אני רופא כבר יותר מ-40 שנה. טיפלתי באלפי אנשים, יהודים וערבים, ללא שום הבדל. דווקא עכשיו, אל מול גל עכור של גזענות כלפי הצוותים הערביים במערכת הבריאות, עלינו לזכור: בתי החולים הם המעוז האחרון של שותפות גורל אמיתית. אסור לנו להפקיר אותם.
בשעות הקשות ביותר של מדינת ישראל, שבהן גבולות הארץ רוטטים, החדשות מציפות אותנו בחרדה, והחברה כולה שרויה בכאב ובמתח עצום, אזרחי המדינה נושאים את עיניהם אל בתי החולים.
ד״ר ריאד סולימאן מג'אדלה, מנהל לשעבר של מחלקת רפואה דחופה במרכז הרפואי השרון, ומרצה בדימוס בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב.
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
ב"כאן חדשות" פורסמה הקלטה של יו"ר הכנסת, אמיר אוחנה, שבה הוא נשמע מתגאה בסירובה של הכנסת לפסק דין של בג"ץ בעניין קיום בחירות חוזרות לתפקיד מבקר המדינה.
בהקלטה, נשמע אוחנה מספר על "הישגו" בשיחה שקיים עם פעילי ליכוד לקראת הפריימריז: "הצלחנו להציב קו אדום לבג"ץ. יש פסק דין של בג"ץ: הכנסת תקיים בחירות חוזרות לתפקיד מבקר המדינה. יש פסק דין! ומה התשובה לפסק דין שניתן בחוסר סמכות ובניגוד לחוק? עד כאן! אמרנו להם: הכנסת אמרה את דברה, לא יהיו עוד בחירות. עוד לא הייתה כנסת! לא הייתה כנסת שהעזה, במרכאות, להמרות את פיו של השליט העליון, בית המשפט העליון. אני שמח וגאה שהכנסת הזאת עשתה זאת".
טורקיה דוחה את הטענות הישראליות שלפיהן היא מהווה איום בשל היערכותה לשלוח כוחות לבסיס בסוריה, שם הותקף מתקן צבאי על ידי ישראל.
"הטענות המופרכות שהעלתה לשכת ראש הממשלה הישראלי נועדו לתת לגיטימציה לתקיפות האוויריות הבלתי חוקיות של ישראל, המכוונות נגד ריבונותה ושלמותה הטריטוריאלית של סוריה", נמסר בהצהרה של מנהלת התקשורת של טורקיה.
ההצהרה צוטטה בסוכנות הידיעות הממלכתית של טורקיה, אנדולו.
ישראל קיבלה אחריות אמש לתקיפה חריגה שבוצעה בנמל התעופה הצבאי בסוריה, סמוך לגבול טורקיה. "הזהרנו שוב ושוב, לא נסבול איומים על ביטחון המדינה", הבהירה לשכת ראש הממשלה בהודעה באנגלית.
"ישראל וסוריה הסכימו על שמירת הסטטוס קוו בענייני ביטחון, שאותו סוריה עמדה להפר בכך שהתירה לכוחות טורקיים להיפרס בבסיס חיל אוויר סמוך לחלב", הוסיפה בהודעת הלשכה. "ישראל הזהירה את סוריה שוב ושוב כי פריסה כזו תהווה איום על ביטחונה. סוריה בחרה להתעלם מהאזהרות הללו. ישראל לא תסבול איומים על ביטחונה, ותברך על חזרה לסטטוס קוו".
המחלוקת העיקרית בפגישתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו ביום שני עם השליח המיוחד של ארה"ב ג'ארד קושנר נסובה על התעקשותו של נתניהו כי ישראל תמשיך לתקוף פעילי חמאס שלכאורה לקחו חלק במתקפת הטרור של השבעה באוקטובר. כך אמר לזמן ישראל גורם שנכח בפגישה.
מוקדם יותר החודש אישרה ישראל כי הקימה מבצע מיוחד כדי לאתר ולחסל כל מחבל פלסטיני שהיה מעורב בפלישה ובמעשי הטבח של השבעה באוקטובר 2023.
משימה זו הובילה להפרות של הפסקת האש שעליה חתמו ישראל וחמאס באוקטובר 2025, אך מועצת השלום שבשליטת ארה"ב לא הביעה התנגדות נחרצת, שכן צה"ל טען ברוב המקרים כי היעדים שהותקפו היוו איום מיידי על הכוחות.
במשך חודשים התמקדה מועצת השלום בניסיונות לשכנע את חמאס לקבל את הצעת פירוק הנשק שלה, מה שאכן קרה לבסוף ב-30 ביולי.
על פי התוכנית, לאחר אישורה אמורים שני הצדדים להפסיק מייד את כל הפעולות הצבאיות. עם זאת, נתניהו יצא נגד ההצעה והעלה את הסוגיה הספציפית הזו במהלך פגישתו עם קושנר, כך לדברי הגורם.
בעוד שקושנר הבטיח לנתניהו שלא יתנגד לתקיפות צה"ל נגד מי שבאמת מהווים "איום מיידי", חתנו ויועצו הבכיר של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הבהיר לראש הממשלה שאין לפרש את העילה הזו בהרחבה, אמר הגורם.
לתסכולה של משלחת מועצת השלום, נתניהו עמד על כך שהתקיפות נגד משתתפי מתקפת השבעה באוקטובר יימשכו. הגורם הוסיף כי לא הושגה הסכמה בנושא.
מקור שני שעודכן בפרטי הפגישה אישר את הדברים.
שעות ספורות לאחר שקושנר עזב את ישראל, ביצע צה"ל את אחת התקיפות הקטלניות ביותר שלו זה חודשים, שכוונה לדבריו נגד כינוס של פעילי חמאס בכירים. לפחות שישה בני אדם נהרגו בתקיפה, בהם קטין, ויותר מ-10 נפצעו.
בנוסף להפרת תוכנית פירוק הנשק התקועה של מועצת השלום, המדיניות שהציג נתניהו עלולה לעמוד בסתירה לתוכנית 20 הנקודות של טראמפ לסיום המלחמה בעזה, שאותה קיבל ראש הממשלה בספטמבר אשתקד.
ההצעה קובעת כי אנשי חמאס אשר "יתחייבו לדו-קיום בדרכי שלום ולפירוק נשקם יזכו לחנינה".
הגורם שנכח בפגישה ביום שני אמר שקושנר גם הסתייג מסירובו של נתניהו לאפשר למגויסים לכוח המשטרה הפלסטיני החדש לצאת מהרצועה לאימונים במצרים.
תוכנית פירוק הנשק של מועצת השלום צופה שחמאס יעביר את נשקו לידי כוח המשטרה החדש של הוועדה הלאומית לניהול עזה, בתהליך שיתבצע בתיווך כוח הייצוב הבינלאומי.
קושנר אמר ביום שני כי הוא רוצה שחמאס יתחיל למסור את נשקו בתוך חודש, אך ללא מספר מספיק של שוטרים שכבר עברו הכשרה, לא יהיה לחמאס למי למסור את הנשק.
מחבלי חמאס ליד קיבוץ ניר עוז במהלך הטבח ב-7 באוקטובר 2023 (צילום: AP Photo/Hassan Eslaiah)
אני רופא כבר יותר מ-40 שנה. טיפלתי באלפי אנשים, יהודים וערבים, ללא שום הבדל. דווקא עכשיו, אל מול גל עכור של גזענות כלפי הצוותים הערביים במערכת הבריאות, עלינו לזכור: בתי החולים הם המעוז האחרון של שותפות גורל אמיתית. אסור לנו להפקיר אותם.
בשעות הקשות ביותר של מדינת ישראל, שבהן גבולות הארץ רוטטים, החדשות מציפות אותנו בחרדה, והחברה כולה שרויה בכאב ובמתח עצום, אזרחי המדינה נושאים את עיניהם אל בתי החולים.
ד״ר ריאד סולימאן מג'אדלה, מנהל לשעבר של מחלקת רפואה דחופה במרכז הרפואי השרון, ומרצה בדימוס בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב.
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
פרשנים מזהירים מפני הברית שנחתמה לאחרונה בין שלוש המעצמות – פקיסטן, טורקיה וערב הסעודית. לטענתם, היא מאיימת על ישראל ומרחיקה את סיכויי הרחבת הסכמי אברהם.
יש שהרחיקו לכת עד כדי קביעה כי מדובר בהקמתו של "נאט"ו מזרח-תיכוני". סקירה של הבריתות במזרח התיכון אינה מחזקת טענות אלה. קריאת הרגעה.
ד"ר ירון פרידמן הוא בוגר אוניברסיטת סורבון בפריז, חוקר מרצה ומורה לערבית בחוג ללימודי המזרח התיכון והאיסלאם באוניברסיטת חיפה. היה פרשן לענייני ערבים בויינט, ספריו "העלווים – היסטוריה, דת וזהות" (2010) ו"השיעים בארץ ישראל" (2019) יצאו לאור באנגלית בהוצאת בריל-ליידן. מנהל את הניוזלטר "השבוע במזרח התיכון", שאליו אפשר להצטרף כאן:
https://did.li/CWtlC. לפודקאסט של ירון "השבוע במזרח התיכון": https://did.li/mAz5q
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
המודל ארוך הטווח של ה‑OECD צופה כי שילוב מלא של הקהילות החרדיות והערביות-ישראליות בכוח העבודה עשוי להעלות את התמ"ג הישראלי ב-8% במהלך עשרים שנה – שווה ערך לכ-49 מיליארד דולר במונחים של ימינו. זאת כאשר השילוב החרדי לבדו מהווה שש נקודות אחוז מתוכן (הנתונים לקוחים מתחזיות ה‑OECD להוצאות ארוכות טווח בישראל, אוקטובר 2025 – תרחישי השפעה על התמ"ג של שילוב חרדים וערבים ישראלים).
זו אינה טעות עיגול. זוהי ההזדמנות הכלכלית הגדולה ביותר העומדת בפני ישראל כיום, וכמעט אף אחד בשיח הציבורי אינו מתייחס אליה ברצינות.
סיימון פינק, יליד אוסטרליה, מנהל השקעות בישראל, בעל ניסיון אקדמי ומקצועי במשפטים, פוליטיקה וכלכלה. לסיימון עניין רב במדיניות ציבורית ועובד כעת על ספר אודות חופש ודמוקרטיה בישראל.
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
לכל
תגובהופוסט
עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
בונוס:
הצטרפות לקבוצה הסגורה של זמן ישראל בפייסבוק המספקת הצצה מאחורי הקלעים של המערכת (למתחברים באמצעות פייסבוק בלבד)
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו