במנהל התכנון שבמשרד הפנים ישנה תכנית בשם תכנית תמ"ל 1081 אלעד. כמי שלא בקי בקיצורים של מנהל התכנון הקלדתי תמ"ל בגוגל, והערך הראשון שקפץ זה תחליף מזון לתינוקות. כמה סימלי – בשבוע שכל העולם מאשים את ישראל בהרעבה. לענייננו – תמ"ל זה קיצור של ותמ"ל שזה קיצור של הוועדה למתחמים מועדפים לדיור – ועדה דורסנית שהוקמה בשנת 2014 ככלי לפתרון משבר הדיור.
אני משער שהוועדה הזו התכנסה מתישהו והחליטה שכדי לפתור את משבר הדיור באלעד, עיר חרדית שנמצאת במרחק אווירי של מעל ל-5 ק"מ מכפר סירקין, מקום מגוריי, צריך לחפור בשדה שמאחורי ביתי תעלה בעומק 8 מטרים, ולהטמין בה צינור ביוב אימתני בקוטר של גלגל טרקטור כדי שאלעד תוכל להתחבר ל"ביוב המרכזי" איפשהו.
ד"ר גיל בן-מנחם הוא יזם מנהל ומרצה בתחומי מדעי החיים, תרופות, ופיתוח עסקי. בהשתלמות הפוסט דוקטורט שלו במכוני המחקר הלאומיים בארה"ב עבד על פיתוח חיסון למחלת ליים. בשני העשורים האחרונים מכהן בתפקידי פיתוח עסקי וניהול בקרן הון סיכון, בחברות תרופות כגון טבע ודקסל, ובחברות ביוטק. נשוי, רוב הזמן באושר, ואב גאה לשני בנים ובת המעניקים לו רוב נחת. בשעות הפנאי מנגן בגיטרה בהרכב ג'אז ומחמיץ מלפפונים ופנים.
























































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו