עם ישראל זועם, ובצדק, על הסכם הפסקת האש שחתם הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ עם איראן. זה הסכם גרוע שנותן לאיראן הרבה כוח ומשאבים שלא היו לה לפני המלחמה.
אבל עם ישראל זועם על הדבר הלא נכון. הוא זועם על מי שהפסיק מלחמה בהפסד – במקום לזעום על שהתחילו מלחמה שלא ניתן היה לנצח בה.
בועז אצילי הוא פרופסור למדע המדינה ויחסים בינלאומיים באמריקן יוניברסיטי בוושינגטון, מתמחה בלימודי ביטחון וסכסוכי גבולות. בין הספרים שפרסם: Triadic Coercion: Israel’s Targeting of States that Host Non-State Actors (עם וונדי פרלמן) ו-Good Fences, Bad Neighbors: Border Fixity and International Conflict.






























תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנונתניהו מכר לטראמפ מלחמה קצרה והפלת המשטר האיראני. רק שהתוכנית הזו נסמכה על פלישה קרקעית כורדית שהייתה מתחילה את המרד בתוך איראן, וכנראה שזה היה גם מוביל לאיזו עצמאות כורדית באיראן וצפון עירק.
לפי הידוע ארדואן וואנס שני "צדיקים", הפילו את החלק הזה של התוכנית, ושני הגאונים נתניהו וטראמפ יצאו בכל זאת לדרך עם רק חצי התוכנית של התקיפות האוויליות. סליחה, האוויריות.
במלחמה אין חצי מאמץ – הולכים עם הכל, בכל הכח או שמפסידים.