קראתי בתשומת לב את הכתבה הארוכה והלכאורה מפורטת, אולם לא ניתן היה שלא להתרשם "מההנדוס" המגמתי של המציאות כפי שמתרחשת בארה"ב בנושא הבחירות מאז הבחירות ועד היום הזה. בתוכן הכתבה שמתיימרה להיות מעיין כתבת תחקיר מוצג הנשיא טראמפ כעבריין ושוחר מלחמות הנלחם כנגד הצדק והחוק.
אני יוצא מתוך הנחה שכותבי מאמר זה מניחים שכל אלו שקוראים אותה הם אנשים נבערים מדעת, תמימים ומטופשים שאנם מבחינים בין ימינם לשמאלם בכל הקשור לפרסומים הכתבות והידיעות המפורסמים באתרי המדייה והאינטרנט ברחבי הרשת בעברית ובאנגלית.
לכתוב כתבה כל כך ארוכה ולכאורה מפורטת ולא להזכיר ולו במעט את זיופי הבחירות שבוצעו לכאורה ע"י המפלגה הדמוקרטית בארה"ב, את ההפגנות האלימות של כנופיות האנטיפה ושאר הקבוצות האנרכיסטיות הממומנות על ידי חוגי השמאל הקיצוני שהשתלט על ערים מרכזיות בארה"ב, היא עדות נוספת וחד משמעית שכתבה כל כך לא מאוזנת היא באה מבית היוצר השמאלני שמנסה בכל כוחו להנדס לנו את התודעה במידע מגמתי, מוטה ושקרי.
אני פונה מכאן לקוראים לתת את דעתם לניסיונות רעים אלו של אמצעי התקשורת בארץ וגם בעולם לא לתת להם ולתכנים השקריים שהם מפרסמים כל לגיטימציה תודעתית ומחשבתית.
הם לא מוסרים לנו מידע, הם מהנדסים לנו את התודעה והמחשבה.
דר' זיו יקותיאלי
אכן דברים כהלכתם כתבת.
ואכן האנושות חווה וחוותה שליטה של אנשי זדון ורמייה שהוליכו אותה מחורבן לחורבן.
אבל לא רק הם החריבו את העולם, גם אותם אנשי השינאה הריב והמדון תרמו את חלקם הנורא לחורבן זה לא פחות מאנשי הרמייה והזדון.
הכל נעשה אז והיום בצחצחות לשון אקדמית ואחרת.
כולנו כאחד חייבים לבדוק בציציותנו לאיזה מחנה אנו שייכים בטרם נישא את דברנו.
"אשרי האדם הדובר אמת, ופיו ולבו שווים"
נתונים שחשפנו לאחרונה מראים כי בישראל חיים כיום 72,000 פליטים ומבקשי מקלט שנמלטו ממלחמות ורדיפות, והם מוצאים עצמם בין הפטיש לסדן. מחד – איומים ביטחוניים וכלכליים זהים לאלה שמתמודדים איתם כל הישראלים, ומאידך – הדרה מהגנות בסיסיות ודחיקה לשולי החברה.
85% מהם חיים באי-ביטחון תזונתי, לעומת 21% מהאוכלוסייה הכללית, ו-56% בחוסר ביטחון תזונתי חמור – פי חמישה מהממוצע הלאומי. אלה לא רק מספרים – זו מציאות חיים בלתי נסבלת של בני אדם, משפחות, ילדים, שחיים כאן, בינינו.
עו"ס טלי אהרנטל, מנכ"לית א.ס.ף - ארגון סיוע לפליטים ומבקשי מקלט, המעניקה זה 17 שנים שירותים פסיכו-סוציאליים לקהילת הפליטים ומבקשי המקלט ופועלת לקידום זכויותיהם.
עיר מקלט
המערכה מול איראן הביאה לדחיית הוועידה הבינלאומית למימוש פתרון שתי המדינות, שהייתה אמורה להיערך השבוע במטה האו"ם בניו יורק, אבל אסור שניתן למי שמבקשים להסית אותנו מהעיסוק במציאת פתרון לסוגיה הישראלית פלסטינית, להצליח במבוקשם.
הוועידה המתוכננת היא יוזמה משותפת של ערב הסעודית וצרפת בהשתתפות מדינות נוספות, שמטרתה לקדם צעדים מעשיים לפתרון הסכסוך ושפיכות הדמים. צרפת וסעודיה נחושות לערוך את הוועידה ברגע שיתאפשר, אבל ישראל שוב אינה חלק מהשיח. כי מבחינת ממשלתה הנוכחית, עצם אזכור פתרון שתי המדינות, מהווה סיכון לשרידותה הפוליטית.
נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.
נעמי שטרנברג היא פעילת שלום וזכויות נשים. מנהלת תחום סכסוך ומגדר ביוזמת ז׳נבה, ומנהלת שותפה של קואליציית שתי המדינות. דוקטורנטית לפסיכולוגיה של הסכסוך הישראלי פלסטיני באוניברסיטה העברית, ובעלת תואר שני בהיסטוריה של המזה"ת.
זרם תודעה של ברווז במטווח אחרי לילות של השכמות בהולות וגלי טילים
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
יש לי איזו הרגשה עמומה שעמוק עמוק בתוכך מסתתרת גזענות. מסתננים בלונדינים תכולי עיניים הם 'מהגרי עבודה' ושחורי עור מקורזלי שיער הם 'פליטים'.
אפילו בתמונה שמאיירת את המאמר מצולמים רק שחורים.