סיסמת ה"יחד ננצח" שהופיעה בימים הראשונים של המלחמה, זכתה ועדיין זוכה לפופולריות רבה בציבור. זאת מכיוון שהיא מצליחה לתת מענה לתחושות חוסר האונים והמצוקה שאחזו באזרחי ישראל.
הקשר החזק של שותפות הגורל והעוצמה שבהתלכדות למחנה אחד מעצימים את היחיד, ומעניקים לו משענת בטוחה ונחמה שהוא זקוק לה כל כך. הוא לא לבד, הוא חלק ממשהו גדול יותר, משהו בעל שורשים ומשמעות היסטורית, שגובר על הרגע. בנוסף, האמונה בצדקת הדרך, והתקווה לימים טובים יותר, נותנים לו כוח להחזיק מעמד ולהתגבר על המכאובים.
מרדכי לוי הוא ד"ר למדע המדינה ומרצה במכללת עמק יזרעאל. תחומי המחקר וההוראה שלו עוסקים בזהויות פוליטיות, שפה פוליטית ובדמוקרטיה הישראלית. רואה את המילה הכתובה כפלא אמיתי, ומאמין בכוחה לעיצוב פני החברה.
בימים האחרונים אנו עדים להתנהגות מבישה של חלק מחברי הכנסת של הליכוד: התקפות על הרמטכ"ל ואנשי כוחות הביטחון, הדהוד של תיאוריות קונספירציה משונות, או אמירות חסרות אחריות, שמסבכות את ישראל בזירה הבינלאומית.
הדבר המשונה הוא, שאותם נבחרי ציבור, הפועלים בחוסר ממלכתיות ונגד הסנטימנט הציבורי הרחב, משדרים דווקא שביעות רצון וסיפוק מהתנהלותם. הקונסטרוקציה שמתחזקת דפוסי התנהגות שכאלו, היא שיטת הבחירות המקדימות, הפריימריז. לכן, כל דיבור על "היום שאחרי", חייב לכלול התייחסות לסוגיה זו.
מרדכי לוי הוא ד"ר למדע המדינה ומרצה במכללת עמק יזרעאל. תחומי המחקר וההוראה שלו עוסקים בזהויות פוליטיות, שפה פוליטית ובדמוקרטיה הישראלית. רואה את המילה הכתובה כפלא אמיתי, ומאמין בכוחה לעיצוב פני החברה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
הפתרון נכון בעקרון, אבל מעשית לא יקרה, כי אף פוליטיקאי בר דעת לא יוותר על כוח שיש לו, הפתרון שהוא גם נכון וגם ישים הוא להתפקד ולהתאגד למפלגות שמאפשרות זאת ואתה מזדהה עם האג'נדה שלהן, למשל דרך הליכודניקים החדשים – הקבוצה הדמוקרטית:
https://www.newlikud.info/hitpakdut
הקבוצה גם תומכת ברעיון הפתק הפתוח.
עם ההתקדמות בגיל הפרופורציות משתנות. ככל שאני מתבגרת ומוסיפה שנים זה נהייה יותר קשה ובלתי נסבל לשמוע את גילאי הלוחמים הנופלים. הם הולמים שוב ושוב בראש. באכזריות, בלי רחמים: בן 19, בן 20, בן 21. בצעירותי לא הייתי מודעת כמו עכשיו לגודל ההחמצה. לא ממש תפסתי שחייהם נגדעו ממש בהתחלה.
המילה "בהתחלה" חזרה שוב ושוב ברשימות ושירים, שפרסמה אחות שכולה אשר אחיה נפל בגיל 21 במלחמת ששת הימים. הכרתי את האחות המוכשרת, רותי אבני מקיבוץ כפר בלום. היא כתבה על אחיה ברוך בעיתונות הקיבוצית והייתה חוזרת ותוהה: זה בלתי נתפס ובלתי אפשרי. איך זה שחיים צעירים נגדעים כל כך בהתחלה?
שלומית טנא היא עיתונאית לשעבר (ב"על המשמר" ובהמשך ב"ידיעות אחרונות")..יוצאת קיבוץ. ב-1981 החלה בסיקור עיתונאי שוטף של הקיבוצים.
ראש הממשלה ורעייתו הגיעו השבוע לניחום אבלים וחיללו ברגל גסה את הטקס היהודי המקודש ביותר בישראל
שנת הלימודים נפתחה בימים של מתח וחרדה. המלחמה חשפה את בועת הענק של חיינו – הפיל שבחדר שהמעטנו בסכנות הטמונות בו במהלך הזמן, כמו אומה המדחיקה את הבשורה.
ואולם, מערכת החינוך הפסיקה לעסוק בשאלות הגדולות, ומחנכים ברחו לזוטות ולאזורי הנוחות מפחד העיסוק בתפוח אדמה לוהט בעל גוון פוליטי. המערכת נמנעה ככל יכולתה מלגרום לתלמידים לחשוב על השלכות הסכסוך והבעיות הקיומיות שהוא מציב לעתיד הדור הבא.
משה בן עטר הוא פובליציסט, מחבר הספר "המסע לישראל האחרת". עסק שנים בתכנון אסטרטגי והיה מנכ״ל המועצה הציונית בישראל, מנהל כפר הנוער יוענה ז'בוטינסקי, ומנהל המכון למחקר וחינוך בקרן כצנלסון. היה יועצם של כמה שרים ויועץ ליצחק הרצוג. כיום יו"ר המועצה הציבורית היהודית דרוזית.
האריס שלטה בעימות, אבל המרוץ ימשיך להיות צמוד
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם