הכסף לא מגיע אל האנשים בקצה שרשרת המזון. בתחילת הקורונה חלה אבי אשר נפטר כבר במרץ 2021 ולפיכך נזקק לשנה תמיכה. זה הכל. כל החיים הוא שילם פנסיה התמיכה הזו הגיע לו לפי כל קריטריון.
כל פניותיי לעירייה ולארגון פתחון לב לא הועילו עד היום לא קיבלנו את החלק היחסי לו היה זכאי. הכספים חולקו על ידי עיריית נוף הגליל והיות והתעקשתי להגיע לעירייה לתבוע את הכספים כמה אלפי שקלים התברר לי שיש הרבה קשישים כמו אבי שלא יודעים בכלל על זכותם לתמיכה ותקציב מזון.
אחרי הקורונה לא עבדתי בתיירות ופניתי לבקש סיוע כשאני חותמת הבטחת הכנסה בהמתנה לשיקום מקצועי. עד היום לא קיבלתי חצי שקל לעומת זאת היו המון תירוצים למה אבי רשום במחשב אבל לא יצרו איתו קשר, למה אני זכאית לפי חוק אבל לא מקבלת,
אלף סיבות שעיקרן טרטרת.
יש לנו מסמכים אבל תמצאי שוב תבקשי, תמלאי, תשלחי תביאי מה עושים עולים?
אני באמת חושבת שהגיע הזמן לפרק את כל מערך הרווחה המסורבל העצום הזה של עמותות גמח"ים עסקנים מפלגתיים ומחלקות רווחה בעיריות בכל הארץ ולהציב פקיד אחד בכל משרד הפנים שיאפשר לאדם לבוא להרשם ולבקש תמיכה למזון. מחקר לסטטיסטיקה ומעקב נתונים יכול להיעשות בצמידות לנתונים הללו הממשלתיים
ואם אתם מפחדים מרמאויות תנו זאת כהלוואת גרייס בלתי תלויה אבל שאנשים ידעו שאי אפשר לצאת מהארץ עד אשר תושב. זה כל הסיפור. במקום שהכסף יזרום למפלגות ולפקידות שהכסף לאוכל יגיע לאנשים. בשנה הזו שתארתי הלכתי לא פעם רעבה לישון כי שתיתי כל היום תה. זה בזיון למערך הסוציאלי של המדינה. לא לי.
- כל הזמן
- הניוזלטר היומי
-
חיפוש בזמן
- אודות האתר ויצירת קשר
- התחברות
- הזמן של
-
עקבו אחרינו
לאוצר המילים שלך נהלל אוסיף מילה משלי, סליחה.
ברדיו מתנגן לו יהיה טוב השיר של יונתן גפן ששמעתי פעם ראשונה במפגש עם ברוזה לפני פינוי סיני כשהרגשנו שקורעים אותנו לרסיסים אבל יותר חשוב עם ישראל מכל חלק ארץ שטיפחנו
את הטוב ביותר הסכמנו לתת למען השלום. כמו ביכורים. סיני היה חבל הארץ של העושר ואושר חופש ושלום. הייתי בת 10 ילידת אילת.
יש כל כך הרבה לעשות עדיין להשלים את המלאכה שעשו אנשים כמו סבא שלי שהיה נוטר בעמקים נשר וחיפה וסבתא שלי בקבוצה שבנתה כבישים בטבריה וקיבוץ אלונים הגיעה מברלין לישראל ב 1938
קודם כל לשמור על הדיבור.
היה לי חוסר נחת ממשה דיין ויחס דואלי כי בכל זאת הם קרובי משפחה רחוקים שלנו הצטערתי היום מאוד שדיברתי לא יפה עליו ועל חבריו פעם.
כעסתי עליו כסמל. בחרתי להצטרף לדיעות של מתנגדיו קיללתי את שמו משליכה עליו את כל הרוע במדינה.
אבל הוא לא עשה בכוונה להזיד אלה רק שמועות שנועדו לסכסך.
אלו שהפיצו את הדיבור עליו הם אותם אלו שהפיצו את הדיבור על שאר מנהיגי כיפור.
לא הם יזמו את מלחמה
הם אנשי מעשה והשתדלו שיהיו מעשיהם טובים
יהי רצון שנזכה לתת תוכן של נשמה טהורה בארץ ישראל שסבינו כל כך עמלו לבנות למעננו
להמשיך אלוהותו יתברך אל הנוף הזה שהזכרת. אליו הגענו מכל קצוות העולם בחסד גמור של זכות לישיבת ארץ ישראל
אם כל אחד ינהג בענווה בתחומו יתבטלו מעצמם הקנאה והתחרות ונזכה להבין שאנחנו חלקים של אותו שלם.
שבת שלום
סליחה אמרתי. אני מירב ליאת בת מיכל ודוד
על דבריי בעבר בלי דעת שאולי עלבו אנשים שאינני מבינה את כאבם ונתנו דוגמא לא ראויה של התנהגות לא מנומסת. תמיד לזכור שהאיש מולנו הוא לא סמל של כלום. הוא אדם ויש בו אלוהות.
השבוע יום הזיכרון סבי יונתן גור אריה נרצח בבתי הזיקוק 1947 תש"ח 75 שנים חלפו והגיע הזמן להקים ועדת חקירה מחודשת על אירועי אותו יום שיצר קו שבר מלאכותי בין ערבים ליהודים בין אצל להגנה בין דתיים לחילונים
סבא שלי היה כל אלה וגם חקלאי וגם צייר וצלם.
עלינו להשכיל להגן על האנשים המוכשרים להגן עליהם ולתמוך בהם ולהכין שכל קול הוא חלק משלם שצריכים את כל הצלילים שלו. כל אחד.
אנשים כמו אביבה דיין דאגו לאחרים כל חייהם. תוצאות הבחירות שציינת הם רק שיקוף של הכרת תודה. ילדיה ונכדיה עשו הרבה למען ישראל עמדו באומץ גם מול הסמליות שהטביעו על בעלה.
תודה על הטקסט הזה שכתבת.מקווה שנזכה ליום בו הקרקעות לא יהוו הפרדה בין אוכלוסיות וכל אחד יגור במקום שאהבה נפשו. מגדל העמק הוא היום יישוב של אור ונתינה בדיוק כפי שנהלל היתה בימי אביבה. התיישבות עברית נתינה וחסד.
ראש חודש אייר פרשת תזריע מצורע
סמ"ר ליאב כבביה, בן 20 מהוד השרון, לוחם שריון בגדוד 52 של עוצבת "עקבות הברזל" (401), נפל ביום שישי לפנות בוקר בקרב בדרום לבנון. כך הודיע הלילה דובר צה"ל.
סמ"ר כבביה הוא החלל השלישי ששמו מתפרסם מתוך ארבעה לוחמי צוות טנק שנהרגו בתקרית הקשה, כתוצאה מפגיעת כטב"ם או טיל נ"ט ששיגר ארגון הטרור חיזבאללה.
באותו אירוע נפלו סא"ל דור גדליה בן שמחון ז"ל (32) – מפקד גדוד 52 וסמ"ר יואב קליין ז"ל (21) – ששמו הותר לפרסום מוקדם יותר היום.
מצה"ל נמסר כי שמו של הלוחם הרביעי מצוות הטנק שנפל בתקרית צפוי להתפרסם בקרוב.
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מודיע כי "לא ייגבו אגרות מעבר במצר הורמוז במשך 60 יום במהלך תקופת הפסקת האש, ולא ייגבו אגרות מעבר גם לאחר תום תקופת 60 הימים – אלא אם הן יוטלו על ידי ארצות הברית של אמריקה ולמענה".
טראמפ מוסיף כי אם העסקה עם איראן לא תושלם הכסף יועבר עבור שירותים שניתנו כ"מלאך שומר" של מדינות המזרח התיכון, לצורך החזר עלויות בעבר, בהווה ובעתיד.

ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת צפויה לדון ביום שני בשורה של הוראות מיוחדות לבחירות הקרובות, שעליהן המליצה ועדת הבחירות המרכזית, כדי להבטיח את תפקודה התקין של מערכת הבחירות לנוכח המצב הביטחוני הנוכחי.
הצעת חוק הבחירות לכנסת ה־26 (הוראות מיוחדות), כפי שהומלצה על ידי ועדת הבחירות המרכזית, תאפשר למפונים בעקבות שנות העימות הצבאי האחרונות להירשם ב"כתובות בחירה" חדשות, תאפשר לוועדת הבחירות המרכזית להתכנס באופן מקוון, תעניק לרשויות הבחירות גמישות רבה יותר בבחירת קבלנים, ותעניק ליושב ראש ועדת הבחירות המרכזית סמכויות נוספות לקביעת הוראות מיוחדות לנוכח המצב הביטחוני.
הוועדה ממליצה גם על כמה תיקוני קבע בחוק, ובהם הצבת קלפיות בכל בית אבות או דיור מוגן שבו לפחות 75 דיירים, הקדמת המועד האחרון להגשת רשימות מועמדים, וחובת גילוי על שימוש בבינה מלאכותית יוצרת ביצירת חומרי תעמולה לבחירות.
במכתב ליושב ראש ועדת החוקה שמחה רוטמן (הציונות הדתית), כותב המשנה לנשיא בית המשפט העליון ויושב ראש ועדת הבחירות המרכזית נעם סולברג כי הוא סבור "שחקיקת הצעת החוק חיונית לקידום הליך בחירות תקין בנסיבות הנוכחיות", ומוסיף כי הוא "יודה על מאמציך לקדם את הצעת החוק ולהביאה לחקיקה, כדי שניתן יהיה לקיים את הבחירות לכנסת כסדרן".
ynet דיווח בשבוע שעבר כי נציגי הקואליציה התנגדו למהלך שיחייב הפעלת קלפיות בבתי אבות ברחבי הארץ.
האתר ציטט גורם בליכוד שטען כי ההצעה "תסייע אלקטורלית לליברמן".
סקרים מראים בעקביות כי מצביעים צעירים נוטים יותר לימין ותומכים יותר בבעלי בריתו הפוליטיים של נתניהו מאשר מצביעים מבוגרים.
כלי תקשורת המזוהים עם חמאס ברצועת עזה מדווחים כי שלושה בני אדם נהרגו בשתי תקיפות נפרדות ברצועה בשעות האחרונות.
בתקיפה על בית במחנה הפליטים בורייג' שבמרכז הרצועה נהרגו שני בני אדם, בהם אחמד ושאח, צלם של רשת אל־ג'זירה הקטרית.
בנוסף, אדם שלישי נהרג בתקיפה בחאן יונס.
צה"ל טרם הגיב.
מתנחלים ישראלים תועדו כשהם מעבירים את עדריהם למרעה בתוך הכפר הפלסטיני סינג'יל שבמרכז הגדה.
בתיעוד נראים בעלי החיים גורמים נזק לגידולים של חקלאי פלסטיני בכפר, בזמן שהמתנחלים מביטים מהצד.
The banality of evil: Settlers graze their sheep inside a Palestinian faqous (a type of cucumber) plot. Sinjil, not far from the Shilo settlement. pic.twitter.com/ACa5vVem9j
— Peace Now (@peacenowisrael) June 20, 2026
זו אחת משורה של שיטות שאימצו מתנחלים כדי להטריד פלסטינים, במטרה לגרום להם לעזוב את אדמותיהם.
כמה אלפי פלסטינים, בעיקר בדואים, נמלטו מבתיהם בשלוש השנים האחרונות לאחר שלא הצליחו לעמוד בהטרדות ובתקיפות כמעט יומיומיות מצד מתנחלים, שכמעט אינן נבלמות בידי הרשויות הישראליות.
עשרות פעילי שמאל ישראלים החלו לקיים מה שמכונה "נוכחות מגינה" בכמה מהכפרים הפלסטיניים הנתונים למתקפות החמורות ביותר.
הכותרות הראשיות עכשיו
לכבוד חודש הגאווה, נזכרתי כי בתקופת המנדט אסר החוק על יחסי מין בין גברים. כתוצאה מכך, ההומוסקסואל נכח בשיח הציבורי – הוא סומן כמושא לאיסור, כסכנה, או כבעיה שצריך לדבר עליה.
אך מה על הלסבית? הלסבית, לעומתו, הייתה נעלמה. בעיתונות העברית של אותן שנים היא כמעט לא הייתה קיימת, ומה שאינו קיים – הרי אינו אסור. כדי למצוא אותה צריך לבלוש: לעבור על מאות כתבות וידיעות ומודעות, ולקרוא דווקא את מה שנותר בין השורות.
ד"ר אורית יעל (Orit Yaal) חוקרת היסטוריה חברתית ומגדרית. היא משתמשת בתקשורת ההמונים של התקופה כמקור להבנת החברות הנחקרות. להנאתה לומדת כל החיים, לפרנסתה מרצה במכללה אקדמית כנרת, לשלמות נפשה מרצה אקטיביסטית במסגרות אזרחיות (פורום מיכל סלה, מכינות קד"צ), פובליציסטית בעיתונות החופשית ונואמת בכיכרות. בחייה הפרטיים קיבוצניקית, פמיניסטית נשואה ואם לארבעה. מאמינה בשוויון חברתי, כלכלי ופוליטי, כי רוב בני האדם טובים צריך רק ללתת להם את הכלים להראות את הטוב הזה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
תנו לתן לחיות
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהפופולריים השבוע
במשך רוב שנותיה נשענה הברית בין ישראל לארצות הברית על הבנה לא כתובה: ישראל תלויה בוושינגטון, אך ההחלטות הסופיות מתקבלות בירושלים. כיום יותר ויותר ישראלים מתחילים לפקפק בהנחה הזאת.
הלחצים האמריקאיים במהלך המלחמה בעזה, הניסיונות להגביל את תגובת ישראל לאיראן ואף ההתערבות הפומבית במשפטו של בנימין נתניהו, מחזקים תחושה גוברת שוושינגטון לא רק משפיעה על החלטות ישראל אלא גם מגדירה את גבולות הגזרה שלה. השאלה שמטרידה כיום ישראלים רבים היא האם התלות ההכרחית בארצות הברית החלה לבוא על חשבון חופש הפעולה של ישראל.
יהודה לוקץ׳ הוא פרופסור-חבר אמריטוס ליחסים בינלאומיים באוניברסיטת ג׳ורג׳ מייסון, וירג׳יניה. פרסם חמישה ספרים. הוא מחבר הספר שיצא לאור לאחרונה: "Op-Ed: Musings on War & Peace in the Middle East and Beyond"
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנולמקרה שפיספסת
הפוסטים הפופולריים השבוע
תגובות אחרונות
-
-
Yonatan Ahituv מייד אחרי מלחמת ששת הימים העליתי את הרעיון שיש לשמור, בצד עזרות הגברים והנשים, עזרת כל ישראל...
-
yoel.einy הדילמה האין סופית , בין הרצון האנושי בשלום לבין הפיכחון מול פני הרשע, חוזרת ומשחזרת את עצמה...
-
hagiti1966 מילים כל כך נכונות! בלי אופטימיות, תקווה ונקיטת פעולה, האנושות כולה אבודה, ובמיוחד אחרי שהגענו לתחתית (אולי...
-
-
Zvi Lahat כתבה מעולה, תודה. תכליתה של מלחמת הנצח הזו היא אחת, לשלוט בנו. כל מנהיג שמעדיף את שמירת כוחו...
-
-
-
HANNA DAVID מזל - מה לא ברור? חייבים להתייחס למדינת הטרור איראן. היא זו שבעזרת המדענים שלה, שלמדו והתפתחו בתחומי...
-
RARAR NANAN ובכן הכותבת, הרשי לי לחלוק עליך. לכותל חשיבות קטנה בסיפור הציוני. העליות והתנועה הציונית לא התמקדו בירושלים,...
-
-
goldstars אם בן גביר יכול להיות שר לבטחון פנים אז גוטליב בהחלט יכולה להיות שרת המשפטים. כמו שחשבנו...
-
Yoel Barnea הממשלה וראשה מוכיחים כמעט מידי יום כי האינטרסים של המדינה במקום האחרון מבחינתם וכל האינטרסים האחרים- הישרדותיים,...
-
Yoel Barnea הממשלה וראשה מוכיחים כמעט מידי יום כי האינטרסים של המדינה במקום האחרון מבחינתם וכל האינטרסים האחרים- הישרדותיים,...
-
amitairi7 הידעתם שהכתבה מפנה את האשמה על כל מיני פונקציונרים חוץ משני הנוכלים האייתולה עמיתלה יצחקוב ובוזי ביזבוזי...
-
mazal189654 למה בכלל צריך להתייחס למדינת טרור, למדית פנאטים, פרימיטיבים שרוצחים את המפגינים, קונים נשק וממנים את הטרור.?
-
-
-
-
Haim Feldman הציבור לא סובל בגלל אי כינוס הועדה אלא בגלל פרקליטות כושלת עלובה ומושחתת ברמות בלתי נסבלות.בגלל הנסיון...
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהממשלה וראשה מוכיחים כמעט מידי יום כי האינטרסים של המדינה במקום האחרון מבחינתם וכל האינטרסים האחרים- הישרדותיים, ביטחוניים(הפרת החוק לגבי חשיפת שמות אנשים במערכת הביטחון), פוליטיים, משפטיים(של רוה"מ נתניהו), מיפלגתיים ועוד, יש להם קדימות על הצרכים, היעדים, האינטרסים המרכזיים של המדינה שנתניהו וחבריו מנהיגים . השר לוין, למשל, שר המשפטים, הוא הוא האיש המרכזי, " המשמיד" את מערכת החוק והמשפט במדינה. העם משלם על המחסור הקשה בשופטים בכל הרמות. לפעמים, נשאלת השאלה בפני אלה המשקיפים והעוקבים אחר המתרחש כאן, כי יש גורמים הרוצים ברעתנו והם משכנעים את חברי הממשלה, רובם ככולם, לפעול נגד ישראל ואוכלוסיתה, אותן הם מנהיגים. כיצד " משכנעים את הממשלה לפעול נגד המדינה והעם? משאיר זאת לדמיון הקורא
הממשלה וראשה מוכיחים כמעט מידי יום כי האינטרסים של המדינה במקום האחרון מבחינתם וכל האינטרסים האחרים- הישרדותיים, ביטחוניים(הפרת החוק לגבי חשיפת שמות אנשים במערכת הביטחון), פוליטיים, משפטיים(של רוה"מ נתניהו), מיפלגתיים ועוד, יש להם קדימות על הצרכים, היעדים, האינטרסים המרכזיים של המדינה שנתניהו וחבריו מנהיגים . השר לוין, למשל, שר המשפטים, הוא הוא האיש המרכזי, " המשמיד" את מערכת החוק והמשפט במדינה. העם משלם על המחסור הקשה בשופטים בכל הרמות. לפעמים, נשאלת השאלה בפני אלה המשקיפים והעוקבים אחר המתרחש כאן, כי יש גורמים הרוצים ברעתנו והם משכנעים את חברי הממשלה, רובם ככולם, לפעול נגד
רק שואל: לאוטיסטית גוטליב יש אבטחה? די מביך לאוייב שישראל מצליחה לחסל את כל ראשי הנחש של אוייביה לדורותיהם ואילו האוייב המוסלמונאצי והפלשטנאצי לא מצליח לחסל אפילו פוליטיקאי ישראלי אחד במשך עשרות שנים. הפוליטיקאי הישראלי האחרון שחוסל בידי הפלשטנאצים היה נביא הטרנספר והאנס המתועב רחבעם (גנדי) זאבי. את זאבי רצחו פלשטנאצים מארגון החזית העממית, ובשל כך מנהיג החזית העממית אחמד סעדת שיזם את הרצח יישב בכלא הישראלי עד יום מותו. הרצח של זאבי שבוצע לפני עשרים ושש שנים הצליח רק משום שהאלוף בדימוס שחשב את עצמו מומחה גדול בענייני בטחון גירש מעליו באופן עקבי את מאבטחי השב"כ/מגן שניסו להגן עליו.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנותגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנומקהלת השופרות איבדה את המנצח
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
- בונוס: הצטרפות לקבוצה הסגורה של זמן ישראל בפייסבוק המספקת הצצה מאחורי הקלעים של המערכת (למתחברים באמצעות פייסבוק בלבד)
עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה
תמכו בנועיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.





























































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו