
היועצת המשפטית לכנסת שגית אפיק מתנגדת לדרישה לפסול את תוצאות ההצבעה לתפקיד מבקר המדינה, שבהן נבחר מיכאל ראבילו.
במכתב ששלחה לסיעת יש עתיד, שפנתה אליה בעניין, תיארה אפיק את השתלשלות העניינים אתמול. אחרי שאיש מהמועמדים לא השיג את הרוב הדרוש, נערכה הצבעה נוספת, שבמהלכה נטען שהופנתה לחברים בקואליציה תביעה לצלם את הצבעותיהם בקלפי.
מנהלת סיעת הליכוד עליזה בראשי ויושב ראש הקואליציה ויושב ראש סיעת הליכוד אופיר כץ הכחישו זאת.
אפיק סברה אז שנכון שמזכיר הכנסת לא יאפשר הכנסה של טלפונים לקלפי, אך זה אמר ליועץ המשפטי של המליאה כי בעבר לא חל איסור כזה ואין ביכולתו לאכוף דרישה זו.
בהתייעצות שקיימו חברי ועדת הקלפי וגורמים נוספים הוחלט להתחיל את ההצבעה מחדש, ויושב ראש הכנסת אמיר אוחנה אמר, לפני תחילת ההצבעה המחודשת, שאם הייתה הנחיה לתעד את ההצבעה, היא אינה חוקית, אך הוסיף שמי שרוצה יכול לתעד עצמו.
אחרי דבריו של אוחנה לא הייתה מחאה מצד חברים באופוזיציה, כפי שהייתה קודם, הוסיפה אפיק במכתבה.
• מכתבה של היועצת המשפטית לכנסת לגבי פסילת ההצבעה לתפקיד מבקר המדינה
שגרירות ארצות הברית בירושלים פרסמה הערב אזהרה הקוראת לאזרחים האמריקאים לנהוג בזהירות מוגברת בעת שהייה באזור.
"בשל המתיחות הגבוהה השוררת באזור, המב הביטחוני נותר מורכב ועלול להשתנות במהירות. אנו מזכירים לאזרחי ארצות הברית במזרח התיכון את הצורך המתמשך לנהוג בזהירות, ומעודדים אותם לעקוב אחר החדשות לגבי התפתחויות בזמן אמת".
"אזרחי ארצות הברית צריכים לדעת היכן נמצא המקלט הקרוב ביותר במקרה שיתרחשו מעשי איבה", נכתב בהודעת השגרירות.
באזהרה צוין כי יש לשקול מחדש נסיעה לישראל ולרוב מדינות המפרץ, ונאמר כי על הנוסעים להימנע מלבקר באיראן, עיראק, לבנון, סוריה, רצועת עזה ותימן, בהתאם לאזהרות הקיימות.
אין בשלב זה אינדיקציה לגורם הספציפי שהוביל לפרסום הנוכחי; לקראת המלחמה באיראן, שגריר ארצות הברית מייק האקבי הזהיר את האזרחים לעזוב את האזור, ואזהרות דומות פורסמו גם אז.
בטיוטה הנוכחית של מזכר ההבנות, שעליו מתנהל משא ומתן לסיום המלחמה בין איראן לארצות הברית, יש עמימות שיש להבהיר, אמר היום מוחסן רזאי, יועצו של המנהיג העליון של איראן, בריאיון לטלוויזיה הממלכתית.
לדברי רזאי, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ רוצה ללחוץ על איראן לקבל את תנאיו ולהשאיר את תנאיה של טהרן עמומים.
קצין צה"ל נהרג מוקדם יותר היום בדרום לבנון מירי טיל נ"ט של חזבאללה, כך הודיע הצבא.
הקצין שנהרג הוא סרן איתן שמואל למברג, בן 21, מגדוד 75 בחטיבה 7, ממשמר השבעה.
בסביבות השעה 16:00 ירה פעיל חזבאללה טיל נ"ט לעבר טנק ישראלי שפעל מצפון לנהר הליטני, ולמברג נהרג מפגיעה.
מייד לאחר הפגיעה, צה"ל תקף תשתיות של חזבאללה באזור מהאוויר ובארטילריה, כך מסר הצבא.
ישראל תפתח, לראשונה בתולדותיה, שגרירות בסלובניה, כך הודיע הערב משרד החוץ.
ההחלטה התקבלה על רקע חילופי השלטון בלובליאנה. יאנז יאנשה, ששב היום לתפקיד ראש הממשלה, נחשב ידידותי לישראל, בעוד קודמו בתפקיד, רוברט גולוב, הפגין כלפי ירושלים גישה ביקורתית ועוינת.
לסלובניה שגרירות בתל אביב מ־1994.






































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו