במוצאי שבת, לפני 30 שנה, נרצח יצחק רבין, האיש שחייו ומעשיו היו הביטוי הנאמן לתקומת ישראל. "האיש ההוא" הלך בדרך האמת, מסור ומחויב להקמתה, לביטחונה ולביסוסה של ישראל ברוח מגילת העצמאות.
"האיש ההוא" ידע את דרך המלחמה, וידע גם שזו תוביל לדרך השלום עם המדינות האויבות השכנות לישראל. הוא הניח את יסודות השלום עם מצרים, והוביל לשלום עם ירדן. מנהיגי העולם ראו בו יועץ, בר-סמכא בנושאי ביטחון ומדינה. ראו בו חבר.
ד"ר יגאל קיפניס. היסטוריון. חוקר את ההיסטוריה המדינית של ישראל. חקלאי וחבר מושב מעלה גמלא. מחבר הספרים: 1982, לבנון הדרך למלחמה; 1973, הדרך למלחמה; הגולן שהיה כמפלצת, הגולן בין סוריה וישראל. חבר פורום 555 של טייסי חיל האוויר בעבר.


























































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהמשפט "שקרניהו יודע שהגיע לסוף דרכו" נכתב אין ספור פעמים בשנתיים האחרונות מאז שואת ה-7 באוקטובר והוא תמיד מצחיק אותי מחדש. ראש ארגון המחבלים ביבים שקרניהו יודע שהוא שולט במדינה שלטון דיקטטורי ללא מיצרים. המשטרה בידיו, השב"כ בידיו, הצבא בידיו, בג"ץ מפוחד ומורתע וכך גם היועמ"שית, המשפט שלו הוא קרקס שהוא מנהל אותו כרצונו. הקואליציה הדיקטטורית שלו שכל 68 חבריה תומכים מהותית בכינונה של הדיקטטורה היהודית הראשונה היא קואליצית 68 אצבעות ברזל. אף אחד מחבריה לא יצטרף אף פעם להצעת אי אמון בממשלתו של שקרניהו. ומשום כך הממשלה לא תיפול. נכון, על פי החוק קבועות בחירות לכנסת באוקטובר 2026. לדיקטטור, הצורר, הבוגד ורוצח החטופים ביבים שקרניהו יש סט עצום של כלים ויכולות להביא לדחיית הבחירות לאוקטובר 2027 ואחר כך לביטולן כליל. כל ראשי האופוזיציה יודעים שהוא עלול לדחות את הבחירות והם מבטיחים להיאבק בכך באופן נחרץ. בדיוק באותה הצלחה שהם נחלו בהפלתו מהשלטון לאחר ה-7 באוקטובר. כלומר – אפס שווה אפס. ותוכיחו לי שאני טועה.