
ראש הממשלה בנימין נתניהו סירב להיפגש עם שר הכלכלה והתעשייה ניר ברקת, שביקש להיוועד עימו, כך דיווח מיכאל שמש בחדשות 13.
ברקת ביקש להיפגש עם יושב ראש הליכוד על רקע הפרסומים שלפיהם לקח חלק בניסיון להדיח את נתניהו מראשות הממשלה אחרי 7 באוקטובר 2023.
בקשת ברקת נדחתה בטענה שאין צורך בפגישה משותפת.
ההערכה היא שהפרסומים על חלקו של ברקת בניסיון ההדחה יפגעו במאמציו של חבר הליכוד לזכות בתמיכה רחבה בפריימריז שייערכו מחר.
בירושלים נתלה שלט חוצות עם תמונותיהם של המזכיר הכללי של חזבאללה נעים קאסם, נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן, ראש עיריית ניו יורק זוהרן ממדאני והמנהיג העליון של איראן מוג'תבא חאמנאי לצד הכתובות "הם רוצים שנתניהו יפסיד" ו"אל תתנו להם לנצח". על השלט חתומה מפלגת הליכוד.
The new Netanyahu election advertisement: "They want Netanyahu to loose" features New York Mayor @ZohranKMamdani pic.twitter.com/pRHWC9HP25
— Amichai Stein (@AmichaiStein1) August 16, 2026
צה"ל מסר ששתי התקיפות שביצע היום ברצועת עזה בתוך פחות משעה כוונו נגד שני פעילי טרור שקידמו פיגועים.
לפי הצבא, בחאן יונס שבדרום הרצועה הותקף פעיל בג'יהאד האסלאמי הפלסטיני ובנוסייראת שבמרכז הרצועה הותקף פעיל חמאס.
"המחבלים קידמו פיגועי טרור והותקפו בתקיפות אוויריות מדויקות כדי להסיר את האיום", נמסר מהצבא.
מפלגת האחדות בראשות גלעד ארדן הודיעה הערב על הצטרפות אלוף משנה במילואים חזי נחמה לשורותיה.
המפלגה מסרה שנחמה שירת מאות ימים במילואים במלחמה האחרונה.
ארגן אמר שנחמה "הוא ממובילי תפיסת ההכרעה והחתירה לניצחון, שמהווה אלטרנטיבה לקונספציית ההכלה. חזי מייצג מאות אלפי לוחמי מילואים, שהשאירו מאחור משפחה, ילדים ואת עסקיהם, כדי להגן על מדינת ישראל".
נחמה מסר: "מפלגת האחדות מייצגת את הערכים עליהם נאבקתי בשנים האחרונות מטעם פורום המפקדים והלוחמים במילואים ושאותם אני מתכוון לקדם בעוד כשלושה חודשים מהכנסת – תפיסת ימין ביטחונית, שפירושה נטישת הקונספציה והכרעה בשדה הקרב. זאת לצד הצורך הקריטי לחקיקת חוק שירות לכלל אזרחי המדינה ומילוי השורות בצה"ל, על מנת שנוכל לעמוד באתגרים העצומים העומדים לפתחנו – מה שניתן יהיה לעשות רק בממשלה ציונית רחבה שתביא בשורת אחדות לעם ישראל".
נחמה הצטרף לשלושת החברים הנוספים במפלגתו של ארדן, חבר הכנסת יולי אדלשטיין, לשעבר יושב ראש הכנסת ושר הבריאות, ראשת העירייה לשעבר של בית שמש עליזה בלוך וג'ודוקא העבר ומאמן הג'ודו אורן סמדג'ה, ששכל את בנו הבכור, עומר סמדג'ה במלחמה ברצועת עזה.
מאז הכריז ארדן על התמודדותו, לפני שבוע וחצי, לא עברה הרשימה החדשה שהקים את אחוז החסימה באף אחד מהסקרים.
שליחיו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ נפגשו היום בקהיר עם המתווכים ממצרים, מקטר ומטורקיה, בניסיון לקדם את תוכנית השלום של ארצות הברית לרצועת עזה, בשעה שישראל המשיכה בתקיפות האוויריות ברצועה, כך אמר גורם דיפלומטי.
לדברי הדיפלומט, אנשי חמאס נכחו בחלק מהפגישות בין המתווכים ובפגישות עם שליח טראמפ וחתנו, ג'ארד קושנר, ועם ניקולאי מלאדנוב, שליח מועצת השלום של טראמפ לרצועה.
גורם ישראלי בכיר אמר שקושנר ומלאדנוב צפויים להיפגש מחר עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, שביום ראשון האחרון אמר שמפת הדרכים של טראמפ לשלום ברצועה "אינה מקובלת".
חובשים בעזה: כמה בני אדם נפצעו בתקיפות
אותו גורם אמר שישראל מודאגת מדרישת וושינגטון להפסיק את ההתנקשויות בפעילי חמאס ברצועה, בשעה שהארגון משקם את כוחו.
תוכנית השלום של טראמפ קוראת להפסקה מיידית של הפעילות הצבאית ברצועה. לפי התוכנית, חמאס יתפרק מנשקו במקביל לנסיגת הכוחות הישראליים מהרצועה, ועזה תשוקם תחת ממשל אזרחי פלסטיני חדש.
לאחר שישראל צמצמה את תקיפותיה ברצועה בתחילת החודש, התקיפות האוויריות חודשו בימים האחרונים.
צה"ל מסר היום שכלי טיס תקפו פעיל טרור בחאן יונס שבדרום הרצועה. חובשים ברצועה אמרו שלפחות חמישה פלסטינים נפצעו בתקיפה, שפגעה במאהל.
בתקיפה אווירית אחרת, שלדברי צה"ל כוונה לעבר פעיל טרור נוסף, נפגעה דירה במחנה נוסייראת שבמרכז הרצועה, וכמה בני אדם נפצעו, כך מסרו חובשים.
מוקדם יותר נפגש מנהיג חמאס חליל אל־חיה בקהיר עם ראש המודיעין המצרי חסן רשאד. דובר חמאס בעזה, חאזם קאסם, אמר שאל־חיה יעדכן את המתווכים במה שתיאר כהפרות ישראליות של הפסקת האש.
קושנר נפגש קודם לכן עם נשיא מצרים עבד אל־פתאח א־סיסי, כך נמסר מלשכתו של א־סיסי.













































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו