מאת שלום ירושלמי
תקבל/י התראות במייל מכותב/ת זה/זו. באפשרותך לנהל את הגדרות ההתראות בעמוד הפרופיל שלך.
נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן אמר שהוא מקווה לתוצאות חיוביות בנוגע לרצונה של אנקרה לרכוש מטוסי קרב אף־35, לאחר פגישתו עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ באנקרה היום. הוא הוסיף שטראמפ הבטיח בעבר להעניק לבעלת הברית בנאט"ו חמישה מטוסים, וכי "הוא תמיד עומד בהבטחותיו".
טורקיה הייתה רוכשת ויצרנית של מטוסי אף־35 לפני שהוצאה מהתוכנית ב־2020 בשל רכישת מערכות ההגנה הרוסיות אס־400.. היא כינתה את המהלך לא צודק ודרשה לקבל את המטוסים ששילמה עבורם, או להיות מוחזרת לתוכנית או לקבל החזר כספי. מאז שטראמפ נכנס לתפקיד, הצדדים הביעו בפומבי רצון לפתור את הסוגיה.
בשיחה עם כתבים לצד טראמפ בארמון הנשיאות באנקרה, לפני פגישתם הדו־צדדית, אמר ארדואן גם כי ידון עם טראמפ במלחמה באוקראינה.

אליסף פרץ, ששניים מאחיו, קציני צה"ל אוריאל פרץ ואלירז פרץ, נהרגו בקרבות בעת שירותם הצבאי, הודיע על הצטרפותו לרשימה של חילי טרופר ויועז הנדל.
פרץ הקים מכינה קדם צבאית. הוא ייסד את עמותת "האחים שלנו", הפועלת להכרה במעמד האחים השכולים בארץ, שזכתה בשנה שעברה באות הנשיא.
בשש השנים האחרונות הוא ניהל את אגף חברה ונוער בעיריית ירושלים.
בהודעה על הצטרפותו לרשימה נמסר שמאז פרוץ המלחמה שירת פרץ במשך למעלה משנה במילואים בחטיבת עודד.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר היום, בפתח פגישתו עם נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן בפסגת נאט"ו, שיקבל החלטה בנוגע למכירה אפשרית של מטוסי אף־35 לטורקיה.
"זו החלטה שנקבל", אמר טראמפ, והוסיף כי המנהיגים ידונו גם בסחר ובתחום הצבאי.

בית משפט לערעורים בצרפת הותיר היום על כנה את הרשעתה של מארין לה פן על כך שעשתה שימוש לרעה בכספי האיחוד האירופי, אך קיצר את האיסור שהוטל עליה להתמודד לתפקיד ציבורי, ובכך הותיר לה, לפחות באופן עקרוני, דרך להתמודד בבחירות לנשיאות ב־2027.
עם זאת, בית המשפט גם גזר על לה פן שלוש שנות מאסר: שנתיים על תנאי ושנה אחת עם אזיק אלקטרוני. הדבר יקשה פוליטית ולוגיסטית על קמפיין לנשיאות, ומטיל ספק בשאלה אם היא אכן תמשיך לנסות להתמודד על התפקיד הבכיר ביותר בצרפת.
לה פן אמרה בעבר כי תהסס לנהל קמפיין לנשיאות בזמן שהיא מרצה עונש תחת פיקוח אלקטרוני, בטענה שהדבר יפריע לקמפיין ויפגע במעמדה כמועמדת. ואולם, היא עדיין לא אישרה מה בכוונתה לעשות.

שירה שפירא, שבנה, ענר שפירא, נהרג ב־7 באוקטובר 2023 כשהדף רימונים שהשליכו מחבלים למיגונית שבה מצא מחסה, הודיעה על הצטרפותה לרשימה שמגבשים חילי טרופר ויועז הנדל.
שפירא, אדריכלית ומתכננת ערים, שימשה בתפקידה האחרון שימשה כסמנכ"לית תקומה במשרד המורשת. מ־2023 הובילה את התוכנית הממשלתית לתיעוד, מורשת והנצחה במערב הנגב.
במקביל היא פועלת להנצחת מורשתו של בנה, שהדף רימונים שהשליכו מחבלים ובכך הציל את חייהם של רבים, והקימה עמותה לזכרו שמטרתה לקדם יצירה ומוזיקה כמנוע לאחריות חברתית בקרב צעירים.
טרופר והנדל הודיעו מוקדם יותר היום שיתמודדו יחד בבחירות לכנסת. השניים לא הודיעו אם רשימתם תורכב ממפלגה אחת או מכמה מפלגות.
בכל כמה שנים החברה הישראלית מגלה מחדש את "הנוער של היום" – ומייד נבהלת ממנו. פעם הוא שטחי, פעם הוא אלים, פעם הוא ימני מדי, פעם הוא חסר ערכים. עכשיו, נדמה, הגיע שוב תורו לעמוד למשפט ציבורי.
כל הצעירים ימנים קיצוניים? אין להם חשיבה ביקורתית? מערכת החינוך פשטה רגל? הנוער נהיה רצחני? כן, אתם מפחדים. והאמת, זה לא חדש.
חן שמיר הוא איש חינוך, יזם ומייסד הקיבוץ האקדמי במכללת בית ברל.

למרות שאשמח לראות את גדי איזנקוט בראשות הממשלה, אצביע לרשימה אחרת, "הדמוקרטים". זאת כלקח מהבחירות ב-2009 – לא חייבים להצביע עבור מי שמסתמנת כמפלגה הגדולה בגוש המועדף.
ב-2009, "קדימה" בראשות ציפי לבני הייתה הסיעה הגדולה ביותר. אלא שבנימין נתניהו גיבש גוש חוסם של 65 ח"כים, ובסופו של דבר הוא זה שקיבל מהנשיא שמעון פרס את המנדט להרכיב ממשלה.
טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.

אביב יקר, אני תוהה אם בכלל היית נוכח בדיון בכנסת . במידה וכן , האם ראית את כל העדויות שקובצו לחוברת של 100 עמודים שבה מאוגדים מחקרים , חקיקות ומידע מהימן בלבד ?
geoengineering זה לא קונספירציה , זו עובדה . עשרות ניסויים כבר נוסו בשטח במהלך השנים בתחום שינוי מזג אויר ושינוי אקלים . במשך השנים ממשלות בארהב בריטניה ועוד, עשו ניסויים על האזרחים שלהם . תבדוק את project cirrus ואת project cumulus, project stormfury.יש עוד הרבה אם תחליט להיות עיתונאי חוקר אמיתי ולא רק לדבוק במה שאתה מכיר.
בהקשר של החומרים העכשוויים שהוצגו בכנסת , הוועדה קיבלה סרטוני וידאו של פרופ' ויליאם האפר, פרופסור אמריטוס לפיזיקה מאוניברסיטת פרינסטון ולשעבר יועץ מדעי בכיר במועצה לביטחון לאומי של ארצות הברית; ד"ר סטיבן קונין, לשעבר תת־שר המדע במשרד האנרגיה של ארצות הברית בממשל אובמה, ונייר עמדה מפרופ' ריצ'רד לינדזן, פרופסור אמריטוס ל־MIT ואחד מחוקרי האטמוספרה הבולטים בעולם. כל אלה מטרתם לדיון פתוח ושקיפות ודווקא אתה כעיתונאי , מזלזל וסוגר את האפשרות לדיון פתוח אמיתי.
יש לי הרגשה שהעובדה שח"כ לימור סון הר מלך היא בין היוזמות של הדיון הזה , גורמת לך לעיוורון לנושא שהוא אמיתי ולא הזיה בכלל. בנושאים מדיניים וזכויות אדם אני רחוקה שנות אור מדיעותיה של סון הר מלך אבל זה לא סותר את העובדה שהיא מביאה לכנסת נושא שחשוב להתייחס אליו ברצינות .
ממליצה לך גם לבדוק מדוע מונסנטו (יצרנית הזרעים הגדולה בעולם) המציאה זרעים שיכולים לגדול באדמה מזוהמת באלומיניום ? למה לייצר דבר כזה ?
בקיצור פתח את הראש , צא ולמד ותדאג לעצמך ולדורות הבאים
כשבכל העולם ישנן עדויות למכביר על Geoengineering, כולל מומחים שחושפים תופעות יזומות כמו chemtrails והניסיון לטייח אותן, וראיות שהונאת "משבר האקלים" נוצרה ב-Think Tank הגלובליסטי שנקרא Club of Rome, בשיתוף פעולה עם האו"ם (Maurice Strong, UNEP), כחלק מהאאוגניקה שנסמכת על ה"תאוריות" של תומס מלתוס – בא אביב לביא למכור לילידים שזה הכל "תאוריות קונספירציה".
–שלא לדבר על ראיות להונאת הקורונה וה"חיסונים"; מה זה בכלל ה-WHO, ע"י מי הוא מנוהל ולאילו מטרות–
האם לימור סון הר-מלך המציאה את ביל גייטס, שהצהיר שהוא רוצה לחסום את השמש?
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו