JavaScript is required for our website accessibility to work properly. פנחס ענברי: האינתיפאדה השלישית היא יצור כלאיים של שתי קודמותיה | זמן ישראל

האינתיפאדה השלישית היא יצור כלאיים של שתי קודמותיה

חיילים ושוטרים בזירת פיגוע הירי שאירע בקרבת ההתנחלות תקוע, 16 ביולי 2023 (צילום: Ohad Zwigenberg, AP)
Ohad Zwigenberg, AP
חיילים ושוטרים בזירת פיגוע הירי שאירע בקרבת ההתנחלות תקוע, 16 ביולי 2023

על מנת להבין את טיבה של האינתיפאדה הפלסטינית הנוכחית, צריך להבין את טיבן של שתי האינתיפאדות שקדמו לה, האינתיפאדה הספונטנית העממית שפרצה לקראת סוף 1987 ונמשכה עד הסכמי אוסלו 1993, והאינתיפאדה השנייה, הטרוריסטית, שפרצה עם עלייתו של שרון על הר הבית בשנת 2000 ונמשכה עד מותו של מנהיג אשף, יאסר ערפאת, ב-2004.

בעוד שהאינתיפאדה הראשונה הייתה ביטוי אותנטי של תסכול הפלסטינים בשטחים, והייתה להם הנהגה פנימית שארגנה אותם למרי אזרחי, הרי אש"ף חוץ שבהנהגת ערפאת, הופתע מן האירועים, ולקח לו זמן להתארגן ולהבין מה קורה.

בעוד שהאינתיפאדה הראשונה הייתה ביטוי אותנטי לתסכול הפלסטינים בשטחים, עם הנהגה פנימית שארגנה אותם למרי אזרחי, הרי שאש"ף חוץ, בהנהגת ערפאת, הופתע מן האירועים, ולקח לו זמן להתארגן

הבעיה של אש"ף חוץ הייתה שההנהגה הפנימית הקימה את המפקדה המאוחדת של האינתיפאדה, שהייתה מורכבת בעיקר ממפעילי השמאל הפלסטיני, בעיקר מהחזית הדמוקרטית ומהקומוניסטים, והיא ארגנה את האירועים למרי אזרחי שבא לידי ביטוי בהפגנות, שביתות, וכרוזים סדירים שביטאו את דרישות האינתיפאדה. גם נציגי פת"ח, כמו סרי נוסייבה ופיסל חוסייני, לא ביטאו את הרוח הצבאית של פתח חוץ.

מנהיג אש"ף יאסר ערפאת לא אהב, בלשון המעטה, את התגבשות הנהגת הפנים של הפלסטינים, ואת שיתוף הפעולה שפיתחו עם השמאל הישראלי. הדרך של ערפאת לחבל בהם היה ליזום פיגועי טרור, כדי להסיט את המרי האזרחי למסלול צבאי של מאבק מזויין, שהיה סימן ההיכר של אש"ף חוץ.

האינתיפאדה – שניסתה להיות לא אלימה, אבל בגלל התערבות אש"ף חוץ והתגבשות קבוצות אלימות הפכה לאלימה, בעיקר בשכם – דעכה בסופו של דבר ונסתיימה בהסכמי אוסלו.

האירוניה הייתה שבגלל חוסר הבנה של ישראל – האינתיפאדה שהשתדלה לא להיות אלימה – היא זו שהביאה להסכמים בין ישראל לאש"ף האלים. עם כניסת אש"ף לשטחים – הדבר הראשון שהם עשו היה להעלים את ההנהגה המקומית, שבזכות מאבקה הנהגת החוץ זכתה להיכנס לשטחים ולהקים את הרשות הפלסטינית.

כאשר נכנס אש"ף לשטחים בכוח הסכמי אוסלו, השתנה באחת השיח הפלסטיני. בעוד שהנהגת האינתיפאדה דיברה על מדינה פלסטינית בגבולות 1967, פירוק ההתנחלויות, וקשר ("מעבר בטוח") בין הגדה לעזה – אש"ף שם בראש מעייניו את זכות השיבה. כלומר: במקום לשים את הדגש על מאווי הפלסטינים בשטחים, הדגש עבר למאווי הפליטים – שיבה לבתיהם בישראל פנימה. עד להסכמי אוסלו לא שמענו על הנכבה, הסכמי אוסלו הביאו לפתחנו את הנכבה עם המפתח של הפליטים.

כשאש"ף נכנס לשטחים בכוח הסכמי אוסלו, השתנה באחת השיח הפלסטיני. הנהגת האינתיפאדה דיברה על מדינה פלסטינית בגבולות 67', פירוק ההתנחלויות ומעבר בטוח בין הגדה לעזה. אש"ף התמקד בזכות השיבה

מול האינתיפאדה של הנהגת הפנים (שחיפשה קשר עם ישראל בכל הסדר עתידי ולפיכך השתדלה לרסן עצמה, גם אם ללא הצלחה בשל האתוס האלים של אש"ף שדגל ב"מאבק המזויין") – הרי שעם התבססות ערפאת ברמאללה הוא תכנן את האינתיפאדה האלימה. האינתיפאדה שנועדה להוכיח למנהיגי האינתיפאדה הראשונה, שדווקא דרכו האלימה של אש"ף היא הדרך הנכונה.

אך אש"ף נכשל בגדול, ו"ההישג" הגדול שלו היה קריסת כל האמון בין הישראלים לפלסטינים. "הפרטנר" הפלסטיני נעלם ואיננו, וישראל הייתה חופשית לפתח את מפעל ההתנחלויות.

כעת, אנו בעיצומה של האינתיפאדה השלישית, שהיא מוצר כלאיים בין האינתיפאדה הראשונה ששמה את הדגש על צורכי הפלסטינים בשטחים, ודגלה במאבק לא אלים, לבין האינתיפאדה השנייה ששמה את הדגש על זכות השיבה על חשבון הפנים, והייתה אלימה.

האינתיפאדה השלישית היא אלימה, אבל שמה את הדגש בעיקר על המאבק נגד ההתנחלויות, וזה מבדיל אותה מהטרור של האינתיפאדה השנייה, ששם לו למטרה את ישראל פנימה, ולא את ההתנחלויות.

האינתיפאדה ה-3 היא יצור כלאיים של שתי קודמותיה. אלימה, אבל שמה את הדגש על המאבק נגד ההתנחלויות, להבדיל מטרור האינתיפאדה ה-2 ששם לו למטרה את ישראל פנימה ולא את ההתנחלויות

תקופת השקט שבין האינתיפאדות יצרה את המוטציה של הטרור היהודי של נוער הגבעות, בעיקר בשומרון, והמוטציה הזאת משכה אליה את הטרור הפלסטיני. קווי המתאר של האינתיפאדה החדשה הם של יהדות מול פלסטיניות. לתוך קווי המתאר האלה נכנסה איראן דרך חמאס לבנון, ועל כך ברשימה הבאה.

פנחס ענברי הוא חוקר בכיר של מזרח התיכון, עיתונאי, סופר, תסריטאי ומשורר. מחבר הערכים על הפלסטינים באנציקלופדיה העברית החדשה. שימש שנים רבות חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. חיבר ספרי עיון על הבעיה הפלסטינית, וספר בלשנות על שורשי השפה העברית "סיפור שורש". הרומנים שחיבר יחד עם אשתו אביבה הם: "על גב סופה" - על אתגרי הקהילות הנוצריות בגליל המערבי בימי המנדט הבריטי מול האסלאם הרדיקלי ומעמד האישה, ו"שומר השאול" עוסק בשחיתות הישראלית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 593 מילים
כל הזמן // יום ראשון, 19 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

טראמפ: השיחות בין ארצות הברית לבין איראן יתחדשו מוחרתיים בפקיסטן

נשיא ארצות הברית איים שאם טהרן לא תסכים לעסקה איראן כולה "תפוצץ" ● דיווח: נתניהו ביקש לבטל את עדותו מחר בשל "אילוצים ביטחוניים", הפרקליטות מתנגדת ● לידור פורת, בן 31 מאשדוד, נפל בקרב בדרום לבנון ● צה"ל: מידע מודיעיני מאמת שחזבאללה ירה לעבר כוח יוניפי"ל בזמן הפסקת האש ● מיום הזיכרון הקודם ועד היום נוספו 174 נופלים למניין חללי מערכות ישראל

לכל העדכונים עוד 22 עדכונים
אמיר בן-דוד

דונלד אמר להרים ידיים

לא כך תיכנן נתניהו להגיע אל השבוע הזה. בחלומו יום העצמאות הזה היה אמור להיות החגיגה הגדולה של ניצחונו המוחלט על מבקריו, והכנה מושלמת לבחירות שמתקרבות במהירות ● וגם: קו צהוב ובלבול בצפון ● סערת צניעות בצבא השם ● הפרקליטות מוותרת על איינהורן ● יממה ספורטיבית עמוסה לפנינו ● ועוד...

בנימין נתניהו ודונלד טראמפ בבית הלבן, 29 בספטמבר 2025 (צילום: SAUL LOEB / AFP)
SAUL LOEB / AFP

ד"ר רויטל שרעבי כהן: המסכה נסדקה במקלט - אל תמהרו להדביק אותה בחזרה

המלחמה הוציאה אותנו מהבמה הקדמית המלוטשת אל המפגש האנושי החשוף. עכשיו, כשחוזרים לשגרה כפויה, כדאי שנשאל את עצמנו מה באמת למדנו על תקשורת ועל היכולת להיות פשוט נוכחים.

*  *  *

כמעט בן רגע הגיעה הפסקת אש. הרחובות מתמלאים, הילדים חוזרים למסגרות, היומנים חוזרים להתמלא בפגישות, ואנו נדרשים לעבור מ־0 ל־100. או שאולי זה בכלל מ־100 ל־0. ומי יודע מתי שוב נידרש להאיץ או לבלום שוב.

ד"ר רויטל שרעבי כהן מתמחה בתקשורת המונים, תרבות פופולרית, ותקשורת בינאישית- ומרצה בחוג לממשל, תקשורת ודיפלומטיה, בחוג לפסיכולוגיה ובחוג לתקשורת צילומית במרכז האקדמי הרב תחומי, ירושלים וכן במחלקה לסוציולוגיה, למדע המדינה ולתקשורת באוניברסיטה הפתוחה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,117 מילים

הסוס הטרויאני של חב"ד

תחקיר תושבי השכונות הדרומיות ברחובות גילו כי לביה"ס היסודי של ילדיהם הוכנס בית כנסת גדול במבנה יביל, ללא אישורים, הקצאה או ביטוח לשימושה של עמותת חב"ד ● כשביקשו הסברים, קיבלו תשובות סותרות ● במקביל, מתברר כי העמותה מתגאה בהקצאה מעל מעון לפעוטות שמעולם לא אושרה, בעוד העירייה עוסקת בהסדרים עקומים המנוגדים לכאורה להוראות החוק ● עיריית רחובות: "המבנה ישמש גם את הקהילה וגם את ביה"ס"

לכתבה המלאה עוד 3,149 מילים

מסר למנהלות ולמנהלי בתי הספר

מנהלות ומנהלים, עם סיומן הזמני של המלחמות, אני מוצא לנכון לכתוב אליכם בעניין השאלה: מה ראוי לעשות בחלק האחרון של שנת הלימודים תשפ"ו ויהיה ראוי להמשיכו בשנת הלימודים תשפ"ז?

אני סבור בכל מאודי, שאין אפשרות להמשיך ב"עסקים כרגיל". ב-4 בינואר 2023, לפני שלוש ורבע שנים, החלה המהפכה המשטרית בישראל, תשעה חודשים לאחר מכן התרחשה "השבת השחורה" ואחריה מלחמת חרבות ברזל שנמשכה שנתיים וחצי, ואחריה מלחמת לבנון ומלחמת איראן. לא שפוי!

ד"ר אברהם פרנק נולד בקיבוץ גן שמואל ב-1945, והוא חבר בו עד היום. מ-1972 עד 2007 עסק בחינוך פורמלי, מחצית התקופה כמנהל תיכון. ב-2008 עשה דוקטורט על מנהלי בתי ספר, הפך לפעיל חברתי בנושא החינוך, וכתב מספר ספרים ולא מעט מאמרים על המערכת. החל מ-2018 פעיל גם בנושא הקיימות; זהו בעיניו האתגר הראשי העומד בפני האנושות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 707 מילים

למקרה שפיספסת

כך מממנים בנט ואיזנקוט את הקמפיינים שלהם

המפלגות החדשות נאלצות להסתדר ללא מימון מפלגות ציבורי ● במקום זאת, הן נשענות על הלוואות בנקאיות וערבויות של מיליוני שקלים מבכירי המשק וההייטק הישראלי ● בין תומכיו של בנט: יזם ומומחה הבינה מלאכותית יואב שוהם ● בין תומכיו של איזנקוט: אחד ממייסדי "צ'ק פוינט" מריוס נכט ● צלילה למספרים

לכתבה המלאה עוד 741 מילים

בין מוג'תבא חמינאי לעמנואל קאנט

אז הבטחתי קצת להאריך אודות חמו של המנהיג העליון החדש, הלא הוא פרופ' ע'ולאם-עלי חדאד-עאדל.

ובכן, חדאד עאדל הינו פילוסוף פורה ביותר, פרופסור באוניברסיטה בדימוס, משמש כיום כנשיא האקדמיה לשפה וספרות פרסית, עורכה הראשי של ה'אנציקלופדיה של העולם האסלאמי', התמודד לנשיאות איראן בבחירות 2013 תחת סיסמת "האדיקות והתבונה" ו – תחזיקו חזק – מתרגם כתביו של עמנואל קאנט לפרסית.

מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 494 מילים

תגובות אחרונות

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

שבע שנים אחרי השקתו, זמן ישראל יוצא לדרך חדשה ● מכתב לקוראים מעורכת האתר

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מחפש אפשרות לתרומה חד פעמית כן, ברור שהייתם מעדיפים הוראת קבע (תחסכי לי את ההסבר) אבל לא לכולנו זה מתאים (חוסך לך את ההסבר) בנוסף הייתי רוצה לדעת את המעמד בהקשר לסעיף 46 (תרומה מוכרת) ... המשך קריאה

מחפש אפשרות לתרומה חד פעמית
כן, ברור שהייתם מעדיפים הוראת קבע (תחסכי לי את ההסבר)
אבל לא לכולנו זה מתאים (חוסך לך את ההסבר)

בנוסף הייתי רוצה לדעת את המעמד בהקשר לסעיף 46 (תרומה מוכרת)

עמותות מוכרות *תמיד* מאפשרות תרומה חד פעמית

לכתבה המלאה עוד 197 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

צה"ל במסר לדרג המדיני: אנחנו את שלנו בלבנון עשינו

בזמן שבירושלים ובוושינגטון מתאמים עמדות מול איראן, העצירה הפתאומית בלבנון חשפה פער מדאיג בין מקבלי ההחלטות לכוחות בשטח ● צה"ל מבהיר כי המהלך הצבאי מיצה את עצמו, ומאותת לפוליטיקאים שחובת ההוכחה במו"מ מוטלת כעת עליהם ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 636 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

סילמן מבשר רעות

עידית סילמן הובילה השבוע את המשרד להגנת הסביבה לשעתו האפלה ביותר ● ההגנה על אסדות הגז עלתה למדינה מיליארדים וההשבתה שלהן במלחמה מאות מיליונים, כדאי לקחת את זה בחשבון כשמחליטים באיזו אנרגיה להתמקד ● בבקעת בית שאן הופכים תמרים סוג ב' למשקאות אלכוהוליים מובחרים ● וגם: האם הבירה תפתור את בעיית גזי החממה?

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,402 מילים ו-2 תגובות

השיחות בין לבנון לישראל מסמלות את סוף עידן ההכחשה

השיחות הישירות בוושינגטון משקפות הכרה בכך שדיפלומטיה עדיפה על מלחמה ● במצרים מצאו שדה גז ענקי וירדן מתכננת לרכוש מים מסוריה. ואיפה ישראל? ● אחת מתוצאות המלחמה: הידוק הפיקוח על התקשורת במפרציות ● והשבוע ב-2024: המתקפה האיראנית הראשונה על ישראל ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

עוד 1,083 מילים ו-1 תגובות
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
כַּהֲנָא חַי 298

בן גביר הוא כבר לא הילד מהסמל, לא הנער שמעריץ את רוצח ההמונים ד"ר גולדשטיין, ולא הפרובוקטור שיעשה הכול כדי לזכות באייטם בטלוויזיה. תנועת "כך" היא כבר מזמן לא העשבים השוטים בשולי הגן הציוני. היא הפנים של ישראל בעולם

לכתבה המלאה עוד 1,394 מילים

השמרנים מסתפקים בהצהרות, הליברלים דורש צעדים אופרטיביים

הרחק מהדיונים התקשורתיים בעניין השר בן גביר, בית המשפט העליון מנהל מאבקים שקטים על גבולות ההתערבות השיפוטית ● פסקי דין שניתנו השבוע מציגים מחלוקות עקרוניות בין מי שמבקשים למחוק עתירות בנימוק של "כיבוד הרשויות", לבין מי שמסרבים להשאיר את המציאות ללא מענה משפטי ● פרשנות

עוד 964 מילים ו-1 תגובות
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

איחוד משולש של בנט, איזנקוט ולפיד יניב 38 מנדטים

השלושה יכולים להקים יחד את הסיעה הגדולה ביותר במשכן במערכת הבחירות הבאה, אך נתוני הסקר החדש של יוסי טאטיקה מוכיחים שהשלם גדול רק במעט מסך חלקיו ● בנוסף, תמונת הגושים נותרת קפואה עם או בלי האיחוד

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 225 מילים

פרמיית הממ"ד מזנקת

המלחמה עם איראן הקפיצה מחדש את הביקוש למיגון והבליטה את הפערים בין האזורים השונים בארץ והדירות: בתל אביב הפערים במחירים הגיעו לעשרות אחוזים, בבאר שבע המשקיעים נשארים עם הישנות, ובצפון הביקוש לממ"ד הפך לתנאי סף ● "אנחנו לא מצליחים לחזור לשגרה"

לכתבה המלאה עוד 1,323 מילים

נתניהו מתגאה שמנע שואה שנייה באיראן, אך המציאות רחוקה מכך

בנאומו ביום השואה ב"יד ושם", ראש הממשלה התפאר כי הבטחתו ההיסטורית לעצור את תוכנית הגרעין של טהרן קוימה במלואה ● אלא שדווקא נתניהו אמור לדעת טוב מכולם שהיעדים המרכזיים עדיין לא הושגו, שהמשטר לא הופל, ושהסכנה הקיומית מרחפת כעת מעל ישראל יותר מתמיד ● פרשנות

עוד 1,868 מילים

אם בנט ואיזנקוט לא יתעוררו, יש עתיד תקרוס לנגד עיניהם

יש עתיד ממשיכה להוביל מאבק פרלמנטרי אינטנסיבי ולבלום חקיקה, אך הבוחרים במרכז נודדים לבנט ולאיזנקוט ● למרות זאת, השניים מתמהמהים עם איחוד והכרעה על הובלה, ובכך מסכנים גם את ניצול הכוח הארגוני והמשאבים של יש עתיד וגם את סיכויי גוש השינוי לקראת הבחירות ● פרשנות

עוד 923 מילים ו-2 תגובות

בניסיון להימנע מסעד דרמטי של פיטורי שר, בג"ץ מסתמן כמי שיכפה על בן גביר את אותו "מתווה עקרונות" שכבר הפר פעם אחר פעם ● אלא שהתזה השמרנית שהדהדה באולם בית המשפט בדיון אתמול, המעניקה לגיטימציה לכל פעולה של שר המיישם את הבטחותיו לבוחר, מכשירה למעשה את הפוליטיזציה המסוכנת של המשטרה ● פרשנות

עוד 1,572 מילים ו-4 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.