יו"ר ש"ס אריה דרעי נראה כמי שוויתר על האפשרות להעביר את הצעת חוק הפטור מגיוס לחרדים שמקדמת הקואליציה לפני הבחירות הקרובות. בחדשות 13 דווח כי דרעי אמר לחברי מפלגתו בישיבת הסיעה השבועית כי "אנחנו מבינים שחוק הגיוס לא יעבור בכנסת הנוכחית".
לפי הדיווח, דרעי אמר כי הוא מסכים לתאריך בחירות ב-15 בספטמבר, וכי עליו "להגיע להסכמה עם ראש הממשלה על תאריך".
החקיקה, שאמורה לכאורה להגדיל את הגיוס לצבא בחברה החרדית, אך בפועל לאפשר את המשך הפטורים לתלמידי ישיבות במשרה מלאה, נתפסת באופן נרחב כמפוקפקת מבחינה משפטית וכמלאה בפרצות.
אמש דווח בחדשות 12 כי יהדות התורה דחתה את הנוסח האחרון של הצעת החוק, והטילה ספק בעתיד החקיקה השנויה במחלוקת.
בשיחה עם זמן ישראל אמר דוברו של הרב דב לנדו, המנהיג הרוחני של סיעת דגל התורה ביהדות התורה, כי הרב הורה לחברי הכנסת שלו "לא לקדם את החוק בשלב הזה".
המשמעות הייתה שלנדו אינו מאמין שחוק הפטור אכן יעבור בסופו של דבר, וכי הדחיפה האחרונה לקדמו בכנסת היא חלק ממהלך בחירות רחב יותר מצד נתניהו.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו