפני המודרניות, ואכן ימיה כימי המודרניות. וזה המפתח להבנת התנהגותם. שמירת התורה...
-
-
Shiri Solomon שלום, כתושבת מצפה אביב אני מאוד כועסת ופגועה מהכתבה, מאז אתמול אנשי המצפה , שנמצאים ביחסי שכנות...
-
-
מבלי משים, ישראל שינתה את מטרות המלחמה עם איראן – מהשמדת הגרעין האיראני – להפלת משטר האייתוללות. אלה שתי מטרות ראויות. העולם יהיה טוב יותר ובטוח יותר אם יהיה חופשי מאיראן גרעינית, ובהסתלקות משטר האייתוללות מחיינו.
השאלה היא איך מתקבלות ההחלטות האלה, ומה מטרתם האמיתית של מקבלי ההחלטות בישראל, כלומר: משפחת נתניהו. על פי מה שפורסם, ההחלטה לתקוף את איראן התקבלה אחרי שמערכת הביטחון שכנעה את נתניהו כי איראן רצה לפצצה.
פנחס ענברי הוא חוקר בכיר של מזרח התיכון, עיתונאי, סופר, תסריטאי ומשורר. מחבר הערכים על הפלסטינים באנציקלופדיה העברית החדשה. שימש שנים רבות חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. חיבר ספרי עיון על הבעיה הפלסטינית, וספר בלשנות על שורשי השפה העברית "סיפור שורש". הרומנים שחיבר יחד עם אשתו אביבה הם: "על גב סופה" - על אתגרי הקהילות הנוצריות בגליל המערבי בימי המנדט הבריטי מול האסלאם הרדיקלי ומעמד האישה, ו"שומר השאול" עוסק בשחיתות הישראלית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
- בונוס: הצטרפות לקבוצה הסגורה של זמן ישראל בפייסבוק המספקת הצצה מאחורי הקלעים של המערכת (למתחברים באמצעות פייסבוק בלבד)
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם