דרעי הוא אדם דתי שיש לו בית דין עצמאי והלה כתובה. יש לו רבנים מוסמכים שקובעים מה מותר ומה אסור. הם מאמינים שהמדינה היא פריץ ולכן מותר לגנוב מהמדינה. זאת ההלכה של הדתיים, ולכן דרעי חף מפשע. כולם פה אחד מצהירים יום-יום שהם לא צריכים בית משפט. צריך להכיות תמים ואפילו טיפש לתת לאנשי דת, כל דת, מקום כל כך משמעותי בשלטון דמוקרטי, עם סמכויות וזכויות וטו מפליגות לכת כמו הרבנות והסטטוס קוו, ולצפות שאנשי הדת ישמרו על הדמורקטיה. היום שהם 10 אחוז מהאוכלוסיה הם עושים את המוות לחילונים. תדמיינו מה הם יעשו לחילונים בעוד 40 שנה שהם יהיו שליש מהציבור, או בעוד 100 שנה שהם יהיו כחצי מהציבור היהודי. אם הם ירצו חוק של מימון משכורת מלאה לכל אברך, פטור ממס, זה יעבור בכנסת. מאושר ע"י בג"ץ = בין דין רבני גבוה לצדק
מסכים עם מה שכתב יוני אריה: לפיד וגנץ הם לא שמאל, הם חילונים, והציבור החילוני כבר היום בוחר בהם כי הם מפלגות חילוניות, בדיוק כמו שמסורתיים נוהגים להצביע לליכוד. הבעיה היא שבעשור האחרון, גם לפיד וגנץ, וגם מיכאלי והורוביץ, ויתרו על המדיניות הסוציאלית-כלכלית של השמאל האמיתי. מצד אחד הם אימצו את המדיניות הקפיטליסטית של הימין, ומצד שני הם לקחו את המדיניות המדינית של השמאל המתון ביותר. אין חולק שזאת בעיה רצינית ביותר שלכולם יש את אותה אידיאולגיה סוציאל-כלכלית. לכן בהיעדר מחלוקת בתחום הכלכלי, אנשים יצביעו לפי אידיאולגיה לאומית-דתית, וכולם יהיו קפיטליסטים. בעיניי רבים בחירה למפלגה לפי החיבור לדת היא לא בעיה, אבל לדעתי מדובר בעוד שלב בתהליך הדמוגרפיה הישראלית שמתקדמת לעבר מדינה דתית ושמרנית. השלב הראשון היה עליית הליכוד ב-77 שעלה לשלטון ע"י אלטרנטיבה כלכלית-חברתית, אבל כדי להיות בשלטון בגין נתן לחרדים זכויות מפליגות לכת, ונכון להיום כמות לומדי התורה גדל פי 20, מ-8 אלף לכ-150 אלף. לפיד וגנץ רשומים על השלב השני שבמשך עשור שלם הסכימו עם נתניהו בתחום הכלכלי הקפיטליסטי. השלב הבא זה שהשמאל-מרכז ייתיישר עם הימין בתחום המדיני, ובסוף גם בתחום הדתי. זה אולי נראה רחוק, כמו שמה שבגין עשה ב-77 נראה רחוק, אבל הנה לפיד וגנץ נותנים לנו דוגמא מצוינת איך השמאל-מרכז יכול להסכים עם הימין על נושאים מהותיים. פשוט לא קיימת מחלוקת ולכן לא צריך אלטרנטיבה. אוי לעם שאלו מנהיגיו.
איתן יהלומי בן ה-12 סיפר שהוא אולץ על-ידי שוביו לצפות בסרט הזוועות, שמקבץ את מעשי האלימות מהשביעי באוקטובר. למרות שרובנו לא חויבנו תחת איום נשק לצפות בסרט ההוא, כן נחשפנו לסצנות אלימות רבות מאז אותו יום נורא ובמהלך המלחמה שנכפתה עלינו. למרות שמדובר בעוצמה נמוכה בהרבה – גם בימי שגרה אנחנו חשופים לאלימות בחדשות וגם לאלימות בסרטים, בסדרות ובמשחקי מחשב.
יש כיום מודעות גוברת לכך שתזונה משפיעה גם על הגוף וגם על התודעה (ידוע למשל, שתזונה של פחמימות ריקות לא בריאה לגוף, ושבנוסף לזה היא מגבירה היפראקטיביות, קשיי ריכוז ומתח. ברור לנו גם שמרק חם מרגיע את הבטן וגם את ההכרה), אבל כיצד משפיעה צריכה של דימויים אלימים על הגוף, על הרגש ועל המחשבות שלנו?
שרון אביטל היא בעלת דוקטורט ברטוריקה מאוניברסיטת טקסס באוסטין. היא מרצה וחוקרת שכנוע, תקשורת בלתי מילולית, ותקשורת בין תרבותית. בשל הכובע הכפול שהיא חובשת כרטוריקנית וכמטפלת בשיטות שונות של רפואה משלימה, היא מתעניינת גם בקשר בין פוליטיקה ותהליכי ריפוי ושליטה (צילום: קובי וולף)
סמוטריץ' מסרב להפנים שלא רק מלחמות הורגות – גם סוכר
בנובמבר 2012 חיסלה ישראל את ראש הזרוע הצבאית של חמאס, אחמד ג'עברי, האיש שגם החזיק בגלעד שליט וניהל את המו"מ האכזרי לשחרורו. הייתה זאת הפעם האחרונה שישראל חיסלה בכיר בחמאס.
מאז חלפו 11 שנים עד אוקטובר 2023, בו הוסרה החסינות של בכירי חמאס ככל הנראה לתמיד. במבצע "צוק איתן" בקיץ 2014 ניסתה ישראל מספר פעמים לחסל את מוחמד דף, אך הניסיונות כשלו.
ד”ר למדעי המדינה וליחסים בינלאומיים. עבודת הדוקטורט שלי בנושא “כללי משחק בלוחמה א-סימטרית” זכתה בפרס הקרן ע”ש ענבר עטיה ז”ל למחקרים בנושא טרור.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
כל מאמר ביקורת, גם אם צודק וחד.
חייב שתהיה בו סדרת צעדים ברורים ספציפיים
שמציעים פתרון ראליסטי .
יותר מדי מתארי בעיות.
מעט מדי מנסחי פתרונות שאפשר ליישם עכשיו.
איך מעיפים את הפשיזם והביב?
איך מייצרים משטר גבולות שנותן ביטחון לאזרחים?
עם מי? תוך כמה זמן? האם יש לזה הנהגה ותמיכה?
האם זה מייצב את ישראל אזורית ופנימית?
"אני לא מרגישה עכשיו בטוחה בשום מקום. אני מרגישה כלואה. בלילות, אני ישנה עם ג'ינס וחולצה כדי שאם חלילה מישהו ייכנס, לפחות אהיה לבושה"
תלמי יוסף. אם יחידנית לשתי בנות. פונתה למושב פארן
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם