מברוק עמית
טובי
מברוק עמית
טובי
חברים באופוזיציה תקפו את הממשלה על כך שהודיעה שלא תכיר בפעולות של מועצת הרשות השנייה, אף שבג"ץ קבע שיש לכבד את החלטותיה –
ממשלת ישראל מרימה יד על הדמוקרטיה הישראלית.
נתניהו מחלק את ישראל.
אזרחי ישראל ראויים לממשלה שמאחדת את העם – לא ממשלה שפועלת לחלק אותו. pic.twitter.com/XgiBkB8Te3
— Gadi Eisenkot – גדי איזנקוט (@gadi_eisenkot) July 5, 2026
אי ציות לפסיקת בית משפט מביא לאנרכיה ברחובות ולפירוקה של המדינה שלנו.
בקרוב נתקן הכל.
יהיה חוק אחד לכולם.— Naftali Bennett נפתלי בנט (@naftalibennett) July 5, 2026
ההחלטה להתעלם מפסיקת בג"ץ היא פקודת המבצע לקראת יום הבוחר. הממשלה הזו יודעת שאין לה סיכוי לנצח בחירות, ולכן היא מנהלת מלחמה על שלטון החוק.
מדובר בממשלה עבריינית שאיבדה את הבלמים.
זו ממשלה שרוצה לתרגל ולנרמל אי ציות לבית המשפט, כדי שתוכל לסרב מחר לקבל את תוצאות הבחירות ולפנות…
— Yair Golan – יאיר גולן (@YairGolan1) July 5, 2026
ממשלה של אנרכיסטים.
אם שרים לא מכבדים פסיקת בג"צ, אז למה שעבריינים אחרים יכבדו את החוק? למה לא לגנוב, לפרוץ, למעול?
אין דין ואין דיין תחת ממשלת הכאוס הכושלת pic.twitter.com/33IBzK1Ksk— מירב כהן – Meirav Cohen (@cohen_meirav) July 5, 2026
אנחנו קוראים לחברי מועצת הרשות השניה לצפצף על ההחלטה הלא חוקית של ממשלת ההרס, ולהמשיך בפעילותה בהתאם לפסק הדין של בית המשפט העליון.
— גלעד קריב (@KarivGilad) July 5, 2026
אני קורא לחברי מועצת הרשות השניה להתעלם לחלוטין מהחלטת הממשלה, ולבצע את תפקידם בהתאם לחוק ולפסיקת בג"ץ.
ממשלה שמחליטה לא לציית לפסקי דין, לא ראויה שעובדי ציבור ונציגי ציבור יפעלו בהתאם להחלטות שלה ולהוראות שלה. ממשלה שמפרקת את שלטון החוק ומפרה הוראות של בית המשפט איבדה כל…
— גלעד קריב (@KarivGilad) July 5, 2026
ממשלה של עבריינים על מלא.
קו ישיר מחבר בין האלימות שמשתוללת ברחובות והבסיג' נגד מתנגדי שלטון, לממשלה המפקירה והעבריינית שמנסה לייצר משבר חוקתי על סטרואידים ולפרק את מערכות השלטון והחוק.
הם לא למדו כלום מהשבעה באוקטבור, לא למדו כלום מהשלכות ההפיכה – מבחינתם הכסא מעל המדינה… pic.twitter.com/M5PEvI3FPZ
— Naama Lazimi – נעמה לזימי (@naamalazimi) July 5, 2026
ממשלה שלא מצייתת לבית המשפט – היא ממשלה שאין לציית לה ולהחלטותיה. שורפי אסמים, אנרכיסטים מסוכנים. הם לא למדו דבר מה-7/10.
— Yorai Lahav Hertzanu – יוראי להב הרצנו (@YoraiLahav) July 5, 2026
הרמטכ"ל אייל זמיר ביקר הבוקר ברכס הבופור ואמר שחזבאללה "מותש ונוצח בכל קרב בו היה מפגש עם כוחותינו, וכעת הוא תולה את יהבו בפטרונו האיראני שיציל אותו".
הרמטכ"ל אמר עוד ש"מרחב הבופור הינו שטח שולט רווי תשתיות טרור. חזבאללה, במימון ובהכוונה איראנית, בנה במרחב במשך עשרות שנים תוואים תת-קרקעיים משמעותיים שנחצבו בעומק ההר לאיום על יישובי הצפון ובכלל כך למפקדות, לניהול הלחימה, לעמדות אש ולהוצאת מתווי טרור".
זמיר סייר ברכס ובמתחם התת-קרקעי שתחתיו, קיים הערכת מצב ואמר: "כוחותינו שולטים בשטחי המפתח מעל הקרקע ובתוואים אלה מתחת לקרקע". עוד אמר ש"כל איום הנשקף לעבר כוחותינו או היישובים יותקף מיידית ויוסר".
הרמטכ"ל הוסיף ש"צבא לבנון נדרש לממש את מחויבותו להסכם ההיסטורי שנחתם ולפעול לטיהור המרחב ממחבלי חזבאללה ותשתיות הטרור. צה"ל ימשיך לפעול בנחישות להסרת האיומים מהשטח הלבנוני וערוך לעבור להתקפה מהירה אם תופר הפסקת האש".
נשיא צרפת עמנואל מקרון יבקר בסוריה כדי לדון בדרכים לחיזוק היחסים הדו־צדדיים ובסוגיות בעלות עניין משותף, כך הודיע היום מערך התקשורת של לשכת נשיא סוריה.
מקרון, שילווה במשלחת של משקיעים ונציגים מחברות צרפתיות, יקיים שולחן עגול עם הנשיא אחמד א־שרע ומשלחות סוריות.
לא נמסר מועד הביקור.
בג"ץ הוציא צו על תנאי בעתירת התנועה לטוהר המידות, שדרשה להפסיק את כהונתה של ממלאת מקום מנכ"ל משרד ראש הממשלה, דרורית שטיינמץ. בעקבות דיון שהתקיים בשבוע שעבר מורה בית המשפט לנתניהו לנמק מדוע לא ימנה ממלא מקום מנכ"ל אחר.

הממשלה אישרה היום פה אחד את הצעת שר התקשורת שלמה קרעי וסגן ראש הממשלה ושר המשפטים יריב לוין, שלפיה לא תכיר בכל החלטה, אישור, מינוי או פעולה של מועצת הרשות השנייה, כל עוד המועצה אינה עומדת בתנאי הסף שנקבעו בחוק.
ממשלה שלא תקבל את פסיקת בג"ץ הופכת בו במקום לממשלה לא חוקית שלא נקבל את פסיקותיה והחלטותיה. כהונת חברי הרשות השניה מבחינתנו בתוקף והחלטותיהם מחייבות
— יאיר לפיד – Yair Lapid (@yairlapid) July 5, 2026
ההחלטה התקבלה בעקבות פסיקת בית המשפט העליון מ־17 ביוני 2026, שהחזירה לפעולה את מועצת הרשות השנייה שמונתה בתקופת הממשלה הקודמת, אף שמספר חבריה המכהנים ירד מתחת לרף המינימלי הקבוע בחוק.
הרף ירד לאחד התפטרויות של 7 חברים במועצה. בג"ץ התייחס לדברים וקבע כי "ישנו חשד כבד, כי התפטרותם כוּונה אך לסיכול החלטות קודמות שניתנו על ידינו בהליך דנן, תוך שיבוש יכולתו של בית משפט זה לברר את מכלול הטענות שעל הפרק".
קרעי אמר לאחר ההחלטה כי "שופטי בג"ץ אינם הכנסת, ושיכרון כוח לא נותן סמכות למחוק מהחוק תנאי סף מפורש". לדבריו, "מועצה שאינה עומדת בתנאי הסף שקבע המחוקק לא מתקיימת, והחלטותיה שוות כקליפת השום".
לוין אמר כי "שלטון החוק פירושו שהחוק מחייב את כולם, גם את בית המשפט", והוסיף כי הממשלה תמשיך לפעול "בכל הכלים החוקיים כדי להשיב את שלטון החוק על כנו".

אחת הטענות המושמעות ביותר נגד טיפוח מחוננים במערכת החינוך היא: "למה לתת למי שכבר יש לו", או במלים אחרות: מחוננים יגיעו למיצוי יכולותיהם בין אם יטופחו ובין אם לאו. למה להשקיע בהם כספים ומשאבים? הלא עדיף להשקיע בלקויי למידה, בבעלי קשיים רגשיים, ובעיקר – באלה שלא התברכו במה שמחוננים קיבלו כבר מילדותם.
פוסט זה יוכיח בדיוק את ההיפך: יש להשקיע בטיפוח מחוננים ולא רק מהטעם הפשוט, הבנאלי, שאותו נוטים לשכוח: כל ילד זכאי לחינוך שמתאים לו.
ד"ר חנה דויד היא יועצת לילדים מחוננים ולבני משפחותיהם. למדה לתואר ראשון במתמטיקה-פיזיקה ובספרות עברית באוניברסיטה העברית, ולתואר שני ב-Jewish Theological Seminary בניו יורק. הדוקטורט שלה הוא בפסיכולוגיה חינוכית – עם התמחות במחוננות (מקצועות משנה: הוראת המתמטיקה וחינוך), מאוניברסיטת מינכן. סיפוריה הראשונים נדפסו ב"מעריב לנוער" (מגיל 15) ועד כה פרסמה 20 ספרים ולמעלה מ-300 מאמרים.

בשיח הציבורי בישראל נהוג להציג ביטחון, כלכלה ורווחה כשלושה עולמות נפרדים. יש את הוויכוחים על גבולות והסכמים, את השיח על צמיחה ותעסוקה, ואת הדיון על בריאות, חינוך ורווחה. אבל ההיסטוריה מלמדת שהתחומים הללו קשורים זה בזה הרבה יותר מכפי שאנחנו נוטים לחשוב.
אחת הדוגמאות הבולטות לכך היא תקופת ממשלת יצחק רבין השנייה, בשנים 1992-1995.
ד"ר רתם סיון הופמן היא רופאה מומחית לרדיולוגיה אבחנתית. מצנתרת מוח בכירה, לשעבר מנהלת מכון הדימות במרכז הרפואי מאיר, יו"ר פורום ישראל בריאה. אמא ללוחם בחטיבת הקומנדו (במיל.), לצוער בקורס חובלים ולמתבגרת. ממובילות תנועת "אמא ערה" וחברה בחוג להנעה מדינית של מפלגת הדמוקרטים.

אביב יקר, אני תוהה אם בכלל היית נוכח בדיון בכנסת . במידה וכן , האם ראית את כל העדויות שקובצו לחוברת של 100 עמודים שבה מאוגדים מחקרים , חקיקות ומידע מהימן בלבד ?
geoengineering זה לא קונספירציה , זו עובדה . עשרות ניסויים כבר נוסו בשטח במהלך השנים בתחום שינוי מזג אויר ושינוי אקלים . במשך השנים ממשלות בארהב בריטניה ועוד, עשו ניסויים על האזרחים שלהם . תבדוק את project cirrus ואת project cumulus, project stormfury.יש עוד הרבה אם תחליט להיות עיתונאי חוקר אמיתי ולא רק לדבוק במה שאתה מכיר.
בהקשר של החומרים העכשוויים שהוצגו בכנסת , הוועדה קיבלה סרטוני וידאו של פרופ' ויליאם האפר, פרופסור אמריטוס לפיזיקה מאוניברסיטת פרינסטון ולשעבר יועץ מדעי בכיר במועצה לביטחון לאומי של ארצות הברית; ד"ר סטיבן קונין, לשעבר תת־שר המדע במשרד האנרגיה של ארצות הברית בממשל אובמה, ונייר עמדה מפרופ' ריצ'רד לינדזן, פרופסור אמריטוס ל־MIT ואחד מחוקרי האטמוספרה הבולטים בעולם. כל אלה מטרתם לדיון פתוח ושקיפות ודווקא אתה כעיתונאי , מזלזל וסוגר את האפשרות לדיון פתוח אמיתי.
יש לי הרגשה שהעובדה שח"כ לימור סון הר מלך היא בין היוזמות של הדיון הזה , גורמת לך לעיוורון לנושא שהוא אמיתי ולא הזיה בכלל. בנושאים מדיניים וזכויות אדם אני רחוקה שנות אור מדיעותיה של סון הר מלך אבל זה לא סותר את העובדה שהיא מביאה לכנסת נושא שחשוב להתייחס אליו ברצינות .
ממליצה לך גם לבדוק מדוע מונסנטו (יצרנית הזרעים הגדולה בעולם) המציאה זרעים שיכולים לגדול באדמה מזוהמת באלומיניום ? למה לייצר דבר כזה ?
בקיצור פתח את הראש , צא ולמד ותדאג לעצמך ולדורות הבאים
כשבכל העולם ישנן עדויות למכביר על Geoengineering, כולל מומחים שחושפים תופעות יזומות כמו chemtrails והניסיון לטייח אותן, וראיות שהונאת "משבר האקלים" נוצרה ב-Think Tank הגלובליסטי שנקרא Club of Rome, בשיתוף פעולה עם האו"ם (Maurice Strong, UNEP), כחלק מהאאוגניקה שנסמכת על ה"תאוריות" של תומס מלתוס – בא אביב לביא למכור לילידים שזה הכל "תאוריות קונספירציה".
–שלא לדבר על ראיות להונאת הקורונה וה"חיסונים"; מה זה בכלל ה-WHO, ע"י מי הוא מנוהל ולאילו מטרות–
האם לימור סון הר-מלך המציאה את ביל גייטס, שהצהיר שהוא רוצה לחסום את השמש?
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו