מצה"ל נמסר כי זיהה לפני זמן קצר חוליית מחבלים חמושים שפעלה בסמוך לכוחות צה"ל הפועלים במרחב הביטחוני, ברכס עלי א-טאהר.
מיד לאחר הזיהוי ובסגירת מעגל מהירה, הכוחות תקפו את המחבלים צפונית למרחב הביטחוני, במטרה להסיר את האיום.
מפלגת אגודת ישראל צפויה להוציא ביום רביעי שיירות גדולות של מאות כלי רכב מקהילות חרדיות ברחבי הארץ, שיסתיימו בהפגנת ענק נגד הגיוס מחוץ לכלא הצבאי נווה צדק (בית ליד) בכפר יונה, שבו כלואים כעת כמה עריקים מגיוס. מנהיגים מקומיים התחייבו לחסום את המחאה.
לפי המארגנים, "המוני כלי רכב ייצאו בשיירות מסודרות" מחר בשעה 16:00 מ־19 ערים שונות, בהן אשדוד, בית שמש, בני ברק, ירושלים, ערד וצפת. על כלי הרכב ייתלו שלטים ומדבקות עם הכיתוב "די! אין דרך אלא דרך התורה", במסר שלפיו "כל ישראל עומדים מאחורי [העריקים מגיוס] ונושאים עמם בעול המאבק".
"השיירות ינועו בצירים מרכזיים במהירות אחידה ויקפידו על כללי הבטיחות והתנועה, תוך השמעת פרקי תהילים ושירי חיזוק ממערכות הגברה שיותקנו בכלי הרכב", הוסיפו המארגנים.
בתגובה להכרזה על המחאה, שמגיעה שבוע לאחר מחאה קודמת שאורגנה על ידי חסידות גור, אמר ראש עיריית כפר יונה לאתר ynet כי התושבים "יחסמו את הכניסה לשכונה" במקום לאפשר לעירם "להיות נצורה פעם נוספת".
כשנשאל אם הוא סבור שהדבר יוביל לאלימות, אמר דובר המחאה לזמן ישראל כי "אנחנו לא רוצים אלימות" ומקווים שהיא לא תתרחש.
מחאת שיירות דומה תוכננה לשבוע שעבר בהשתתפות סיעת דגל התורה החרדית, המרכיבה יחד עם אגודת ישראל את מפלגת יהדות התורה בכנסת. ואולם לפי דיווחים, המחאה ההיא בוטלה לאחר שמנהיגה הרוחני הבכיר של דגל התורה, הרב דב לנדו, הביע התנגדות.

המשטרה השלימה את חקירתה בפרשת קטאר-גייט, אך כתבי אישום טרם הוגשו משום שפרקליטות המדינה ממתינה לחוות דעת משפטית מהמוסד בעניין, כך מדווח חדשות 13.
לפי הדיווח, חוות הדעת המשפטית של המוסד תקבע אם שלושת החשודים המרכזיים בפרשה – יונתן אוריך, אלי פלדשטיין וישראל איינהורן – פגעו בביטחון המדינה, ובכלל זה ביחסי ישראל עם מצרים, באמצעות פעילות יחסי הציבור שלהם לקידום תדמיתה של קטר בישראל ובחו"ל.
אוריך ופלדשטיין חשודים כי ביצעו עבודת יחסי ציבור עבור ממשלת קטאר באמצעות חברת לובינג אמריקאית מ־2022 ועד אוקטובר 2024, בזמן שעבדו במקביל כיועצי תקשורת של ראש הממשלה בנימין נתניהו. גם אסטרטג הקמפיינים של הליכוד ישראל איינהורן חשוד בפרשה, כאשר במשטרה טוענים כי השתמש בחברת האסטרטגיה שלו, פרספשן, כדי לקבל תשלומים שמקורם בסופו של דבר בקטאר, לצורך תשלום לאוריך על עבודתו.
השלושה חשודים גם בעבירות כלכליות שונות.
לראש המוסד החדש רומן גופמן עשוי להיות ניגוד עניינים בהגשת חוות הדעת המשפטית, שכן בתקופה שבה בוצעה הפעילות המדוברת על ידי החשודים הוא שימש המזכיר הצבאי של נתניהו – סוגיה שמעכבת את הגשת המסמך, לפי חדשות 13.
פרקליטות המדינה סירבה להגיב בנושא.
כלי תקשורת לבנוניים מדווחים כי אדם אחד נהרג ושניים נפצעו לפני זמן קצר מירי ישראלי בעיירה נבטייה בדרום לבנון.
סוכנות הידיעות הלאומית של לבנון מדווחת כי השלושה נפגעו מירי מקלעים בעת שהיו סמוך לדחפור שפעל לפינוי כביש באזור.
מצה"ל לא נמסרה תגובה מיידית לאירוע.
ברקע חוסר ההסכמות ומידור ישראל מהמשא ומתן בין איראן וארה"ב, ראש הממשלה נתניהו אמר במפגש עם קורס קצינים קרביים במילואים בגוש עציון: "אני מאוד מעריך את התמיכה שקיבלנו מידידינו האמריקאים, שאני הבאתי, אבל אנחנו צריכים להשתחרר מהתלות ולבנות מערך חימוש עצמאי שלנו".
ראש הממשלה אמר בנוסף כי ישראל הכתה "באיראן וגרורותיה" וכי העימות עוד לא נגמר, אבל "תלוי בעוצמה שלנו" כמו גם "איפה שנהיה בעוד 30 שנה – ולכן ישראל בונה "עוצמה יתרה".
"להשתחרר מהתלות, לבנות עוד ועוד כוח, להכניס עוד ועוד טכנולוגיה, לאמן עוד ועוד דורות של מפקדים כמוכם – כי זה מה שיקבע בסוף איפה אנחנו נהיה. בעזרת השם ובעזרתכם אנחנו נהיה במקום טוב" – סיכם ראש הממשלה.
נתניהו הבטיח בחודשים האחרונים לסיים את הסיוע הצבאי האמריקאי לישראל בתוך העשור הקרוב.
סגן נשיא ארצות הברית ג'יי־די ואנס אמר במסיבת עיתונאים בשבוע שעבר כי בחודשים האחרונים, "שני שלישים מאמצעי ההגנה שהגנו על [ישראל]" היו מתוצרת אמריקאית ומומנו מכספי משלם המסים האמריקאי.




























































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו