ראש הממשלה בנימין נתניהו שיבח את הישגיה הצבאיים של ישראל בשנים האחרונות, אך הבהיר כי המערכות של ישראל "אף פעם לא מסתיימות" וכי נותרה עוד עבודה לעשות נגד "הציר האיראני". הדברים נאמרו בריאיון ב"ערוץ 14".
כשנשאל על ידי המראיין אם ניתן לראות במלחמותיה של ישראל נגד איראן, חמאס וחזבאללה בשנים האחרונות ככאלה שהסתיימו או שהושג בהן ניצחון, התגאה נתניהו ב"הצלחות כבירות" בחזיתות אלה.
עם זאת, כשהמראיין הקשה עליו שוב, הוא הוסיף: "זה אף פעם לא נגמר. אם אתה רוצה לחיות במזרח התיכון – ובעולם – אתה חייב להיות חזק מאוד".
"ישראל חזקה מתמיד, והדפנו את האיומים האלה. החלשנו אותם מאוד", אמר נתניהו. לדבריו, "עדיין יש לנו עבודה לעשות. אנחנו צריכים לטפל בשאריות של הציר האיראני ולנצל הזדמנויות להסכמי שלום".
הדברים נאמרו בצל הלחימה הנמשכת מול חזבאללה, הנתמך על ידי איראן, ומתווה ההסדרה שנחתם לאחרונה עם לבנון שנועד להוביל לנסיגה ישראלית הדרגתית ולנורמליזציה של היחסים בעתיד.
כשנשאל עם אילו מדינות הוא מצפה להגיע להסכמי שלום, ואם הן כוללות את ערב הסעודית, הוא סירב לנקוב בשמותיהן אך התעקש שיש כמה מדינות על סדר יומו, ובהן לבנון: "אני לא נוקב בשמות כי אני רוצה להביא תוצאות. אבל כולם יראו אותן… יש הבנות עם לבנון שאיש לא צפה. יש מגעים גם עם מדינות אחרות. אני לא יכול לפרט".
"כשאתה חזק, אנשים כורתים איתך בריתות, וגם עושים איתך שלום", אמר.
נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן גינה את ההכרה הישראלית ברצח העם הארמני, והאשים את ישראל בשימוש בנושא כדי להסיט את תשומת הלב מהמלחמה בעזה.
"אנו לא מייחסים חשיבות להשמצות המופנות כלפי מדינתנו מצד רשת הרצח שעל ידיה דמם של 75,000 חפים מפשע בעזה, רובם ילדים ונשים", אמר ארדואן בהצהרה לתקשורת לאחר ישיבת קבינט באנקרה, כך לפי סוכנות הידיעות הממלכתית הטורקית "אנדולו".
ארדואן הצביע על המקלט שטורקיה העניקה לטענתו לאנשים שנמלטו מרדיפות הנאצים במהלך מלחמת העולם השנייה. "אלה שמשמיצים את טורקיה כדי לחפות על הברבריות שלהם בעזה יודעים זאת טוב מכולם", הוא אמר.
אתמול הגיב ראש ממשלת ארמניה ניקול פשיניאן בקרירות להכרה הישראלית. הוא אמר לכתבים כי הוא אינו רואה "כל צורך" להגיב על כך, מכיוון שהוא רוצה להימנע מלעשות שימוש ברצח העם ככלי נשק פוליטי, כך לפי סוכנות הידיעות הממלכתית של ארמניה "ארמנפרס".
"אנו לא רואים צורך להגיב משום שאנחנו סבורים שהימנעות מכניסה לסוגיית השימוש ברצח העם הארמני כנשק משרתת את האינטרסים של הרפובליקה של ארמניה", אמר פשיניאן.
גדי איזנקוט השיק הערב את הקמפיין שלו לראשות הממשלה, והבטיח כי יקים "ממשלה מאחדת וראויה" וכי יהיה "ראש הממשלה של כולם".
"איבדתי חברים במלחמה, איבדתי גם בני משפחה, אני לא מוכן לאבד גם את המדינה. באוקטובר הקרוב ממשלת אוקטובר הנורא תסיים את חלקה. נפתח פרק חדש וטוב בהרבה, בתולדות ישראל. נקים ממשלה ציונית, מאחדת וראויה. אהיה ראש הממשלה של כולם".
קטע הוידאו של כניסת איזנקוט והעליה שלו על הבמה pic.twitter.com/cSqQ25Ajss
— Tal Schneider טל שניידר تال شنايدر (@talschneider) June 30, 2026
האו"ם פועל לשמר נוכחות צבאית בדרום לבנון גם לאחר פקיעת המנדט של כוח יוניפי"ל בסוף השנה, למרות התנגדותה של ישראל. כך דווח ב"חדשות 12".
על פי הדיווח, מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש, בגיבוי צרפתי, מפעיל לחץ על ארצות הברית ועל מועצת הביטחון לאשר כוח חלופי שימנה כ-5,000 חיילים ו-500 משקיפים, במטרה לפקח על הנעשה בדרום לבנון.
ההצעה עולה ברקע החשש בצרפת מפני התפקיד הדומיננטי של ארצות הברית בפיקוח על הפסקת האש בין ישראל ללבנון, לאחר שפריז נדחקה לשוליים במשא ומתן.
ישראל מנגד מתנגדת להמשך הנוכחות הצבאית של האו"ם באזור. בירושלים טוענים כי יוניפי"ל כשל במניעת ההתעצמות הצבאית של חזבאללה ולא מילא את המנדט שניתן לו. גורם ישראלי צוטט בדיווח באומרו כי הכוח היה "חסר יכולת לייצר הרתעה או להפחית את ההסלמה במהלך המלחמה".

כנס ההשקה של מפלגת ישר! בראשות גדי איזנקוט נערך הערב. במהלך הערב המתמודדים צפויים להציג את תוכניות העבודה שלהם, ובהמשך איזנקוט ינאם על הממשלה שבכוונתו להקים.
כנס ההשקה של מפלגת ישר /איזנקוט. ראש השב"כ לשעבר פותח בנאום על מצב הפשיעה, פוליטיזציה של המשטרה. פורש את התכנית שלהם pic.twitter.com/2x7PpcP9xl
— Tal Schneider טל שניידר تال شنايدر (@talschneider) June 30, 2026
בהיסטוריה הישראלית אין אף כישלון שדומה בעוצמתו וכנראה שגם במשמעויותיו לסערה המושלמת שעוברת בימים אלה תפיסת הביטחון אותה הוביל ראש הממשלה בנימין נתניהו במשך שנים.
לא מדובר כאן על כישלונות טראומטיים דוגמת הפתעת יום הכיפורים 1973 ומתקפת חמאס ב-7 באוקטובר. אלה היו קשים, כואבים ורבי מחיר, אבל הם היו תוצר של צבר טעויות שיפוט בשעות שלפני פרוץ המלחמה. הטעויות האלה הביאו לכך שכאשר היא נפתחה היא הצליחה להפתיע את צה"ל ולגרום לקורבנות רבים.
פרופסור (אמריטוס) אורי בר-יוסף מאוניברסיטת חיפה הוא מומחה למודיעין, ביטחון לאומי, והסכסוך הישראלי-ערבי ובתחומים אלה הוציא תשעה ספרים, ביניהם "הצופה שנרדם: הפתעת יום הכיפורים ומקורותיה" (2013); "המלאך: אשרף מרואן, המוסד והפתעת מלחמת יום כיפור" (2018); "מלחמה משלו: חיל האוויר במלחמת יום הכיפורים" (2021), ו"התאוששות: צה"ל במבחן מלחמת יום הכיפורים" (2023). ספרו האחרון הוא "מעבר לקיר הברזל: מה חסר בתפישת הביטחון של ישראל" (2024).

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנואני חושב שגם הפרופסור וגם המגיבים לפני לא מביאים דבר נוסף, אולי הכי חשוב. שמירה על ה'גוש'. שמירה בכל מחיר, כדי להישאר בשלטון. כל מחיר. כ ל מ ח י ר . הרעיה, הפטריוט ממיאמי, המשפט, המנעמים והמטעמים מהמיליונרים וכורסאות עור הצבי. כל זה הרבה הרבה יותר חשוב משרידתה של המדינה הזנוחה במזרח התיכון.
אבקש להוסיף עניין קרוב:
במשך שנים, נתניהו, בעניינים צבאיים, היה ידוע בזהירותו הרבה בפתיחת מבצעים צבאיים ומלחמות. זהירות זו נהפכה עם הזמן לרצון לקנות שקט בכל מחיר, למרות דרישות מצד גורמי צבא ושב"כ לפעול נגד התעצמות חמאס.
ב 07/10 ישראל הופתעה במכה כואבת מצד החמאס. אך נראה שהמבצע הצבאי להדברת החמאס ואיומים נוספים, הפך גם למסע נקמה של חיה פצועה, של מדינת ישראל, אך בעיקר של נתניהו. נתניהו שהציג עצמו כ"מגן ביטחון ישראל" הושפל עד עמקי נשמתו מכך שהוא, נקשר יותר מכולם לאסון הגדול בתולדות מדינת ישראל. וכעת, במקום רצון לקנות שקט בכל מחיר, אנו עדים למדיניות של פתיחת מבצעים ומלחמות בכל מחיר. עודף שימוש כוח צבאי מייצר בעיות, מבזבז משאבים, ומתיש את הצבא. המלחמה האחרונה באיראן, היא עוד הימור כושל על ביטחוננו, שכולנו נשלם עליו את המחיר אחרי שנתניהו יסתלק מהחיים הפוליטיים.
ב־16 ביוני 2026, בשעות הבוקר המאוחרות, נשמעה אזעקה במספר מוקדים בישראל ללא כל התראה מוקדמת. כחמש דקות לאחר ההכרזה על הקמת מפלגת "מקום לכולנו" הערבית-יהודית בראשות רולא דאוד, זינקו טובי התועמלנים והפסוודו־פובליציסטים ממקומם בנביחות, כי באותה שנייה ממש הם זיהו באופן חד משמעי את הסיבה המרכזית והיחידה לתבוסה העתידית בבחירות שטרם הוכרזו (נכון לזמן כתיבת שורות אלו).
עם מבחר מצומצם מאוד של טיעונים לגופו של עניין והמון מלודרמה, האויב סומן.
איתן לרר, יועץ ארגוני שחי על הקו איטליה-ישראל. מכור לפוליטיקה כצופה מן הצד. מאמין שמי שלא חופר - לא מוצא.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובין חדשנות לריבונות, בין AI לחוסן חברתי: כיצד הנתונים, הפלטפורמות והבינה המלאכותית משנים את תפיסת הקיימות, את אתגרי המשילות ואת היכולת לייצר ערך ארוך טווח בעולם דיגיטלי וריכוזי יותר.
* * *
עד לפני שנים לא רבות, שיח הקיימות התמקד בעיקר בעולם הפיזי של פליטות פחמן, אנרגיה, מים, פסולת, זיהום ומשאבי טבע. במקביל, העולם הדיגיטלי נתפס כמעט כמרחב "נקי" המאופיין כיעיל יותר, חכם יותר, חסכוני יותר במשאבים.
יאיר אבידן הוא עמית מחקר בכיר במכון למדיניות ואסטרטגיה – (IPS) באוניברסיטת רייכמן ולשעבר המפקח על הבנקים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם



































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו