מאת שלום ירושלמי
תקבל/י התראות במייל מכותב/ת זה/זו. באפשרותך לנהל את הגדרות ההתראות בעמוד הפרופיל שלך.
הציבור החרדי הפסיד. הוא ניצב כעת בפני צומת טי: דרך אחת מובילה להשתלבות מלאה במדינה ובציונות, ובכך לשינוי אדיר באידיאולוגיה, באורח החיים, בהשקפה. דרך שנייה מובילה להתנתקות טוטאלית מהמדינה והציונות, ובכך לשינוי אדיר אפילו עוד יותר. החרדי שילך בדרך הזו ימצא את עצמו עובד למחייתו, בהיעדר תמיכה ממשלתית; ימצא את עצמו מחרים את רשויות המדינה ואף את ההשתתפות בבחירות, כפי שעושים חסידי סאטמר ונטורי קרתא.
הדבר היחיד שהחרדים לא יכולים לעשות, הוא להמשיך ישר. להמשיך כאשתקד כאילו לא קרה כלום. ללכת עם הציונות ולהרגיש בלי. לקחת חלק רק בזכויות ולא בחובות. בצומת יש פנייה ימינה ושמאלה. אין אפשרות להמשיך ישר. זה לא מחסום פוליטי, אלא מחסום אמיתי. אין אפשרות טכנית לעשות זאת. אין אפשרות טכנית לתת לחרדים פטור מצהל, משום שאז צהל כצבא העם תתמוטט. המילואימניקים לא יסכימו להיות חוטבי עצים ושואבי מים. אין אפשרות טכנית לתת לחרדים תקציבים וזכאויות, משום שאז מדינת ישראל תתמוטט. ואם מדינת ישראל תתמוטט, החרדים יצטרכו לעבור שינוי אפילו עוד יותר דרסטי.
ולכן הציבור החרדי ניצב בפתחו של שינוי אדיר. והשינוי יבוא. הוא כבר כמעט כאן. החרדים בעוד עשור יהיו שונים לחלוטין מהחרדים היום. זו תהיה המהפכה השלישית שעבר הציבור החרדי בעשרות השנים האחרונות, אחרי המהפכה של ההכרה במדינה (החזון איש) והמהפכה של חברת הלומדים (הרב שך, מנחם בגין). אנחנו עוד נראה את זה. זה כבר כמעט כאן.
ולבסוף, מילה קצרה על "ציוץ מטופש": מי שתוקף חייל חמוש, צריך לקבל כדור ברגל. הרי בשביל זה אנחנו נותנים לחייל נשק, כדי שיוכל להגן על עצמו. בכבישי יו"ש חיילים יורים למוות בזורקי אבנים – ובצדק גמור – אבל במאה שערים אסור להם אפילו לירות באוויר בזורקי אבנים? לא נשמע הגיוני או חכם.
איזה מזל שהטפילים העבריינים האלה לא לבשו את החולצה של הפועל
כי אז באמת הייתה אלימות
לא ככה בן פיתה?
לראות אתמול את הניצב המתבכיין ש מלקק את הפיתה מלמטה (מאיפה שהטחינה נוזלת) בבג"צ מפנטז על בן 13
מפנטז על פלוגת יסמ שרומסת את הקהל של "הפועל-עזה"
ולהקיא
אם משהו יגרום לבני 13 לשנוא את המשטרה אלה הופעות כאלה של פאשיסט במדים שממציא תיאוריות הזויות כדי להצדיק את הסדיזם שלו
כמובן עם מסיכה של קורבן סובל
ולשופטת ברק ארז
מה את מבטיחה בזמן הדיון לאפס הזה שהוא יוכל להמשיך עוד שבועיים בסרחון הזה עד שה"מחקר המעמיק" של היודו פאשיסטים יניב מסקנות?
מזל שהשופטים לצידך כשר ורונן נתנו לך בעיטה במוח לפני ששמת את החתימה שלך על ההבטחה המטורללת הזאת
יותר מ-300 מליון שקלים של נזקים גרמו היהודונים החרדים, טפילים, חיידקים וערימות של גידולים סרטניים מצחינים על מלא מלא לעבודות הקו הירוק של הרכבת הקלה ברחוב בר אילן בירושלים בחמש השנים האחרונות. הנזקים הללו גורמים לאיחור מוערך של כשנתיים בפתיחת החלק של הקו מהתחנה המרכזית בירושלים לקמפוס האוניברסיטה העברית בהר הצופים. אפילו אחד מאלפי הפורעים לאורך השנים לא הועמד לדין, אפילו אחד מהם לא שילם קנס של שקל על הנזקים שגרם. מדוע? כי הדיקטטור, ראש ארגון המחבלים, הצורר, הבוגד ורוצח 46 החטופים ביבים שקרניהו תלוי בערימת הוירוסים הזו להמשך שלטונו. את הנאצים החרדים יש להכות בצורה היחידה שיהודונים מכירים, בכיסם, במאות מליוני שקלים של קנסות ומי שלא ישלם יושלך מהאוויר היישר לרביירה של עזה. במילא הם התומכים הנלהבים ביותר של החמאס, והג'יהאד האיסלמי. כולם מאמינים בדתות שקר וסוגדים לחבר דמיוני שלא קיים.
קטאר הכחישה היום כי היא מחזיקה טייסים איראנים, ומסרה כי הם הפרו מוקדם יותר השנה את המרחב האווירי שלה ולא השיבו לניסיונות ליצור עימם קשר.
דובר משרד החוץ של קטאר כתב ברשת X כי צוותי חיפוש והצלה איתרו בהמשך את שרידיו של אחד הטייסים, וכי דוחה יצרה קשר עם איראן כדי לתאם את העברתם לידיה.
לדברי הדובר, טהרן טרם השיבה להזמנה לעיין בפרטי הפעולות שבוצעו.
תושבי הגליל העליון עודכנו בידי הרשויות המקומיות כי צפויים להישמע במהלך הלילה פיצוצים כתוצאה מפעילות צה"ל בלבנון.
המועצה האזורית הגליל העליון מסרה כי במהלך הלילה צפויים ירי ארטילרי, תקיפות אוויריות ופיצוצים נוספים. אין שינוי בהנחיות לתושבים.
עם צאת השבת מוציא ראש הממשלה בנימין נתניהו בעברית את ההודעה שהוציא לפני כמה שעות באנגלית אודות חילופי המהלומות בדרום לבנון, והפגיעה הלא מכוונת באזרחים.
הבוקר הפר חיזבאללה את הפסקת האש בלבנון ותקף את לוחמינו בתוך הקו הצהוב. במתקפה נפצעו קשה שלושה לוחמי צה"ל.
בתגובה, צה"ל תקף את מפקדת הטרור של חיזבאללה שממנה יצאה ההוראה למתקפה. בזמן זה היו במפקדת חיזבאללה אזרחים כמגן אנושי כדי להאשים את ישראל באופן כוזב בפגיעה מכוונת באזרחים.…
— Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו (@netanyahu) August 15, 2026
שלושת חיילי צה"ל שנפצעו קשה בדרום לבנון הלילה נפגעו מכטב"ם נפץ ששיגר חזבאללה, כך מסר דובר צה"ל.
בסביבות השעה 2:30 לפנות בוקר שיגר חזבאללה את הכטב"ם לעבר כוחות שפעלו באזור רכס עלי א־טאהר. הכטב"ם התפוצץ סמוך ללוחמי יחידת יהל"ם, והביא לפציעתם הקשה של קצין ושני לוחמים.
הפצועים פונו לבית חולים ומשפחותיהם עודכנו.
בתגובה תקף צה"ל אתרי חזבאללה בנבטיה ובאנסאר, והרג מפקד בכיר בארגון.
טנק של צה"ל נפגע לפני זמן קצר ממטען חבלה של חמאס בדרום רצועת עזה, כך נמסר מדובר צה"ל. האירוע התרחש במהלך פעילות של חטיבת גבעתי סמוך ל"קו הצהוב", ולא היו נפגעים.
באירוע נפרד זיהו לוחמי חטיבת הצנחנים שני פעילי טרור שחצו את הקו הצהוב בניסיון לחבל באמצעי לחימה של חיילי צה"ל, לפי הצבא. השניים התקרבו לכוחות "באופן שהיווה איום", והחיילים פתחו באש והרגו אותם.
צה"ל מסר כי שני האירועים מהווים "הפרה של הפסקת האש" וכי הוא רואה אותם בחומרה, ברמז לכוונתו להגיב.
לרשימת הכשלים של מדיניות החוץ של ראש הממשלה בנימין נתניהו אפשר להוסיף כעת את "הסכם מכה" – הברית הביטחונית שנחתמה בין ערב הסעודית, פקיסטן וטורקיה ב-7 בחודש, הכוללת גם אופציה להצטרפות מצרית.
אין צורך להיכנס להיסטריה או להכין את צה"ל למלחמה מול הברית החדשה. גם אין צורך לאמץ את האינסטינקט של נתניהו ולהסביר ש"כל העולם נגדנו". צריך לעשות משהו פשוט בהרבה: לשאול איך הגענו לכאן ולהפיק לקחים.
נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

למה אנשים משקרים, ולא רק לאחרים אלא גם לעצמם? האם האמת היא ערך עליון קשוח או ערך שמיש וגמיש? האם לשקר באמת אין רגליים או שהוא מהיר ממכונית מרוץ עם מנוע טורבו? ומתי שקר לבן הוא מעשה של חסד?
יתכן מאוד שההמצאה האנושית העתיקה ביותר אחרי האש אינה הגלגל אלא המשפט: "זה לא בדיוק מה שהתכוונתי". מייד אחרי שלמדנו להדליק מדורות, למדנו לעמעם אמירות.
עו"ד בני דון-יחייא הוא מבכירי עורכי הדין בתחום הירושה והמשפחה. כתב 18 ספרים. ספרו האחרון הוא "תורת דיני הירושה".

מתישהו בשנות התשעים התגלגל לידי ספר קטן.
הספר נקרא "עצות טובות לחיים טובים", והוא נכתב על ידי אב אמריקאי כלשהו שבנו התקבל לאוניברסיטה בעיר רחוקה. הבן עמד לעזוב את הבית ולעבור לאותה עיר והאב החליט לצייד אותו בצרור עצות לחיים.
"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

| ישר בראשות איזנקוט | הליכוד | ביחד בראשות בנט | ישראל ביתנו | הדמוקרטים | יהדות התורה | ש″ס | עוצמה יהודית | חד″ש תע″ל בל″ד | הציונות הדתית | רע″ם | בית ציוני - הנדל וטרופר | כחול לבן - גנץ ושמחי | אחדות - ארדן ואדלשטיין |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 25 | 21 | 13 | 11 | 9 | 8 | 8 | 7 | 6 | 6 | 6 | 0 (3%) | 0 (2%) | 0 (1%) |
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנויהיר לפידיוט הוא פוליטיקאי גרוע מאין כמותו וראש האופוזיציה הכושל ביותר שהיה בישראל מאז מנחם בגין שנכשל שמונה פעמים רצופות בבחירות במשך 29 שנים, וזכה בבחירות, ובראשות הממשלה רק בפעם התשיעית. הלפידיוט נמצא בפוליטיקה מחצית מהזמן, 14 שנים מאז 2012. ב-2013 הוא נכשל בבחירות, וגם ב-2015 הוא נכשל בבחירות, וגם בשלושת סבבי הבחירות בין 2019 ל-2020 הוא נכשל. רק בבחירות 2021 הוא זכה בבחירות והצליח להרכיב קואליציה שהובילה להקמת ממשלת השינוי, שהתפרקה תוך כשנה וחצי. בבחירות בסוף 2022 שוב נכשל הלפידיוט. עכשיו נספור קוראים חביבים: 6 כשלונות מתוך 7 מערכות בחירות. מאמן קבוצת כדורגל או כדורסל המועמדת לאליפות שנכשל שש שנים רצופות היה מזמן מודח מתפקידו. הלפידיוט צריך לחזור לכתוב טורים מתלקקים בעתונים. רק את זה הוא יודע לעשות. כפוליטיקאי הוא נפל מוחלט. פוליטיקה היא מקצוע, והלפידיוט לא מבין במקצוע. ולא אמרנו מילה על שואת ה-7 באוקטובר שכל ראש אופוזיציה אחר היה מנצל כמקפצה הפוליטית המיטבית ביותר שנקרתה בדרכו.