מאת אביב לביא
תקבל/י התראות במייל מכותב/ת זה/זו. באפשרותך לנהל את הגדרות ההתראות בעמוד הפרופיל שלך.

ראש עיריית ניו יורק זוהראן ממדאני פרסם הצהרה לציון שלוש שנים לטבח שהתחולל בארץ ב־7 באוקטובר 2023.
ממדאני התאבל על ההרוגים וגינה את חמאס, אך עיקר ההצהרה התמקד בישראל, שאותה האשים בביצוע רצח עם ובאפרטהייד.
"היום הזה כואב מאוד עבור ניו יורקים רבים. הוא מציין שלוש שנים לפשעי המלחמה המחרידים של 7 באוקטובר. באותו יום הרג חמאס יותר מ־1,100 ישראלים וחטף 251 נוספים. אנחנו מתאבלים לצד חברינו ושכנינו הרבים שעדיין נושאים את האובדן הבלתי נתפס הזה", אמר ממדאני.
"הסבל לא החל ולא הסתיים באותו יום. הוא נמשך מאז בעקבות רצח העם ההרסני והמתמשך שמבצעת ממשלת ישראל בעזה, שבו הרגה יותר מ־74 אלף פלסטינים – בהם יותר מ־21 אלף ילדים", המשיך.
"אפילו מאז מה שמכונה הפסקת האש, נהרגו יותר מ־1,400 פלסטינים. הסבל הזה החריף עם כל פצצה ישראלית שהוטלה על אמבולנסים שהמתינו מחוץ לבתי חולים, עם כל תקיפה של כלי טיס לא מאויש שכוונה לבניין מגורים או לעיתונאי, ועם כל משלוח של סיוע במזון שנדחה במעבר גבול. ניו יורקים רבים מתמודדים עם האבל הבלתי נסבל הזה, ואנחנו מתאבלים לצידם – בידיעה שכספי המיסים שלנו מממנים את פשעי המלחמה האלה", הוסיף ממדאני.
"שלוש שנים לאחר מכן, עלינו לסרב להשלים עם עולם שבו הכיבוש והאפרטהייד נמשכים, שבו פשעי מלחמה נותרים ללא עונש, ושבו הממשלה הפדרלית שלנו ממשיכה להיות שותפה לכך בכל משלוח נשק. כדי לכבד את המתים, עלינו להיאבק למען עולם שבו כל אדם יוכל לחיות בחירות, בביטחון ובכבוד", נכתב בהצהרה.
הרשויות בישראל דוחות בתוקף את הטענה שברצועה התרחש רצח עם, בעוד צה"ל אומר כי הוא תוקף רק פעילי טרור, פועל לצמצום הפגיעה באזרחים ומאפשר הכנסת מזון לרצועה.
הצבא תקף והרג הלילה (רביעי) שני פעילי חמאס שיצאו מבית החולים כמאל עדואן בצפון רצועת עזה, כך הודיע דובר צה"ל.
צה"ל מסר שאחד מהשניים הטמין מטענים שהובאו מתוך בית החולים בשטח שבשליטת ישראל במטרה לפגוע בכוחות הצבא.
עוד נמסר שאחד משני ההרוגים, מחמד טמוס, צלף בזרוע הצבאית של חמאס, פעל במקביל כעובד הגנה אזרחית ברצועה.
דובר צה"ל הוסיף שהשניים עסקו בתקופה האחרונה בטרור בשטח בית החולים ופעלו לשקם את יכולות חמאס תוך הפרה שיטתית של הסכם הפסקת האש.
גבר מבוגר נהרג היום ושבעה בני אדם נפצעו בתקיפה שביצעה ישראל בדרום רצועת עזה באמצעות כלי טיס לא מאויש, כך מסרו גורמי בריאות ברצועה.
ד"ר מוחמד סקר, מנהל בבית החולים נאסר, אמר לסוכנות הידיעות AP שמצבו של אחד הפצועים אנוש.
צה"ל טרם מסר את התייחסותו.
בית משפט השלום בבאר שבע גזר היום שבע שנות מאסר על אדם שגנב ציוד הגברה בשווי של כמיליון דולר וחצי מאתר מסיבת הנובה, ימים לאחר שחמאס טבח שם במאות בני אדם ב־7 באוקטובר 2023, כך הודיעה פרקליטות מחוז דרום.
לפי ההודעה, רם שאהין גנב את הציוד ואף קיבל חלק ממנו מהמשטרה לאחר שהתחזה למקורבו של הבעלים, מתן ליאור, שנהרג כשסייע לאחרים להימלט מהמסיבה. התובעים אמרו ששאהין אף הגיע לניחום אבלים אצל משפחתו של ליאור בזמן שהציוד היה ברשותו.
לפי כתב האישום, שאהין ושותפו דניאל חסון נסעו פעמיים לאתר מסיבת הנובה, פעם אחת יומיים בלבד לאחר הטבח, כדי לגנוב ציוד.
שאהין הורשע בגניבה בנסיבות מחמירות ובקבלת דבר במרמה. נוסף על שבע שנות המאסר, נגזרו עליו 12 חודשי מאסר על תנאי והוא חויב לשלם קנס של 60 אלף שקלים, וכן פיצויים בסך 75 אלף שקלים למשפחתו של ליאור ו־25 אלף שקלים לשותפו העסקי של ליאור, אמיתי נחום.
חסון הורשע במסגרת הסדר טיעון בניסיון לקבלת דבר במרמה. בית המשפט גזר עליו 40 חודשי מאסר וחייב אותו לשלם קנס בסך 30 אלף שקלים, וכן פיצויים בסך 40 אלף שקלים למשפחתו של ליאור ו־15 אלף שקלים לנחום.
שותף נוסף, סאן תבל, הורשע בסיוע לגניבה, גם הוא במסגרת הסדר טיעון. גזר דינו יינתן במועד מאוחר יותר, לאחר שאמר לבית המשפט כי אינו יכול להגיע היום לדיון בעניינו מסיבות רפואיות, כך לפי הפרקליטות.

שר החוץ של צרפת ז'אן־נואל בארו ביקר בקיבוץ בארי ובכיכר החטופים בתל אביב, כשישראל מציינת שלוש שנים לטבח שהוביל חמאס.
"אני נמצא היום בישראל כדי לחלוק כבוד לקורבנות 7 באוקטובר", אמר בארו והוסיף: "באותו יום ביצע חמאס את הטבח האנטישמי החמור ביותר מאז השואה, שבו איבדו את חייהם 51 אזרחים צרפתים. לעולם לא נשכח אותם. דבר לא ימחק את פניהם או את שמותיהם".
בסרטון שפרסמה תחנת הרדיו הצרפתית RCJ נראה בארו מסייר בכיכר, שהפכה למקום התכנסות של אלפי ישראלים שהפגינו לאורך המלחמה למען שחרור החטופים שהוחזקו בידי חמאס ברצועת עזה.
לבארו לא נקבעו פגישות עם גורמים ישראלים בכירים במהלך ביקורו, כך אמר גורם צרפתי לזמן ישראל, והבהיר כי מטרת הביקור היא אך ורק "לחלוק כבוד ל־7 באוקטובר".
הביקור מתקיים בשעה שהיחסים בין פריז לירושלים הידרדרו לשפל על רקע המלחמה ברצועת עזה ומדיניות ההתנחלויות של ישראל.
אחת המשימות הקשות ביותר של מנהיג היא לומר לציבור את הדברים שהוא אינו מעוניין לשמוע – על עצמו, על מצבו ועל הצפוי לו.
מנהיגים שזקוקים לאהדת הציבור כדי להיבחר מוגבלים על ידי הצורך לרצות את שומעיהם ולסבר את אוזנם. קשה במיוחד לעמת ציבור עם עובדות שיערערו את הסיפור שהוא מספר לעצמו, יפגעו בדימויו העצמי ויחייבו אותו לפגוש חלקים במציאות שהיה מעדיף להדחיק.
אורנה פילץ היא רבה רפורמית, מטפלת בביבליותרפיה במרכז לבריאות הנפש שלוותה וחברת עמותת קול רבני לזכויות אדם.

אבנר, טעות בידך. זה לא הוא. אלה האנשים שתומכים בו: הבבונים חסרי המוח, אנשי שלושת הכפ'ים שנבחרים על ידי מרכז הג'ובים, הטפילים החרדים, והמשיחיים ההזויים. כל אלה הם הבעיה שלנו. לא הנוכל. הוא רק חכם שיודע לרכב על השסעים. להרחיב אותם. אבל הם שם, איתו ובלעדיו. ואת המפלצת הזו, שהוא רוכב עליה בבטחה לעבר הניצחון הבא, יהיה קשה עד בלתי אפשרי להכניע.
אנשים, מוסדות ומערכות יכולים לעבור משברים קשים ואכזריים מאוד בחיים, ועדיין לא ללמוד לקח, עדיין לא להשתנות ולא לשנות גם כשהלקח נחשף מתוך המשבר.
יש אומרים שהתנ"ך בא ללמד אותנו למידה ממשבר, למידה מטעויות. אנשים עוברים דברים קשים והמסע מזמין ללמוד מהקושי. למידה רגילה יומיומית מזמינה אותנו ללמוד מהטעות כדי לא לטעות שוב. כשמשהו משתבש, טמונה בו הזדמנות ללמוד כיצד למנוע את השיבוש הבא שבאחריותנו.
לילך דורה היא יועצת ארגונית ומנחת קבוצות בכירה. בעלת ניסיון של מעל 20 שנה בתחום. תואר ראשון במדעי ההתנהגות, תואר שני בהתנהגות ארגונית, תעודה בהנחיית קבוצות , תעודה קורס דירקטורים ותעודה ב- System Thinking מטעם Cornell University . מרצה באוניברסיטה העברית. מובילה תפיסה של מנהיגות וניהול אחראיים וממלכתיים, נשואה ואמא לארבעה ילדים, חברת קיבוץ אייל.

בשנים האחרונות התרגלנו לתבנית קבועה בשיח הציבורי הישראלי. מתפרסמת הקלטה, סרטון או צילום של מסמך, ותוך שעות ספורות מופיעה הטענה שהחומר מפוברק.
פעם טענה כזאת דרשה עבודה. היה צריך להסביר מי זייף, באילו אמצעים, מתי ולשם מה. היום מספיק להגיד את מילת הקסם "בינה מלאכותית", ומה שלפני רגע נתפס כראיה הופך בחזרה לשאלה פתוחה.
אודי וולקוב הוא חוקר טכנולוגיות השפעה ויועץ אסטרטגי, ומפתח את המסגרת התיאורטית "פוסט־מציאות" באוניברסיטת תל אביב. סמנכ"ל שיווק בחברת הדיפנס־טק Althimis ויועץ מייסד ב-Polytik.ai, מיזם לסימולציה פוליטית מבוססת בינה מלאכותית. בעברו ניהל קמפיינים דיגיטליים ואסטרטגיה תקשורת במספר מערכות בחירות בישראל ובעולם.

ככל שמשווים את אירועי טיסה flydubai 1073 לפיגועי 9/11, שהיו אחת הדוגמאות המובהקות של False Flag Operation – כך עולות שאלות לא רק לגבי מה שגרם ואיפשר את ניסיון הפיגוע, שנמנע בזכות שורה של ניסים ומעשי גבורה, אלא גם מה באמת היה שם.
אפילו בכותרת המאמר נכתב "*סיפור* המחדל", אם-כי יתכן שזו רק פליטת קולמוס.
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנואני טבעוני הדוק כ-4 שנים. הפכתי לכזה מסיבה אחת ויחידה – צפייה בסרטון של 'קירות שקופים' בבית מטבחיים. מאז שאני טבעוני הגוף הרבה יותר קליל (להפתעתי, חשבתי שאחלש), ומשהו באווירת האנרגיה התודעתית הכללית הפך איכשהו לנעים יותר. מי שצריך להגיע לטבעונות, יגיע; לדעתי, לא צריך או כדאי לשכנע את הסביבה הקרובה לעבור לטבעונות