כל מילה בסלה.
כל מילה בסלה.
ארגון ישראייד דווח כי אנשיו נכנסו לוונצואלה וכבר החלו לפעול בבירה קראקס ובעיר לה גואירהי, בעקבות רעידות האדמה ההרסניות שהכו במדינה בשבוע שעבר.
מהארגון נמסר כי הוא מבצע הערכת צרכים מהירה בשיתוף גורמים מקומיים, מחלק ציוד סיוע דחוף ומתקין מסנני מים. בנוסף, הצוותים מעניקים תמיכה נפשית, שירותי הגנה והדרכה בקהילות שניזוקו.
ביום שלישי התקינו אנשי הצוות מסנני מים לשעת חירום וקיימו פעילויות תמיכה רגשית לילדים במחנה עקורים בלה גואירה. המחנה מאכלס כ-700 בני אדם ונמצא באזור שספג את הפגיעה הקשה ביותר מרעידות האדמה.
המשלחת של ישראייד בוונצואלה כוללת מומחים מהנציגות בקולומביה השכנה, לצד חברים בצוות התגובה הגלובלי של הארגון למצבי חירום.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר כי ארצות הברית מסתדרת היטב עם איראן, וכי הפגישות שנערכו לאחרונה בקטאר היו מוצלחות.
"פירוק הנשק הגרעיני של איראן מתקדם היטב", אמר טראמפ לכתבים לפני צאתו לנסיעה.
הנשיא התייחס למגעים והוסיף כי "היו להם פגישות טובות מאוד, ואנחנו נראה".
מפלגת הליכוד מסרה בתגובה לדבריו של ראש מפקדת השבויים והנעדרים לשעבר אלוף במיל' ניצן אלון, שאמר כי ניתן היה להחזיר את החטופים שנה קודם לכן, כולל חטופים שנחטפו חיים ונרצחו בשבי, כי "טוב שראש הממשלה בנימין נתניהו לא הקשיב לו".
"ניצן אלון ביקש להיכנע לתנאי החמאס, לצאת מעזה, להפסיק את המלחמה וכל זה בזמן שהוא מוציא תדרוכים מהדיונים הסודיים ביותר ופוגע במשא ומתן.
"טוב שראש הממשלה נתניהו לא הקשיב לו, כי אם ראש הממשלה היה מקשיב לו לא היינו משלימים את כיבוש רפיח, את ציר פילדלפי, את חיסול נסראללה, הנייה, דף, מבצע הביפרים, הקמת אזורי הביטחון, השגת שליטה ברוב רצועת עזה והשבת כל חטופינו עד האחרון שבהם".
יו"ר ועדת החוץ והביטחון ח"כ בועז ביסמוט הזמין את ראש שב"כ דוד זיני ל"דיון ואזהרה חמורה בדבר ניסיונות התערבות במערכת הבחירות בישראל".
הוא גם תקף את בג"ץ שהקפיא את מינוי פרקליטו האישי של נתניהו למבקר המדינה, לאחר שחברי הליכוד אולצו לצלם את הצבעתם בבחירות החשאיות בכנסת, וטען כי המבקר "נבחר כדין על ידי הכנסת".
"ועדת החוץ והביטחון דורשת לקיים דיון בנושא היערכות מדינת ישראל להתמודדות עם איומים על מערכת הבחירות הקרובה, ובהם התערבות זרה, לוחמת תודעה ומתקפות סייבר.
"אני רואה חובה להתריע באופן ברור וחמור מפני האיום ההולך וגובר על טוהר הבחירות בישראל. מדובר באיום אסטרטגי על הריבונות הדמוקרטית של מדינת ישראל.
"לצד האיומים מבחוץ, נדרש לבחון גם את הסכנה שבהתערבות מבית, העלולה לפגוע באמון הציבור בהליך הדמוקרטי.
"אנו עדים היום לאירוע חמור נוסף, כאשר הוצא צו ביניים המורה על הקפאת מינויו של מבקר המדינה, לאחר שנבחר כדין בידי הכנסת. התפתחות זו מעוררת חשש כבד מפני מדרון חלקלק – היום מדובר בבחירת מבקר המדינה, ומחר על הבחירות הכלליות בישראל.
"לצד שירות הביטחון הכללי, יוזמנו גורמים מהמטה לביטחון לאומי, מערך הסייבר הלאומי, ועדת הבחירות המרכזית ויתר הגורמים הרלוונטיים, להתמודדות עם איומים אלו מבית ומבחוץ".
שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י מזהיר כי מזכר ההבנות בין ארצות הברית לאיראן מחייב את הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ להטיל רסן על ישראל, ולמנוע ממנה לאיים צבאית על טהרן. הדברים מגיעים בתגובה להתבטאויותיו של שר הביטחון ישראל כ"ץ.
"תנאי מזכר ההבנות של אסלאמאבאד ברורים לחלוטין וגלויים לעין כול", כתב עראקצ'י בפוסט ברשת הטוויטר. לדבריו, "נשיא ארצות הברית התחייב לרסן את חיות המחמד שלו בתל אביב. אם הן יתעלמו מהאדון שלהן, איראן תלמד אותן לקח". עראקצ'י הוסיף והזהיר כי "כל איום נגד העם וההנהגה שלנו ייענה בתגובה מיידית ועוצמתית".
ההצהרה האיראנית מגיעה בעקבות דברים שאמר כ"ץ בתדרוך לכתבים צבאיים ביום שני. שר הביטחון הזהיר כי המנהיג העליון של איראן שנבחר בזמן המלחמה, מוג'תבא חמינאי, מוגדר "מסומן למוות".
עוד ציין כ"ץ כי בעוד שטהרן מנסה "לסחוט ויתורים" בשיחותיה עם וושינגטון, ישראל "לא תאפשר לאיראן לפתח נשק גרעיני", והוסיף כי "אם הסכם ישיג זאת, מה טוב".
מזכר ההבנות קובע כי ארצות הברית, איראן ו"בנות בריתן" יפסיקו את פעולות האיבה "בכל החזיתות". למרות זאת, גורמים רשמיים בישראל הדגישו כי ירושלים אינה חתומה על ההסכם – והתחייבו להמשיך למנוע מאיראן להשיג נשק גרעיני.
המסר הישראלי התקיף נאמר על אף שוושינגטון שבה ומדגישה את חתירתה ל"הפסקת אש אזורית" ואת העדפתה לפתרון דיפלומטי לסכסוך.
ביום 18 במאי 2026 פקעה רשמית תמ"א 38 בחיפה, והותירה את העיר בתוך מלכוד תכנוני. המנגנון שאיפשר במשך כמעט שני עשורים לחזק בניינים ישנים ולהוסיף להם ממ"ד נסגר, והתוכנית שאמורה לתפוס את מקומו, תוכנית ההתחדשות הבניינית חפ/2666, אושרה רק להפקדה וטרם נכנסה לתוקף.
בעיר בה עשרות אלפי דירות יושבות במבנים שנבנו לפני 1984, רבים מהם ללא ממ"ד וללא חיזוק מפני רעידות אדמה, זהו מלכוד שנוגע בביטחון הפיזי של התושבים ובערך הנכס היחיד שברשותם.
עו"ד ונוטריון הדר ארבל היא בעלת חברת עורכי דין המתמחה בנדל"ן והתחדשות עירונית.

מדינת ישראל נמצאת באחת מנקודות המבחן המורכבות והגורליות בתולדותיה. בעוד עיני הציבור נשואות אל החזיתות המרובות שסביבנו, אל הפסקות האש השבריריות ואל האיומים הביטחוניים החיצוניים, האיום הקיומי האמיתי רוחש מתחת לפני השטח – בתוך הבית פנימה.
הקרע, השסע והקיטוב העמוק בחברה הישראלית אינם עוד "בעיה חברתית" שאפשר לדחות לימים שקטים יותר; הם ליבת האתגר של הדור הנוכחי.
מיכאל מירו הוא דוקטור למדע המדינה, עיתונאי למעלה מארבעים שנה, לשעבר מנהל קול ישראל. חוקר ומתעניין בפוליטיקה, חברה, סביבה, מוסר ואתיקה.

אני שמח שהכותב זיהה את שורש הבעייה והיא מעורבות הדת בפוליטיקה.
לכן, חייבים להפריד את הדת ממוסדות השלטון, חייבים למנוע משיקולים דתיים להיות חלק משיקולי המדינה.
לדוגמא: יש צורך ממשי בהגדלת הצבא. 50% מכוח האדם הן נשים. זו משימה לאומית לשלב נשים בכל מקום בצבא, בהתאם לדרישות של כל תפקיד.
"חרם" שמכריזים רבנים על שילוב נשים היה צריך להחשב כהמרדה והרבנים היו צריכים להשפט ולהענש.
הפרדה לא תפגע באף אדם בקיום טכס , מנהג או מצווה כרצונו.
היא רק תמנע ממנו לכפות את רצונו על האחר.
לכן , קודם, לפני שתהיה מלחמת אחים , יש להפריד את הדת ממוסדות השלטון ולקדש את הפלורליזם.
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו