תגובה לאמיר בן דוד – מאת: גדעון גנני
כתבתך מרתקת עד לאפילוג שבו כמו כל איש שמאל אתה נוזף בנו, על ה"סחבת" שאנו נוקטים ב" הבאת השלום". סליחה, אנחנו גורמים לסחבת? אנחנו שהאצנו בפלסטינים לבוא למפגש בקמ דיוויד ולאחר מכן בטאבה בשת 2000 לאחר שהפלסטינים גררו את רגליהם במשך שנתיים מעבר לתריך סיום המו"מ. שנקבע ל- 1998 ויצא לפועל רק בשנת 2000 והתרסק על דרישת הפלסטינים שנאפשר שיבת פלסטינים לישראל כדי להרסה מבפנים תו שת"פ עם פלסטין שקמה בצידה? ולהיכן נעלם אבו מאזן שכל שהיה עליו לעשות הוא לחתום על הצעות אולמרט ? ומי התיל באינתיפאדה האיומה שהפכה את פיגועי ההתאבדות שהומצאו על ידי הטאמילים לנשק התקני של מלחמת הפלסטינים בנו? ומי הפר את הסטטוס קוו ששומן על ידי הכסף הקטארי ביוזמתנו והוכיח שהחמאס רחוק מלהיות מורתע בבצעו את הפוגרום הנורא ביותר ביהודים מאז השואה ?אל תצטרף למקהלת " אדומי החזה" ( כך אני קורא לאנשי השמאל הנאיווילי" שחזותיהם אדומים מרוב הלקאה עצמית על חטאים שלא אנחנו יזמנו וביצענו) ובחן את המציאות כפי שהיא. או אז תגיע גם אתה למסקנה האחת שאין בלתה: בשלב זה של ההיסטוריה אין לנו בצד הפלסטיני עם מי ועל מה לדבר.
גדעון גנני
אני מעריך מאד את שאיפתכם לשלום ואיך לא? אבל דרככם מוטעית. מאז קום המדינה שאפו מנהיגיה של ישראל ומרבית העם לשלום עם מדינות ערב ועם הפלסטינים. מגעים רבים נעשו באופן רשמי ולא רשמי. השיא היה הסכם העקרונות שנחתם בעקבות המפגשים באוסלו. כעבור 7 שנים ( שנתיים מעבר למועד שנקבע בהסכם העקרונות ובשל לחציו של אהוד ברק שערב בכך גם את הנשיא קלינטון) ניאותו הפלסטינים בראשות ערפאת להפגש עם משלחת ישראלית בראשות ברק. המו"מ התנהל בקמפ דיוויד, ארה"ב. ברק הציע לפלסטינים הצעה סבירה שכללה גם את ירושלים המזרחית ומעבר בטוח בין יו"ש לעזה. הפלסטינים הוסיפו דרישה " קטנה" מצידם: הסכמת ישראל להכיר בזכות השיבה לישראל של הפלסטינים שברחו או הוברחו ממנה בקרבות תש"ח ושל צאצאיהם עד כלות כל הדורות. משמעות הדרישה והסכמה לה הייתה חורבנה של ישראל כמדינה יהודית והפיכתה למדינה דו- לאומית השקועה תדיר במלחמות אזרחים. ישראל סירבה והמו"מ התפוצץ. כחצי שנה לאחר מכן נועדו הצדדים שוב בטאבה והמשחק חזר על עצמו. ישראל ירדה לכ- 3% סיפוח ופיצוי הפלסטים בגינו בשטחים שלה. הפלסטינים נותרו בעמדתם: הוספת זכות השיבה לישראל והמומ התרסק סופית. ברק סיכם ואמר: באנו למו"מ עם הפלסטינים כדי לפתור את הבעיות שנוצרו ב- 1967 ומצאנו אנשים שתקועים ב- 1947. הצדדים התפזרו, אוסלו התגלה אכן כהונאה מצד הפלסטים והמרצע יצא מהשק. הפלסטינים אינם מקבלים את העיקרון של " 2 מדינות ל- 2 עמים" – ישראל ובצידה פלסטין אלא רק את העיקרון של 2 מדינות לעם אחד: פלסטין לפלסטינים וישראסטין ברובה לפלסטינים ועם היהודים נגמור סופית את החשבון לכשתגיע העת. כך נגוז חלום שלום הישראלי על שתי מדינות ואת מקומו תפס החלום הפלסטיני: להשמיד בבוא היום את יהודי " ישראסטין" ולצרף אותה לפלסטין. הקריאה הנשמעת. בהפגנות על ידם משקפת את חלומם ובוודאי את חלום האיסלמיסטים של החמאס: " מן הים עד הנהר -פלסטין תשוחרר". המסקנה נכון להיום: לישראל אין בצד השני עם מי ועל מה לדבר. לא על אבו מאזן שסירב לחתום על הצעות אולמרט ב- 2008 שאף הרחיקו לכת מהצעות ברק ובוודאי לא עם חמאס האיסלמיסטי שבמצוות הקוראן מסכים רק לדבר אחד: ג'האד נגד ישראל עד למחיקתה מהמפה.
תנועתכם הציבה לעצמה מטרות ראויות, אך אם בכלל יש סיכוי להגיע ביום מן הימים לאיזשהו הסדר עם הפלסטינים לפלגיהם השונים הרי זה רק בדרך אחת: להפסיק להזכיר את המילה " שלום", להתבצר היטב בגבולות השטחים כולל סיפוח פרימטר שכל פלסטיני שיכנס אליו יירה ולחיות כך את חיינו בתקווה- סמויה בלבד, שאיש מאיתנו לא ידבר עליה, ואז אולי- רק " אולי" ישנו סיכוי כלשהו שהפלסטינים יפנו אלינו. התנאי להמשך הדיבור מאיתנו יהיה ויתור לאלתר של כל דרישת שיבה וקבלת כל ההצעות שהוצעו ע"י ברק בשינוים שנערוך בהם נוכח לקחי העבר. בפועל מעכשיו נגזור על עצמנו " דממת אלחוט" והוצאת הבקשה לשלום לחלוטין מן הלקסיקון שלנו.
גדעון גנני – במאי קולנוע, מייסד ומנכל"ה הראשון של קרן" מקור" והוגה דיעות בתחום המדיני ובתחומים רבים אחרים
דיווח: ישראל ביקשה לשגר לערב הסעודית ולאמירויות משקיפים לחקירת "פליי־דובאי"
נתניהו: טייס המשנה שדקר את הקברניט "עבר אינדוקטרינציה אסלאמיסטית קיצונית" ● בית המשפט הודיע לאבו שחאדה שמסתמן שפסילתו תאושר והמליץ לו להסיר את מועמדותו ● הרשות הפלסטינית: תושב מערב הגדה נורה למוות בידי מתנחלים ● נציגי ממשלת סוריה נועדו בטורקיה עם נציגי חזבאללה; ככל הידוע זו הפגישה הראשונה בין הצדדים שלחמו זה בזה בתקופת שלטון אסד

מפגינים המתנגדים לכך שאירלנד תשחק נגד ישראל במסגרת ליגת האומות התכנסו לפני משחקה של הנבחרת האירית נגד אוסטריה בדבלין.
קבוצה קטנה של פעילים מיוזמת Stop the Game התכנסה סמוך לאצטדיון והציגה את הדגל הפלסטיני ושלטים התומכים בשחקן נבחרת אירלנד גאווין בזונו, שהחרים את המשחק של נבחרתו נגד ישראל.
מחאה גדולה יותר, שמארגן קמפיין הסולידריות אירלנד–פלסטין, צפויה להתקיים בהמשך מחוץ לאצטדיון, לצד מחאות נוספות שהארגון מארגן ברחבי המדינה.
המפגינים קוראים לאירלנד להחרים את משחקה הנותר נגד ישראל בליגת האומות – המשחק שבו אירלנד אמורה להיות המארחת – אף שהוא צפוי להיערך ביום ראשון ללא קהל בבאצ'קה טופולה שבסרביה.
התאחדות הכדורגל של אירלנד העבירה את המשחק למגרש ניטרלי ביוני, בשל "סיבות תפעוליות", בעקבות קריאות נרחבות לחרם. זאת לאחר שבהתאחדות עצמה הועלתה בנובמבר הקודם הצעה שקראה לאופ"א להשעות את ישראל מתחרויות מועדונים ונבחרות.
יוזמת Stop the Game, שפרסמה אתמול מכתב פתוח לסגל הנבחרת ולמאמנה היימיר הלגרימסון וביקשה מהם שלא לשחק ביום ראשון, קראה גם לממשלת אירלנד ולהתאחדות הכדורגל האירית לבטל את המשחק.
אירלנד כבר שיחקה ביום ראשון שעבר במשחק ה"בית" של ישראל בדברצן שבהונגריה, שבו שחקני הנבחרת האירית ענדו סרטים שחורים על זרועותיהם, סירבו ללחוץ את ידי השחקנים הישראלים וכבשו שלושה שערים במחצית הראשונה בדרך לניצחון 3:0.
השחקנים התלבטו במשך שעות בשבת אם לשחק בכלל, לאחר שבזונו הודיע למאמן באותו בוקר כי הוא מבקש לפרוש משני המשחקים.
המנהל הכללי של התאחדות הכדורגל האירית דייוויד קורל אמר שהשחקנים הצביעו וכי "רוב משמעותי" היה בעד לשחק. לפי דיווחים נרחבים, ההצבעה הסתיימה בתוצאה 14:8 בעד, בלי בזונו, שכבר עזב.
בזונו, שוער המשנה של נבחרת אירלנד, חזר לסגל לקראת המשחק נגד אוסטריה.
אוהדים אירים השליכו כדורי טניס למגרש במהלך משחק הידידות של אירלנד נגד קטר במאי, במחאה על קיום המשחקים נגד ישראל.
ריאד הודיעה שהחקירה הראשונית שלה מאשרת את העובדות הבסיסיות, שלפיהן, טייס המשנה בטיסת פליי־דובאי מאיחוד האמירויות ארצה תקף את הקברניט במהלך הטיסה, והמטוס נאלץ לבצע נחיתת חירום בעיר טבוק שבערב הסעודית.
נחיתת החירום התרחשה לאחר שכמה נוסעים בטיסה התערבו ועצרו את התקיפה. כמעט כל הנוסעים על המטוס היו ישראלים.
משרד הפנים הסעודי הודיע בהצהרה, בהתייחסות הראשונה של ממשלת ערב הסעודית להתרחשות, שהקברניט וטייס המשנה, ששניהם טופלו בבית חולים בשל פציעותיהם, יצאו הבוקר לאבו דאבי לאחר שקיבלו אישור רפואי.
ערב הסעודית הודיעה כי ניהלה את החקירה הראשונית יחד עם צוותי ביטחון מאיחוד האמירויות.

יושב ראש כחול לבן בני גנץ אמר שקיבל הצעה להשתבץ ברשימת הליכוד לכנסת – מבלי שיידרש להתמודד בפריימריז – ודחה אותה.
בריאיון לרוני קובן בתאגיד השידור כאן, שקטע מתוכו שודר הערב, סיפר גנץ שלו רצה בכך היה יכול להשתבץ במקום "מאוד גבוה" ברשימת הליכוד.
"למה לא עשיתי את זה?", שאל גנץ והשיב: "כי יש לי דרך. אני לא מחפש לישבן הפוליטי שלי פתרון".
כשנשאל על כך, סיפר שלא קיבל הצעות מגדי איזנקוט, מנפתלי בנט ומאביגדור ליברמן להשתבץ ברשימותיהם לכנסת.
שחר גליק דיווח שלדברי גורמים בליכוד אכן הועברו לגנץ הצעות, אך אף אחת מהן לא הייתה "הצעה רשמית".

המשותפת ביקרה את בית המשפט העליון, אחרי שנשיאו, יצחק עמית, הודיע שמסתמן רוב לפסילת מועמדותו של סאמי אבו שחאדה והמליץ לו לפרוש.
"בית המשפט העליון הצטרף באופן רשמי למדיניות העליונות בישראל: חוק אחד ליהודים וחוק אחר לערבים", כתבה הרשימה בהודעה שפרסמה בחשבונותיה ברשתות החברתיות.
"פסילתו של יושב ראש בל"ד ומועמד הרשימה המשותפת, סאמי אבו שחאדה, היא החלטה חמורה ומבישה, וכתם כבד על מערכת המשפט ועל מערכת הבחירות בישראל", קבעה הרשימה.
"בתיאטרון האבסורד הזה, בית המשפט העליון הפך בעצמו לשחקן פוליטי בקמפיין הפסילה הגזעני של הכהניסט בן גביר, ויישר קו עם מי שפועלים להדיר את הציבור הערבי מהמערכת הפוליטית ולפגוע בזכותו לבחור ולהיבחר. בכך הפך רשמית לבית משפט לעליונות", הוסיפה המשותפת.
"אפשר לפסול מועמד. אי אפשר לפסול ציבור. התשובה שלנו תינתן בקלפיות ב־27 באוקטובר", ברומזה לכך שרבים יבחרו בתנועה ביום הבחירות לכנסת.
88% ממצביעי האופוזיציה מודאגים מהתוצאות המסתמנות
סקר חדש של זמן ישראל חושף דאגה עמוקה בקרב בוחרי האופוזיציה לנוכח היחלשות גוש השינוי והירידה של איזנקוט ובנט ● מפלגת ישר! מאבדת גובה ורושמת שוויון מול הליכוד, בעוד כל מפלגות הימין הקטנות עוברות את אחוז החסימה ● ללא נכונות לשבת עם המפלגות הערביות נראה כי הדרך של גוש השינוי לשלטון חסומה
| כלל המשיבים | תומכי נתניהו | מתנגדי נתניהו | |
|---|---|---|---|
| מודאג/ת מאוד | 62.8% | 48% | 72.67% |
| מודאג/ת מעט | 17.8% | 21.5% | 15.33% |
| לא מודאג | 15.6% | 28.5% | 7% |
| לא יודע/ אין דעה | 3.8% | 2% | 5% |
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובקצרה
- המדינה הודתה ב"קושי משפטי" במינוי גבר לנציב שירות המדינה, ובכל זאת מינתה גבר לתפקיד.
- הממשלה הנוכחית לא מינתה בתחילת כהונתה אף מנכ"לית למשרד ממשלתי. גם כיום מכהנות בה מנכ"ליות רק בשלושה מ-31 משרדי ממשלה.
- מדובר בירידה חדה במספר המנכ"ליות במשרדי הממשלה: בממשלה הקודמת כיהנו מנכ"ליות ב-11 מתוך 30 משרדי ממשלה.
- שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מינה במשך שלוש שנים תשעה גברים ואף לא אישה אחת, והסביר: "ראיינתי נשים ולא מצאתי".
- נשים הן 64% מעובדי המדינה, אבל רק 9% בדרג הבכיר ביותר.
אם הנשים הן רוב בשירות המדינה, למה המנהלים גברים?
הבעיה היא לא כניסת נשים לשירות הציבורי, אלא המעבר לעמדות שבהן מרוכזים הסמכות, התקציב והקשר הישיר לדרג הפוליטי. לפי מרכז המחקר והמידע של הכנסת, בסוף 2024 עבדו בשירות המדינה כ־88 אלף עובדים ועובדות, 64% מהם – נשים.
אדוה לוטן היא יועצת אסטרטגיה וארכיטקטורה עסקית במקצועה, מתמחה באדפטציה של ארגונים לעידן הדיגיטלי, מרצה ומנחה. בעבר מנכ"לית ויו"ר עמותת "מדעת – למען בריאות מושכלת", העוסקת בקידום קבלת החלטות בריאותיות על בסיס מידע אמין

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
"אנחנו לא יכולים להרשות לאיראנים לחזור על תקדים קוריאה הצפונית"
ריאיון בריאיון מיוחד פורס השגריר האמריקאי מייק וולץ את ההיגיון שמאחורי מדיניות החוץ האגרסיבית של ממשל טראמפ במזרח התיכון ● "לא נאפשר לאיראן לחזור על שיטת הפעולה של קוריאה הצפונית", הוא מזהיר, ומתייחס גם למלחמת האזרחים בסודאן, לעימות באוקראינה, ליריבות מול סין ולהחזרת החטופים מעזה
ישראל מזדקנת, הערים שלה מתחדשות. אבל האם הן מתחדשות גם לקראת החיים הארוכים שאנחנו עומדים לחיות בהן?
* * *
כששואלים אותי היכן אני מתגוררת, אני נוהגת לענות ברמיזה: "אני גרה באתר החפירות הלאומי". מיד חיוך רחב מתפשט על פני השומע. "את גרה בתל אביב", עונה השואל בביטחון.
דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו"הימין משכיח את 7 באוקטובר, המרכז את מה שקרה מאז"
עופר כסיף ואורלי נוי יודעים שהמשותפת רחוקה מהזרם המרכזי בחברה הישראלית, אך מתעקשים שהיא האלטרנטיבה היחידה לשיח הפוליטי הקיים ● בחוג בית בירושלים הם מדברים על "חזית אנטי־פשיסטית", מאשימים את המרכז בהתעלמות ממה שקרה מאז 7 באוקטובר – ובכל זאת משאירים פתח לתמיכה מבחוץ בממשלה שתפיל את נתניהו
התמונה שנתניהו חיכה לה הגיעה
הדרמה בטיסת פליי דובאי העניקה לנתניהו את תמונת הקמפיין שחיפש, ואנשיו מיהרו להפוך אותה להוכחה לכאורה שהוא שוב ראה את הנולד – אף שהשאלות הביטחוניות נותרו פתוחות ● במקביל, גוש נתניהו מתייצב בסקרים האחרונים והבחירות הולכות למבוי סתום – כזה שעשוי להחזיר לשולחן גם תרחיש של רוטציה עם איזנקוט ● פרשנות
גם סוכני AI מסין משקרים, מרמים ועוקפים מגבלות
סקירה של יותר מ-200 מחקרים ודוחות טכניים חושפת כי מודלים סיניים מתקדמים מפגינים את אותם דפוסי התנהגות אוטונומיים ומטרידים שעוררו דאגה בארצות הברית ● אלו כוללים הונאה, הסתרת כישלונות ושכפול עצמי ● מומחים מזהירים כי המרכיבים ל"בריחה בלתי נשלטת" כבר קיימים, וככל שהמערכות ישתכללו – השליטה האנושית תלך ותאבד
רשת הביטחון של חיל הים הפכה למלכודת לחיות הים
כריש, צבת ים, עטלף ים ודגי שונית: אלה הנלכדים האחרונים ברשת התת־ימית שהוצבה בבסיס חיל הים באילת ● הרשת נועדה למנוע כניסת צוללים לשטח הבסיס, אבל בפועל הנפגעים היחידים הם בעלי החיים ● קהילת הצוללים ורשות הטבע והגנים מפצירים בצה"ל להחליף את סוג הרשת ● דובר צה"ל: "פועלים למציאת פתרון"
הפורעים בג'אלוד הם הזרוע המבצעת בתוכנית ההכרעה של סמוטריץ'
בעוד שרים מגנים בשפה רפה את אלימות המתנחלים, המדיניות בשטח מייצרת מזרח פרוע באופן מכוון ● המלך החדש של הגדה מיישם חזון של אנרכיה ממוסדת המאפשרת בנייה מהירה ודחיקת פלסטינים החוצה ● ובקרב המתנחלים גוברת ההבנה שהחלת ריבונות עכשיו תהיה טעות ● פרשנות
השערים ביישובי גבול הצפון שוב פתוחים לרווחה
אחרי 7 באוקטובר הציב צה"ל בכל יישוב קטן כיתת כוננות פעילה, ששמרה על השערים והגדרות 24 שעות ביממה ● מאז ביטל הצבא את השמירה הצמודה ● קב"ט מועצה אזורית מעלה יוסף: "הכול פרוץ. אין לנו כוח אדם להעמיד שומרים. זה מסוכן. דרשנו, הצפנו, התווכחנו, אבל הצבא מתעלם" ● גורם צבאי: "לא באחריות צה"ל"
חמאס מנסה להפוך את הגדה המערבית לזירת ההסלמה הבאה
במערכת הביטחון מזהים את הגדה המערבית כזירה נפיצה במיוחד בחודשים הקרובים, ומחזקים אותה במפקדת אוגדה נוספת ● ברקע: תשתית חמאס הפועלת מטורקיה, שמעבירה הכוונה ומימון לפעילות טרור בגדה, בעוד הקשרים בין ארדואן לטראמפ מקשים על ישראל במערכה המדינית מול אנקרה ● פרשנות
החרם השקט על ישראל מתחיל להתגבש
שנה אחרי שטראמפ כפה על נתניהו את סיום המלחמה בעזה, ישראל לא ניצלה את ההזדמנות לשקם את מעמדה בעולם ● יחסיה עם מדינות מערביות וערביות ממשיכים להידרדר, והעימות עם הולנד ממחיש כיצד המשבר המדיני מתרגם בהדרגה לחסמים על תיירות, מסחר וקשרים דיפלומטיים – ולמחיר שעלול להתרחב אם מדינות נוספות באירופה ילכו בעקבותיה ● פרשנות
האזהרות שקיבל נתניהו לפני השבעה באוקטובר
ארבעה מכתבי התרעה מאמ"ן, "התרעה למלחמה" מראש שב"כ, פגישה בארבע עיניים עם גיורא איילנד ומסר מסנוואר על "רעידת אדמה" ● לפי דיווחים, גם מצרים ואיחוד האמירויות הזהירו - ונתניהו מכחיש והגיש תביעת לשון הרע נגד מספר עיתונאים וכלי תקשורת ● שלושה שבועות אחרי המתקפה כתב: "בשום מצב ובשום שלב לא ניתנה התרעה" ● התיעוד המלא
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם













































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו