JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הזמן של מרדכי מגן | זמן ישראל
מרדכי מגן
הזמן של
מרדכי מגן
הזמן של
מרדכי מגן
כל הזמן // יום ראשון, 24 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

מקור איראני בכיר: איראן לא הסכימה למסור את האורניום

רוביו: הושגה התקדמות מול איראן - מצפה לחדשות במהלך היום; תסנים: מצר הורמוז ייפתח בתוך 30 יום, המצור האמריקאי יוסר ● דיווח: נתניהו הביע חשש בפני טראמפ מדחיית העיסוק בגרעין והחיבור בין איראן ללבנון ● חד״ש דורשת מיפה בן דוד לעצור את הרדיפה הפוליטית אחרי אנשי חינוך ● דיווח: מערכת חיונית לא הופעלה כי ביחידה האחראית עליה משרתות נשים ובמוצב יש חרדים

ראש הממשלה בנימין נתניהו עוד לא התייחס להסכם המסתמן מול איראן, אבל אנחנו לפחות יודעים שהוא ער. בציוץ באנגלית, ראש הממשלה מברך על כך שנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לא נפגע בתקרית אלימה ליד הבית הלבן ומגנה בחריפות אלימות פוליטית וניסיונות לפגוע בו.

"אני חש הקלה מכך שהנשיא דונלד טראמפ, הידיד הטוב ביותר שהיה לישראל אי פעם בבית הלבן, בטוח, ושהתוקף נוטרל לפני שיכול היה לגרום נזק נוסף", כתב נתניהו. "אלימות פוליטית, לרבות ניסיונות חוזרים ונשנים להתנקש בחייו של הנשיא טראמפ, צריכה להיות מגונה באופן חד־משמעי ובתקיפות על ידי כולם".

לפי דיווחים בארצות הברית, חמוש בן 21 בשם נסיר בסט פתח באש לעבר עמדת בידוק של הבית הלבן סמוך לשעה 18:10, אחרי שנראה מתנהג באופן חריג ברחוב 17 בצפון־מערב וושינגטון. הוא הספיק לירות כמה כדורים לפני שנורה למוות בידי אנשי השירות החשאי. לפי הדיווח, עובר אורח נפצע קשה בחילופי האש.

המניע עדיין לא אושר רשמית. לפי מקורות שצוטטו בניו יורק פוסט, בסט היה מוכר לשירות החשאי בשל שהייה חוזרת ליד עמדות כניסה לבית הלבן, ואף הפר בעבר צו בית משפט שאסר עליו להתקרב למקום.

נתניהו וטראמפ (צילום: kg"n)
נתניהו וטראמפ (צילום: kg"n)

היועצת המשפטית של ועדת החינוך, התרבות והספורט של הכנסת, תמי סלע, מתחה ביקורת על הצעת החוק השנויה במחלוקת המבקשת להרחיב את האחריות האזרחית הישראלית לעתיקות ולאתרים ארכאולוגיים בגדה המערבית וברצועת עזה. לדבריה, ההצעה "עומדת בסתירה להסכמים בינלאומיים שאומצו בחקיקה" ו"עלולה לחזק טענות בדבר 'סיפוח זוחל'".

עמדתה של סלע הופיעה במסמך עמדה שפורסם לקראת דיון בוועדה, המכינה את הצעת החוק לקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת. ההצעה קובעת הקמת "רשות מורשת יהודה, שומרון ועזה" תחת משרד המורשת.

"ביחס לשטחי A ו־B, הצעת החוק עומדת בסתירה להסכמי הביניים שמדינת ישראל חתומה עליהם, ולחקיקה שאומצה בישראל ובאזור לשם יישומם", כתבה היועצת המשפטית, בהתייחס לאזורים בגדה המערבית המצויים באחריות אזרחית של הרשות הפלסטינית.

עוד הוסיפה כי "לישראל אין סמכויות אזרחיות ברצועת עזה". לדבריה, "מעבר לכך שהחלת סמכויות אזרחיות על שטחי A, B ועזה עומדת בסתירה להסכמים בינלאומיים שאומצו בחקיקה בישראל ובאזור, היא גם מעוררת קשיי יישום ואכיפה מהותיים".

סלע ציינה כי אף שישראל רואה בגדה המערבית שטח שנוי במחלוקת, בפועל היא מחילה בו את דיני התפיסה הלוחמתית ומנהלת את האזור באמצעות סמכותו של המפקד הצבאי, שמטבעה היא סמכות זמנית.

מתנחל מעמיס כבש על רכב שטח בקהילה הבדואית הפלסטינית דאר אבו פזה, בפאתי הכפר טייבה שבגדה המערבית, 12 במאי 2026 (צילום: ilia YEFIMOVICH / AFP)
מתנחל מעמיס כבש על רכב שטח בקהילה הבדואית הפלסטינית דאר אבו פזה, בפאתי הכפר טייבה שבגדה המערבית, 12 במאי 2026 (צילום: ilia YEFIMOVICH / AFP)

כיום, האחריות על העתיקות נתונה בידי קצין מטה של יחידת הארכאולוגיה במנהל האזרחי, הכפוף למתאם פעולות הממשלה בשטחים במשרד הביטחון, האחראי לעניינים האזרחיים בגדה המערבית.

"חקיקת הצעת החוק עלולה, במיוחד באופן מצטבר עם חקיקה נוספת המקודמת בכנסת, לחזק טענות שלפיהן מדובר בתהליך של 'סיפוח זוחל', כלומר שלב במהלך הדרגתי להפיכת השטח לאזור הנתון לריבונותה ולשלטונה הישיר של מדינת ישראל, בלי שנשקלות כלל ההשלכות של מהלך כזה, לרבות על זכויותיהם ומעמדם של התושבים הפלסטינים באזור", כתבה סלע.

גרפיטי שריססו מתנחלים באתר העתיקות של סבסטיה ליד העיר שכם, 30 בנובמבר 2024 (צילום: Nasser Ishtayeh/Flash90)
גרפיטי שריססו מתנחלים באתר העתיקות של סבסטיה ליד העיר שכם, 30 בנובמבר 2024 (צילום: Nasser Ishtayeh/Flash90)

הוועדה מקיימת בימים האחרונים סדרת דיונים ממושכים כדי לאפשר לכנסת לאשר את ההצעה לפני תום הקדנציה הנוכחית, שאמורה להסתיים לכל המאוחר ב־27 באוקטובר, המועד האחרון שבו ניתן לקיים את הבחירות.

עם זאת, ייתכן שהצעת חוק העתיקות כלל לא תעלה להצבעות הסופיות במליאה, אם הקואליציה תחליט שלא לקדם אותה, או אם הצעת החוק לפיזור הכנסת, שהתקדמה בשבוע שעבר, תקודם במהירות ותאושר בימים הקרובים.

סוכנות הידיעות האיראנית פארס מדווחת כי טיוטת ההסכם המתגבשת בין טהרן לוושינגטון קובעת שארצות הברית ובעלות בריתה לא יתקפו את איראן או את בעלות בריתה, ובתמורה איראן מתחייבת שלא לפתוח במתקפות מקדימות נגד ארצות הברית או בעלות בריתה.

לפי אקסיוס, מזכר ההבנות מבהיר כי העימות בין ישראל לחזבאללה יסתיים.

ישראל תורשה לתקוף את חזבאללה אם ארגון הטרור ייזום או יבצע מתקפות.

רויטרס
רויטרס, 10:51 עריכה

מקור איראני בכיר אמר היום לרויטרס כי טהרן לא הסכימה למסור את מלאי האורניום המועשר לרמה גבוהה שברשותה. המקור אמר כי סוגיית הגרעין של איראן לא הייתה חלק מההסכם המקדמי עם ארצות הברית.

"סוגיית הגרעין תטופל במשא ומתן על הסכם סופי, ולכן היא אינה חלק מההסכם הנוכחי. לא הושג הסכם על הוצאת מלאי האורניום המועשר לרמה גבוהה של איראן מהמדינה", אמר המקור.

שר החוץ של ארצות הברית מרקו רוביו אומר כי הוא מצפה לחדשות נוספות בהמשך היום בנוגע להסכם המתגבש בין ארצות הברית לאיראן, ומדגיש כי המטרה המרכזית של ההסכם היא למנוע מאיראן להחזיק אי פעם בנשק גרעיני.

"אני סבור שייתכן שיהיו חדשות נוספות בהמשך היום בעניין [הסכם עם איראן], ואשאיר ל[נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ] לפרסם הודעות נוספות בנושא", אמר רוביו לכתבים במהלך ביקור דיפלומטי בהודו.

לדבריו, הושגה "התקדמות משמעותית, אך לא התקדמות סופית" בהסכם. "המטרה הסופית היא שאיראן לעולם לא תוכל להחזיק בנשק גרעיני… היא לעולם לא תחזיק בנשק גרעיני – ודאי לא כל עוד דונלד טראמפ הוא הנשיא", הוסיף.

שר החוץ של ארצות הברית מרקו רוביו מדבר במסיבת עיתונאים משותפת עם שר החוץ של הודו, סוברהמניאם ג'אישנקר, אחרי שיחותיהם בניו דלהי, הודו. 24 במאי 2026 (צילום: AP Photo/Manish Swarup)
שר החוץ של ארצות הברית מרקו רוביו מדבר במסיבת עיתונאים משותפת עם שר החוץ של הודו, סוברהמניאם ג'אישנקר, אחרי שיחותיהם בניו דלהי, הודו. 24 במאי 2026 (צילום: AP Photo/Manish Swarup)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 15 עדכונים

ישראל הפכה לשק החבטות של הקמפיינים המקומיים בארה"ב

מדמוקרטית בטקסס שמציעה לסרס "ציונים אמריקאים" ועד ציר רפובליקאי בקנטקי שלועג ליריבו על קשרים עם איפא"ק: שאלת הסיוע לישראל הפכה למטבע עובר לסוחר בבחירות האמצע בארה"ב ● עם תמיכה צונחת בקרב צעירים משני צידי המתרס הפוליטי, המועמדים מגלים שהדרך הקלה ביותר למשוך תשומת לב היא לתקוף את בת הברית במזרח התיכון ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 899 מילים

מנסור עבאס וגבולות הלגיטימיות הערבית החדשים בפוליטיקה

מאז כניסתו של מנסור עבאס למרכז הזירה הפוליטית הישראלית, לא התרחש רק שינוי בסגנון הפעולה של מפלגה ערבית. התרחש שינוי עמוק יותר: עיצוב מחדש של גבולות הלגיטימציה של האזרח הערבי במרחב הפוליטי הישראלי, ואף במרחב האזרחי.

עבאס לא רק ביקש להשתלב במשחק הפוליטי הישראלי, הוא למעשה יצר הבחנה ברורה בין "הערבי הטוב", הלגיטימי והראוי לשותפות ולזכויות אזרחיות (חלקיות בינתיים), לבין "הערבי הבעייתי", החשוד, הלא רצוי או הרדיקלי מדי.

חוסאם אבו בכר הוא ד"ר למנהל חינוכי, מנכ"ל ארגון אלפנאר לפיתוח כלכלי חברתי וקידום תעסוקה, פעיל ויזם חברתי. מילא תפקידים בכירים במגזר הציבורי, במערכת החינוך ובחברה האזרחית. עמית בארגון צעד - תקשורת בונה אמון.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 637 מילים
אמיר בן-דוד

נראה שבישראל השלימו עם העובדה שאם אכן יושג הסכם מול טהרן, נושא הגרעין יידחה לסוף המשא ומתן ● בזמן שהאיראנים דורשים "הפסקת אש אזורית" שתגן על חזבאללה ומפשירים מיליארדים מקטאר, בירושלים מתמקדים בניסיון לוודא שארצות הברית תוציא את כל האורניום המועשר ● במקביל, רצף התאריכים שמתקרב דוחק את הנשיא האמריקאי להשיג שקט בכל מחיר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 556 מילים

אסור שהרחבת גיוס חרדים תבוא על חשבון נשים

בימים אלה מקודמים מחדש הדיונים סביב חוק ההשתמטות והרחבת שילובם של חרדים בצה"ל. לנוכח המחסור בכוח אדם בעקבות מלחמת חרבות ברזל, גובר הלחץ הציבורי והביטחוני להרחיב את בסיס המשרתים ולשלב אוכלוסיות נוספות בשירות הצבאי.

אלא שלצד הדיון הביטחוני והפוליטי, מתפתחת בשקט סוגיה משמעותית נוספת: הפגיעה האפשרית במעמדן של נשים בצה"ל במסגרת ההתאמות שמבקשת המדינה לבצע עבור גיוס חרדים.

עו"ד אורלי הראל היא יזמת הייטק ומייסדת פורום "נשים 7.0" הפועל לקידום נשים באמצעות ידע טכנולוגיה וחדשנות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 559 מילים

למקרה שפיספסת

הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

הפסולת בצפון נשרפת, והמשילות איתה

ראשי ערים נורים בזה אחר זה, אתרי פסולת בוערים, הגליל הופך לטריטוריה של משפחות פשע והממשלה לא קיימת ● מתברר שדווקא יש ח"כים לשעבר שנוסעים באוטובוסים ● אם זה לא כותרות על הספארי, זה לא מעניין את כרמל שאמה הכהן ● וגם: כשהמדרגות הקסומות של חיפה הופכות ליריד אמנות מקומית

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,672 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

בזמן שדרמר ממשיך בשיחות עם שר החוץ הסורי, דמשק מכריזה כי אין כניסה לסחורות ישראליות ● באבו דאבי רוצים להתנתק מהורמוז ולהקטין את התלות בטהרן ● בחתונה המונית בטהרן הייתה חסרה רק עוגה עם חבל תלייה עליה ● והשבוע ב-1967: מצרים הכריזה על סגירת מצרי טיראן בפני ישראל ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 984 מילים ו-1 תגובות
חבר, אתה חסר

איש נבואי קוסמי עליז

עלי מוהר הציע לנו חיבור לאחד התדרים העדינים ביותר של החילוניות הישראלית, של התל אביביות, של "הנעשה בעירנו". תדר של בהירות. של כמיהה לנורמליות

עלי מוהר

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
הטקסט היפה שהבאת של עלי מוהר, הזכיר לי רגע - ללא ספק חסר חשיבות לאומית - שארע לי היום, כאשר הילד שלי, שהוא עדיין פעוט (שנה ושלוש) הצביע ממקום מושבו בעגלה מעלה ואמר 'אור'! כשהרמתי מבטי מ... המשך קריאה

הטקסט היפה שהבאת של עלי מוהר, הזכיר לי רגע – ללא ספק חסר חשיבות לאומית – שארע לי היום, כאשר הילד שלי, שהוא עדיין פעוט (שנה ושלוש) הצביע ממקום מושבו בעגלה מעלה ואמר 'אור'! כשהרמתי מבטי מעלה אל הכיוון אליו הסתכל, שמחתי לראות שהוא מכוון אל חרמש הירח, שבין כל האורות המלאכותיים שאנחנו מוקפים בהם, עדיין שבה את ליבו. זה אמנם היה בהוד השרון ולא בתל אביב, אבל כל הארץ הפכה בטון כבר מזמן.
עלי מוהר היה גיבור תרבות של עלומי, הייתי מחכה ליום חמישי או שישי לקרוא 'מהנעשה בעירנו' וגם 'בשער', שהיה מצחיק ושנון למרות חוסר אהדתי לכדורגל. ואכן, גם אצלי כמו אצלך הוא עדיין קיים ותופש מקום, בזרם התודעה הממשיך לזרום.

לכתבה המלאה עוד 1,335 מילים ו-1 תגובות
חבר, אתה חסר

התגלמות העצמאות השיפוטית

אין שופטים כמו חשין. יש טובים ממנו, יש גרועים ממנו, אבל כמוהו אין. הוא לא פחד מכלום ומימש את עצמאותו בקורפוס השיפוטי שלו. והוא לא היה מסכים לקבל את מה שהשופטים סופגים כיום

שופט בית המשפט העליון מישאל חשין

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 620 מילים
חבר, אתה חסר

מחפש הפשרות

השילוב בין עוצמת המנהיגות, המעמד ההלכתי, הפרגמטיות, השיח, הדאגה האמיתית לציבור והסנטימנט כלפי כל אדם - הרב עובדיה הותיר אחריו ואקום שמורגש כיום יותר מתמיד

הרב עובדיה יוסף

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 611 מילים
חבר, אתה חסר

לא דפק חשבון

כשם שנשא את "נאום המחרשה" המפורסם ב-2016, גם ב-2026 אין שום סיכוי שדניאל היה מרכין ראש בפני המתקפה על הערכים והמדינה שבהם כל כך האמין

רוני דניאל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 806 מילים
חברה, את חסרה

"הלכתי לישון אישה וקמתי מפלגה"

יש הרבה סיבות להתגעגע לאלוני: מחויבותה הנמרצת לזכויות אדם, שוויון וחירות הפרט, אך גם כישוריה האינטלקטואליים ויכולתה האינסופית להתעמת עם הציבור הדתי והחרדי בשפה שלו

שולמית אלוני

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 556 מילים
חבר, אתה חסר

הנביא בשער

הוא היה פנאט של נורמות, אתיקה, חוק וסדר – אבל לא היה צדקן. כמו נביא, משה נגבי ניצב בשער ואמר: זה המסר שלי והוא לא נועד למקח וממכר או לפשרות. תרצו, תקחו. לא תרצו, אשדר גם ל-20 איש

משה נגבי

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 654 מילים
חבר, אתה חסר

הרבי על הווספה

הרב בכר לא ראה בכדורגל סתם משחק שמתקיים בשבת או איום על היהדות בשל כך; הוא ראה בו קרש הצלה למאות בני נוער שהסתובבו ברחובות יפו חשופים לפשע, סמים וזנות

הרב אברהם בכר

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 751 מילים
חבר, אתה חסר

הסוציאליסט האחרון

הוא התעמק בחקיקה, ישב בוועדות ולא ברח מהן אחרי פוטו-אופ. ולמרות שכל שנותיו בכנסת היו באופוזיציה, אילן גילאון הצליח לשנות את חייהם של מיליוני ישראלים

ח"כ אילן גילאון

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 511 מילים ו-1 תגובות
חבר, אתה חסר

תרופה לבולשיט שמוכרים מכל כיוון

בתל אביב יש פחות עסקים פתוחים כל הלילה אבל תועפות של ברי יין מעוצבים ופארק מסילה חדש ונהדר - והרבה פחות סלחנות לסהרוריות והטירוף שגילם בלחסן

גבריאל בלחסן

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 529 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.